2014 ikiz anneleri

Tulumlarıda var canım:)10 ar çift çorapta aldım:)bir tanede gecelik alabilirşm ne olur ne olmaz diye.

Onu bnde bilmiyom canım:44:inş 7 aydan önceyi kastetmiyolardır

Bebekler doğunca heralde şimdikinden daha rahat olurum diyorum.en azından ağrı sızı olmaz.bende uyuyamıyorun gece.sırt ağrısı kalıcı değildşr heralde dimi.doğumdan sona gecer inş

Ben bi liste yazdım canım.siz aklınıza gelenleri ona ekleme yapın

valla dr bi tarih, şu vakit olur demiyor, sadece erken diyor. dün korktum açıkçası. ebe geçen hafta 25 haftalık ikizlerin doğduğunu söyledi. Allahtan bebekler de anne de sağlıklıymış şu an. ama çok küçükler o zaman. inşallah 36'ya kadar bekler bebeklerimiz
Bebekler doğunca heralde şimdikinden daha rahat olurum diyorum.en azından ağrı sızı olmaz.bende uyuyamıyorun gece.sırt ağrısı kalıcı değildşr heralde dimi.doğumdan sona gecer inş

sırt ağrısı doğumdan sonra doğru pozisyonda emzirmezsek devam eder canım. ben bazı pilates hareketleri yapıyorum. ebe her hafta çağırıp yaptırıyor. çok iyi geldi. benim de başlamıştı ağrılar ama hareketlerden sonra geçti. internette nasıl tv vaar gebeler gönelik basit pilates hareketleri gösteriyor. bakıp yapabilirsin.

Deneyim bende canım.gebelikte plates yazarakmı arama yapıyım.nefes darlığı sırt ağrısı.çok zor oluyo.

iki gündür netim yoktu maşallah sohbet derinleşmiş özledim walla sizleri:)

Benimkiler cok küçük ama ben şimdiden başladım şarkıya.. Fasulyem büyüdü bulutlara kadar diye bi cocuk şarkısı var kardeşim söylerdi aklımda kalmış benimkiler fasulye ye daha :))
çok şirinsin ya...ben sizinle bi sürü şakı,ninni paylaşırım merak etmeyin:)
Anacım napacax bizağdada zararlı aslında.mantar falan olmaktan korkuyom.mantar gecmişim var benim.artık jiletle görmeden yapacaz napalım
aman dikkat et canım.görmeden olur mu? şeyyy diycem ama utanıyorum;eşin yapsa....
tamda yarama tuz bastın canım. komplekse girdim walla.dr seyrek ve dikkatli olsun dedi ama eşim asla istemiyor.eskiden olsa kaçacak yer bulamazdım:) gerçekten sadece bebekler midir sebep kızlar?yoksa artık beğenilmiyor muyuz?
ben ve eşimin oğlumuz için hayal ettiğimiz isim ALPER di.eşimin ismi:) şimdi iki tane oldukları için koyamıcaz onun adını.
EYMEN ve BERAT olarak düşünüyoruz

çokkk beğendimmışıl mışıl uyusun kuzucukların canım.

Aman allahım çok erken ben kendime erken diye 30/32 hafta diyorum ama inşallah 36. Haftayı görürüz hepimiz

taşınacaksan haklısın canım. yeni evinde yeni ciciler alırsın kuzularına. beşikleri gerçekten uygun almışsın.
sağlıkla zamanında gelip güzel güzel yatarlar inşallah, anneciklerini yormadan

işte zaten dikişe sıkıntı vermesin ve ilk gün wc'ye rahat gidebilmek için gecelik de mantıklı bence. eğilip kalkmamak için
biberon ne kadar kaliteli plastik de olsa kaynattıkça rengi değişiyor.
lastik de cam da alıcam sanırım.

aynen canım ben de geceleri hep uykusuzum. gündüz de uyuyamam yapı olarak.
vücudum iyice yorgun düşüyor.

prima'ya ye olmuştum.. bi mail göndermiş. uykusuzlukla ilgili son cümlesi çok etkiledi beni:

Annelik için nasıl hazırlık yapıyorsunuz

Anne Olmaya Hazırlık: Gecenin bir yarısında uyanmanızın, dolu mesanenizi boşaltmaktan başka sebeplerinin de olduğunu biliyor muydunuz? Vücudunuz, uyku ve etkinlik düzenlerinizi değiştirerek, yeni anne olacak sizi hayata hazırlamaktadır. Kesintiye uğramış uykuya alışmak ve dinlenmek isteyen vücudunuza kulak vermeyi öğrenmek, anneliğin ilk haftalarında yaşayacağınız hayat için bir denemesürüşü gibidir.

Aslında eşim o konusa yardımcı olurda ben yaptıramam yaaynayla galan isare etcez artık...beğenmemekten değil canım bence.erkekler öyle konularda daha hassas bence...illa yapacam demesinden iyidir

Listeyi buraya eklemişmiydin canım yoksa benim gözümden mi kaçtı
Ekledim canım.bi kaç sayfa geriye bak
Aslında doğru bide gecelik alayım ben.inş doğumdan sona çabuk toparlanırız kızlar.

Çok gzl gerçekten uykusuz gecelere hazırlık.:)

Aman allahım çok erken ben kendime erken diye 30/32 hafta diyorum ama inşallah 36. Haftayı görürüz hepimiz

bende 37-38 haftaları hedef almıştım canım ama dün komşuma bir teyze gelmişti.onun da ikiz oğulları varmış şimdi 36 yaşındalarmış:) çok tatlı anlattı hikayesini; ilk iki bebeğini doğumdan hemen sonra kaybetmiş ve hep dua etmiş bana iki oğlan ver diye.neyse hamile kalmış (teyze ancak 150cm boyunda)tabi bilmiyor ikiz olduğunu:) bir şiştim bir şiştim diyor artık yürüyemezdim.dra da gittim, bana bebeğini iyi beslemişsin dedi. sonra 9 ay 4. gün doğuma gittim. nur topu gibi bi oğlum oldu.sonra dr demezdi dur dur bir tane daha var diye:18: teyze sadece allahım duamı kabul etti diye ağlayabilmiş. oğulların biri 3000 diğeri 3200 g mış.o zamanlar resimleri falan çekilmiş drlar tarafından...ben, inşallah 2500 gram olurlar dediğimde güldü bana,bu boyla o kadarcık mı doğurucan diye
ayyy ne güzel ya utandım walla kendimden...

9 ayı gecirmiş teyze:)eski topraklar ne yapıyodu acaba.bizim gibi yatark hamilelik yaşamıyolrdor heralde

bazıları için erken, bazıları abartı bence ama buyrun fikriniz olsun;

Temizliği ve bakımı için gerekenler;
Islak mendil ve temizleme havluları
Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk
Bebek termometresi
Alt değiştirme örtüsü
Bebeklere özel tırnak makası
Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;
Farklı çeşitlerde biberon ve biberon emziği
Bir kaç farklı emzik çeşidi
Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
Biberon ısıtıcısı ve biberon taşıyıcısı
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Banyosu için gerekenler;
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Duş termometresi
Başlıklı bebek bornozu
Giyisileri için gerekenler;
Yeni doğanlar için bebek bezi
Hastane çıkış seti
Body, atlet, tulum, pijama, önlük
Patik ve çorap
Eldiven
Mendil
Penye şapka
Yelek ve hırka
Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar
Odası için gerekenler;
Bebek karyolası
Bebefon
Yorgan, çarşaf, nevresim takımı
Battaniye ve pike
Cibinlik
Minder
Gardırop
Şifonyer
Yolculuk için gerekenler;
Bebek malzeme çantası
Bebek arabası
Araba koltuğu
Kanguru

Son düzenleme:

ben de gecenlerde bi arkadaş vasıtası ile bi bayanla tanıştım. bayan 34 yaşında. normal yolla hamile kalıyor. ikiz bebeklerini 39. haftaya kadar aslanlar gibi taşıyor. biri kız biri erkek iki sağlıklı bebeği oluyor. bebeklerden biri 3.100 diğeri 3.300 olarak doğuyor. bayan çok uzun boylu da değil. en fazla 1.55 falandır. çok zor taşımış, ama doğurmuş maşallah. bebekler şu an 6 aylık ama maşallah o kadar tatlılar ki.. tombik tombikler..

benim boyum 1.75 ama çok korkuyorum. bebekler erken gelirse, çok zayıf olurlarsa diye..
bunun boyla alakası yok çünkü.. ben kendime en erken 16 şubat'ı hedef tutuyorum.
tam 36 bitiyor bu tarihte..
Allah yardımcımız olsun inşallah..

Yaaakanguru benim hayalimdi ama iki bebeye nasıl kullancazeşim birini sırtına tak dşyo

tabi ki canım boyla alakası yok.
biraz şans birazda bünyeyle alakalı.ben 38. haftayı hedefliyorum.inşallah hepimize nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…