2014 ikiz anneleri

Benim olmadı öle bişey.gerek olursa yapılıyo diye biliyorum..rahim ağzın kaç cm?ölçmüştür

bende gerek olursa diye biliyodum hatta rahim ağzı yetmezliği varsa yapılıyo sanıyodum ama benim doktor yaparız dedi,ölçülmedi henüz bu hafta 7. haftamız , 3. ayda yapılıyomuş.bilmiyorum kararsızım önlem amaçlı yinede yaptırsam mı diye düşünüyorum..

Tesekkur ederim peki nasil kaliteli mi kiyafetler falan memnun kaldin mi bende bir bakayim siteye
Kaliteki canım şüphen olmasın.fiyatlrıda gayet uygun.
İçin rahat etsin diye bi doktora daha görün istersen canım bakalım o ne dicek
kızlar Allah nasip ederde kuzularımı doğurursam inş. isimleri kızın ece naz erkek mert barış nasıl

Kızlara kısa isimler çok yakışıyo ece naz da çok gzl:)oğlanınkide gzl:)

canım ben odalarına ahşap beşik alacağım, 3-4 yaşına kadar yatabilecekleri. ik dönemde de yatak odamda yatsınlar diye küçük belki sallanan beşiklerden almayı düşünüyorum. mobilya olanlardan iki tane odama sığmaz çünkü.

isimlere gelince, eğer uyumlu olsunlar istiyorsan seçtiklerin kulağa hoş geliyor.

poyrazı beğeniyorsan, toprak, rüzgar çınar falan da senin için uygun olabilir belki. aklıma geldi diye yazdım
kızlar da söylemiş zaten de 7 ay çok geç canım. ben de şimdiye kadar sadece 1 çift çorap aldım. 4-5. aya kadar başka birşey almayacağım. ama çok yakın bir arkadaşım ikizlere hamile ve 5-6. aylarında bile karnı öyle büyümüştü ki, çok gezince yoruluyordu. 7 aya kalmadan çoğu şeyi hallettiler o yüzden

7 ay çok geç değilmi benim herşeyim hazır.erken doğum riskimiz var sonuçta

bence de öyle, 5-6 da hazır olsak iyi olur sanki. en azından kritik şeyler açısından

vallahi doktorum ilk hedef 28i görmek diyor, gerisini sen düşün

arkadaşlar rahim ağzına dikiş attıran varmı,benim doktorum %90 atarız yükümüz ağır dedi dün önlem amaçlı...

doktorum 14-16 hafta civarında bir bakarız, kısalma varsa dikiş atarız demişti. bakalım o haftalar gelince ne diyecek

canım ilk 1 yıl da çok değil mi... ben de bir süre odamda yatıracağım ama sanki 6 aydan sonra ayırırım gibi düşünüyorum. büyüdükçe bebişler kendi odalarına geçirmek daha da zorlaşıyor çünkü

kızlar Allah nasip ederde kuzularımı doğurursam inş. isimleri kızın ece naz erkek mert barış nasıl

çok güzeller canım ama ben kıza iki isim koymak konusunda hep temkinli davranıyorum. ilerde evlendiğinde iki soyadını almak isterse ismi çok uzuyor sanki... 4 ayrı kelime oluyor. gerçi ecenaz birlikte de kullanılabilir gibi kısa ama ne bileyim işte aklıma hep bu geliyor

bizim de soyadımız tüekiyede en yaygın soyadlardan biri evlenince çok sıkıntı çektim, kendi ad soyadımdan binlerce insan oldu birden o nedenle oğullarıma iki isim koysam da isim benzerliği olmasa mı diyorum. ama kesinlikle beğendiğim 4 isim yok ne yapıcaz bilemem

çok haklısın canım. 6 aylık olunca tehlikeli olur o beşikler.
60-120 ölçüleri yatak odamın şeklini değiştirirsem belki olabilir.
sadece altında var sanırım çekmecesi. peki sallanabiliyor mu canım bu beşikler?
fotografları sabırsızlıkla bekliyorum
kıyafetleri için ne aldın? şifonyer mi dolap mı?
geçenlerde çok güzel beyaz gardrop gördüm, 4 kapaklı, bayıldım.
yer ayarlayabilirsem onu alacam sanırım.
hastane cıkısı kaç parçalık aldın? çevremdekiler "sakın alma, hepsi kullanılmıyor, tek tek al" diyorlar.
tek başıma düşnüp ilgilenmeye çalışıyorum. aileden hiç kimse yok antalyada.
ben heveslenip alayım diyorum, sonra "daha erken, hele bi beş ay bitsin" diyorlar.
böyle olunca ben de tedirgin oluyorum ama zaman geçtikçe yürümek zorlaşacak, malum kış da geliyor

oohh valla ne güzel , alışverişe başlamış herkes..
Ben daha 1 çöp almadım İşin aslı neler alacağımı da bilmiyorum pek...

Siz neler aldınız kızlar, doğum öncesi neler almak lazım öyle bir liste falan yapan var mı ?
Ben daha neler almam gerek onu bilmiyorum yaa , hep cicli bicili kıyafetlere bakıyorum o kadar :)

karşı komşumun bebeği 7 aylık. o kullandı madela'yı. çok memnundu.
şimdi kullanmıyor, bana verdi sağolsun
şu an 7 çıtçıtlı badim ve süt pompam hazır, geriye pek bi ihtiyacım kalmamış
ayyy bir an önce çıkıp alışveriş yapmak istiyorum.
bayramdan sonra 5. ay bitince kimse tutamayacak artık beni inşallah

İşte canım:)sığdırabilirsen sığdırmaya calış odana boşver daralsın kötü görünsede önemli değil.sallanıyor canım.şifonyer almayı düşünüyorum bide.hastane çıkışı sadece birer tame aldım bütün parçalar var içinde battaniyede var.bence kullanışlı birer tane olsun penye battaniye zaten alıncak onun içinde almış oluyosun.

Yalancı emzik,emzik kutusu,ateş ölçer,küvet-file,lif,şampuan,sabun,pişik kremi,bebe yağı,biberon.göğüs pedi hijyenik ped,emzirme sütyeni,göğüs koruyucu krem,süt pompası,2 tane pijama takımı (anneye),terlik.
Ben bunları not ettim canım.bebeklerin giyecekleri zaten belli.bolca pijama takımı ve zıbın aldım kızlar.

canım bizim 2 gün sonra 16 haftamız bitiyor. doktorum 24. haftada rahim ağzını ölçecez demişti.
sanırım gerek görürse dikiş atacak. ikiz gebeliklerde genelde yapılıyor bu işlem.

canım bunlar şahane, bayıldım.. güle güle sağlıkla kullansın meleklerin
kaç yaşa kadar kullanılabiliyor bunlar? ve fiyatları ne kadar?
bu arada komşum da kıyafetler için şifonyer almıştı, bebeği şu an 7 aylık.
çok pişmanım keşke gardrop alsaydım, dolap azıcık daha fazla yer kalıyor ama gözü daha fazla diyor.
hiç kullanışlı değilmiş

canım emziği kauçuk mu aldın?hangi marka? biberonu cam mı aldın?
pijama takımını elbise tarzı mı aldın, pantolonlu mu aldın?
ikisi de lazım oluyor diyorlar.

230ar liraya aldık canım beşikleri intten bebefix ten.normalde en az 350-400 lira.kurulumunu bi ustaya yaptırdık.canım şifonyer alcam çünkü bbekler 7,8 aylıkken taşıncaz yeni ewimize idare ederim o zamana kadar.beşikler 0-5 yaş için canım rahat yatarlar

canım emziği kauçuk mu aldın?hangi marka? biberonu cam mı aldın?
pijama takımını elbise tarzı mı aldın, pantolonlu mu aldın?
ikisi de lazım oluyor diyorlar.

Daha almadım o listeyi tatlım.ama silikon emzik daha şyi galiba.biberonda cam almam heralde kaliteli plastik alırım..elbise şeklinde almadım canım annem gerek yok dedi:)bizim sezeryan olcak alttan muayene olmayacağı için normal pijama takımı aldım 2 tane.

Kızlar maşallah almışsınız ben daha sadece bir kaç çıt çıtlı badi aldım o kadar beşiğe bende karar verdim ama almadım bayan bize 3 günde teslim ederiz dedi Aralık başı gidip bütün eksiklerimzi alırız diyoruz ama geç mi olur acaba yani aksilik olmazsa Dr ocağın 2 . Haftasına en son hafta normali Ocak sonu ama kararsız kaldım

Canım benim sırt bel ağrım beni ağlattı dün o kadar yani.iyiki almışım herşeyi diyorum.

ben 10 parçalık hastane çıkışlarından 1'er tane aldım. içlerinden battaniye de çıkıyor. 2'şer tane de 5'li hastane çıkışı aldım. bence de kışa bırakma. zor olur. zaten göbek birden büyüyor. hareketin ağırlaşıyor. çabuk yoruluyorsun. yeminle 7 aylık hamile gibi duruyorum yani

güle güle kullansınlar canım. çok hoş. ilk 1-2 ay için ebe 2-3'er tane de tulumları olsun diyor. alt üst takımlarda pijamanın lastik kısmı bebeğin solunumunu etkileyebiliyormuş, rahatsız ediyormuş.
bunları hemen not alıyorum. kendi kendime düşünüyorum da bir yere not etmeye üşeniyorum. sonra yine unutuyorum ne alacağımı

biberon ben avent aldım. şu anne memesine benzeyen geniş başlıklılardan. en çok çevremden bunu önerdiler. gecelik de sezeryanın dikiş yerini pijama sıkmasın diye ben 1 tane almayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Canım benim sırt bel ağrım beni ağlattı dün o kadar yani.iyiki almışım herşeyi diyorum.
Ah canım ya bende de var ben uyumaktata sorun yaşıyorum geceleri o kadar uzun geliyorki
birde kızlar Dr size erken doğum riski olduğunu söylediği zaman hangi haftaları kast ediyorlar çünkü ikizlerde erken doğum riski var ama ne kadar erken Dr um erken doğabilirler diyor ama şu haftalar demiyor ....

Alan arkadaşlar bir listemi yapsak hep beraber ikizler tek çocuk gibi değil ben çocuklarımda ne emzik ne biberon nede süt sağma makinası kullandım ama ikizlerde sanki bunlar lazım gibi gözüküyor kullanmayacağım şeyimde almak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…