2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
@Akaibu Canım yalnız değilsin. benim de bu gecem yeterince gıcık ve yorucu geçti. Şimdi yaticam inşallah uyanmaz paşam. O kadar sacmaladikki artık gecenin köründe niloya izledik. Meğerse acikmis kalkıp mutfağa gitti saat 5 suları... Süt içen bi bebek de değil içip yatsın. Şaka gibi ama irmikli domatesli yumurta yaptım yedi. Biraz kitap okuduk ve nihayet uyudu...ilk defa böyle bir gece yaşadım diyebilirim. Artık biraz uyuyabilirim sanırım. Gökçe erken kalkıyor bildiğim kadarıyla ama inşallah o da biraz daha uyur.
ne tuhaf çocuklarnya. Sabahın 5inde kahvaltı :) inşallah uyumuşturda dinlenirsin.
Benim sıpa bir haftadır 5:30 da kalkıyo. Kahvaltımızı yaptık. Oyun oynuyoruz. 9-9 buçuk gibi uyursa inşallah bende yatıcam biraz. Kemiklerim ağrıyo

Bu sıpada üzerine yorgan örtünce üsttünden atamadığı için ağlayıp duruyo. Yorgan yüzünden bu saatte uyandık.

Cnm ben uyku tulumu aldım . Ince bişi giydirip tulumun içine sokuyorum üstünüde örtüyorum bu uykuu tulumu ile ustunude acsa içim az daha rahat yani

Cnm ben uyku tulumu aldım . Ince bişi giydirip tulumun içine sokuyorum üstünüde örtüyorum bu uykuu tulumu ile ustunude acsa içim az daha rahat yani
Bende alcamda canım bi gidemedik. İnternettede o kadar çeşit vardı ki karar veremedim.
Sen civilden almıştın di mi

@hiraysen bende aynısını yapıyoum ceviz bal fındık rendelıyorum muzun içine ve 2 gunde bır yumurta sarısı sut un muhallebı yediriyorum şeker yerine bal muz ceviz badem rendeliyorum ve tum corblarını kemık suları ile yapıyorum ruseym corbların. Çok şükür 2 ay önce 9900 dü şimdi 10 u geçmişizdir heralde inşaalh
hira hala doğru dürüst kahvalti yapmadgi için sabhlari öyle veriyorum bnde ceviz findik yumurta sarisi cici bebe pekmez sut karistrip veriyorm . sn bir haftadır bnuda reddediyo.bugün sürüp geliyor eczaneye öğlende alip basliyorm hemen sonuclari yazarm

Bebe bisküvisi kırıyorum süte, içine ceviz ve fındık rendeliyorum, biraz pekmez biraz bal biraz ruşeym ekliyorum ara öğünlerde veriyorum. Yemeklerine çorbalarına da cicibebe ekmeği kırıyorum. Hasa çok kg almadı ama o kadar harekete ancak dayanıyor yedirdiklerim
hersbh veriyorum bu karisimi bnde. Bnde ayni şeyi dusunuyirm demekki.ayakta tutan bu. Bunun haricinde bisey yemiyo sadece sut iciyo. Uç gündür etmekte istemiyordu böldü bu kiza bilmiyorum azi dişleri üsttekiler cikti köpek dişleri şişmiş sanirm oyuzden

İnşallah BN çok faydasini gördüm
bu sabah biraz daha ii gibi ama sağlamadım yine de

Çok dönüyor yatarken bezini sürekli kaydırıyor. Kilot aldm ama hiçbir işe yaramadı. Bu gece daha sık kalkıp değişicem. Senin gögüs ucun nasıl oldu?
düne göre daha ii ama ne ii geldi bilmiyorum herşeyi denedim :))

Yrn eşimin doğumgünü bi ark. pasta yaptırdım. Bitirmiş resim attı bana çok beğendim çook şık olmuş.
Eki Görüntüle 1658897
ay çok güzel olmuş

@minnakkartal benim de sag gosgsum yara oldu cok beter biseymis ben fito surdum iyi geldi ama iki yc gundur bende cok cektim felaket bi aci nehir hele emerken o gogsumu imadina daha da bi cekistirerek emiyo oynuyo bazen kendimi tutamayip bagirdigim bile oldu
ayrica dun gogsume maskara surdum nehiri kesmeyi dusunuyodum once parka falan ciktik bi saat oylandi eve geldi meme istedi memeyi actim eg olmus dedim bu sefer digerini acti oda oyle yanasmadi bile dolaptan sut verdim sutu goren kiz degil elune almak kaciyodu biraz icti ilk kez o an hemen ilitip veremedim belji cici bebe katsam daha da icecekti ama bem tuhaf oldum daha erken mi diye sonra hemen gogsumu yikadim gormemisti gel meme veriyim dedim kacti sonra gogsumu acinca bakti once tabi karalik yok aldi sanirim nehiri sutten ayirmak ondan cok bana zor olacak :KK43: :KK43:
bi çok kişinin dediğine göre memeden tiksindirmemek gerekiyormuş tabi başka türlü bıraktırmak zor olursa ne yaparız bilmiyorum ama ben önce azaltıp sonra vazgeçirmeyi denicem işe yaramazsa belki son çarem olur şuan bilemiyorum artı bende psikolojik olarak hazır değilim zaten çok az birlikteyiz memeyide kesince bağımız azalacak başkalarıyla aynı olucam gibi geliyor manyak bi duygu işte ki herkes yememesini emmeye bağlıyo bırakınca sütte içer yemek de yer diyolar kiloya takık olduğum halde cesaretim yok

Canım çok gecmiş olsun emzirirken bende çok çektim kremler fayda etmedi ayva cekirdeği jeli rahatlatmıştı
sağol canım onu denemedim ama aklımda

Kızlar düğün evinde Eceye tavuklu pilav yedireyim dedim eşimin yeğeninin kızı var iki yasında geldi yanıma hemen bir Eceye bir ona verdim ikisi de nasıl iştahla yediler birbirlerini gorerek çocuğun babaannesi çok şaşırdı çünkü o çok istahsiz sonra annesi geldi KV si yengen öyle güzel yedirdi ki dedi kız ay yenge acti çok iyi yapmissin dedi bu durum bizim için de iyi oldu Ece de iştahla yedi
ya ne güzel keşke miradada işe yarasaydı dün teyzem kızına yemek yedirken yanına gitmiş izliyomuş teyzem bi kaşık yedirmeye çalışmış bi daha gün boyunca teyzeme gitmemiş :(

Sen kısa yoldan Efe'yi tarif etmişsin birebir..

Ben uzun yolunu anlatayım..

- ilk ek gıda başladığında 4-5 ay çok güzeldi..Oyunla da olsa ger yaptığımı yerdi..Yoğurt ve meyve en sevdiği şeylerdi ve ne zaman versem yerdi,itiraz etmezdi..Sebze çorbaları,sebze yemekleri hepsi böyle güzeldi..Üstelik pütürlü yerdi,rondosuz..Kahvaltıyı bazen bulamaç yapardım ama zeytini,peyniri hepsini yerdi..

- Şimdi oturup bir kahvaltı yapmayalı abartmıyorum 7-8 ay falan olmuştur..Belki daha bile fazla..Yumurta,peynir,yoğurt,meyve bile yemiyor..Doyumluk yediği tek şey çorba,köfte ve makarna..Zorla ya da oyunla asla kanmıyor,dişleri bi sıkıyor asla açtıramıyorsun..Hiçbir sebze yemeğini yemiyor..Ufacık bi çatal belki kanıp tadına bakıyor,devamı asla gelmiyor..

- Bunun yanı sıra aç geziyor..Emzik kullandığımız için emziği emiş şekli ve hızından anlıyorum..Mesela mama versem içiyor ama,itirazsız..Zaten doktoru mamadan dolayı yemek yemediğini söylüyor..Bu yüzden 1 haftayı geçti gündüzleri mamayı kestim,pek yol katedemedik ama..Uğraşıyoruz hâlâ..

- Bir örnek vereyim hatta..Gece 11'de mama içip uyudu..Ertesi gün öğlen 5'e kadar hiçbir şey yemedi öyle düşünün..Sürekli mızmız,huysuz,ağlak..Çünkü aç!

- Tüm bu sebeplerden ötürü de 2.5 aydır 10 kg'dayız..100-200 gr arası gidip geliyoruz en son 10.800'dü..Tamam 8-9 kg olanlarda var daha ama Efe'nin bu zamana kadar ki gidişatına göre kilosu geride..Gerçi ben kiloya hiiiiiç takık değilim,tek derdim günlük alması gereken vitamini,faydalı şeyleri hiç yemiyor olması..Çok yesin de demiyorum,2-3 çatalda olsa yese yetecek ama yok!!

- Meraktayım..
Nereye kadar böyle gidecek!
ben kiloya takığım feci hemde ama hiç bir şey işe yaramadı üstelik altı ayına kadar persentil değeri zirvedeydi ve ek gıda alerji kabızlık üçgeniyle şuanki durumdayız hiç yememesi kötü yiyip sonradan yememesi de kötü gerçekten çocuk bakımında en zor şey ne deseler tereddütsüz yeme olayı derim

Kendi elimle sorun yarattım. Eşimin facebooku falan yoktu önceden. Ben açtım. Şimdi adam eve geliyo sürekli orda. Yemeğe oturuyoruz bi yandan ona bakıyo. Hadi yatalım diyoruz yine elinde tlfn. Sürekli şu tlfnu bırakta iki çift laf edelim demekten gına geldi.
Bi kaç gündür ses etmiyorum. O tlfnla uğralırken bende başka şeykerke uğraşıyorum.
. Zaten bi haftadır birbirimizin yüzünü zor görüyoruz. Yarında yok. Eve 10 da geldi. Sırf birlikte yemek yiyelim diye onu bekledim. Aldı yine eline tlfnu. Topladım mutfağı yardımda etti. Hadi yatalım yatakta konuşuruz dedik. yine tlfn. Hiç sesimi çıkarmadım uyumuşum. Kalktı hava alanına gitmek için. İstanbula gidecek. kotumla gömleğimi ütüler misin dedi hayır dedim.(demişim daha doğrusu uykumda hatırlamıyorum) ben gidiyorum dedi öptü gitti.
O hatalı ben böyle gönderdim diye kendimi kötü hissediyorum. Sinir oldum.
ya bizde de durum tam tersi eşim bi gün telefonu elimden alıp atacak hoş şu ara onu mira yapıyo oda oh ya aferin kızım diyo forum instagram watsap Google maillerim fln hep bi şekilde uğraş halindeyim şu mesajın biraz dürttü beni akşamları kota koyucam kendime ve tabi haftasonları

Bu sıpada üzerine yorgan örtünce üsttünden atamadığı için ağlayıp duruyo. Yorgan yüzünden bu saatte uyandık.
bizde aynı üzerini açamazsa mızır mızır uyanıyo uyku tulumuna geçtik bende lcw den aldım
ay bide senin mesajlarından sonra beni bi gülme tutuyo yahu :))
@AreN5 cnm pasta cok tatli olmus nice senelere esinle beraber ins
@minnakkartal brz duzeldimi gogus ucun ? Benmde ilk zamanlar fecydi bidaha dogum yapsam en korktgm sey gogus yarası olur heralde :KK66:
bugün daha şükür bende bi daha olmaz emzirmeyi bilmemekten falan diyodum ama alakası yokmuş

Yok cnm ya civil yok bizim burda ben lcwaikiiden aldım pofuduk bişi. Yorgan gibi sarıyo heryerlerini zaten :))
burda biri demişti civilden aldım diye swn sandım :) Lcw ye bakıyım bende o zaman beğendiyseniz madem. Civile gitmem sıkıntı zaten

bu sabah biraz daha ii gibi ama sağlamadım yine de

düne göre daha ii ama ne ii geldi bilmiyorum herşeyi denedim :))

ay çok güzel olmuş

bi çok kişinin dediğine göre memeden tiksindirmemek gerekiyormuş tabi başka türlü bıraktırmak zor olursa ne yaparız bilmiyorum ama ben önce azaltıp sonra vazgeçirmeyi denicem işe yaramazsa belki son çarem olur şuan bilemiyorum artı bende psikolojik olarak hazır değilim zaten çok az birlikteyiz memeyide kesince bağımız azalacak başkalarıyla aynı olucam gibi geliyor manyak bi duygu işte ki herkes yememesini emmeye bağlıyo bırakınca sütte içer yemek de yer diyolar kiloya takık olduğum halde cesaretim yok

sağol canım onu denemedim ama aklımda

ya ne güzel keşke miradada işe yarasaydı dün teyzem kızına yemek yedirken yanına gitmiş izliyomuş teyzem bi kaşık yedirmeye çalışmış bi daha gün boyunca teyzeme gitmemiş :KK43:

ben kiloya takığım feci hemde ama hiç bir şey işe yaramadı üstelik altı ayına kadar persentil değeri zirvedeydi ve ek gıda alerji kabızlık üçgeniyle şuanki durumdayız hiç yememesi kötü yiyip sonradan yememesi de kötü gerçekten çocuk bakımında en zor şey ne deseler tereddütsüz yeme olayı derim

ya bizde de durum tam tersi eşim bi gün telefonu elimden alıp atacak hoş şu ara onu mira yapıyo oda oh ya aferin kızım diyo forum instagram watsap Google maillerim fln hep bi şekilde uğraş halindeyim şu mesajın biraz dürttü beni akşamları kota koyucam kendime ve tabi haftasonları

bizde aynı üzerini açamazsa mızır mızır uyanıyo uyku tulumuna geçtik bende lcw den aldım
ay bide senin mesajlarından sonra beni bi gülme tutuyo yahu :))
bugün daha şükür bende bi daha olmaz emzirmeyi bilmemekten falan diyodum ama alakası yokmuş
aaa çok ayıp ama. Zaten ikinizde çalışıyosunuz kaliteli zaman geçirin napıcaksın tlfnu:KK67:aferin miraya:KK60:

Bende alcamda canım bi gidemedik. İnternettede o kadar çeşit vardı ki karar veremedim.
Sen civilden almıştın di mi
Canim ben uyku Tulumu falan kullanmıyorum. Karaca home yorgan i var hafif hemde sicak tutuyor 2 gundur onu ortuyorum her zaman ustunu acan cocuk yorgan hafif oldugundan mi nedir açmıyor ben memnun kaldim tavsiye ederim

burda biri demişti civilden aldım diye swn sandım :) Lcw ye bakıyım bende o zaman beğendiyseniz madem. Civile gitmem sıkıntı zaten

aaa çok ayıp ama. Zaten ikinizde çalışıyosunuz kaliteli zaman geçirin napıcaksın tlfnu:KK67:aferin miraya:KK60:
lcw de ki güzel canım fiyatıda uygun bide kuzulu aldım ben mira bayıldı seviyo kuzularını :))
aslında uğraş oluyo kafam dağılıyor ama bazen abartabiliyorum neyse dikkat etmek gerek gerçekten

Canim ben uyku Tulumu falan kullanmıyorum. Karaca home yorgan i var hafif hemde sicak tutuyor 2 gundur onu ortuyorum her zaman ustunu acan cocuk yorgan hafif oldugundan mi nedir açmıyor ben memnun kaldim tavsiye ederim
Hazır yorganlardanda var canım evde. Onu denemiştim zaten battaniye gibi onuda tekmeleyip atıyo. Yün yorgan belki ağır olunca atamaz uyur dedim. Bu seferde atamayınca ağlayıp uyanıyo. Hatta dün bi ara baktım kalkıp dışına çıkıp üstüne yatmış yorganın.
Uyku tulumunun düşüncesi bile fenalık getiriyo ama mecbur alcaz sanırım

Hazır yorganlardanda var canım evde. Onu denemiştim zaten battaniye gibi onuda tekmeleyip atıyo. Yün yorgan belki ağır olunca atamaz uyur dedim. Bu seferde atamayınca ağlayıp uyanıyo. Hatta dün bi ara baktım kalkıp dışına çıkıp üstüne yatmış yorganın.
Uyku tulumunun düşüncesi bile fenalık getiriyo ama mecbur alcaz sanırım
En iyisi uyku tulumu geöen senede bu senede hep uyku tulumu giyiyo betül çok da sevimli oluyo bence ;)

Ben de civilden almıştım uyku tulumu misket idi sanırım markası, şimdi biraz küçülmüş bir numara büyüğünü alacağım, çişi çıkınca yıkayıp kurutana kadar yorgan örtüyorum, sık sık kontrol ediyorum açmasın üstünü diye, biiz kombi de yakıyoruz artık serin oluyor odası

@AreN5 alıştırma külotları varya bezin üstüne ondan giydir bezden çıksada en azından yatak yorgan kirlenmez

lcw de ki güzel canım fiyatıda uygun bide kuzulu aldım ben mira bayıldı seviyo kuzularını :))
aslında uğraş oluyo kafam dağılıyor ama bazen abartabiliyorum neyse dikkat etmek gerek gerçekten
Hiç bakınmayıp direk ordan alayım bende. Kuzulara bayılırım bulursam bende öyle alırım :)

Hiç bakınmayıp direk ordan alayım bende. Kuzulara bayılırım bulursam bende öyle alırım :)
aslında bi tane helikopterli vardı ben ona bayıldım ama erkek çocuğu şeysi gibi dedi eşim aldırmadı sanki yatarken kim görüyosa deli mi ne zaten ben gidip kartal yuvasından alışveriş yapıyorum o gidiyo leoparlı şişme yelek alıyo bu işte bi terslik var :KK48:

ne tuhaf çocuklarnya. Sabahın 5inde kahvaltı :) inşallah uyumuşturda dinlenirsin.
Benim sıpa bir haftadır 5:30 da kalkıyo. Kahvaltımızı yaptık. Oyun oynuyoruz. 9-9 buçuk gibi uyursa inşallah bende yatıcam biraz. Kemiklerim ağrıyo
9 buçuğa kadar uyudu canım bu da birşey 3 saat filan uyudum en azından. Bu ara sürekli oyun oynamak istiyor ve yeni şeyler öğreniyor onun heyecanı mi bilemedim ben. Biz kalktık şimdi de siz yatiyorsunuzdur inşallah. İyi uykular canım

@minnakkartal Canım geçmiş olsun sana. Ben de çok çektim doğum yaptığım zaman 2 ay sürdü ve ikinci çocukta en büyük korkum. Bana hiç birşey fayda etmemisti ama o zamanlar çok sık emiyordu sürdüğüm kremi hemen silmek zorunda kaliyordum. Şimdi en azından baya arası oluyor iki emzirmenin inşallah çabucak geçer canım.

Back
X