Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Ben almamiştim ama okuduğum kadarıyla gecelik tarzı da iyi oluyormuş bir tanede öyle alayım nolur ne olmaz dediğin gibi kolaylık olur Molfix daha önce kullandın mi canım?
Hayır canım benim ilk çocuğum olacak kullanmadım ama yorumlara bakarak araştırarak bunu tercih ettim

Eklentiler

• IMG_3718.webp
    IMG_3718.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 70
trendyolda var canım boydan gecelıklerı var cokta güzeller ben bir tane yeşil aldım cok zarif
Bende bunu çok beğendim ama şu an 66 kiloyum m bedenmi alsam l mi karar veremedim bide bu renk hastaneye olur dimi bordoyu çok seviyorum🥰

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-08-22-50-34-813_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-08-22-50-34-813_com.android.chrome.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_2025-08-08-22-50-31-640_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-08-22-50-31-640_com.android.chrome.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2025-08-08-22-50-27-230_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-08-22-50-27-230_com.android.chrome.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 58
Bende bunu çok beğendim ama şu an 66 kiloyum m bedenmi alsam l mi karar veremedim bide bu renk hastaneye olur dimi bordoyu çok seviyorum🥰
olur bence cokta güzel bir renk bence l al canım hastanede rahatlık öncelik olacak çünkü. gecelik bide biraz bol durması daha iyi olur bence

İki gündür toplasanız iki saat uyudum oda oturur pozisyonda. Biri sağda biri solda aslan uzanamıyorum sırt üstü deseniz tansiyon hemen düşüyor anca oturur pozisyonda oturuyorum onda da asla uyuyamıyorum uykusuzluktan bugün hasta gibiydim siz uyuyabiliyor musunuz

İki gündür toplasanız iki saat uyudum oda oturur pozisyonda. Biri sağda biri solda aslan uzanamıyorum sırt üstü deseniz tansiyon hemen düşüyor anca oturur pozisyonda oturuyorum onda da asla uyuyamıyorum uykusuzluktan bugün hasta gibiydim siz uyuyabiliyor musunuz
Ben de hiç uyuyamıyorum solumda duruyo, sağa dönüyorum bu sefer de sağıma vurmaya başlıyor sırt üstü yatamıyorum zaten üç gün oldu benim de öyle avare geziyorum

Ben de sabah namazından sonra uyuyamıyorum hiç, sağa dönsem sağa vuruyor, sola dönsem sola vuruyor

Ben de hiç uyuyamıyorum solumda duruyo, sağa dönüyorum bu sefer de sağıma vurmaya başlıyor sırt üstü yatamıyorum zaten üç gün oldu benim de öyle avare geziyorum
Ben de sabah namazından sonra uyuyamıyorum hiç, sağa dönsem sağa vuruyor, sola dönsem sola vuruyor
Çok geçmiş olsun kızlar 20 li haftalara girdiğim zaman öyleydim asla uyuyamıyorum yazıyordum hatırlıyorsanız. Uyuyamadıkça çarpıntı, sinir oluyordu. Şimdi de açlıktan ve yorgunluktan uyuyorum, uyumakta denilemez resmen bayılıyorum. Gündüz uyumayın tutun kendinizi gece uykusunu alın daha rahat eder vücut.

Ay kızlar hiçbir şey almadım gibi hissediyorum, 5 tane beyaz zibin, 2 tane yenidogan takımı, 2 tane de alt pijama aldım. Çorap da aldım ama çok az görünüyorlar gözüme
Eğer tüm kıyafeti buysa tabii ki az canım, 2 günde biter bunlar değiştire değiştire 😄 Baya bi daha alman lazım yenidoğanlarda 4-5 kere bile zıbın/kıyafet değiştirebiliyormuşsun çünkü. Şapka, tulum, uyku tulumu, eldiven bir sürü eksiğin var yavaştan tamamla onları 😄
Gecelikleri bacak boyu hep kısa uzun bulamadım internette ya bulsam Alican hemen.
Canım ben de tesettürlüyüm diz altı geceliğimin üstüne namaz elbisesini geçirivericem koridora vb çıkarken. Liseden beri her gün giydiğim namaz elbisem var biliyosundur illa ki kimono gibi olanlar. Aşırı rahat. Gecelik görüntüsünü sevmiyorum ben

Eklentiler

• IMG_1292.webp
    IMG_1292.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 35
Bende aynı sekılde sola dönüyorum biri vuruyor saga dönüyorum digeri vuruyor sırtustu sancı giriyor yüz üstü uyumayı özledım valla. bide bacaklarımda huzursuz oluyo benım hel bir gerinme ihtiyacı. sabaha karsı falan uyuyorum ıste bıraz. zor ama az kaldı sabret canımm

Onun dışında başka bir şey var mı canım bebek hareketleri nasıl
Benim ilk aşımda kolum birkac gün baya ağrıdı ama bebeğin hareketleri iyiydi.İkinci asida da ilki kadar ağrımadı ama oraya temas edince agridiyine bebeğin hareketleri iyiydi.
Günaydın kızlar.28. haftaya girmiş bulunuyorum,daha önce bahsetmiştim oğlumda bu haftada acilmam olmuştu diye.İnsallah tekrarlanmaz
1 2 haftadir olcmuyordum,bugün başlayayım dedim ilk 126 çıktı sonra hemen tekrar ölçtüm 102 çıktı.Ac değilim ama bişey de yemedim şimdiye kadar😒

Eklentiler

• IMG-20250809-WA0014.webp
    IMG-20250809-WA0014.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 32
olur bence cokta güzel bir renk bence l al canım hastanede rahatlık öncelik olacak çünkü. gecelik bide biraz bol durması daha iyi olur bence
Evet kilo filanda alırım yine bu süreçte muhtemele
Eğer tüm kıyafeti buysa tabii ki az canım, 2 günde biter bunlar değiştire değiştire 😄 Baya bi daha alman lazım yenidoğanlarda 4-5 kere bile zıbın/kıyafet değiştirebiliyormuşsun çünkü. Şapka, tulum, uyku tulumu, eldiven bir sürü eksiğin var yavaştan tamamla onları 😄

Canım ben de tesettürlüyüm diz altı geceliğimin üstüne namaz elbisesini geçirivericem koridora vb çıkarken. Liseden beri her gün giydiğim namaz elbisem var biliyosundur illa ki kimono gibi olanlar. Aşırı rahat. Gecelik görüntüsünü sevmiyorum ben
AA olabilir aslında hiç aklıma gelmemişti bu teşekkür ederim canım❤️

Benim ilk aşımda kolum birkac gün baya ağrıdı ama bebeğin hareketleri iyiydi.İkinci asida da ilki kadar ağrımadı ama oraya temas edince agridiyine bebeğin hareketleri iyiydi.
Günaydın kızlar.28. haftaya girmiş bulunuyorum,daha önce bahsetmiştim oğlumda bu haftada acilmam olmuştu diye.İnsallah tekrarlanmaz
1 2 haftadir olcmuyordum,bugün başlayayım dedim ilk 126 çıktı sonra hemen tekrar ölçtüm 102 çıktı.Ac değilim ama bişey de yemedim şimdiye kadar😒
Gece geç saatte bişeymi yedim canim

Ben de son günlerde hiç uyuyamamaya başladım, bacaklarımda sinir ağrısı gibi bir ağrı oluyor akşamları 4 tane yastıkla yatmama rağmen rahat değilim, bir de özellikle sola yattığım zaman biri göğüs kafesimi sıkıştırıyor gibi oluyordu, tansiyondandir falan dedim kaç gündür tansiyonlarim normal, tesadüf eseri saatimin sadece yatarken saturasyonumu düşük ölçtüğünü farkettim. Otururken bir sorun yok sağ tarafa yatarken de çok sorun yok ama özellikle sola yatamıyorum. Pulse oksimetre aldırdım eşime teyit etmek için saatin gösterdiği kadar düşük olmasa da düşüyor yatınca. Kardiyolojiye randevu aldım umarım geçici bir şeydir

Ben de son günlerde hiç uyuyamamaya başladım, bacaklarımda sinir ağrısı gibi bir ağrı oluyor akşamları 4 tane yastıkla yatmama rağmen rahat değilim, bir de özellikle sola yattığım zaman biri göğüs kafesimi sıkıştırıyor gibi oluyordu, tansiyondandir falan dedim kaç gündür tansiyonlarim normal, tesadüf eseri saatimin sadece yatarken saturasyonumu düşük ölçtüğünü farkettim. Otururken bir sorun yok sağ tarafa yatarken de çok sorun yok ama özellikle sola yatamıyorum. Pulse oksimetre aldırdım eşime teyit etmek için saatin gösterdiği kadar düşük olmasa da düşüyor yatınca. Kardiyolojiye randevu aldım umarım geçici bir şeydir
canim dusukten kastin kac?

bende dun kontrole gittim, benim oglan bas asagi pozisyon almis durumda su an, kafasi tam vajinamin uzerinde, ayaklar da ozellikle sag cigerime/kaburgalarima baski yapar pozisyonda ve fazla hareketli oldugundan ben ara ara gercekten acidan agliyorum. doktor da zaten fazla ayakta durmayalim artik dedi. ama yatinca da dedigin gibi nefesim iyice daraliyormus hissi oluyor, ben de doktora sordum; oncelikle rahim buyudugu icin diyaframa baski yapiyor, akcigerlerin alt loblarinin acilmasina engel olabiliyormus, artan oksijen hissiyatimiz nedeniyle bu damarlara olan baskiyi cok daha yuksek nefes yetmezligi gibi hissedebiliyormusuz, bir de pozisyon benimki gibiyse zaten surekli akcigerlere dogru tepikler kapasiteyi hepten azaltiyor. normalde 95-100 arasi olmasi gereken deger 90-95 arasina dusebiliyormus ama 90 alti surekli olursa doktor gormeli tabii. tansiyonda da yine gebelikte bayginlik fenalik hissi uzun surmuyorsa 9-6’lar falan cok dusuk degil, yukselmesinden daha cok tedirgin olabiliriz, bu dususler olabilir dedi. nabiz olarak da 130’un uzerine duzenli cikmazsa yine panik yapma dedi.

allah yardimcin olsun canim 🙏🏻 ben bir tane ile cok zorlanmaya basladim, senin iki tane, gercekten zor… benim seyrim 2-3 uyumamak sonra artik uykusuzluktan sizmak seklinde oluyor. sirt ustu zaten yatamiyorum nefesim daraliyor, sola yatinca kalbe baski oluyormus gibi oluyor ruhum daraliyor, saga da uzun sure yatmak istemiyorum sol daha iyi diye ama gece done done bi’ hal oluyorum. pozisyonu yuzunden de mesaneye inanilmaz bir baski var, tuvalete tasinip duruyorum. bir de hic uyumuyor bu cocuk 😔 tam siziyorum bazen, bogrumde sert bir tekme acisiyla uyaniyorum, sonra bir suru ufak tekmeler derken uyku yalan oluyor, havalar da sicak.

donup dolasip suna geliyorum; saglikli olalim, saglikli olsunlar; az kaldi! 😓🙂

kizlar lohusa takimlarinizi pijama/gecelik nerelerden aldiniz, memnun kaldiniz mi? ben biraz kumas kalitesine takik bi’ insanim da begenir miyim diye endise ediyorum internettekileri 😒

canim dusukten kastin kac?

bende dun kontrole gittim, benim oglan bas asagi pozisyon almis durumda su an, kafasi tam vajinamin uzerinde, ayaklar da ozellikle sag cigerime/kaburgalarima baski yapar pozisyonda ve fazla hareketli oldugundan ben ara ara gercekten acidan agliyorum. doktor da zaten fazla ayakta durmayalim artik dedi. ama yatinca da dedigin gibi nefesim iyice daraliyormus hissi oluyor, ben de doktora sordum; oncelikle rahim buyudugu icin diyaframa baski yapiyor, akcigerlerin alt loblarinin acilmasina engel olabiliyormus, artan oksijen hissiyatimiz nedeniyle bu damarlara olan baskiyi cok daha yuksek nefes yetmezligi gibi hissedebiliyormusuz, bir de pozisyon benimki gibiyse zaten surekli akcigerlere dogru tepikler kapasiteyi hepten azaltiyor. normalde 95-100 arasi olmasi gereken deger 90-95 arasina dusebiliyormus ama 90 alti surekli olursa doktor gormeli tabii. tansiyonda da yine gebelikte bayginlik fenalik hissi uzun surmuyorsa 9-6’lar falan cok dusuk degil, yukselmesinden daha cok tedirgin olabiliriz, bu dususler olabilir dedi. nabiz olarak da 130’un uzerine duzenli cikmazsa yine panik yapma dedi.
Canım evet akciğerlerin yeteri kadar havalanmadığı bir gerçek büyüyen bir rahim aslında bütün organlar yer değiştirdi, kalp iki kişilik çalışıyor bu süreçte çoğu normal şeyler, saatim 79-83 gösteriyordu yatarken ki 79 olsaydı şuan yoğun bakımdaydım saat ölçümü olduğu için güvenmeyip ikinci bir cihazdan ölçüm yaptım. Otururken 96-98, sağ tarafa yatarken 90-87 arası, sola yattığım zaman 84e kadar düşüyor. İki cihazın ölçümü de neredeyse aynı, ölçüm kaynaklı bir hata yok yani. Nabzım da gün içerisinde 140lari geçti bugün. Dinlenme halinde bile 90ın altını zor görüyorum. Bütün bunlar çok uzun süreli olmuyor en fazla 5 dk ve bebek hareketlerinde bir sıkıntı olmadığı için, baş dönmesi vs başka bir belirti yaşamadığım için acile gitmedim ama en ufak bir değişiklik yaşasam acile gitmeye hazırım, benim oksijenlenmemem bebeğin de oksijenlenmemesi demek. Ha bu arada eşime göre ben bunları psikolojik olarak yapıyorum psikolojik olarak kandaki oksijen seviyemi düşürebilen bi insanım size de tavsiye ediyorum aksiyon oluyor 🌝🤪

Back
X