• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

üzme canını ya benimki de önden gidiyordu azıcık moral bozukluğu hop geri normal haline döndü iyi olsunlarda minik olsunlar napalım sezeryan mı senin ki
işte en büyük tesellimiz o küçük olmasa daha iyi ama sağlıklı olması önemli. doktor böyle zayıf olursa normali kaldıramaz sezaryen olur dedi. yoksa duruşu normal doğum pozisyonunda, azcık kilo alsa işte..

bayatlamayan kurabiyeler var canım jelatinde uzun süre taze duruyormuş tatlı şekerler vardı onu izlerken görmüştüm bir bakın isterseniz fox damıydı kanaltürk müydü hatırlayamadım ama önerileri güzel:KK56:
İnternet ten bi bakıyım bayatlamayan kurabiye diye o zaman bulabilirim heralde. Teşekkür ederim canım:KK36:

benim annem, kv falan sarmamış hiç. Kumaşçılarda var mı ki bu Amerikan bezi. Bide nasıl sarıldığını öğrenmek lazım tabi :)
Kumascilarda var canim evet..

Canım ben normalde de kışın uzun kollu ile yatamazdım zaten. Hele ki evde öyle kalın eşortman falan beni birilerinin öyle görmesi imkansız yani. Çok hararetli bir insanım, kapalı yere, sıcağa gelemem, hemen bunalırım. O yüzden ben kısa kollu tercih ettim. Sabahlığı var birinin de , yeter. Sadece gaz açısından ayaklarını sıcak tut dediler, artık mecbur çorap giyeceğim. Ben geçen sene Aralık ayında , akşamları ip askılı saten geceliklerle yatıyordum:KK39:
Sizin evde dogalgaz kesn vardi herhalde , bizim memlekete yeni geldi dogalgaz :)
Elektrik sobamiz var ve ben cok usuyen biriyim ya, uzun kolluyla yatarm , yun yorgan ve battaniye cabasi.

Bilmiyorum canım tam olarak ne ile sarıldığını o konuyu anneme bıraktım sonuç çok güzel çünkü annem korselerin çok sıkı tuttuğunu düşünmüyor

Bizim icinde ogren canim, bizde saralim.

Canım ya sıkma canını, sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun ne olcak. Stres yaptıkça bebişe yansıması daha kötü olacak.Gün bir bardak muzlu süt falan iç.İçini ferah tut. İmkanın varsa sol tarafına yatarak dinlen sürekli.
inş cnm aminn.ah bu stres de çok etkiliyor beni :( muz ve sütü ayrı tüketiyorum, öyle de tüketsem güzel olur onu da yapayım bugün. doktor da bol bol dinlen dedi. ben izne de ayrıldım artık daha rahatım neyseki

Sizin evde dogalgaz kesn vardi herhalde , bizim memlekete yeni geldi dogalgaz :)
Elektrik sobamiz var ve ben cok usuyen biriyim ya, uzun kolluyla yatarm , yun yorgan ve battaniye cabasi.

Aynen canım doğalgazlı, oyyy ben yün battaniye örtsem kurdeşen dökerim, bir yorgan tamam onunda bir kısmı bacak aramda olur genelde, eşim üşüyen biri olduğu için yorganın çoğu ondadır genelde.:-)

benim ilk doğumumda annem normal bir bez ile sıkı sıkı sarmıştı ikincide gerek bile kalmadı ama bunda sarmayı düşünüyorum normalde etine dolgun bir bayanımdır ama göbeğim yoktur pek daha çok antep kadını olarak basen varr:KK48:
Peki sezeryandada sariliyor mu? Bide ilk ne zaman sariliyor.

Aynen canım doğalgazlı, oyyy ben yün battaniye örtsem kurdeşen dökerim, bir yorgan tamam onunda bir kısmı bacak aramda olur genelde, eşim üşüyen biri olduğu için yorganın çoğu ondadır genelde.:-)

Malesef bzde bulundugun oda ilik oluyor , mutfaga gtsen gece buz gbi.. insallah bzde gececez dogal gaza. Mahalleme yeni döseniyor,evimde tesisati var ama.

BayanBilinmeyen BayanBilinmeyen

Canm korsajlı atlet e baktm smdi netten görsellere girip.
ne farkı vr norml atletlerden anlayamadm,hastanedn cıkarken giyiyorms herkes gbi bisey demistn sanırm.Aklıma takıldı da

Evet bence de yap guzelce katla geceligini en uste koy, cok tıkıştırma, 2canta yapacm ben,bebege ve kendime ayri o zaman cok kirismaz canim, bende geceligim eksik bir, pijemami aldim gecen hafta.. evdeki pijemalarmdan kullancam zaten pijema kilot korsajli atlet 115 tuttu, 2.bi pijema fazla olur.. ödeyemem.. evden giyecem artik.. :) gecelikle pijema ayni renk mi aldin.. ben krmizi alicamda.
Ben daha almadım gecelik düşünüyorum pijama değilde evde giymek için rahat bir alt alıcam yani daha karar vermedim haftasonu bakalım çarşıda belli olur. Sen iyi almışsın şimdiden ne güzel bende halledeyim artık

Aynen bende öyleyim eskiden de basım hos değildi wc olayıyla 2-3 kere kalkardım simdi kamp kurdum resmen 1 gidiste 2 kere yapıyorum bazen:KK57: çamasırı iptal ettim penye gecelik var Allah dan indir bindir çek kırk kere uğrasamam:63:
Canım ya en güzel pratık cözümü bulmussun helal valla artık bnde bir çözüm bulmalıyım

doğru söylüyon cnm artık zorlaya zorlaya yiyeceğim, özellikle vitaminli şeylere yönelerek. sabah biraz yemeye çalıştım , bundan sonra kafama her şeyi takmamaya da çalışacağım son iki aydır biraz stresli geçiriyoum onun da etkisi oldu sanırım :KK43:
Canim bak burda da konuşulmustu belki gozunden kacmistir KAŞAR MUZ PATATES bebeklere kilo aldiriuomus kesin olumlu sonuc alirsin hergün mutlaka yemeye çalış canini da sıkma:KK20:halam hamileyken tansiyonu şekeri var diye yiyemiyordu kizi 38. Haftada 2200 gr doğmuştu cin gibi bi cocuk oldu:KK25:

doğru söylüyon cnm artık zorlaya zorlaya yiyeceğim, özellikle vitaminli şeylere yönelerek. sabah biraz yemeye çalıştım , bundan sonra kafama her şeyi takmamaya da çalışacağım son iki aydır biraz stresli geçiriyoum onun da etkisi oldu sanırım :KK43:
Canım Allah bebeğini sağlıkla buluşturmayı nasip etsin:nazar: Hergün iki üç adet ceviz ye ve muz bebeğe kilo aldırıyormuş diye duymuştum

kızlar ya benım valızı annem hazırladı, bebısın kıyafetlerını mınık bı hurca hazırlayıp valızın ıcıne koyduk, annem benımkılerıde bı hurca koydu, hurclarda valıze super oldu

tavsıye ederım, temız, derlı toplu oluyor.

bıberon ıle emzıgı 5 dk kaynatıp koydum

ped koymadım kendıme ıslak mendıl ve havlu pecete koymadım terlıgımde eksık :s

10 tane bebek bezı koydum, bebıs kıyafetlerı 3 tane battanıye, emzık , bıberon yenı dogan ıslak mendıl

Peki sezeryandada sariliyor mu? Bide ilk ne zaman sariliyor.

Canım ben bu konuyu biraz araştırmıştım. Öncelikle uzmanların söylediği "doğum sonrası bel sarmanın, korse giymenin göbek ile ilgisi yok. Eğer göbeğiniz olmasın kalmasın istiyorsanız yapacağınız tek şey doğum sonrası düzenli beslenme ve spor. Bunun dışında da genetik faktörler etkili. " Çatlaklar gibi mesela, benim annem hiç çatlamamış bana ve de kardeşime hamileliğinde. Bende bu zamana kadar tek bir krem kullanmadım , hiç çatlağım olmadı.

Bir tarafta uzmanlar, diğer tarafta eskiler; kararsız kalmıştım. Bende kaybedecek birşeyim yok diyerek korseye karar verdim. Ama doktoruma danışmadan kafama göre hareket edemem. Eğer sezaryen falan olursa dikişler olacak, nasıl olur bilemiyorum.

Ayrıca, sezaryen sonrasına asla sarmayı önermiyorlar, korse olabilir ama sarma hayır.

Malesef bzde bulundugun oda ilik oluyor , mutfaga gtsen gece buz gbi.. insallah bzde gececez dogal gaza. Mahalleme yeni döseniyor,evimde tesisati var ama.

Ayy inşallah sizde rahata erersiniz.

Hamile pantolonu almadın mıııı? :confused:
Ben hamilelik sürecinin başından beri h.pantolonu giyiyorm.Daha 3.ayımdan itibaren hiç bi eteğim pantolonm denk gelmedi. :KK33:
Tek kurtarıcm hamiş reyonlarıyken sen nasıl idare ettin? Yanlış anlama merakmdan soruyorm ablacm
Canım benim 6. Ayda bile karnım yoktu 6.5 aydan sonra çıkmaya başladı şimdilerdede pantolan taytlar var beli normal taytlar gibi onlardan giyiniyorum canım

Meraktan yaptım 2-3 kere artık yapmıyorum canım... Önce biraz dehşet oldum sonra dedim ay yavrum burdan beslenecek dedim mutlu oldum :KK68: Böyle devam ederse sanırım giderim.. Mide değil de şu sırtım ağrıdığı zaman aklım çıkıyor yine acillik olacam diye..
Ya canım valla 30-40 dk arası bence ideal ya da bana göre ideal.. Haftasonu alışveriş için çıktık da baya bi yol yürümüşüz sonrasında kasıklarım felan ayaklarımı bile kaldırırken o bölgem ağrıyordu.. Yeni hafifledi.. Sanırım baskı arttığı için artık yürüyüş de zorluyor ama 30 dk felan her gün iyi bence..
canım ben 30 dakika yürüyünce nefes nefese kalıyorum ama normal doğum için gerekliymiş bundan sonra yürüyüş yapmaya özen göstereceğim kendime söz veriyorum:KK50:
Aslinda herkes kendi zevkine gore yapio bence. Lohusa serbeti bebek gormeye gelenlere ikram edilir burda. Yanina da evdeyse kek , kurabiye vs. Koyuluo. Tabi hastanede kek ben de hic gormedim. Ben kucuk kek kaliplarina suslu bi sekilde koyacam. Maksat goruntu hos olsun. Isteyen alsin yesin. Lolipop sekerleri de goruntu olsun die alacam. Dantel saksilara koyacam.ben hos bir masa olsun istiorm kubracm.insallh guzel olur.
canımm özeniyorsun tabi ki güzel olur inşallah bebişlerimizi de sağlıkla alırız kucaklarımıza masalarımız da çok güzel olurr:KK39:
super fıkır cnm
benımde gelenım gıdenım olmaz benım ve esımın ıs yerındekıler gelır sadece oyle akrabamız falan yok oldugum sehırde

gayet mantıklı

ben de cok para vermek ıstemıyrm
canım verme o kadar para nelerden kısıyoruz da biriktirmeye çalışıyoruz kendi emeklerimiz ile daha güzel olacak benceee:KK68:

Evet aslında haklısın canım hastahanede verirsek bi kere de verilir bayatlama olmaz umarım jelatin korur. Eve gelenlere de şerbetle lokum ikram ederim . Teşekkür ederim çok aklıma yattı böyle olunca :KK36:
rica ederim canımmm yaptıklarımızı paylaşalım ki birbirimize fikir olsun doğumdan sonra da fotolarını koyarız burayaa:KK37:

kızlar ya benım valızı annem hazırladı, bebısın kıyafetlerını mınık bı hurca hazırlayıp valızın ıcıne koyduk, annem benımkılerıde bı hurca koydu, hurclarda valıze super oldu

tavsıye ederım, temız, derlı toplu oluyor.

bıberon ıle emzıgı 5 dk kaynatıp koydum

ped koymadım kendıme ıslak mendıl ve havlu pecete koymadım terlıgımde eksık :s

10 tane bebek bezı koydum, bebıs kıyafetlerı 3 tane battanıye, emzık , bıberon yenı dogan ıslak mendıl
Bende bebek bezi alacağım ıslak mendiliyle bu haftasonu biberonlarıda kaynatıcam dediğin gibi emziği de kaynayan suya attın mı canım:110:

Kumascilarda var canim evet..

Bizim icinde ogren canim, bizde saralim.
Tamam tatlım öğrenirim öğrenincede hemen yazarım

Canım benim 6. Ayda bile karnım yoktu 6.5 aydan sonra çıkmaya başladı şimdilerdede pantolan taytlar var beli normal taytlar gibi onlardan giyiniyorum canım
Aaa evet tayt giyen hamileler görüyodum hep ama bel kısımlarında yine ek vardır dye düşünyodm,o zaman rahatsa alıp deneyeyim bnde :)

Back
X