- 29 Eylül 2013
- 1.132
- 1.272
- 408
amaan ne geriliysn tatlım sizene de geç kime ne laf anlatıyosn 2 çay kaşığındaki ekşi elmanın suyundaki şekeri şimdi minnacık bebe farkeder midesi hemen onları ayrıştrır da sütü reddederdi heyy allahımAy çok gerildim, hangi anne çocuğu için zararlı bi şey yapmak isterki.. Birçoğumuz doktorumuzun tavsiyesi ile hareket ediyoruz. Anlıyorum herkesin kişisel görüşü siz yapmayabilirsiniz görüsunüzü de söylersiniz ama bu kadar incitici olmamalı sanki anne sütü vermeyip dayadık başka gıda.
Bi de meyve ile başlanınca sekere alışır diyen görüş bana annem şekerli yoğurtlar bisküvili sütler vermiş ben tatlıdan nefret ediyorum. Bana kalırsa herşey çocukta bitecek..
deme yaaaslında kalabiliyormuş kalmaz inşallah
Teşekkür ederiz teyzesi:) bizde sizi opuyoruz
Lutfen formul mama veren anneleride yargilamayalim sanki sutumuz varda goguslerimiz bozulmasin diye anne sutu vermiyoruz anne sutu veren anne yeterli mama veren anne yetersiz gibi gostermeye calisan arkadaslar okudum bu baslikta ve cok uzuldum ...
Lutfen formul mama veren anneleride yargilamayalim sanki sutumuz varda goguslerimiz bozulmasin diye anne sutu vermiyoruz anne sutu veren anne yeterli mama veren anne yetersiz gibi gostermeye calisan arkadaslar okudum bu baslikta ve cok uzuldum ...
Kaç aylıksınz canım bn de başlamayı düşünüyorum 4. Ayını doldurduYa ek gudaya evet 6. Ayda geçiliyor..
Ama tattirmaya erken başlamak lazim yoksa 6. Aysa direk yuklenirswn çocuk red eder.. Birkaç klasik meyve suyu ve yoğurt vermek zarar getirme..
Ben yarin ise basliyorim.. Anne sütü veroyordum ama simdi yetmeyecek çünkü oğlumne mama bnede biberin aliyor..mecburen klasik mamalarina giriş yaptik anne sütü ile karistiriyiruz..
Ama bu durumda olmasam bile tattirmaya yine baslardim
Burasi bir forum ve paylaşım alani bicogumuz drumuz ne diyorsa onu yapiyor ve onu paylasiyoruz burada.cocuk dr olsaniz bile bu size gelde anlat diyebilecek kadar ukala olma hakkini vermez.eger paylasim icin buradaysaniz uslubunuza biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor.diger arkadaslar ne düşünür bilmem ama bu benim fikrim.Zaten o da ayrı bir konu, ilk meyve suyu ile başlamak. Bebek meyvedeki şekere alışıyor ve tabi doğal olarak onu istiyor, sebzeye geçildiğinde yemek istemiyor. Tattırmalara bile en azından sebze ile başlanmalı ki bebek direk şekere alışmasın. Kuzenim ilk meyve verdi şimdi her yemeğin, yoğurdun vs içine pekmez falan koymak zorunda kalıyor çünkü yemiyor başka türlü. Boşuna şeker giriyor bebeğin vücuduna.
Aynen öyle yapıcam tam ek gıdaya geçiş 8 aydan önce olmamalı zaten... ama gel de anlat işte. Sonra bebek emmeyecek de yemeyecek de... zaten adı üstünde ek gıda, anne sütüne ek olarak verilir, tam ögün değil...
Ben artık üzülmekten ziyade sinirleniyorum kimi ne neden niçin bu kadar ilgilendiriyorsaLutfen formul mama veren anneleride yargilamayalim sanki sutumuz varda goguslerimiz bozulmasin diye anne sutu vermiyoruz anne sutu veren anne yeterli mama veren anne yetersiz gibi gostermeye calisan arkadaslar okudum bu baslikta ve cok uzuldum ...
Ağzına sağlık
Ben hamileligimi ogrendigimde bu basligi cok okuyup paylasimlarda bulunuyorum daha sonra islerim bi yogunlasti sagolsun mudurum 8. Aya kadar calistirip isleri yukleyince buraya bakamaz oldum dogum yaptiktan sonra hep takip ettim burayi ve bu anne sutu formul mama konularinda acimasizca elestri yapanlari okuyunca cok uzuluyordum hatta olayi yeterli yetersiz anne olayina getirdiklerinde yuh artik dedim elestrininde bi dozu var cahillik mi yoksa karsisindakileri gercekten canlarini acitmak mi cozemedim olayiOhhoo sadece bunlar mı??? Hamilelikte bile neredeyse şeker yüklemesi yüzünden forum karıştı. Sezaryen ve normal doğum olayını yine hiç söylemiyorum bile. Normal doğum yapan kadın "anne " sezaryen olan "iskele annesi" oluyordu. Bu forumda hiç bişey bana garip gelmiyor artık. Herkes evladını düşünür kimse burada yargılama yapmasın.
Ben artık üzülmekten ziyade sinirleniyorum kimi ne neden niçin bu kadar ilgilendiriyorsa
Birsey daha eklemek istedim canim ben gece gazini hic cikarmiyorumah cnm sagol hic yapmaz olur muyum ses ne demek kedi gibi yuruyoruz uyku oncesi rutinleri yapiyoriz pijama giyme alt degisme ninni falan. gece uykusuna yattiktan sonra isik acmiyoruz hatta gazini cikarmak icin evi gezdirecek olsak evdeki yanan isik varsa hepsini kapatiyoruz gece uykusu sasmasin diye ama her bebek farkli iste.. emzirip uyutuyoruz ilk bir saatte muhakkak kalkiyor sonra bir iki saat uyuyor genelde gece birden ikiden sonra basliyo sabaha degin...ne yapacagim ben de bilmiuorum
Cok gecmis olsun canim umarım ciddi biseyi yokturKızlar annem hastanede yatıyomuşya. Serum falan takmışlar oof uzak olmak nekadar kötü. Sesını bile duyamadım
Kaç aylıksınz canım bn de başlamayı düşünüyorum 4. Ayını doldurdu
Uyku Arkadaşı almayı düşünüyorum carputi, senin kuzu geldi mi? Nasıl ki acaba? Bide Lili almıştı sanırım. Eren memede uyuyor ya, Onu biran önce uyku arkadaşıyla tanıştırmalıyım
Ben hamileligimi ogrendigimde bu basligi cok okuyup paylasimlarda bulunuyorum daha sonra islerim bi yogunlasti sagolsun mudurum 8. Aya kadar calistirip isleri yukleyince buraya bakamaz oldum dogum yaptiktan sonra hep takip ettim burayi ve bu anne sutu formul mama konularinda acimasizca elestri yapanlari okuyunca cok uzuluyordum hatta olayi yeterli yetersiz anne olayina getirdiklerinde yuh artik dedim elestrininde bi dozu var cahillik mi yoksa karsisindakileri gercekten canlarini acitmak mi cozemedim olayi
Hepimiz akli basinda insanlariz ben inaniyorum ki burdaki arkadaslar herseyi arastirip iyisini kotusunu bilerek bebeklerlerine bakiyorlar kimse parmagini bile bile gozune sokmaz kaldi ki hepimizin zaten danistigi dr lar var
Ben bilerek ve isteyerek sezeryan oldum normal doguma kalkissaydim kanimin pihtilasmamasi yuzunden olebilirdim kullandigim igne ve ilaclardan dolayi simdi ben yeterli yada gercek anne degilim olseydim yavruma daha yararli olacaktim sanirim
Ben de hemen hemen ilk günden beri hem emziriyorum hem mama veriyorum. Ahh annemi dinleyip illa emziricem diye tutturmasaydim sarılık yüzünden 2 defa hastanelik olmayacaktık. Ne yapsaydım aç mı kalsaydı çocuk. Bazen duymamak ve takmamak gerek sanırım.
Allah korusun o ne biçim laf öyle. Allah yavrunu sana seni de yavruna bağışlasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?