- 24 Temmuz 2014
- 234
- 311
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oturamam ki zaten bi işler yapıyorum şuan.. yerde oturmak işe yararmıymış bende yerde yiyorumcanım evini yavaş yavaş süpürüp silebilirsin bunda bir sakınca yokki..öle oturup durursanda açılman olmaz..
bana 2 doktorumda günlük işlerimi yapmaya devam etmemi hatta ilk doktorum yer sofrasında yiyorsan devam etmemi söledi.
Ayy ne tatli bir göbişKızçemle niz nasıl olmuşuz 33 haftalığızEki Görüntüle 1244313
çook sağol sanada çok yakışmıştır kesin ..Maş Allah çok güzellll. Bayıldım göbişineÇok yakışmış sana hamilelik. Gerçi öncesini bilmiyorum ama yakışmış işte
![]()
Kizlar ben draje şeklinde badem şekeri lokum lolipop vs. almak istiyorum carsidaki pastanelere baktim birde şekerleme satan yerlere baktım ama fiyatlar baya uçuk nette var mı uygun fiyatlı ve kaliteli bi site bildiğiniz?
bizimde mutfakta tv yok.oturamam ki zaten bi işler yapıyorum şuan.. yerde oturmak işe yararmıymış bende yerde yiyorum
ben gebeliğin başından beri tv karşısında yerde yemeye devam ediyorum her akşam yarım saat yürüyorum hafif tempoda inşallah faydası olur minikleri pıt diye doğururuzbizimde mutfakta tv yok.
eşimde keyf yaparak yemek yemği seviyor o yüzden oturma odasına yere getiriyordum ama ben oturamıyorum diye getirmedim..
geçöen gün doktor kendi söledi..
yerde yemek yiyorsan devam et kasların kuvvetlenir sakın günlük hayatını aksatma dedi..
sadece çok uzun yürüyüşler, ağır işler yasak dedi.
safranbolu lokumu çok güzelMigros gibi büyük marketlerde drajeler var.oralarda daha uygun olur.bende lokum getittircem memleketten.safranboluyumda![]()
Kızçemle niz nasıl olmuşuz 33 haftalığızEki Görüntüle 1244313
Migrosu dusunmemistim bak sagol canim bakicamMigros gibi büyük marketlerde drajeler var.oralarda daha uygun olur.bende lokum getittircem memleketten.safranboluyumda![]()
safranbolu lokumu çok güzel![]()
dün teknisyen arkadaşım var 5 aylık bebeği var..ben gebeliğin başından beri tv karşısında yerde yemeye devam ediyorum her akşam yarım saat yürüyorum hafif tempoda inşallah faydası olur minikleri pıt diye doğururuz
inşallah isyan darısı hepimize olsun valla hep dua ediyorum..dün teknisyen arkadaşım var 5 aylık bebeği var..
karısı öle kolay doğum yapmışki şok oldum..
bizimki ilçeye gitmiş o zaman ilçede çalışıomuş..
karısıda kv ve kp ile gezmeye gitmiş..
dönerken biranda ağrı girmiş..
gittikleri özel hastanede baya uzak yerdeymiş hemen yol üstünde tıp fakültesi olunca girmişler..
kızın açılması 6 cm miş..
yarım saat sonra 8 cm ve bir yarım saat sonrada bebek doğmuşşşinş bizlerde öle oluruzz hemde 38. hafta başında doğmuşş ama 2900 gr doğmuş maşallahh
güldüm valla doğru söylüyonİşte bu tiplere afedersin bacım sen poponda mı taşıdın bu çocuğu diyesim geliyorBizde herkes gibi göbekte taşıyoruz bırak büyüsün
![]()
Allah beterinden korusun pınar bu anlatıkların da kendini yıpratıcak bişey yok biraz dikkat edeceksin işte hepsi o kadar.. bak kzıında iyiymiş işte maşallah..Kızlar geldim hastaneden..
Biraz moralim bozuk açıkcası. Eve gelene kadar ağladım.
32+2 haftalığız. Boyu 42 cm ağırlığı 1845 gr
Doktor ölçüleri haftası ile uyumlu dedi.
Ters değil başı aşağıda dedi. 37. Haftada çatı muayenesi ve genel muayene olacağım normal doğum için. 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var.
Suyumu ilk defa az gördüğünü ve bol bol içmem gerektiğini söyledi.
Kilo alımını önleyemiyoruz, biraz fazla oldu şimdiye kadar 15 kg dedi. Günde 10 bin adım yürümem gerektiğini söyledi ve diyetisyene yönlendirdi. Diyetisyende beslenme programı yazdı ama oldum olası yasaklara karşı bir gıcıklığım var ama normal doğum için, kendim için bunu yapmak zorundayım.
Bu program ile kilo bile vereceksin dedi.
Kendi doktoruma bir kaç soru sordum sizinle de paylaşayım.
- göğüs ucu kremine başlamalı mıyım?
32 haftadan sonra kullanmayı tavsiye ediyorum, başlayabilirsiniz.
- normal doğum olursa ve gece hastaneye gelmem gerekirse doğuma siz mi giriyorsunuz , hastanedeki nöbetçi doktor mu?
Siz direk 13. Kata çıkıyorsunuz onlar kontrollerinizi yapıyor doğum başladığı anda ben hastanede oluyorum mutlaka.
- yalancı sancı ile gerçek sancıyı nasıl ayırt edebilirim?
Yalancı sancı daha ileriki haftalarda olur bu aralar pek olacağını sanmıyorum. Gerçek sancı çok şiddetli ve düzenli olur. Onu rahatlıkla ayırt edebileceksiniz.
-arkadaşlarımın çoğuna doktor omega 3 tavsiyesinde bulunmuş benim de içmem gerekiyor mu?
Hayır, ben gerek duymuyorum. Vinalac ve osteocare yeter de artar bile.
- bu aralar alt karın ağrım oluyor, normal mi?
Çok normal bebek doğum pozisyonunu aldığı için baskı yapıyor. Ağrılar normaldir.
- bebek çok hareketli ve hareketleri canımı çok acıtmaya başladı. Uyku düzenim kalmadı?
Bebeğin hareketli olması çok iyi. Hareket etmeyen bebekten korkun ve takip edin. Hareketli bebek ben çok sağlıklıyım mesajı verir. Ayrıca şimdiden şikayet etmeyin doğumca ne yapacaksınız diye de mesajı verdi hocam.
Hastaneden ayrılmadan önce meşhur 13. Kata çıktım. Doğum katına..
Boş oda olmadığı için gezemedim ama hemşirelerden bilgi aldım.
Doğum çantasına ne koymam lazım diye sordum; bebek için 2 takım, 2 battaniye, pişik kremi, bez, ıslak mendil.. Kendiniz için 2 gecelik, bol iç çamaşırı,göğüs ucu kremi ve ped getirin fazlasına gerek yok biz burada veriyoruz dedi. Havlu, şampuan, krem vs. getirmeyimmi dedim hayır duşlarımızda hepsi mevcut dedi. Hasta bezine kadar veriyorlarmış. Kapı süsünü de onlar veriyor. Size doğumunuz yaklaştığında poliklinikten liste verirler zaten dedi.
Benim hazırlamayı düşündüğüm çantayı görseler şok olurlardı heralde.
İşte böyle kızlar.
Nedendir bilmiyorum çok moralim bozuldu bu kilo olayına. Evet sınav telaşından her şeyi serdim, kilo aldım benim suçum. Ama gözyaşlarımı tutamadım, eşim de şaşırdı ne için ağlıyorsun? İmkanı ve şartları uygun olmayan kadınlar ne yapsın, diyetisyene mi gidiyorlar, şartları neyse ona mecbur bırakılıyorlar ama bak doktorun seni yönlendirdi, önlemini alalım dedi, diyetisyenin güzel bir program yazdı, çok şükür bebeğimiz sağlıklı dedi. Ama öyle içli içli ağladım ki eşime biraz sert çıktım beni anlamıyorsun diye. Eve gelince bir de ona çıkıştım diye ağladım.
Sanırım işten ayrılıp hamileliği evde geçirmek benim psikolojimi bozdu.
Bu arada sgk'm hala devam ettiği için doktorum çalışamaz raporu verdi, doğum parası alabilirsin dedi. Çok şaşırdım, hiç aklımızda yoktu böyle bir şey. Ama yine de soracağız var mı böyle bir şey diye.
Bu arada eve gelince diyete uygun kahvaltımı yaptım. Artık saati saatine yemek zorundayım.![]()