Yoğurdu once kayannittigimiz tencerede mayalayip bu kavanozlardami bekleticez.mesela yarim kilo yogurt mayalamak istedim merak ediyorum cunku bende küçük cam kavanoz kullanmak istiyorum yoğurt icinYogurt mayalamak icin kucuk kavanoz ariyordum kizlar carrefoursada pasabahcenin homemade kavonozlarini buldum kapaklari bpa icermiyor ileride meyve sebze puresi yada corbalar icin bile kullanilir paylasmak istedim
Eki Görüntüle 1456191
Sen o günlerde baya bi yazmıştın sütlüyeGunaydin anaaam haftasonu giremedim nedir ya ne muhabbetler dönmüş durun zor okudum o kadar sayfayı
canım çok geçmiş olsun nasıl oldu acaba girince haber ver olur mu
valla bilmiyorum ama çok yaygın değil galiba tv de gördüm ben sanmıyorum gülüyordu çocuklar
hiç olur mu öyle şey canım insan sağlığı sonuçta iki canlı riske mi atılır vallaarkadaşımda da vardı kan pihtilasmama sorunu iğne vs zor bir durum şimdi ikinciyi bile korkarak istedi Allah bir kolaylık verir inşallah bakalım güzel haberini bekliyorum onunda
bu bizim evin meşhur videosu canım eşim sürekli hu hu şekil diye başlar birden sessizlik olunca burda görmem hoş olduherkesin hayatına kimse karışamaz ulannn
çok güzel bir yaziymis bir an sen mi yazdın dedimhala bebek görme devam ediyor benim bu arada doğum yapan 1-2 arkadaş var çevremde onların menuleriyle kiyaslanarak tabi yaptıklarım ben saçımı bile toplamaktan acıdım arkadaş keşke deseniz biz bir yarım saat bakalım çocuğa da sen gir duş yap bi keselen nerdeee
Son olarak elma ve armut suyu için cam rende olur ama havuç suyu derken katı meyve sikacaginiz mı var arkadaşlar? Almak gerekiyor galibameyveli yoğurt deneyen olursa yazabilir mi? oğlumun zamanı var ama aklımda olsun
Son son olarakson konularla ilgili süt olayımın sıkıntılı olduğu bir gün tahminimce doğumun ikinci günü falan siteye girdiğimde şahısın(arkadaş vs demiyorum iyi diş bilemistim kendisine) biri göğsünü açıp çocuğu alana kadar kaç cc süt aktığından bahsediyordu (çok fazla konuşursa itinayla bulup ekleyecegim o mesajlarını) şöyle sütlüyüm böyle sütlüy üm vay arkadaş ben ne sütlüyüm diye şimdi çocuğum için mama verdim zaten diyor milletle saf tutma derdinde herkes biliyor karakterini zaten ama dar anımda anlik tatminin için beni öyle üzdün ki o zaman ne diyim ben sana. NOKTA
Ben üç gündür mayalıyorumYoğurdu once kayannittigimiz tencerede mayalayip bu kavanozlardami bekleticez.mesela yarim kilo yogurt mayalamak istedim merak ediyorum cunku bende küçük cam kavanoz kullanmak istiyorum yoğurt icin
İnsanlar hep hayatinin icinde olmaya calisir konusur eleştirir onlari ilgilendirmeyen herşeye karisir ve her konuda mutlaka bir fikirleri vardir ve uzmandirlar ben bu tur seylerden cok bunaldim önceden aman büyüğüm aman konusmayim dedikce bi baktim ki kendime zarar vermisim artik kim olursa olsun hayatima karistirmiyorum lafim agzimda mutluyum antidepresana ihtiyacim yok belki saygisiz oldugumu dusunuyolar ama onlarda benim hayatima saygi duymalilar diye düşünüyorum artikBiriyle konusurken şu yemegi şu rengi sevmiyorum bile dememeye dikkat ederm olur ya onun en sevdigi yemek odur die..
Simdi gelelim bana bmle konusanlarda cok dikkatli konusur mesela
8 ay kustum(13 kilo verdm hamilykn) naz yapiyosun diyen oldu
1500 kilo cocuk dogurdun diyen bile oldu..
Rahatina baktin cocugu emzirmedin diyen oldu..(bunu diyenlerde yanimda bile dgller ztn yanimda kimse yok dogdugu gunden beri tek basima bakiyrm )
Teyzem bile sizin aranizda bag yok simdi dedi hııı?? ddm emzirmiyosun ya dedi dogru teyze sen bakiyosun ona haklisin bnmle bagi olmaz dedm..
cocuguna corba yapmaya aciz kadinlar ben mama hazirlarken ayy bizim hic bole seylerimz olmadi dedi(emzirmis kendisi)
Emziremedim evet bende isterdim gözgöze gelelim agladiginda gögsümü aldigi anda sussun isterdim ama olmadi sütüm oldugu halde emmedi beni resmen tiksiniyodu gögsümden..
Herseyi gectim kv yi sevmedigimi bilen herkes ikide bi babannesine benziyo diyip durdu..burdan bile vurmaya calisiyolar insanlar...
Ben artik itiraf ediyorm
Evet ben zayif cocuk dogurdum!
Evet ben bide sezeryan yaptim!
Evet ben emzirmeyide beceremedim!
Evet ben tüm bunlar yetmezmis gibi ek gidaya da basladim!!!
Üzmeyin beni artik ztn yeterince uykusuz kalip,ev isi yapip bi yandanda ders calisiyorum kızımla...
(Sözüm meclisten dısari:)
ve yine uykusuz bir gece bitti...canim senin bebisin gazi yokmus demekki masallah yoksa gazli bir bebegin en azindan benimkinin gazini cikarmasam mumkun degil uyumasi kivraniyor yavrucakBirsey daha eklemek istedim canim ben gece gazini hic cikarmiyorumAllah yardimci miz olsun canim
ya aynen uyku arkadasini elinden alinca uyuyor yoksa bogusup agliyor daha da uykusu kaciyor zaman alacak alistirmak galibaEvet geldi tatlı bisey minik battaniye gibi üstünde kuzu var şuan uyku arkadaşı benim yamanin kuzucugu uyuyunca kolunun kenarından sokusturuyorum alissin diye şuan uykusunu kaçırıyor bence alıyor yalıyo ısıriyo artik elinden zor alıyorum
ya aynen bize de bir iki haftadir bir seyler oldu hic uyumuyoruz nerdryseHani 4. Aydan sonra gaz sancıları bitecekti uykulari düzene girecekti ??? Gerci gqz sancisi değil başka bişey bu
Sinirlerim bozuldu artık uyumuyor bu bebe çok sık uyanmaya başladı , devamli ağlıyor kucakta gezmek istiyor, hele şu akşamlar yok mu geçmek bilmeyen akşamlar acaba saat 12 olurda uyur mu diye saate bakmaktan helak oluyorum
ben de dr a gotursem diye dusunuyordum ne yapsam bilemedimAynen bu sebeplerden bugün yine doktorun yolunu tuttuk dedim gazi var karnına baktı gazi yok dedi dış çıkaracak dedim aağzına baktı hic öyle bisey yok şuan dedi gözlerini kasıyor sürekli dedim normal dedi o zaman huysuz dedim bence çok sakin hakkini yeme dedi bi burun damlası yazdı eve yolladı eee bu çocuk niye uyumuyo niye hep agliyo ben aanlamadım
arkadasim havuc suyu olacaksa kati meyve sikacagi iyi olur bnm.var ama daha hicbirsey vermedigim icin aklima gelmemisti kizima almistim cok kullanisli gibi gelmedi bana simdi alsaniz seneye zaten isirip yiyecek hale gelecekler insallah. havucu buharda pisirip ezip ya da haslayip ezip de yedirebilir msnz ki bilemedimEvet ya haklisin havuc suyu veren arkadaslar nasil veriyor kati meyvevsikacagiyla mi arkadasin icinde hayirlisi olsun canim insallah sag salim kurtulur
cnm her bir kavanoza kucuk kucuk maya katarak mayalarsan actiginda tazecik olur icinde mayalaman gerek baska yerde mayalayip kavanoza koyarsan sadece yogurt tasima amacli kullanmis olursun agzi kapali ya acmadan tazecik duruyoYoğurdu once kayannittigimiz tencerede mayalayip bu kavanozlardami bekleticez.mesela yarim kilo yogurt mayalamak istedim merak ediyorum cunku bende küçük cam kavanoz kullanmak istiyorum yoğurt icin
Anladim peki ölçüyü nasil ayarliyosun bu konuda cok acemiyim hic yogurt mayalamadim bide bebise olunca daha bi stres oldumBen üç gündür mayalıyorum
Küçük cam kavanoza
Olması gereken sıcaklıkta sütü kavanoza koyup orada mayalıyorum direk
cnm.maya ne kullaniyorsun normal ev yogurdu mu yoksa prebiyotik olanlardan falan miBen üç gündür mayalıyorum
Küçük cam kavanoza
Olması gereken sıcaklıkta sütü kavanoza koyup orada mayalıyorum direk
Hoşgeldinben geldimm çekilinnn ulennnnn
Biriyle konusurken şu yemegi şu rengi sevmiyorum bile dememeye dikkat ederm olur ya onun en sevdigi yemek odur die..
Simdi gelelim bana bmle konusanlarda cok dikkatli konusur mesela
8 ay kustum(13 kilo verdm hamilykn) naz yapiyosun diyen oldu
1500 kilo cocuk dogurdun diyen bile oldu..
Rahatina baktin cocugu emzirmedin diyen oldu..(bunu diyenlerde yanimda bile dgller ztn yanimda kimse yok dogdugu gunden beri tek basima bakiyrm )
Teyzem bile sizin aranizda bag yok simdi dedi hııı?? ddm emzirmiyosun ya dedi dogru teyze sen bakiyosun ona haklisin bnmle bagi olmaz dedm..
cocuguna corba yapmaya aciz kadinlar ben mama hazirlarken ayy bizim hic bole seylerimz olmadi dedi(emzirmis kendisi)
Emziremedim evet bende isterdim gözgöze gelelim agladiginda gögsümü aldigi anda sussun isterdim ama olmadi sütüm oldugu halde emmedi beni resmen tiksiniyodu gögsümden..
Herseyi gectim kv yi sevmedigimi bilen herkes ikide bi babannesine benziyo diyip durdu..burdan bile vurmaya calisiyolar insanlar...
Ben artik itiraf ediyorm
Evet ben zayif cocuk dogurdum!
Evet ben bide sezeryan yaptim!
Evet ben emzirmeyide beceremedim!
Evet ben tüm bunlar yetmezmis gibi ek gidaya da basladim!!!
Üzmeyin beni artik ztn yeterince uykusuz kalip,ev isi yapip bi yandanda ders calisiyorum kızımla...
(Sözüm meclisten dısari:)
Benim nette aratirdigim kadariyla portakal mandalina yumurta aki bal ve patlican 1 yil yasakAa bilmiyordum Cnm 4 bucuk aylik . Bugunde degisiklik olsun diye portakal suyu vereyim demiştim vermem kesinlikle
Evet ya haklisin havuc suyu veren arkadaslar nasil veriyor kati meyvevsikacagiyla mi arkadasin icinde hayirlisi olsun canim insallah sag salim kurtulur
öğle arası kullanmıcam canım süt izni saat 3 te ya.. ben 2 de çıkmam lazım.
iş arkadaşlarım idare edecek 1-1,5 gibi çıkacağım..
sen kaçta çıkıosun
Anladim peki ölçüyü nasil ayarliyosun bu konuda cok acemiyim hic yogurt mayalamadim bide bebise olunca daha bi stres oldum
Kızlar tarif ediyim size ama inanın bende ilk kez oğluma yaptım daha önce hiç yapmamıştımcnm.maya ne kullaniyorsun normal ev yogurdu mu yoksa prebiyotik olanlardan falan mi
amin canım sevindim gerçekten kış sonu bünye iyice zayıflıyor tekrar çok geçmiş olsunkaraca01 annem cok şükür iyi canım Cok tesekkurler ılgın için sana ve tüm arkadaşlara.bır haftadır grıptı ama cok agır bır grıp. Bayılmış bıanda. Cok guçsuz kalmış. Şimdi ıyi. Rabbim tüm hastalara şifa versin
Aynen bir ara uzun bir süre girmedim ne zaman gelsem mükemmel hayatlarını okuyodum sıkıldımkaraca01
Bende bu sut olaylarini okuyunca aglamistim
benim yok diye keske hic girmeseydim bu foruma demistim ballandira ballandira anlatanlari gorunce
Yazdım ama aldı mi HAYIRSen o günlerde baya bi yazmıştın sütlüye
TeşekkürlerKızlar tarif ediyim size ama inanın bende ilk kez oğluma yaptım daha önce hiç yapmamıştım
Küçük cam reçel kavanozları var onlara tahmini 300gr kadar günlük torku süt almıştım onu kaynatmadan istediğim sıcaklıkta yaptım kavanoza koydum bir çay kaşığı hazır yoğurt bir yerde çırptım sütün içine kattım kaşıkla sütü tekrar karıştırdım kapağını kapatıp iki havluyla sarıp peteğin yanında iki buçuk saat mayalanmasını bekledim sonra kavanozun kapağını açmadan bızdolabına kaldırdım başta yoğurt sıvı geliyo korkmayın dolapta donuyor
Ama ilk gün mayam hazır yoğurttu sonra her gün bir önceki gün kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullandım tabi daha sulu olduğu için iki tatlı kaşığı kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?