mrb canım bende izmirdenim. hayırlı olsun ayrıca bebişin. doktor önerisi istemissin ? 2. bebeğim olacak kısmetse benim. 4 yaşında bir kızım var. kızımı bornova şifa hastanesinde doğurdum. doktorrum esra hanımdı. çok memnundum fakat hastanenin yeri evime çok ters oludğu için bu sefer bende kararsızım. şu anda egepol den ayşen hanıma ve bornova şifa dan esra hanıma gidiyorum. birkaç ay her ikisiyle devam edeceğim bakalım sonrasında karar vereceğim.
egepol için fikrimi sorarsan;
hastane farkındaysan doğumhane gibi çalışıyor :) çok fazla doğum yapan var ciddi anlamda tutundu bence, hastanede tanıdığım bir çalışandan hakan beyin ultrasyon bilgisinin çok iyi olduğunu duymuştum. öneriyordu. temiz titiz bir hastaneye benziyor. geçmişini araştırdıysan bundan 5 yıl önce felan pek önerilmiyordu doğum kısmında çok aksaklıklar olduğu yazıyor nette ama artık kaldığını sanmıyorum.
aklımı karıştıran şifa hastanesinde belli haftalarda radyoloji bölümüne yönlendiriyorlar detaylı ultrasyon için egepolde böyle birsey söylemedi doktorum bana. açıkcası bir kadındoğumcunun ultrasyon konusunda çok iyi olduğunuda sanmıyorum. mesela, ense kalınlığı, fetal anomali taraması yani 4 boyutlu, doppler usg gibi özel çekimler yapılıyor şifa da. bunları egepolde kadın doğumcu yapıyorsa bence eksik kalıyordur. daha detaylı bir tarama yapılmalı. bunları araştır istersen.
ilk doğumumda şifa hastanesinde kadındoğumcum hiçbir şekilde ultrasyonla bakmıyordu. her seferinde radyolojide ultrasyon yapılıyor sonucu kadın doğumcu değerlendiriyordu. o zamanlar şifa daha sakindi tabi. şimdi yoğunluk artınca kadındoğumda ultrasyonuna doktor bakıyor. sadece özel haftalarda radyolojiye gönderiyorlar.
umarım yardımcı olabilmişimdir

biraz uzun oldu kafan karışmaz inşallah. yine bir sorun olursa görüşebilirz canım. tekrar hayırlı olsun...