- 2 Kasım 2013
- 790
- 241
- 333
- 35
Maşallah cnm bence çok güzel gelisimi6200 gr 61 cm boy 160 gun oldu dogali ama 45 gun erken dogdu suan 4.ayin icindeyiz dogmasi gereken aya gore..1570 gr 42 cm dogdu
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada “bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap”, “bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim”, ” ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen” gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.
Sevgiler.
:))))))
(Kaynak bilinmiyor)
Bayıldım bu yazıya ya yazanın eline yüreğine sağlık
ben geldimm çekilinnn ulennnnn
Evet canım süt parası için ayrıca başvuruyoruz. Rapor parasınıda 8 ile 14 ü arası alabiliyosun. Ama benımkı okadar uzun sürmemiştı. Bırını gecen ay bırınıde gecen hafta aldım. Evet babalık parasıda var ona daha başvurmadık. Aylık 30 35 lira falanmıydı emin degılım ondan.
oyy yesinler onu çok şekerler yaa gerçekten bunlar tam ısırmalıklar sende biraz bahsedermisin canm ne kadar verdin bide kaç gün arayla
Bayansalamarcim
Cnm ben hergün veriyorum ek gıda. Bir gün havuç suyu bir gün elma suyu bu günde portakal suyu vericem, meyve suyunu sıkıyorum 30 ml çıkıyor Fazlaca.. Bunun 10 ml kadarını vereyim diyorum 10 ml veriyorum durdurabiline aşk olsun ağlıyor hepsini iceçekmiş . Bende hepsini veriyorum . Zararı yok yani senin bebis de öyle yaparsa ver gitsin:) cok tatlılar ya
Biriyle konusurken şu yemegi şu rengi sevmiyorum bile dememeye dikkat ederm olur ya onun en sevdigi yemek odur die..
Simdi gelelim bana bmle konusanlarda cok dikkatli konusur mesela
8 ay kustum(13 kilo verdm hamilykn) naz yapiyosun diyen oldu
1500 kilo cocuk dogurdun diyen bile oldu..
Rahatina baktin cocugu emzirmedin diyen oldu..(bunu diyenlerde yanimda bile dgller ztn yanimda kimse yok dogdugu gunden beri tek basima bakiyrm )
Teyzem bile sizin aranizda bag yok simdi dedi hııı?? ddm emzirmiyosun ya dedi dogru teyze sen bakiyosun ona haklisin bnmle bagi olmaz dedm..
cocuguna corba yapmaya aciz kadinlar ben mama hazirlarken ayy bizim hic bole seylerimz olmadi dedi(emzirmis kendisi)
Emziremedim evet bende isterdim gözgöze gelelim agladiginda gögsümü aldigi anda sussun isterdim ama olmadi sütüm oldugu halde emmedi beni resmen tiksiniyodu gögsümden..
Herseyi gectim kv yi sevmedigimi bilen herkes ikide bi babannesine benziyo diyip durdu..burdan bile vurmaya calisiyolar insanlar...
Ben artik itiraf ediyorm
Evet ben zayif cocuk dogurdum!
Evet ben bide sezeryan yaptim!
Evet ben emzirmeyide beceremedim!
Evet ben tüm bunlar yetmezmis gibi ek gidaya da basladim!!!
Üzmeyin beni artik ztn yeterince uykusuz kalip,ev isi yapip bi yandanda ders calisiyorum kızımla...
(Sözüm meclisten dısari:)
hoşgeldin artık fırsat bulucan heralde daha çok.
canım çok geçmiş olsun nasıl oldu acaba girince haber ver olur muKızlar annem hastanede yatıyomuşya. Serum falan takmışlar oof uzak olmak nekadar kötü. Sesını bile duyamadım
valla bilmiyorum ama çok yaygın değil galiba tv de gördüm ben sanmıyorum gülüyordu çocuklarevet kaskı bende duydum araştırmak lazım acaba rahatsız edici bişey mi
Ben bilerek ve isteyerek sezeryan oldum normal doguma kalkissaydim kanimin pihtilasmamasi yuzunden olebilirdim kullandigim igne ve ilaclardan dolayi simdi ben yeterli yada gercek anne degilim olseydim yavruma daha yararli olacaktim sanirim
bu bizim evin meşhur videosu canım eşim sürekli hu hu şekil diye başlar birden sessizlik olunca burda görmem hoş oldu
Günün özeti herkesin hayatına kimse karışamaz
çok güzel bir yaziymis bir an sen mi yazdın dedimSevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada “bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap”, “bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim”, ” ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen” gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.
Sevgiler.
:))))))
(Kaynak bilinmiyor)
Bayıldım bu yazıya ya yazanın eline yüreğine sağlık
kızlar selam süt parasını almak için nereye başvuru yapmamız gerek
evet canım inş öğleye kadar işteyim
Evet ya haklisin havuc suyu veren arkadaslar nasil veriyor kati meyvevsikacagiyla mi arkadasin icinde hayirlisi olsun canim insallah sag salim kurtulurGunaydin anaaam haftasonu giremedim nedir ya ne muhabbetler dönmüş durun zor okudum o kadar sayfayı
canım çok geçmiş olsun nasıl oldu acaba girince haber ver olur mu
valla bilmiyorum ama çok yaygın değil galiba tv de gördüm ben sanmıyorum gülüyordu çocuklar
hiç olur mu öyle şey canım insan sağlığı sonuçta iki canlı riske mi atılır vallaarkadaşımda da vardı kan pihtilasmama sorunu iğne vs zor bir durum şimdi ikinciyi bile korkarak istedi Allah bir kolaylık verir inşallah bakalım güzel haberini bekliyorum onunda
bu bizim evin meşhur videosu canım eşim sürekli hu hu şekil diye başlar birden sessizlik olunca burda görmem hoş olduherkesin hayatına kimse karışamaz ulannn
çok güzel bir yaziymis bir an sen mi yazdın dedimhala bebek görme devam ediyor benim bu arada doğum yapan 1-2 arkadaş var çevremde onların menuleriyle kiyaslanarak tabi yaptıklarım ben saçımı bile toplamaktan acıdım arkadaş keşke deseniz biz bir yarım saat bakalım çocuğa da sen gir duş yap bi keselen nerdeee
Son olarak elma ve armut suyu için cam rende olur ama havuç suyu derken katı meyve sikacaginiz mı var arkadaşlar? Almak gerekiyor galibameyveli yoğurt deneyen olursa yazabilir mi? oğlumun zamanı var ama aklımda olsun
Son son olarakson konularla ilgili süt olayımın sıkıntılı olduğu bir gün tahminimce doğumun ikinci günü falan siteye girdiğimde şahısın(arkadaş vs demiyorum iyi diş bilemistim kendisine) biri göğsünü açıp çocuğu alana kadar kaç cc süt aktığından bahsediyordu (çok fazla konuşursa itinayla bulup ekleyecegim o mesajlarını) şöyle sütlüyüm böyle sütlüy üm vay arkadaş ben ne sütlüyüm diye şimdi çocuğum için mama verdim zaten diyor milletle saf tutma derdinde herkes biliyor karakterini zaten ama dar anımda anlik tatminin için beni öyle üzdün ki o zaman ne diyim ben sana. NOKTA
nie öğleye kadar canım.
bi bakayım bende canımGunaydin anaaam haftasonu giremedim nedir ya ne muhabbetler dönmüş durun zor okudum o kadar sayfayı
canım çok geçmiş olsun nasıl oldu acaba girince haber ver olur mu
valla bilmiyorum ama çok yaygın değil galiba tv de gördüm ben sanmıyorum gülüyordu çocuklar
hiç olur mu öyle şey canım insan sağlığı sonuçta iki canlı riske mi atılır vallaarkadaşımda da vardı kan pihtilasmama sorunu iğne vs zor bir durum şimdi ikinciyi bile korkarak istedi Allah bir kolaylık verir inşallah bakalım güzel haberini bekliyorum onunda
bu bizim evin meşhur videosu canım eşim sürekli hu hu şekil diye başlar birden sessizlik olunca burda görmem hoş olduherkesin hayatına kimse karışamaz ulannn
çok güzel bir yaziymis bir an sen mi yazdın dedimhala bebek görme devam ediyor benim bu arada doğum yapan 1-2 arkadaş var çevremde onların menuleriyle kiyaslanarak tabi yaptıklarım ben saçımı bile toplamaktan acıdım arkadaş keşke deseniz biz bir yarım saat bakalım çocuğa da sen gir duş yap bi keselen nerdeee
Son olarak elma ve armut suyu için cam rende olur ama havuç suyu derken katı meyve sikacaginiz mı var arkadaşlar? Almak gerekiyor galibameyveli yoğurt deneyen olursa yazabilir mi? oğlumun zamanı var ama aklımda olsun
Son son olarakson konularla ilgili süt olayımın sıkıntılı olduğu bir gün tahminimce doğumun ikinci günü falan siteye girdiğimde şahısın(arkadaş vs demiyorum iyi diş bilemistim kendisine) biri göğsünü açıp çocuğu alana kadar kaç cc süt aktığından bahsediyordu (çok fazla konuşursa itinayla bulup ekleyecegim o mesajlarını) şöyle sütlüyüm böyle sütlüy üm vay arkadaş ben ne sütlüyüm diye şimdi çocuğum için mama verdim zaten diyor milletle saf tutma derdinde herkes biliyor karakterini zaten ama dar anımda anlik tatminin için beni öyle üzdün ki o zaman ne diyim ben sana. NOKTA
teşekkürler canım benimanaaam bu kasım erkekleri hepsi birbirinden yakşıklımaşallah yaa
bende kontrol ettirmek istiyorumdeme yaadoktora bi sorum bunu kontole gidince baksın bakalım normal mi değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?