• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

arkadaşım geçmiş olsun ömürlü hayırlı olsun inşallah içinin rahatlaması açısından aşağıdaki yazıyı paylaşıyorum. günde 5 dakika yetmez ama çocukların mikrop kapmaması için bu gerekli.
Prematürelik Derecesine Göre Sınıflandırma
Zamanından önce yani 37. Haftayı tamamlamadan doğan bebekler prematüre kabul edilirler. Bebek zamanından ne kadar erken doğarsa riskleri de o kadar artar. Riskin anlaşılması için en sık sorulan 2 soru vardır:

• Bebeğin doğum haftası
  • Doğum tartısı.
Zamanından 2 hafta erken doğan bebeklere SINIRDA PREMATÜRE denmektedir. Bu bebeklerin çoğu yoğun bakıma bile uğramazlar, annelerinin yanında hayata adapte olmaya çalışırlar.
30-34 Haftalarda doğanlara KLASİK PREMATÜRE denir. Yoğun bakımda kısa bir süre misafirimiz olurlar. 2-3 hafta bizlerle beraber olduktan sonra anne kucağına kavuşurlar.
İLERİ DERECEDE PREMATÜRE bebekler 26-30 haftalarda doğanlardır. Prematüreliğe özgün hastalıklarını değişik seviyelerde yaşarlar. Uzun hastane kalışı sonrasında uzun süreli takipleri de itinalı yapılmalıdır.
YAŞAMIN SINIRINDAKİ Prematüre bebekler anne karnındaki fötal dönemi yeni bitirmiş, organları ancak oluşmuş ama çok az gelişmiş 24-26 haftalık bebeklerdir. Bu bebeklerin yaşama şansı çok sınırlıdır.
Dr Gülnihal Şarman

Kizlar merhaba tek tek cevap veremiyorum mukemmel bir bas agrisi var nst 100 ustu ve 10 dk da 2 den fazla sanci cikiyor benim haylaz acele ediyor biz durdurmaya calisiyoruz acilma suan icin yok yarin rahim agzi kalinligina bakilacak. Doktor sancilarin yuksek olduğunu resmen dogum sancisi yasadigimi soyluyor. Buarada hepinize tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Lütfen dua edin en azindan 4 hafta daha kalsın
Kizlar tekrardan ben. Biz bugun ciktik hastaneden sancilarim geçmiş durumda suan icin. Doktor 34+2 ye kadar yatmami istedi o saatten sonra dogarsada insallah bi problem olmayackmis bilginiz olsun bu haftadan onceki dogumlarda bebekte zeka geriligi yada gelisimi geriden gelme riski olabilirmis ondan bu iki haftayi tamamladikmi sikintilar olmayacak insallah. Tekrardan dualarinizi eksik etmeyin bize. Insallah hepimizi sagliklariyla hayirlisiyla kucagimiza aliriz yavrularimizi

Kizlar tekrardan ben. Biz bugun ciktik hastaneden sancilarim geçmiş durumda suan icin. Doktor 34+2 ye kadar yatmami istedi o saatten sonra dogarsada insallah bi problem olmayackmis bilginiz olsun bu haftadan onceki dogumlarda bebekte zeka geriligi yada gelisimi geriden gelme riski olabilirmis ondan bu iki haftayi tamamladikmi sikintilar olmayacak insallah. Tekrardan dualarinizi eksik etmeyin bize. Insallah hepimizi sagliklariyla hayirlisiyla kucagimiza aliriz yavrularimizi
İnşallah canım inşallah hadi çok şükür bunada şükür yavrun seninle kalacak biraz daha ben inanıyorum dualarımız seninle ve tüm annelerle

Aaaaa korkma arkadaşım 34. Hafta iyi bi hafta, üzüntüye yer yok bundan sonra enerjini güzel yavruna sakla artık. Tebrik ederim, hayırlı bir evlat olsun inşallah. Allah yardımcın olsun seninde.
Canım sen nerelerdeydin inanamadım haftanı görünce maşallah maşallah bebeğin kaç kg idi en son, doğurmak için mi yürüyorsun:-)

Allah anali babali buyutsun insallah hic bozma moralini kisa zamanda toparlar Allah uzun hayirli ömurler versin..
Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim:KK43:

Canım iyi olmanıza sevindim geçmiş olsun inşallah 2 haftayı da sağlıkla tamamlarsınız

Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim:KK43:
Oooooo topiğimizin ilk bebeği dünyaya gelmisssss ...Hosgeldin Minik Prensess:KK15:Gözümüz aydın hadi bakalım:DAllah hayırlısıyla büyütmek nasip etsin canım güle güle büyütün prensesinizi:nazar:

Ah yaa.... hani konuşmuştuk senle diyetli yediğinde 120 lere düştğ demiştin.. benimki diyetle 180 lerde bu yüzden başladım insüline. Doktor korkutmak istemiş olabilir. Peki kaçırmadığında ölçümlerin nasıl?

evet beni korkutmak istedi galiba ama basardi da. Cozutmaz adam gibi diyet yaparsam 140 i gecmiyor tokluk hatta bu sabah 95 ti tokluk sasirdim. Cozutunca 170 de assa inmiyo. Bana diyet disiplini lazim

Allah yardımcımız olsun canım hepimizin...

ya kızlar bende de böyle bebek can çekişir gibi atımlar oluyor. aşağıya doğru kordon çekiliyor sanki. doktor gecen hafta suyumun ve değerlerimin normal olduğunu söyledi. haftaya gideceğiz doktora bakalım hayırlısı.

İns..sezaryan oldugum icin agrilar yani mantiksal olarak asla sezeryan olmazdim bu agrilardan ama mecburiyetten:KK43:
Kizim solunum cihazina bagli suan
ama yogun bakim unitesinde o kadar kucuk bebekler war ki kaderdas gbiler orda :KK43:
Canım Allah bağışlasın Rabbim analı babalı büyütsün.. Kısa zamanda toparlanacak bebeğin sen iyisin dimi

ya kızlar bende de böyle bebek can çekişir gibi atımlar oluyor. aşağıya doğru kordon çekiliyor sanki. doktor gecen hafta suyumun ve değerlerimin normal olduğunu söyledi. haftaya gideceğiz doktora bakalım hayırlısı.

Gerinme esneme hareketi yapıyo olmasın?? Benimkilerde çok yapıyo yerleri daraldığı için...

Gerinme esneme hareketi yapıyo olmasın?? Benimkilerde çok yapıyo yerleri daraldığı için...
vallaha olabilir ama henüz o kadar daralmamıştır yeri herhalde. yürüyüş yaptım geçmedi.
bir de ben de hala mide bulantısı var ve kusuyorum. çocuk hareket ettikçe de içim kalkıyor. hamileliğimde çok şükür bir sorun yok ama rahatsız etmeye başladı artık bu durumlar beni.

vallaha olabilir ama henüz o kadar daralmamıştır yeri herhalde. yürüyüş yaptım geçmedi.
bir de ben de hala mide bulantısı var ve kusuyorum. çocuk hareket ettikçe de içim kalkıyor. hamileliğimde çok şükür bir sorun yok ama rahatsız etmeye başladı artık bu durumlar beni.
Bu haftalardan itibaren artık amniyon sıvısı maksimuma ulaşıyor ve emin ol yerleri daralıyor..dinlen bence bir süre..mide bulantısı içinin kalkması da hamilelik reflüsüdür canım..İnsanın boğazında yumru var gib oluyo..

Back
X