2014 Kasım Anneleri

Güzel anneler günaydın herkese

Mamas papas mama sandalyesi alıp memnun olan varmı acaba aranızda?

Sut yapımı için bende işe yarayan başlıca şeyler
Somon balığı ve bol yeşil salata
Rezene çayı
Medine hurmasi
Dere otu
Isırgan otu
Bol bol su
Huzur
Uyku (Bunu başaramadı zamanım olmadı. .. Inşallah siz zaman bulabilirsiniz; )
Protein(Sütün Yağlanması için. .)
Zencefil (Taze olanı mutlaka...Toz olanlar ise yaramıyor. ..)
Aklıma geldikçe ve zaman buldukca paylaşırim Inşallah. ..Cumaniz hayırlara vesile olsun. ..

he yok canim ferrum almistik zaten.
Nasıl fırın sıcakkenmi koyuyosunuz yogurdu anlamadım. Şu yogurt olayını çözücem diye ugraştıgım kadar davincinin şifresıne ugraşsaydım çözerdım heralde
ya aslinda el alisinca yogurt yapmak cok zor bir sey degil arkadaslar sadece sut elinizi isiracak miktarda sicak olacak. mayayi direk koymayacaksiniz. mesela tabaktaki mayaya kasikla mayalayacaginiz kavanozdan biraz sut koyup karistirin oyle dokun mayayi. biraz saga biraz sola karistirip kavanozu fazla sarsmadan oynatmadan mumkunse oldugu yerde sarin. ben cok bekletirim mesela dort saat.. acin ve dolaba kaldirin. yogurdunuz hazir :)

Sağlık bakanlığının her asi dolabında uzaktan isi takip eden sistemler var o isi düştüğünde mail ggidiyor soğuk zincir takip eden ebe hemşire veya doktora eğer kritik değerin altinda uzun sure kalmışsa asilar tutanakla imha ediliyor ay simdi kaba bi tabir olacak ama sağlık ocaklarida dingonun ahırı değil orada da eğitimli personel cçalışıyor aşılar devamlı halk sağlığı tarafından denetleniyor
Eveeeet gecen bendecgece yataga firdim aklima takildi ankarada tum saglik ocaklari merkezi aramis asilar ne olacak diye ben zaten tum asilari hastanede yaptiriyorum hastanenin jeneratoru var

kizlar sut artirmak icin cesitli yontemleri arastiriyorum bebisim emmek istemeyince dr bile acaba doymuyor mu deyinceşu kürü buldum: once varsa kuru dutla sonra kuru incirle yapiliyo diyen olmus evde incir vardi onla yaptim
kaynayan yarim litre suya 7-8 incir dogranip atiliyor ben 4-5 attim. 5 dk kaynayinca bir havuc soyup dograyip icine atiyor 4 dk. daha kaynatiyorsunuz. sonra suzup ikiye bolup yarisi sabah yarisi aksam iciliyor bu i.saracoglunun tarifi isteyen.ihtiyaci olan deneyebilir
ve tabi bolca dereotu..humana falan fayda etmiyor bana bakalim deniycez bir seyler. ve makineyle sagmak tabi

bir de d vitaminimizi degistirdim monovit degil de dr tavsiyesiyle icinde cinko da olan infantum acd3 e gectik. gunde bir pipet yaklasik 1 ml veriyorum. gaz icin de maflor damla cok iyiymis basladik bakalim gerci bu aylarda cogunun gaz problemi varsa da bitmis olur ama biz geceleri tam gaz devam

Büyük elektrik kesintisi olduğunda haberlerden duyduğumu söylüyorum carputi,amkara merkezi aramış tüm asmler tabikide dingonun ahırı değildir aşımızı elektrik kesildi diye hastanede yaptırmıyorum hep orda yaptırdık diye gidiyoruz ama senin gibi detaylı bilemediğmiz içinde her anne düşünmüştür bu kesintiyi

Ayrica bizim burdakinde ki cankayanin gobeginde oturuyorum asi dolabi yok bildigin anam babam buzdolabinda sakliyorlar asilari

Ay beni yanlış anlamadım dimi ben sana ters bisey demek istemedim öylesine yazdım beni biliyorsun sen sakin yanlış anlama uzulurum ama

Canım bır haftadır benımde cok azalmıştı sütüm. Burdan bı arkadaşım soyledı maltana içecek dıye. Dr da sordum MALT İçecekler dedı. Ve bır haftade her gun bır tane içiyorum ama mutlaka bulgur pılavı bool salata nohut bol su burdandsn yemeye dıkkat ettım ve ciddi derecede arttı sütüm. Tavsıye ederım

Valla şu an il dışındayız. Doktorumuza kontrole gidemedik. O yüzden normal mi bilmiyorum. Ama burda konuşulanlara göre geçmiş aylara göre daha az alacağını biliyordum.
Bizde gitmedik daha Dr a. Rota aşısı için gidicez bakalım o zaman sorucam nette cok araştırdım bi şey de yazmıyor. Dört aylık bebek kimse kilo alımını merak etmemiş. Sadece bana doğum yaptığımda ilk üç ay 1er kg. Sonra 500-1 kg arası dendi diye Hatırlıyorum. Bu arada bu ay benim bebeğim grip oldu antibiyotik cok iştahsızlık ta yaptı. Dr a gidince yazarım bende

Denemediğim Yöntem kalmadı. Sütü yağlandırmak gerek doyurucu olması için. Ve süt arttırımı sadece memenin sürekli boşaltılmasıyla alakalı bunu keşfettim sonunda. Onu bunu yiye yiye on kg aldım. Ama Alakadı yokmuş deneyerek gördüm temel kural bol Sıvı ve memeyi sağmak çünkü beyine süt üret diye sinyal gönderdikçe çoğalıyor. Evet beslenme de kalitesini arttırıyor miktarı değil. Bol bol Sütlü günler kızlar bol bol emzirin. Ben böyle arttırdım

Güzel anneler günaydın herkese

Mamas papas mama sandalyesi alıp memnun olan varmı acaba aranızda?
Tatlim bende mama sandalyesi tarzinda olanindan var ama bizim masaya kicuk geldigi icin ben ikeadan bugun antilop alicam burda bir arkadstan gordum, mamasida salonda koltuk olarak kullanicm burda bazi arkadaslar mamas in koltuk gibi olanini almis o da guzel ama masaya yakin olsun ayni seviuede olsun diyorsan alcak kalir mamaspapas

Arkadaslar bisey sorucam ben kizima ilk 1yil albumu yapicam nerdeyse 6ayi devirdik ama istedigim albumu bulamadim sizler aldiniz mi hatira icin album?

ya evet cnm vitamalt diye bir icecrk varmis ama su an satista mi bilmiyorum eczanelerde oluyormus normal marketlerdeki malt iceceklerde az da olsa asit oldugunu yazmislar o yuzden uzerinde durmamistim sen her yerde bulunabilen o malt iceceklerden mi ictin de etkili oldu. :)

Evet canım adı maltana mıgrostan alıyo eşim. Evet asıtlı. Ama içmeden once bardaga koyuyorum asıtı çabuk kaçıyo zaten. Ben denedım bende işe yaradı ama beslenmeyede dıkkat etmek lazım bulgur pılavını ve bol yeşilligi tek gecerım bu yüzden.

Arkadaslar bisey sorucam ben kizima ilk 1yil albumu yapicam nerdeyse 6ayi devirdik ama istedigim albumu bulamadim sizler aldiniz mi hatira icin album?
cnm ben oğluma yapmıştm kızıma da aynısınıyapıcam. ön yüzünde her ay çekilip koyulması gereken yuvarlaklar var. çok güzel oldu odasında şifonyerinin üzerinde duruyor herkes çok begeniyor. sana özelden göndereyim remini bi ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…