Gökçede tam tersi çocuk gördü mü elinde ne varsa götürüp ona verir. Kimi gelir birlikte oynarlar. Kimide alıp kaçıyo yavrumda ağlıyo.Bende yavruma üzülüyoeum kaçıyolar diye:))kızlar ya mira hiç paylaşımcı değil normalde yüzüne bakmadığı oyuncağını başka bi çocuk alsın hemen gidip elinden alıyo önünde üç tane top olsun dördüncü top başka çocuktaysa gidip onuda almaya çalışıyo ne yapmam lazım bu konuyla ilgili olarak bilemiyorum
Bize vermez ama sadece çocuklara veriyo.
Ama normal bi durum bu yaşta vermemeleri. Bizimkilerin yaşında etkisi olur mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum. Çocuklara iki kişilik şeyler yaptırmak gerekiyomuş. Mesela o araba sürerken sizde bir araba alın yanında sesler çıkararak sürüp onu eğlendirin ki. 2 kişiyle oyun oynamanın daha zevkli olduğunu keşfederse kendiliğinden paylaşmaya başlayacaktır yazıyodu. Çocuk koltuktan atlıyosa birlikte atlancak. Dondurma yeniyosa birlikte yencekmiş. Mutlu olduğunuzu da abartarak çocuğa gösterip onuda mıtlu. Etmek lazımmış.
Tabi böyle yazmıyodu ben bunu anladm doğru anladıysam:))
Ver birlikte oynayın paylaşın gibi sözcükler kullanmamak gerekiyomuş. Çocuğu bunaltmamak için.
Zamanla alışırmış