2014 Kasım Anneleri

Gaz nobetlerimiz tam bitti bitecek derken dis kasinma nobetlerimiz basladi.. Kizim bugun ne gorse agzina alip parcalayacak sekilde.. Ellrini kesfetmek icin degil de kasindigi icin emdi bugun resmen hırsla yetmedi mememde denedi cok canimi yakti yetmedi kucagimda boynumu emmeye calisiyor parmagimla dis kasiyiciyla kasiyorum hosuna gidiyor cekince agliyor elimi cekiyor kasimak icin :KK43: agzindan bolca salyalar akiyor mahvoldu kiyafetleri.. bu saatte damak kasima nobetindeyiz..
Bizde aynı durumdayız bazen hırsını alamıyor başını omzuma vuruyor eline ne geçerse ağzına götürüyor salyalar zaten almış başını gidiyor süreklide bir ağlama uykusuzluğu çok fena arttı..diş Et'lerine bakıyorum normal Ama huysuLuk diz boyu:KK51:

Bizde aynı durumdayız bazen hırsını alamıyor başını omzuma vuruyor eline ne geçerse ağzına götürüyor salyalar zaten almış başını gidiyor süreklide bir ağlama uykusuzluğu çok fena arttı..diş Et'lerine bakıyorum normal Ama huysuLuk diz boyu:KK51:
Bizim once azi disi cikacak gibi sanki dis var gibi altta bakalim hayirlisi.. ilk disi kim cikaracak merak ediyorum.. Ablamiz betul mu abimiz kucuk horoz mu :) yoksaa biz mii.. :)

Gunaydin kizlar biz hala bebek arabasi almadik baston almayi dusunuyorum etrafimdakiler buyuk normal bebek arabalarini bic tavsiye etmiyolar tasimasi zor oluyomus siz hangisinden kullaniyosunuz marka model olarak hangisinden almaliyim acaba

Günaydın herkesee.

Uykusuz bi gecenin ardından ben gider işe..
Ya emerek uyumaya alıştı. Artık uyusun diye meme veriyorum. Sonra uykuya dalamıyor. Ayağıma alıp sallıyorum. Yookk. Olmuyor.. Hani parmak emme riskli ya, alışkanlık yapabilir ya işte ben o riski hiiiç görmüyorum. Hatta dua ediyorum parmağını emsin diye :) ben elini ağzına götürüp parmağını ağzından içerisi itsem de almıyor paşam, illa kendi keyfi ile alacak. Onu emince bir güzel uyuyor. Parmağı çekip emziğini veriyorum usulca ama hemen ağlıyor.. Ayy dün çok yordu beni yaa..

Gunaydin kasim anneleriEn Büyük KK bu bebekler ne cok yoruyo bizi ya artik babamizin yanina tasindik tum zorluklarina ve esimin herseye burnunu sokmasuna ragmen:KK48: cunku artik bizim afacan cok hareketlendi koltukta uyuturken hiic biraktigim gibi bulamaz oldum:KK49: dusecek diye Korkuyorum en guvenli yer kendi yatagi :KK46: bu arada gorus bebe de unibaby 3 lü islak mendil(7 tl) ve sampuanlari(6 tl) bu hafta indirimde bilginize..

Kkizimin babnesi geldi ve birdak kucaktan birakmiyir oda alistibu duruma o gdince napacam bilemiyorum.s zaten kucakta uyuyo birde gun icinde surekli kucak arti ev isleri nolcak bilmiyorum :(

Günaydın:) kızlar bebeklerin oyuncaklarını nerden alıyorsunuz? Dün yeğenimin topunu çok sevdi kısım plastik tırtıklı bir top ama ağzına sokuyor direk. Bu durumda zararlı olmasın istiyorum varmı tavsiyeniz?

ahh başkası var mı benim safton gibi diyordum.. demek normal bu, benimkisi de sürekli öğürüyor. nasıl iştahla emiyor o parmağı yaa. inş unuturlar bunu :)
inş unuturlar onu kontrol etmekten bi hal oldum. kucağımda dururken bile birden atıyo elini ağzına. öğürmeye başlıyo. sonra bi de ağlıyo. parmağımı ağzıma atınca kusuyorum o zaman atmıyım ilişkisini çözmesi gerekmezmiydi ya. eğitimde klasik koşullanmada köpek bile çözüyodu bu ilişkiyi sözde:KK48:

Günaydınlar herkese,
Haftasonu hiç giremedim oğluşumla vakit geçirdik :)
Cnm bende ayni muaallakliktayim
Sabah emmiyor benimki
Annem saat onda 100 cc kasikla verdi
Oglen saat 1330da 15 dk emdi ve 100 cc daha sut biraktim aksam ben eve gidene kadar onu iccek
Dogrumu yapiyrm bilmiyrm
Biberonu almiyor (
Seninki nasil iciyor
Benim ki biberona alıştı canım. Avent anne memesine uygun biberon almıştım. Onunla veriyor annem. Kaşıkla başa çıkmaz çok zorlar. Ben sabah 6.30-7:00 arası emzirip çıkıyorum. Öğlen hem işlerimi hem aç olduğu zamanı denk getirmek zor olacağından gelmiyorum. 4:30 da işten çıkıyorum. ERken çıkarak kullanmak istedim süt iznimi. Geldiğimde direkt emziriyorum zaten. Ben yanındayken biberonla vermiyorum. Ama istemediği zaman kesinlikle beni emmiyor. Hani ağlayan bebişleri memede sustururlar ya benim ki oyle değil. İstemiyorsa daha çok ağlar susmak yerine :)
Bende bu gün 200 cc taze süt + 240 cc de buzluktan süt indirdim. Buzlukta stoğum varda :) Genelde her öğünde 80 cc falan içiyor. Bana az geliyor ama ona yetiyor herhalde. Bakalım bu gün rota aşımız ve doktor kontrolümüz var. Kaç gr almış. Az aldı biliyorum ama 600 gr almış olsa sevincem valla.
3260 gr doğdu. hiç kg vermedi.
1 aylıkken 1650 gr aldı
2 aylıkken 1000 gr aldı.
ben çalışmaya basladigimda 2haftaya kadar doğru dürüst içmedi ama 3.hafta biberona alıştı bu haftada miktarı artirdi yeni duzene alışana kadar normaldir diye düşünüyorum
Ayy valla 3. günümüz ayrı kalışımız bizde düzene oturtmaya çalışıyoruz bakalım :)
Seninde zormuş canım allah kolaylık versin
Evet yorucu bir dönem ama geçecek inş sağlıkları yerinde olsunda

Canım benim iki ay yıllık iznim vardı onu kullanıyorum Can tam beş aylık olduğunda başlamış olucam
Bende yıldırım dorukta zeliha küçüktaşa gidiyorum çok memnun kaldım tatlı dilli bir bayan şimdilik devam ediyoruz bakalım dediğin gibi sonrasında ne olur bilemiyorum
Oğlum iyi çok şükür sadece gece düzenli uykumuz yok
onun dışında en güzel zamanlarımız tutma yarım dönme kahkaha gülme oyun mutluyuz şükür
aklımda olsun senin doktorunda.
Oyy onlarla mutlu olunmaz mı yaaa. Aşkın ne demek olduğunu asıl şimdi anladım ben.
Selamlar kızlar. Cuma günü oğlumun sünnetini yaptırdık. Sünnet yapmayı Düşünen anneler için yaşadıklarımızı paylaşmak istedim.

-Araştırmalarım sonucu yıllardır Sünnet yapan bir sağlık memurunun oğlumun sünnetini evde yapmasına karar verdik. Lokal anestezi ile Sünnet'i yarım saat kadar sürdü. Şükür Sünnet esnasında bir sorun yaşamadık. Öncesinde Oğlumu emzirdim, Sünnetin sonuna doğru yanındaydım. Onu öyle görmek çok etkiledi beni, hüzün ve Mutluluğu aynı anda yaşadım.
- Sünnet bittikten sonra, gayet sakindi, 5 er saat arayla Çay kaşığıyla Dolven ağrı kesici şurup verdik. Calpol yetersiz gelebilirmiş.
- Sargı bezi varken çişini yaptığında Zeytinyağı damlatınca acısı hafifliyormuş.
- ilk gün bir sorun yaşamadık. 2. Gün Sünnetçimiz eve tekrar geldi, kontrol etti ve pipisindeki bantı çıkardı. Işte o zaman başladı bizimki, böyle bir ağlama olamaz. Saatlerce susturamadık. Günde 4-5 defa mikrop kapmaması için ilaç damlatmamız gerekirmiş. ( ilaçta şu sezeryandan sonra kullandığımız batikon tarzında birşey)
- Büyük boy bez kullandık ve köpük bardağı kesip, hava alacak şekilde pipisine yerleştirdik. Herhangi bir temas olmadığından daha az acı hissetti oğlum.

Genel olarak bunları yaşadık. Şuan da çok şükür daha iyi ama çişini yaptığı zamanlarda yanma hissettiğinden bir anda ağlamaya Başlıyor. İnşallah oğlum bir an önce iyileşir. Darısı sizlerin başına.
Bu arada Sünnet için 8. Ay'ı geçirmemek gerekiyormuş. Deri çok taze olduğundan iyileşme daha çabuk olurmuş.
Çok geçmiş olsun. Düğününü de görürsün inş Allah.
Bende baharda yaza doğru yaptırmak istiyorum bakalım. Gerçi şimdiki aklım olsaydı yeni doğduğunda yaptırırdım. Hareketleri çok kısıtlı ya o zaman daha rahat. Şimdi hareketlendiler. hayırlısı bakalım.

inş unuturlar onu kontrol etmekten bi hal oldum. kucağımda dururken bile birden atıyo elini ağzına. öğürmeye başlıyo. sonra bi de ağlıyo. parmağımı ağzıma atınca kusuyorum o zaman atmıyım ilişkisini çözmesi gerekmezmiydi ya. eğitimde klasik koşullanmada köpek bile çözüyodu bu ilişkiyi sözde:KK48:
Dur kız çözecekler daha çok erken. Bizimkininde eli hep ağzında. Parmaklarını sokuyor öğürme geliyor ama kusmadan atlatıyoruz :)

Gunaydin kizlar biz hala bebek arabasi almadik baston almayi dusunuyorum etrafimdakiler buyuk normal bebek arabalarini bic tavsiye etmiyolar tasimasi zor oluyomus siz hangisinden kullaniyosunuz marka model olarak hangisinden almaliyim acaba

Chicco lite way kullaniyoruz baston hafif çok kullanışlı ben çok memnunum istersen bir araştır

Dur kız çözecekler daha çok erken. Bizimkininde eli hep ağzında. Parmaklarını sokuyor öğürme geliyor ama kusmadan atlatıyoruz :)

Bir de özellikle banyo sonrası ben onu kurulamaya çalışırken bir bakıyorum eli ağzında kendini kusturmuş. EE ben seni yıkadım, bebek yağı ile yağladım mis gibi oldun derken yine kusmuk kokusu :KK48: Doktor , daha dur ileride ayaklarını da sokacak ağzına dedi:KK48:

Gunaydın demeyı unuttum kızlar herkeze musmutlu sabahlar. Bişey sorucaktım. Kızım artık acıktıgında yada uykusu geldıgınde inanılmaz derecede aglıyo. Yanı bianda gulup oynaşırken anında krıze gırmiş gibi aglıyo. Gozlerını ovuşturuyo. Artık dahamı cok frkındalar cıktıklarının. Bırde bu memede uyuma olayını nasıl aşıcazya. Emzık alıyo ama bazende meme acık elını koyuyo ustune kucagımda oyle uyumak istıyo emmesede meme ycu agzına dokunucak illakı oyle uyumak istıyo

Ayni durumdayiz bizde canim 3 gündür hiç aglamadigi şekilde ağlıyor,dogdugundn beri bu kadar çığrınarak aglamamisti..yalniz bizim durum şöyle;annemlere geldik 3 gündür buradayiz yerini yadirgadi sanirim

Aynen hic duzelmiyo inşallah öyle bi durum yoktur iki uç defa muayene oldu Dr boyw bisey söylemedi ama artik herkesin ayy burnu ne kadar tıkalı demesine sinirleniyorum

Başlarda konuşmuştuk hatırlıyorsan bizimde durum ayni kaç kere" ayy bu niye böyle hiriltili "demelerinden üzülüp doktora gittik,ciğerlerinde problem var mi vb.diye ama yok çok şükür hiçbirsey yok.sf ile temizliyoruz bazen çektiriyorum bazende ters çevirip sirtina vurdugumda cikiyor

Bir de özellikle banyo sonrası ben onu kurulamaya çalışırken bir bakıyorum eli ağzında kendini kusturmuş. EE ben seni yıkadım, bebek yağı ile yağladım mis gibi oldun derken yine kusmuk kokusu :KK48: Doktor , daha dur ileride ayaklarını da sokacak ağzına dedi:KK48:
Demek ki yıkanmayı çok seviyor. Bir daha yıka diye yapıyordur. :KK48::KK48:
haha ayaklarını da mı sokacaklar. Bizim çok kusan bir bebek değil Allah'tan :)

Tatlım normal almamamış mı çünkü artık hızlı büyüme döneminden çıktılar ve daha yavaş kilo alacaklar

Öyle biliyorum bende canim ama ben 5.aydan sonra diye biliyordum

Canim 4.ayda 600gr cok iyi bir rakam masallah.. Artik kilo alimlari yavasladi daha da yavaslayacak uzme kendini.. Ki biz ilk aylarda da 600 gr aldik..

Saol canım benim öyleymiş evet

Tatlım normal almamamış mı çünkü artık hızlı büyüme döneminden çıktılar ve daha yavaş kilo alacaklar

Demek ki yıkanmayı çok seviyor. Bir daha yıka diye yapıyordur. :KK48::KK48:
haha ayaklarını da mı sokacaklar. Bizim çok kusan bir bebek değil Allah'tan :)

Biz günde kaç fasıl kıyafet değiştiriyoruz artık saymayı bıraktım. Kendi üstü ayrı, benim üstüm ayrı, eşimin üstü ayrı ağzı mendilleri ayrı valla hergün en az 1 kere çamaşır makinesi çalışıyor. Bazen oyun halısında oynarken kusuyor yanağından süzülüp kulağına oradan ensesine saçlarına, bir görsen.Aşı dan sonra 2 gece yıkamadım, baya kusmuk kokuyordu , misss :KK48:

Selamlar kızlar. Cuma günü oğlumun sünnetini yaptırdık. Sünnet yapmayı Düşünen anneler için yaşadıklarımızı paylaşmak istedim.

-Araştırmalarım sonucu yıllardır Sünnet yapan bir sağlık memurunun oğlumun sünnetini evde yapmasına karar verdik. Lokal anestezi ile Sünnet'i yarım saat kadar sürdü. Şükür Sünnet esnasında bir sorun yaşamadık. Öncesinde Oğlumu emzirdim, Sünnetin sonuna doğru yanındaydım. Onu öyle görmek çok etkiledi beni, hüzün ve Mutluluğu aynı anda yaşadım.
- Sünnet bittikten sonra, gayet sakindi, 5 er saat arayla Çay kaşığıyla Dolven ağrı kesici şurup verdik. Calpol yetersiz gelebilirmiş.
- Sargı bezi varken çişini yaptığında Zeytinyağı damlatınca acısı hafifliyormuş.
- ilk gün bir sorun yaşamadık. 2. Gün Sünnetçimiz eve tekrar geldi, kontrol etti ve pipisindeki bantı çıkardı. Işte o zaman başladı bizimki, böyle bir ağlama olamaz. Saatlerce susturamadık. Günde 4-5 defa mikrop kapmaması için ilaç damlatmamız gerekirmiş. ( ilaçta şu sezeryandan sonra kullandığımız batikon tarzında birşey)
- Büyük boy bez kullandık ve köpük bardağı kesip, hava alacak şekilde pipisine yerleştirdik. Herhangi bir temas olmadığından daha az acı hissetti oğlum.

Genel olarak bunları yaşadık. Şuan da çok şükür daha iyi ama çişini yaptığı zamanlarda yanma hissettiğinden bir anda ağlamaya Başlıyor. İnşallah oğlum bir an önce iyileşir. Darısı sizlerin başına.
Bu arada Sünnet için 8. Ay'ı geçirmemek gerekiyormuş. Deri çok taze olduğundan iyileşme daha çabuk olurmuş.

Hayırlı olsun verdiğin bilgilere teşekkürler canim

Chicco liteway plus bizimki canim,memnunum çok

Biz günde kaç fasıl kıyafet değiştiriyoruz artık saymayı bıraktım. Kendi üstü ayrı, benim üstüm ayrı, eşimin üstü ayrı ağzı mendilleri ayrı valla hergün en az 1 kere çamaşır makinesi çalışıyor. Bazen oyun halısında oynarken kusuyor yanağından süzülüp kulağına oradan ensesine saçlarına, bir görsen.Aşı dan sonra 2 gece yıkamadım, baya kusmuk kokuyordu , misss :KK48:
aynen bazen gormuyorum yanagindan siziyo sacinda kuruyo pis pis kokuyo:)ama o pis kokuyada bayilyom benn ohhh miss

Back
X