• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

kızlar benim bir sorum var 53 ile hamile kaldım 2 kilo verdim şimdi 60 kiloyum ama şimdi soruyorlar kaç kilo aldın diye 7 mi 9 mu ne diyeceğimi bilmiyorum hangisini baz almam lazım
7 kilo demen lazım tatlım cünkü zaten 53 ile baslamıssın hamilelige :-)

Kızlar 170 hatıını arayıp çalışabilir raporunu 32+2 de alırsam sorun olup olmayacağını sordum. 32 .hafta dolmadan almak gerekiyormuş. Benim resmi tatile geldiği için adamın şahsi görüşüne göre sorun olmaz ama bağlı bulunduğunuz sgk dan tam bilgi alın dedi. REsmi tatile gelmiyorsa 32+2 ya da 32 den sonrası için sgk eksik ödeme yapar dedi. Bilginiz var mı bu konuda ?

Bende Ebru

hanımın hastasıydım tam karar verdim iyiderken hastane değişikliği iyi olmadı ama ben Ebru Hanım'da kararlıyım güven veriyo
Evet canım aynen bakma ben kırk fikirliyim akropolü bıraktm zaten tekrar ebru hanıma devam edyrum akropolde onun yerine gelen doktora gttim Allahım tüm psikolojimi alt üst etti oda ebru hanım ısrar etti diye gtmştim sonrada bida gtmedim oraya zaten

Günaydınn ve Hayırlı Cumalar ablalarmm :)
Aramızda doğum yapan var sanırım şöyle bi gecmise göz attım ins Allah bağışlar analı babalı büyütmek nasip eder.Bu arada 34. haftada olmuş sanırım bebiş,bi an bi ürkme bi korkulu telaş sardı içimi.
Vakit ilerliyor bugün 31+7yiz çok şükür :nazar:

Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim:KK43:

Oy maşallah, hayırlı uğurlu olsun; analı babalı büyüsün, Allah bağışlasın. Sağlıklı, mutlu, hayırlı evlat olsun inşallah.

Umarım tez zamanda yavrun da toparlanır, küvezden çıkar, kucağına alırsın, sen de kendine gelir, iyileşirsin.

Tekrar gözünüz aydın, güle güle, sağlıkla büyüt yavrunu bundan sonra inşallah.

Bende bi bakıyım dedim ama hiç beğenmedim turgut özal da çok içime sinmedi ama benimde az kaldı artık başka doktora gitmek istemiyorum
Öyle canım hastaneyi bende begenmedim ama işte doktorun hatrına gdyrum mecburen başkasına gtsem çok panik olcaktım bu saatten sonra, ama en azından donanımlı bi hastane ben olumlu yanlarına bakmaya çalşyrm

Nst ye ne zaman giriyosun ben dun girdim kalp atislari hareketleri fln acayip duyuluuor bi garip oldum valla heycanlandim..
Ayy ben 2 kere girdim biri pazartesi randevuda bide 33 de acil gtmştim ozaman bencede çok heycanlı güm güm:-) bide hareket edince ses iyice artıyo ya bi tuhaf oluyo insan anneeee ben çıkacam diyo sanki:KK53:

Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim:KK43:
vee topiğimizin ilk doğumu demek.. hayırlı olsun canım benim hiç üzmemeye çalış kendini göreceksin annesi kısa zamanda alırsın kucağına inşallah.. bugün de cuma bizde dua edelim inşallah...

canıım şimdi nasılsınn?

HERKESE GÜNAYDINLAR DİLİYORUM,HAYIRLI CUMALAR.....

kubbaa kubbaa Canım öncelikle halimi hatrımı sorduğun için teşekkür ederim..
dün cildiye doktoruna kontrole gittim maalesef doğumdan sonra geçeceğini öğrendim,bazen doğumdan 2 ay sonrasına kadar uzanabiliyormuş,kaşıntılarımda hiç bir değişiklik yok hatta dün bir parmağımda yokken bugün o parmağıma da sıçramış durumda,keşke şifası olsaydı,neler denemedim,merhemler losyonlar sadece sakinleştiriyor ama geçirmiyor maalesef....büyük bir hastaneye gitmemi önerdi doktor hap yazarlar dedi ama onun da bebeğe zararı olabileceğinden gitmedim açıkcası...çünkü kuvvetli haplarmış...

Hatta buradan diğer arkadaşlarıma da birşey söylemek istiyorum günlerdir perişanım inanın hiç ama hiç abartmıyorum,dün akşam sıkıldığım için dışarı da yemek yiyelim dedik sadece 1 saat dayanabildim,hava soğuk diye kapalı ayakkabı giydim giymez olaydım,mahvoldum eve kendimi nasıl attım bir ben bir Allah bilir....sıcak hiç iyi gelmiyor çünkü,gelir gelmez buz gibi suyun altına ayaklarımı soktum...gecelerim uykusuz bölük pörçük geçiyor....bir sık sık wc ye kalkmak da tuzu biberi....
neyse demem o ki bazen girdim takip etmeye çalıştım yazılanları,tabii ki ağrısı olanlar var aramızda,kötü de olabilir ama inanın şükredin halinize bilin ki sizden daha beter durumda olanlar var benim gibi.....

İyi ki bütün hazırlıklarımı tamamlamışım.....yoksa bu halde nasıl yapardım bilmem.....
Salı günü randevum var kadın doğum doktorumda....son ana kadar gitmeyi düşünürken artık bugün gel alalım dese aldırcak durumdayım ve bu yüzden de olabilecek en erken zamanda bebeğimi almasını isticem,inşallah bebeğin sağlığı yerindedir...Fakat benim artık psikolojim bozulmaya başladı,çok ağlıyorum çünkü ızdırap gibi geliyor Allah'ım affetsin,her gün yalvarıyorum şifasını ver diye....

Nolur dua edin kızlar bebeğimi sağlıklı bir şekilde tez zamanda kucağıma alayım,umarım doktorum karşı çıkmaz çünkü dayanacak gücüm kalmadı....yalın ayak gezmekten incecik şeylerle dolanmaktan hasta olucam sonunda.....

kendinize iyi bakın...

ben de yeni bir doktor araştırması içindeyim Şevket Yılmaz kadın doğum hastanesinden bir doktor istiyorum bakalım ne olacak

Ben bu haftaya kadar sürekli bir doktorun tqakibinde olmadım farklı farklı doktorlara gittim hep. Bazen özel bazen devlet. Ama artık doğum için hazırlık başladı İnşallah gönlüme göre olur. Hayırlısı..

innuk innuk canım ölçtürdüm ve sonucum 102 çıktı gayet iyi değilmi...

102 gayet iyi canım. 95 ile 120 arası olmalı demişti bana doktor.

Hamile olan bayanların hiçbir sosyal güvencesi olmasa veya Bağ-Kur’lu olup prim borcu bulunsa bile, SGK ile sözleşme yapmış hangi sağlık kuruluşuna başvururlarsa vursunlar, bu sağlık kuruluşları hamile bayanın hamilelikten kaynaklanan sağlık ihtiyaçlarını gidermek zorundadırlar. Sağlık ihtiyaçları içinde; muayene, yataklı tedavi, tetkik, tahlil ve ilâç ihtiyaçları örnek olarak gösterilebilir. Hamile bayanın başvurduğu sağlık kuruluşu ise, Sağlık Uygulama Tebliği’nin ekinde yer alan EK: 4 belgesini düzenleyerek SGK’ya fatura etmeleri gerekmektedir. Hamile bayanların sağlık giderlerinden dolayı 5510 sayılı yasaya göre hastadan ilave fark ücreti talep edilemez. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri yasada olmasına rağmen Sağlık Uygulama Tebliği içerisine fark ücret alınamayacağına dair hükümler koymadıkları için, günümüz itibariyle hastalardan fark ücreti alınmaktadır.

karşılanması gerekiyor ama kılıfına uyduruyorlardır yine

Hemde öyle bir uyduruyorlar ki. Aslına bakarsan özel hastanelerin doğum için ekstra hiç bir ücret almamaları gerekiyor. Ama komplike ameliyatlar kadar para alıyorlar doğumlardan bile.
Şikayet edebilmek içinde önce o parayı ödemen gerekiyor. Fakat faturaya öyle birşey yazıyorlar ki şikayet bile edemiyorsun. Çok uğraşmak gerekiyor.

Kızlar 170 hatıını arayıp çalışabilir raporunu 32+2 de alırsam sorun olup olmayacağını sordum. 32 .hafta dolmadan almak gerekiyormuş. Benim resmi tatile geldiği için adamın şahsi görüşüne göre sorun olmaz ama bağlı bulunduğunuz sgk dan tam bilgi alın dedi. REsmi tatile gelmiyorsa 32+2 ya da 32 den sonrası için sgk eksik ödeme yapar dedi. Bilginiz var mı bu konuda ?
Canım benimde 32+0 olduğum gün arefe gününe denk geldiği için ben 2-3 gün öncesinden alacağım raporu. 32+2 yerine 31+ larda alabilirsin. Erken olması sorun teskil etmez ama geç olmasın sıkıntı yaşama..
Gerçi 2 günden çokta sorun olacağını sanmam ama. Doktorunla bir konuş bakalım ne diyecek.

Back
X