2014 Kasım Anneleri

Gunaydinlar.. Biz rota asimizi olmaya gidecegiz uykusuz uykusuz disardakiler benden korkmazsa iyi :)
Yogurt yemeyi ozledim lilipit canim sen migrosta keci sutu var demistin degil mi.. Kizim durursa bi ugramayi dusunuyorum da keci sutunu ben neyle mayalayacagim kizlar.. Inek sutu alerjisi var kizimin.. O prebiyotiklerle olmaz dimi e keci sutu mayasini nerden bulacagim yaa

Yogurt mayalamak icin kucuk kavanoz ariyordum kizlar carrefoursada pasabahcenin homemade kavonozlarini buldum kapaklari bpa icermiyor ileride meyve sebze puresi yada corbalar icin bile kullanilir paylasmak istedim
Eki Görüntüle 1456191
Yoğurdu once kayannittigimiz tencerede mayalayip bu kavanozlardami bekleticez.mesela yarim kilo yogurt mayalamak istedim merak ediyorum cunku bende küçük cam kavanoz kullanmak istiyorum yoğurt icin

Buarads hekeze gunaydın. Cimcimenın altını açtım çoştu resmen ilk kez cıglıkla güldüğünu duydum oyle tatlıydıkı. Bidahada yapmadı güzellik.

Sen o günlerde baya bi yazmıştın sütlüye

Yoğurdu once kayannittigimiz tencerede mayalayip bu kavanozlardami bekleticez.mesela yarim kilo yogurt mayalamak istedim merak ediyorum cunku bende küçük cam kavanoz kullanmak istiyorum yoğurt icin
Ben üç gündür mayalıyorum
Küçük cam kavanoza
Olması gereken sıcaklıkta sütü kavanoza koyup orada mayalıyorum direk

İnsanlar hep hayatinin icinde olmaya calisir konusur eleştirir onlari ilgilendirmeyen herşeye karisir ve her konuda mutlaka bir fikirleri vardir ve uzmandirlar ben bu tur seylerden cok bunaldim önceden aman büyüğüm aman konusmayim dedikce bi baktim ki kendime zarar vermisim artik kim olursa olsun hayatima karistirmiyorum lafim agzimda mutluyum antidepresana ihtiyacim yok belki saygisiz oldugumu dusunuyolar ama onlarda benim hayatima saygi duymalilar diye düşünüyorum artik

Birsey daha eklemek istedim canim ben gece gazini hic cikarmiyorum Allah yardimci miz olsun canim
ve yine uykusuz bir gece bitti...canim senin bebisin gazi yokmus demekki masallah yoksa gazli bir bebegin en azindan benimkinin gazini cikarmasam mumkun degil uyumasi kivraniyor yavrucak

ya aynen uyku arkadasini elinden alinca uyuyor yoksa bogusup agliyor daha da uykusu kaciyor zaman alacak alistirmak galiba

ya aynen bize de bir iki haftadir bir seyler oldu hic uyumuyoruz nerdryse

ben de dr a gotursem diye dusunuyordum ne yapsam bilemedim

Evet ya haklisin havuc suyu veren arkadaslar nasil veriyor kati meyvevsikacagiyla mi arkadasin icinde hayirlisi olsun canim insallah sag salim kurtulur
arkadasim havuc suyu olacaksa kati meyve sikacagi iyi olur bnm.var ama daha hicbirsey vermedigim icin aklima gelmemisti kizima almistim cok kullanisli gibi gelmedi bana simdi alsaniz seneye zaten isirip yiyecek hale gelecekler insallah. havucu buharda pisirip ezip ya da haslayip ezip de yedirebilir msnz ki bilemedim

cnm her bir kavanoza kucuk kucuk maya katarak mayalarsan actiginda tazecik olur icinde mayalaman gerek baska yerde mayalayip kavanoza koyarsan sadece yogurt tasima amacli kullanmis olursun agzi kapali ya acmadan tazecik duruyo

Ben üç gündür mayalıyorum
Küçük cam kavanoza
Olması gereken sıcaklıkta sütü kavanoza koyup orada mayalıyorum direk
Anladim peki ölçüyü nasil ayarliyosun bu konuda cok acemiyim hic yogurt mayalamadim bide bebise olunca daha bi stres oldum

oyyyy maşallahh betüleee canım benimmm
valla canım biliyosun aynılarını bende yaşadım ve artık üzülmüyorum cidden..
bu bebekler bizim anneleri biziz Allaha bin şükür sağlıklı olsunlar yeterki..
o boş boş konuşanlar küvezdeki bebeği beklemeyi ne bilsinler..
doğum yapıp eve eli boş gitmeyi, sütlerinin boşa akmasını, bebeğinin göğsünü reddettiğinde içinin nasıl yandığını, gece gündüz habire biberon yıkamayı ne bilsinler..
bebek emzirmek annelik deryasında bir damla ancak..
boşver Allah biliyo bizde biliyoruz ne yaşadığımızı..

ek gıdaya bende başladım yoğurt ve muhallebi veriyorum..
meyve sularına da başladım kaşık kaşık..
doktor ayrıca pekmez, meyve püresi, sebze çorbası, hipp marka bebe büskivisini ıhlamurla eritip verebilirsin dedi..
onlara da haftaya yavaş yavaş başlıycam bakalım inşallah severler..

Evet ya haklisin havuc suyu veren arkadaslar nasil veriyor kati meyvevsikacagiyla mi arkadasin icinde hayirlisi olsun canim insallah sag salim kurtulur

biz haftasonu cam rende aldık paşabahçeden 12 lira mı neydi..
elma sıkmayı denedik baya suyunu çıkardı püresinide süzgeçten geçirdik 10-15 kaşık çıktı suyu..bebeğin içiceği ne kadar olucakki ilk günler bir kaç kaşık veriyosun zaten..
havucuda rendeleyip sıkınca suyu çıkar sanırım..
katı meyve sıkacağını uzun süre kullanamayız diye almadık bide onun temizlenme sıkıntısı var..

Anladim peki ölçüyü nasil ayarliyosun bu konuda cok acemiyim hic yogurt mayalamadim bide bebise olunca daha bi stres oldum

cnm.maya ne kullaniyorsun normal ev yogurdu mu yoksa prebiyotik olanlardan falan mi
Kızlar tarif ediyim size ama inanın bende ilk kez oğluma yaptım daha önce hiç yapmamıştım
Küçük cam reçel kavanozları var onlara tahmini 300gr kadar günlük torku süt almıştım onu kaynatmadan istediğim sıcaklıkta yaptım kavanoza koydum bir çay kaşığı hazır yoğurt bir yerde çırptım sütün içine kattım kaşıkla sütü tekrar karıştırdım kapağını kapatıp iki havluyla sarıp peteğin yanında iki buçuk saat mayalanmasını bekledim sonra kavanozun kapağını açmadan bızdolabına kaldırdım başta yoğurt sıvı geliyo korkmayın dolapta donuyor
Ama ilk gün mayam hazır yoğurttu sonra her gün bir önceki gün kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullandım tabi daha sulu olduğu için iki tatlı kaşığı kadar

amin canım sevindim gerçekten kış sonu bünye iyice zayıflıyor tekrar çok geçmiş olsun

karaca01
Bende bu sut olaylarini okuyunca aglamistim
benim yok diye keske hic girmeseydim bu foruma demistim ballandira ballandira anlatanlari gorunce
Aynen bir ara uzun bir süre girmedim ne zaman gelsem mükemmel hayatlarını okuyodum sıkıldım

Sen o günlerde baya bi yazmıştın sütlüye
Yazdım ama aldı mi HAYIR

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…