2014 Kasım Anneleri

merhaba kızlar ben 27 kasımda doğum yaptım yeni katıldım aranıza oğlum uc aylık yuz ustu yatarken başını kaldırıyo ellerinden tutuncada kendini getiriyo ama hala basını sallıyo . bıde suan dönmuo ve oyuncaklara uzanmıyo sızınkıler nasıl . benım ilk oğlum prameture doğdu problemli acıkcası endişeliyım

Kızlar bebişimin kulaklarının arkası kabuklanmış. Sızdede oldumu. Napmam lazım. Kremmı sürsen yumusasın dıye
benide kızımın uzun süredir kulaklarının arkası kabuk kabuk oluyodu..doktora söyledim corasatin pediatrik diye bi krem önerdi canım sabah akşam sürülüyo..kortizon içermiyo..bize çok iyi geldi..sende doktora sorarak kullanabilirsin..bide banyodan sonra kurula mutlaka canmm..

Uyku eğitimi falan yok bizde. Ne zaman isterse o zaman uyuyor. Büyük konuşmayayım ama eşimden ayrı yatmayı hiç düşünmedim.
yaaa biz ayrı yatıyoruz ve ben sinir oluyorum. çok horluyor çünkü.. ne beni uyutur ne de bebeği. nasıl halledicez bu işi bilmiyorum. 6 aydan sonra odaları ayırıcam. ben kulak tıkacı olmadan mümkün değil uyuyamam. ama bu sefer kulak tıkacı da kullanamam. içim daralıyor düşündükçe.

merhaba kızlar ben 27 kasımda doğum yaptım yeni katıldım aranıza oğlum uc aylık yuz ustu yatarken başını kaldırıyo ellerinden tutuncada kendini getiriyo ama hala basını sallıyo . bıde suan dönmuo ve oyuncaklara uzanmıyo sızınkıler nasıl . benım ilk oğlum prameture doğdu problemli acıkcası endişeliyım
bende 26 kasımda doğum yaptım benim kızımda oyuncaklarına uzanamıyo sadece heyecanlanıyo atılıyo ama uzanamıyor ve hala başını tutamıyor bir sitede okumuştum 4 ay bittikten sonra başını tutabilirmiş ve 4.ayın sonunda oyucaklarına uzanabilirmiş bu yüzden endişelenmedim ben.

benimki de aynı, endişelenme bence hiç :) totolarını kaldıramıyor sıpalar. ilk bebeğinin nesi var ? :(

Biz bebek dogdugundan beri esimle ayri yatiyoruz aslinda benimde işime geliyor:) bi iki kez denedik yatak odasina gittik bebegimle, oynatcaktim nerdeyse:KK11:. gece bebege uyandigim yetmiyo gibi bide esim her uyandiginda beni uyandiriyo yok cocugu emzir yok kaka yapmistir ben kalkmayinca cocugu uyandiriyor beni deli etti:KK34:iki gece de ben de bi daha gitmedim:KK22:
hahhahahahshhha :)

kızlar saçlarımız neden dökülüyormuş;

Doğum sonrası saç dökülmesinin nedenleri beslenme kaynaklı olabileceği gibi kadınlık hormonları ile alakalı da olabilir. Gebelik döneminde kadınların vücutlarında hormon düzeyindeki artış ile birlikte vücudun her yerinde hormonal artışın izlerine rastlanabilir. Bu izlerden biri de saçlarda oluşur. Saçın uzamasına neden olan hormonlarda da bir atış söz konusudur. Hamilelik döneminde son derece güçlenen saçlar gebelik süresince dökülmezler. Doğum ile birlikte hormonlarda ve saçı büyüten hormonlarda hızlı bir düşün yaşanır. Bu düşüle birlikte hamilelik süresince dökülmesi gereken ama hormonların fazla salgılanması nedeniyle dökülmeyen saçların hepsi dökülür. Hamilelik sonrasında ortaya çıkan yoğun miktarlardaki saç dökülmelerinin asıl sebebi budur.

Ayrıca hamilelik süresince östrojen hormonunda gerçekleşen değişiklikler, kullanılan ilaçlar ve yan etkileri, hamilelik öncesi kullanılan doğum kontrol yöntemlerinin bırakılması ile gerçekleşen hormonsal değişiklikler, beslenme bozuklukları ve hamilelik sırasında gerçekleşen demir kaybı da doğum sonrası saç dökülmesi nedenlerinden bir kaçıdır.

kısaca bereketli dönem bitiyor ve kuraklık başlıyor :)

bende 26 kasımda doğum yaptım benim kızımda oyuncaklarına uzanamıyo sadece heyecanlanıyo atılıyo ama uzanamıyor ve hala başını tutamıyor bir sitede okumuştum 4 ay bittikten sonra başını tutabilirmiş ve 4.ayın sonunda oyucaklarına uzanabilirmiş bu yüzden endişelenmedim ben.
ya bır gun var aralarında içimi rahatlattın senın bebeğin neler yapıyo

ya bır gun var aralarında içimi rahatlattın senın bebeğin neler yapıyo
dediğim gibi başını hala tam olarak tutamıyor oyuncakları görüyo atılıyo ama tutamıyo uzanamıyo ama fark ediyo uzanmak istiyo aslında ağız üstü yatırdımda kafasına kaldırmaya çalışıyo kaldırıyo ama düşüyo kafa yine endişelenme bence normall:KK46:

Uyuyan bi bebek gordumbenim bebegim kundak yapmazsam asla uyumaz masallah kuzuna

Sağol canım biz doğduğundan beri hiç kundak yapmadık... Ellerini birleştirip uyuyor en çok sevdiği pozisyon bir de yüzüstü uyumayı çok seviyor..

deva ilaçtayım :) ayrıca şimdiki aklım olsa eczacılık okurdum :KK43: kadınlar için en güzel meslek cidden.

Zamanında annem ve babam da orda çalıştılar.. Deva ilaçta... Hey gidi ya.. Görnce yazmak geldi içimden..

Kızlar bebişimin kulaklarının arkası kabuklanmış. Sızdede oldumu. Napmam lazım. Kremmı sürsen yumusasın dıye

Canım benim bebeğimde de oldu... Cildinde de o zamanlar minik kızarıklar da vardı.. Doktor sebclair di sanırım bi krem ve banyoda durulama suyuna katmamız için bir kosyon verdi.. İkisi de tamamen bitkisel dedi... Çok çok iyi geldi bize.. Hala banyo suyuna katarım vücudunu nemlendiriyor... Konağına da çok iyi gelmişti..

buyuk oğlum cereblar palsili senın bebeğin kaç aylık suan neler yapıyo
çok üzüldüm :( dilerim çok çok daha az sıkıntılı günleriniz olur.

benim bebeğim 3.5 aylık diyebiliriz. 19 kasım doğumlu. neler yapıyor dersen, yüzüstü buraktığımızda kafasını kaldırıyor kendini kurtarabiliyor ama öyle aman aman bir hareket yok. daha zorlanıyor çok. oyuncaklara uzanmaya basladı ıkı üç gündür. eliyle tutar gibi artık ama öyle çok bilinçli tutmalar değil. kafasını tutabiliyor, yeni yeni tutmaya basladı adam gibi. yatırdıgında çok hareketli eller bacaklar durmuyor. şimdilik bu kadar. ama pek kıyaslamamak lazım bebekleri. hepsinin programı ayrı. tabii senin durumun farklı, korku vardır içinde. ama bence hiç olumsuz düşünme pek parkımız yok bak :)

Kızlar çok özel olacak belki ama korunma yöntemi olarak ne seçtiniz? Ben her türlüsünden çekiniyorum... Eşime bıraktım... Sizce doğru mu?

Kızlar çok özel olacak belki ama korunma yöntemi olarak ne seçtiniz? Ben her türlüsünden çekiniyorum... Eşime bıraktım... Sizce doğru mu?
Yakın zamanda doğum doktoruma gidip hem muayene olmayı hem de bu konuyu konuşmayı düşünüyorum. Şimdilik kondom ama yeterli değil tabi ki.
Spermistler varmış. Fitil. Ama ilişkiden en az 20 dk önce kullanmak gerekiyormuş. Yani spontane gelişecek durumlar için etkinliği olmayabilir :-)
Hele bir de şimdi bebişler var. Bir an önce olsun bitsin mantığındayız:KK30:
Kondom ve spermist birlikte kullanıldığında koruyucu olur diye düşünüyorum.
Aile hekimliğine gidip deri altı çubuk hakkında bilgi edineceğim. Yeni bir şeyler öğrendiğimde paylaşırım.
Eşime bıraktım, doğru mu diyorsn ama eşin ne düşünüyor? Bu cevaba göre sorunun cevabı değişir ;) eşin hemen 2. Yi istiyorsa, sen istemiyorsan hile yapabilir :) biz ikimiz de düşünmüyoruz. O yüzden ben eşime güveniyorum. Doğru anladım sorunu inşallah :) he tek başına kondomun illa ki riski var.

Uyku egitiminde anlamadigim nokta gunduz
spiral istedik doktor uygun gormedi
Gericekilme yontemi uyguluyrz
Risk aliyrs aslinda
Adette olmadm ben
Doktor on ay falan surer dedi

Yakın zamanda doğum doktoruma gidip hem muayene olmayı hem de bu konuyu konuşmayı düşünüyorum. Şimdilik kondom ama yeterli değil tabi ki.
Spermistler varmış. Fitil. Ama ilişkiden en az 20 dk önce kullanmak gerekiyormuş. Yani spontane gelişecek durumlar için etkinliği olmayabilir :-)
Hele bir de şimdi bebişler var. Bir an önce olsun bitsin mantığındayız:KK30:
Kondom ve spermist birlikte kullanıldığında koruyucu olur diye düşünüyorum.
Aile hekimliğine gidip deri altı çubuk hakkında bilgi edineceğim. Yeni bir şeyler öğrendiğimde paylaşırım.
Eşime bıraktım, doğru mu diyorsn ama eşin ne düşünüyor? Bu cevaba göre sorunun cevabı değişir :KK66: eşin hemen 2. Yi istiyorsa, sen istemiyorsan hile yapabilir :) biz ikimiz de düşünmüyoruz. O yüzden ben eşime güveniyorum. Doğru anladım sorunu inşallah :) he tek başına kondomun illa ki riski var.
Ya sen mehmet alperoni ne guzel giydiripsun oyle tatli olmustuki masallaahg subhanallaah annesiii

Back
X