Herkese selamlarr, gittik kızımızı gördük geldik. Halen daha normal doğum pozisyonunda baş aşağı yani, gidişat normal doğum yani bundan memnunuz :)) boyu 45 cm kilosu 2100 gr olmuş, suyu gayet iyi dedi doktorum. Bir kaç endişem vardı onları sordum. 1-) normal doğumdan korkutuyorlar , şöyle yırtık oldu böyle parçalandı diye, genişleme oluyor eskisi gibi oluyor diye dedim. 4 kg üstü olursa bebek normal doğum önermiyorum dedi, doğum kanalı eğer uygun değilse yırtık riski tabi ki var dedi, benim uygunmuş boyum uzun olduğu için, tabi ki genişleme oluyor bu normal ama ben dikiş atarken olabildiğince daraltıyorum dedi. 2-) göğüs ucu kremi işe yarıyor mu? Etkili olduğunu düşünmüyorum dedi. Eğer hassas bir yapın varsa her durumda yara olur dedi. 3-) göğüslerimde büyüme ve sıvı gelimi yok sütüm olmayacak mı dedim, öyle birşey yok herkeste farklıdır sütün bunla ilgisi yok dedi.4-) illa sola mı yatmalıyım dedim. Sırt üstü yatma onun dışında sağa sola fark etmez dedi. Bu arada 3 kilo vermişim, kötü mü dedim "bebek kilo almış durumu çok iyi o yüzden sıkıntı yok, yürüyüş falan yapıyorsan normal" dedi. Esimle ilişki durumunu sorduk , tehlike yok şu an son ana kadar devam normal doğum için önemli dedi. Bebeğin pozisyonu değişir mi dedim " şu an bir hastam var 39. Hafta da bebek pozisyon değiştirdi, herşey olabilir" dedi. Ayın 20' sinde çalışabilir raporumu almak için gideceğim ondan sonra ki kontrol de bayram sonrası inşallah. Bu arada olurda sezaryen olursa sancılarımı beklemek istiyorum dedim. Sorun yok sen nasıl istersen dedi. Gece yarısı da olsa gelir misiniz dedim " her doğuma ister normal ister sezaryen ben giriyorum, o yüzden geliyorum" dedi. Iste bu kadarrrr :)