- 4 Eylül 2013
- 2.081
- 135
- 163
- Konu Sahibi durudenizderya
-
- #1.001
görürsün canım sağlıkla inşallah..
canım benim tüp bebek olduğu için zaten transfer sonrası ödemden dolayı 6 aylık hamile gibiydim..
hatta arkadaşlar dalga geçiyordu: "büyütüp de mi koydular karnına diye
iğnelerden dolayı aldığım 6 kiloyu ilk 3 ayda bulantı ve kusmayla verdim..
şu anda tahlil yaptığım kilodayım, hiç kilo almamış sayıyorum kendimi
ama karnım epey var, özellikle de akşam olunca kocaman oluyor..
bir aydır hamile pant giyiyorum zaten, sıkıştırıp sıkıntı olmasın diye, tedbiren..
dün de ilk defa üst için bi kaç parça bişey aldım..
son ayları düşünemiyorum
Menaccim mayis topigindekiler unutmuştur beni diye ugramiyordum hiç, ama seni çok merak ediyorum, burda görünce sevindim cok:) bizim bi prensimiz bi prensesimiz var menac teyzesi. Senin kuzucuklar nasıl, hazırlıklar ne durumda? Yıllardır görmediğim arkadaşımı görmüş gibi oldum:)
Canımmmm Mayıs topigine de uğra ara sıra. Bu arada cinsiyetleri belli oldu mu :)))
Valla ben hep okuyorum canım, aralık ayindan beri muptelasi oldum sitenin. Çok sukur bir sıkıntımız yok canım ama modemin sağ tarafında sürekli bi yanma var, doktora sordum içerde bi kargaşa var, organlarına baskı yapiyodur o ağrı yapiyodur dedi. Bunun dışında bi sıkıntı yok. Sende durumlar nasıl, artık yarıyı geçtik sayılır, çok sukur gördük bu günleri de:)Olur mu canım ben kimseyi unutmam kolay kolay) Allah bagislasin canım ne güzel bir kız bir erkek olması mükemmel :)) bizim de iki oğlumuz olacak allahın izniyle teyzemizzz. . Daha hiç bir şey almadım canım . 6.aydan sonra almayı düşünüyorum. İyi olduğunuza çok sevindim. Çoğu anne ugramiyor artik topice hepsini çok merak ediyorum ne alemdeler acaba:44:
Hayırlı olsun canım... Diğeri kız bence :) Sağlıklı olsunlar da gerisi boş tabii...
Ben de sormuştum doktoruma, 12. haftadan sonra boyayabilirsin demişti, tabii 1 ay var daha( Birkaç saç bandı alsam diyorum, beyazları biraz olsun gizler belki :)
Maasallahh subhanallah canimm darisi basimiza inşallahbende persembe gunu gidecegim ignelerim bitince hayirlisiyla insallah tarama testlerini yaptiriyor musun ben ikili konusunda bile tereddutteyim.. saclarin icinde boyayla ilgili bi sikinti degil emin ol benim her elimi atisimda bi tomar sac geliyor ki benim sacimda boya yok
Selam güzel anneler.arada okuyordum ama uyku cok agir oldugundan tlfn elimde uyuyup kaliyorum.Rabbime şükürler olsun bugun 4 ay bitti.Allahin izniyle saglikla kucagimiza aldığımız gunleri gorelim hepimiz.kizlar biliyorsunuz benim kanamam vardi igne hap düzenli kullandigim halde lekelenme seklinde gun icerisinde azalip cogaliyordu ama tamamen kesilmemisti.bir ortamda kocakari yontemi söylediler bana ve zarari olmiyacagini dusunerek yaptim.oneren kiside zamaninda hamileyken kanamasi olmus bu anlattigini yapmış ertesi gun hicbir sekilde leke bile gelmemiş.ve bende denedim resmen eser kalmadi nokta bile leke yok.cok şükür.sizlerinde kanamasi olanlari okudum Rabbim yavrularinizi korusun bir daha o korkuyu hicbirimize yasatmasin.benimde kanama disarda vardi ama usg de hersey normal kanama alani fln yoktu.bebeklerimde gayet iyiydi.neyse yaptigim sey islenmemis bugdayi yikayip dudukluye koyun uzerini 4-5parmak gececek kadarda su.1-2saat pisirin.sonra bize lazim olan su kismini suzup koyun cam şişeye 1 kahve fincani ictim ben oneren kişide oyle demisti.soguyunca icin.dun ikindi vakti ictim dun geceden su saate kadar nokta renk degisik bir akinti gelmedi.ben duydugumu uyguladim yan etkisi olacagini sanmiyorum.sizede onermek istedim.
Rabbim cumlemizin evlatlarini bagislasin korusun inşallah.hayirli aksamlar..
Kaç haftaliksin simdi canım? Benim de tüp bebek şişkinlik ödem bende de oldu biraz Ama cok degil..
geçmiş olsun canım. kahverengi akıntı bende de oluyor hala.. özellikle de uzun süre yatıp ayağa kalkınca..
benim de iki bebeğin keselerinin arasında görünüyor kanama.
bu gün 4'te kontrolüm var, umarım kanama bitmiştir..
sen hangi doktora devam ediyosun?
şu anki saat itibariyle 15. haftamıza girmiş bulunuyoruz canım
tatlım yazdıklarını okumadan yazmışım.çok sevindim kanamanın geçtiğine,bu arada göstermeyenler genelde kız çıkıyo hayırlısı olsun :)
evet hayatım olmuştu kahve akıntılar. canım tüp tedavisinin başında o iğnenin yapılmasına gerek yok.malesef canım kan uyuşmazlığımız var. normalde tüp bebek merkezinin bu konuda uyarması ve en baştan bu iğneyi yapması gerekiyormuş ama yapmadılar da bahsetmediler de..
kanama olunca konyadaki doktor yaptı dediğin iğneyi..
bi kaç gündür de kahverengi mukus kıvamında akıntım var..
sanırım içerde biriken kan bu şekilde atıyor dışarı..
sende de olmuş muydu kanama sonrası bu tarz akıntılar?
canım sanırım ikiz hamileliğin doğası böyle. benim de genelde enerjim olmuyorkızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelikler :) ben biraz zorlanıyorum cok halsizim bütün gün yatıorum canım bişey yapmak istemior nedense ikizlerde böyle oldum ne zaman gecer ya bi bilgisi olan varmı? oğluma hamileyken cok haraketliydim ikizlerde hic halim yok böyle 9 ayı nasıl doldurcam bilmiorum
oy kuzum boğulacak derecede olmasa bile ben de nefes almakta zorlanıyorum. gece 2 yastık başımın altında resmen yarı oturur uyuyorumKızlar ya bende acaip nefes darlığı var.özellikle yatarken resmen boğuluyo gibi oluyorum.birde bende burun eti var iyice zorluyo.
canım bence ağırlaştıkça zorlanırsın. bir de şu kramplar artarsa oturup kalkman zor olur iyiceKızlar bide benim evimde klozet yok(ileri zamanlarda sıkıntı olurmu acaba??seyyar klozet almalımıyım???
hayırlı olsun. erkekn doğum riski hepimizde var canım. sıkma canını. sağlıkla dünyaya getireceğiz inşallahkızlar Allah hepimizin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağımıza akmayı nasip eder inş. Kızlar bende 9 hafta 4 günlük ikizlerime hamileyim ayrı yumurta ikizleri dün doktoruma gittim erken doğum olabilir dedi çok zor bir hamilelik dedi ikiz hamilelik çok üzüldüm çok korktum ağladım ya 6 aylık doğarsa diye sizlerede doktorlarınız dedi mi iğne verdi bana haftada bir vurulıyım diye erken doğum olmasın diye sürekli yatmamı söyledi
canım benim ve başka bir ikiz hemile arkadaşımın 19-20 haftalar arası sancımız oldu. usg yapıldı. nst falan da takıldı. bir şey çıkmadı. sanırım rahim bu haftadan sonra hızla genişliyor. ondan oldu sanırım.Kızlar dün gece kasık sancısıyla doktora gittim.tek taraflı sancıydı sağ tarafımda...kan idrar tahlili yapıldı.temiz cıktı sadece kanım düşük...öylr berbat bi hastaneki burdaki hastaneler.ultrasonla bakmadılar.kanama olmadıkça bakmıyolarmış!!!sabah üniversite hastanesine gittik ult baktılar herşey normal apandist falanda yok,ondan şüphelenmişlerdi...serum ile sıvı takviyesi aldım çıktık ordan.tekrar kendi doktorumu aradım ankaradakini.bilgi verdim.sancı belki erken doğum habercisi olabilir bi iğne söliycem onu yaptır dedi,yarına yine sancın olursa gel dedi.proluton iğne yaptırdık.sancım pek yok şimdi allahım sağlıkla kucağıma alammı nasip etsin.herkesin
benim bi kız bi oğlan. kızçe 17. haftaya kadar hep sakladı kendini. bence kız diyorumbenim paşazade açtı yine bacakları show yaptı..diğer sıpam yine saklandı arkaya göstermedi..
12 ekimde tekrar gidicez 3'lü tarama için..bakalım o zaman gösterecek mi?
sağlıklı olsunlar da görmesek de olur valla..
doktora saçımı boyatabilir miyim dedim: tabi ki boya dedi,
organik boyayla mı dedim: hiç farketmez dedi
bebeklerin beyin gelişimini etkiliyormuş dedim: yok öyle bişey inanma öyle şeylere dedi..
ben de gelirken hemen organik boya aldım ama içim rahat değil..
ne yapacağımı bilemedim.. beyazlarım berbat ve saçım boyaya alışikın olduğu için deli gibi dökülüyor ..
aranızda fikri olan var mı?
canım hamilelikte olabilecek şeyler ama bence yine de dahiliyeye bi gitsen. en azından kan tastlerini yaparlar. kanın düşmüş olabilir. takviye başlanır.Kızlar ben bütün gündür nefes darlığı yaşıyorum, göğsüm sıkışıyor sanki, öksürüyorum. İnternetten baktım hamilelikte normaldir diyor ama doktoruma msj attım mutlaka bir dahiliyeciye git dedi. Sizde var mı böyle bir durum? Yarını bekliyeceğim artık, geçmezse mecburen dr.a görüneceğim...
canım benim ve başka bir ikiz hemile arkadaşımın 19-20 haftalar arası sancımız oldu. usg yapıldı. nst falan da takıldı. bir şey çıkmadı. sanırım rahim bu haftadan sonra hızla genişliyor. ondan oldu sanırım.
benim bi kız bi oğlan. kızçe 17. haftaya kadar hep sakladı kendini. bence kız diyorum
canım hamilelikte olabilecek şeyler ama bence yine de dahiliyeye bi gitsen. en azından kan tastlerini yaparlar. kanın düşmüş olabilir. takviye başlanır.
kızlar ben resmen pul pul dökülüyorum.. temmuzda konyada başladı..
konyanın havası kuru antalyaya gidince nemli havada düzelir diye düşünmüştüm ama daha da arttı..
ama öyle olmadı malesef
koltuk altımdan kasıklarıma kadar dalga dalga, çizgi çizgi dökülüyor derim
özellikle de göğüs ve karın çevrem..
çatlak olmasın diye mustela kullanıyorum ama kuruluğu gidermeye yetmiyor..
dün doktoruma sordum: kesin çözüm olan hiçbişey yok, badem ve kakao yağını öneriyoruz genelde dedi..
aranızda bu problemi yaşayan var mı?
ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz..
bu şekilde devam ederse doğum sonrası her yerim ayrı bie harita şekli alacak gibi
evet evet aynen tarif ettiğin gibi özellikle hareket ederken daha çok oluyor hatta alt karın bölgesinde hafif acı ile birlikte sertleşmeler oluyordu. ama normalmiş. sen de bi görün bakalım. güzel haberlerle döneceğine inanıyorumİçimi ne kadar rahatlattın biliypmusun şu yazınla.bi tek ben yaşamamışım demekki.hala ara ara oluyo sancı hep sağ tarafta.özellşkle oturup kalkarken yatakta dönerken.allahım hepimizin yavrularını bize bağışlasın.bugün kendi doktoruma randevu aldım 4 te gidicem inş bişey yoktur dediğin gibidir tatlım.wc konusunda galiba haklısın.bu ewimizden öbür yaz taşıncaz.inşaatle uğraşmayım diye seyyar klozet alsak iyi olcak galiba.
kızlar ben resmen pul pul dökülüyorum.. temmuzda konyada başladı..
konyanın havası kuru antalyaya gidince nemli havada düzelir diye düşünmüştüm ama daha da arttı..
ama öyle olmadı malesef
koltuk altımdan kasıklarıma kadar dalga dalga, çizgi çizgi dökülüyor derim
özellikle de göğüs ve karın çevrem..
çatlak olmasın diye mustela kullanıyorum ama kuruluğu gidermeye yetmiyor..
dün doktoruma sordum: kesin çözüm olan hiçbişey yok, badem ve kakao yağını öneriyoruz genelde dedi..
aranızda bu problemi yaşayan var mı?
ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz..
bu şekilde devam ederse doğum sonrası her yerim ayrı bie harita şekli alacak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?