- 5 Şubat 2013
- 1.222
- 279
- 103
- 34
Bende almayı düşünüyorum,iyice öğrenecem tabii önce :)
Çok şükür iyiyim canım,herşey yolunda,uslu kızım diyorum,doktorda gülüyor bize :)
ben kızın ismine karaverdim kız yok...Allah bağışlasın yavrularını :)
benımkı de erkek ama ben daha ısım secemedım
doruk
bora
oğuz
giray
mert
efe mert
mert ali
alp
batuhan
atakan
bunlar aklımdakıler.. ne olur bılmıyorum :) ama en zoru ısım secmekmıs gercekten..
dogurmadan once "oğlum olursa sunu kızım olursa bunu koycam" demek ne kadar basıtmıs..
sorma ya benimki düşmüyor insülünüde artırdık ama açlık 90-110 arası birinci saat tokluk 180 gibi çoğunlukla ikinci saat tokluk ise 150 gibi.diyet insülün bir arada yapıyorum ama düşmüyor acayipte sıkıldım artık.bebeğin kilosuda geriden geliyor zaten ben 1 ayda hiç kilo almadığım gibi 1.5 kiloda verdim.ne yesem ne yapsam şaşırmış durumdayım açıkçası.hiç keyfimde yok bu yüzden iki gündür yazılanları okuyorum sadece bişey yazmak içimden gelmiyor ama.
kızlar bu hafta misafir gelcek demiştim ya sizlere,dün kaynanamı aramışlar yarın gelicez diye,oda gelin hasta annesine gitti,isterseniz bize gelin demiş,haber veririz demişler,kaynanamda dün akşam beni aradı bunları anlatıyor,inş gelmezler diyor,bana bu halimle gelcekleri zaman gelsinler diyor,kendisine gelcekleri zaman inş gelmezler diyor,bende inş gelirler sana dedim ohh
Benimde istahim gitti malesef azickk yemek zorlada biraz meyve tuketmeye calisiyorum daha 1 hafta öncesine kadar 2 kisilik yiyen ben simdi tek kisilik yiyemez oldum heralde bebek tokluk hissi veriyor mideye baski yaptigindan sanirimKızlar herkese günaydın!
Ben sizlere bir şey danışacağım. Son 2 haftadır fln benim iştahım hiç yok, zorla yemek yiyorum resmen. Zaten ne zaman normal bir öğün yapsam, yani mesela okulda çıkan yemeği yesem, midemde durmuyo, çıkarıyorum hemen... Var mı benzer durum yaşayan? Neden böyle olur ki? Daha önce epey iştahlıydım yani...
Bende bebisin hickiriklarini asagida hissediyirum ama tekmeleri genelde kaburgalarimdagünaydın herkese nasılsınız kızlar dün cok kötüydüm belim cok ağrıdı kraplar tavan yaptı gece bide bebeğimin hareketleri cok aşağıda kasıklarımda hatta dün gece yattım kasığımın üstünde nerdeyse hıçkırık tutmuş eşim bile ne kadar aşağıda bu dedi dün wcye oturduğumda bile baskı hissediyordum bebeği aşağıda yada dönmüş kafası aşağıda diyeneler nasıl bebeişin hareketleri asağıdamı korkuyorum lütfen cvp verin kızlar
isvecteyim bende kesinlikle yasak degil cevremdekiler hep 1 ultrasyonla yetinip gitmemisler baska bende gitmedim ama mutlaka 3 boyutluya gitmek istiyorum tl olarak 400-500 arasi bisey yapiyor ama ilk ve son kez öyle bir göruntuleri olucak degiyor yinede cok guzel 1 ani olaraj kalicaktirpapatya, hangi ülkedesin bilmiyorum ama gercekten az mis bizde almanyada en fazla 3 giriyoruz yani 3ünü sigorta karsiliyor. komplikasyon olunca daha fazla aliyorlar. ayrica sende doktoruna sor öyle yasak masak yoktur eminim, sen anne olarak her muayenede bebegini görebilirsin tabi bunun karsiligini ödeyerek. türkiyede de millet sonucta özele gitse sgk payini ödeyerek ultrason yaptiriyor ya da tamamen özel hastaneye /doktora gidenler hep cepten ödüyor. bende bebisim biraz daha büyüsün 3 boyutluya girmek istiyorum. almanyada benim doktorum 80 istiyor ama olsun kizimin da bir 3 boyutlu resmi olsun karindayken :) normal ultrasonlarin fiyatlari benim doktorumda 30. yani demek istedigim görmende sakinca yoktur kesinlikle doktoruna sor sana fiyatlari aciklar eminim.
Kaynanalar hep ayni ya benimde kaynanam ona iscikmasin diye misafirlerini hep gelinlerinin evinde agirlar on agelicekleri zamanda oflayip puflarkızlar bu hafta misafir gelcek demiştim ya sizlere,dün kaynanamı aramışlar yarın gelicez diye,oda gelin hasta annesine gitti,isterseniz bize gelin demiş,haber veririz demişler,kaynanamda dün akşam beni aradı bunları anlatıyor,inş gelmezler diyor,bana bu halimle gelcekleri zaman gelsinler diyor,kendisine gelcekleri zaman inş gelmezler diyor,bende inş gelirler sana dedim ohh
Maşallah ya neler biliyorsun. Ben mayalayamıyorum ya üşeniyorum çalıştığım için akşam Halim kalmıyor. Ama yorsanın ev tipi yoğurdunu aldım geçen böyle ekşi biraz ve sulu ev yoğurdu gibi hoşuma gitti
insanın istediğini yemesi ne büyük bir lütufmuş meğerse.iyice paronayaklaştım bebek yarım saat oynamasa aklıma türlü türlü şeyler geliyor.şekerim sürekli yükselme eğiliminde resmen açım doymuyorum yediklerimden.2 ay nasıl geçecek bilmiyorum acayip stresliyim canım sıkkın bu ara bu yüzden.
tamam canım bir dahaki sefere artık bu aşamalarbenden sizden öğrenip anneme anlatınca oda şaşırır herşeyi anneme sormaktan çekinir oldum haa iyki varsınız
sorma ya benimki düşmüyor insülünüde artırdık ama açlık 90-110 arası birinci saat tokluk 180 gibi çoğunlukla ikinci saat tokluk ise 150 gibi.diyet insülün bir arada yapıyorum ama düşmüyor acayipte sıkıldım artık.bebeğin kilosuda geriden geliyor zaten ben 1 ayda hiç kilo almadığım gibi 1.5 kiloda verdim.ne yesem ne yapsam şaşırmış durumdayım açıkçası.hiç keyfimde yok bu yüzden iki gündür yazılanları okuyorum sadece bişey yazmak içimden gelmiyor ama.
Canım en ıyısını yapmışşın hazır gıdalardan uzak durmak lazım sen kendın daha saglıklı daha lezzetlısını yaparsın . Tatlım benım ınsulın kullanmama ragmen seker degerlerim düşmedi düşmüyor maalesef , hatta gıttıgım dopktordan suphe duyup baska bır doktorada gıttım . Oda ılave bır ınsulın daha verdı gunde 4 sefer yapmaya basladım . dıyetıme dıkkat edıyorumarada kacırdıgım da oluyor ama kacırdıgım zamanlarda olcumlerımı yapıp kontrol edıyorum cok sorun yaratmıyor.
Degerlerın aşagıdakı sekılde salı gunu tekarar endokrıne kontrole gedecegım ...
sabah aclık 130-135-140
1. saat tokluk 180-190-200
2. saat tokluk 160-180
öglen aclık 95-125
1. saat tokluk 110-140
Aksam aclık 85-90
1. saat tokluk 110-120
Oferta canım az kaldı uzme kendını bende aynı durumdayım bılıyorsun ama sana bır sey solım mı canım bebegın kılosu ılerı gıtmedıyse sorun yok bence ...
şekerın ona cok zararı yok su an ıcın yanı , dıyete devam aslında asıl yamamız gereken yuruyus ama bılıyorum sende calısıyorsun b-ve bır tane daha oglun var mumkun olmuyor . Cunku ben denedım ıananbana en yenılmet-yecek seyı yıyıp sonra 20-25 dakıka yurudum hersey cok superdı :)
keske yapabılsek bazen sadece bunu ıcın 32, haftada alım raporu cıkım ızınde hem saglıklı beslenır hem yuruyus yaparım dıyorum .
Dün misafirlikte kadın isime karar verdiniz mi dedi,evet dedim Sezen düşünüyoruz..Niye ki Sezen-sazan gb dedi
Sadece gözünün içine baktım,bize naif öyle çıtı pıtı geliyor dedim,anlamı ne ki dedi,öyle çetrefilli değil,anlayan sezgili demek dedim,anlamlara aldanma bak bende Berra koydum cömert fln dedi ama hiç alakası yok dedi :) Ciddiye alıp muhabbeti devam ettirmedim tabii,başkasına başka birşey dedim :) (sadece ortam gerilmesin diye çünkü beni tanıyanlar gözümün içine bakıyordu huyumu bildiklerinden :) )
Allah seni bildiği gb yapsın dedim içimden,Sezen'i sazana benzeten,daha 4 yaşında çocugu cimri yapan bir 'anne'sin..Şimdi o 'anne' bende mi sadece 'anne' olacağım :)
Cahillik ne kötü,ne acı birşey..
Nekadar değişken çok ilginç bu şeker ya. Benim sabah öğle akşam tokluk hep 130-150 açlık hep 70-90 arasıCanım en ıyısını yapmışşın hazır gıdalardan uzak durmak lazım sen kendın daha saglıklı daha lezzetlısını yaparsın . Tatlım benım ınsulın kullanmama ragmen seker degerlerim düşmedi düşmüyor maalesef , hatta gıttıgım dopktordan suphe duyup baska bır doktorada gıttım . Oda ılave bır ınsulın daha verdı gunde 4 sefer yapmaya basladım . dıyetıme dıkkat edıyorumarada kacırdıgım da oluyor ama kacırdıgım zamanlarda olcumlerımı yapıp kontrol edıyorum cok sorun yaratmıyor.
Degerlerın aşagıdakı sekılde salı gunu tekarar endokrıne kontrole gedecegım ...
sabah aclık 130-135-140
1. saat tokluk 180-190-200
2. saat tokluk 160-180
öglen aclık 95-125
1. saat tokluk 110-140
Aksam aclık 85-90
1. saat tokluk 110-120
yörsanda iyi bi marka canım oda olurrben zaten çalışan arkadaşlara allah dayanma gücü versin diyorum dün biraz işlerim vardı dışarı çıkmam gerekti eve döndügümde ayakta durcak halim yoktu öle oluncada menüde makarna oldu eşimde diyo allahtan çalışmıyon yoksa aç kalırız diye :) siz valla hem evi hem işi bi arada götürebiliosunuz imreniyorum bütün çalışanlara
ben iş gereği aslında çok hareketliyim illaki yürüyüşmü yapmak lazım acaba.hiç yerimde oturmuyorumki gün boyu hala aktif günde 3-4 saat araba kullanıyorumdur rahat.yani aslında eve gidene kadar hiç durmuyorum desem yeridir.
sebin sadece sabahta sorun var gibi öğlen ve akşam fena sayılmaz tabi ben kendi öçmlerimle karşılaştırıyorum.
Nekadar değişken çok ilginç bu şeker ya. Benim sabah öğle akşam tokluk hep 130-150 açlık hep 70-90 arası
bende isterim bu meshur tarifi :)) okudum ama kac litre sut kullanicam ? 2 tatli kasigi yogurt az degilmi ben 1 kase dolusu yogurt kullaniyorumda bide herhangi bir yohurtla olsa olur mu ?
ne dengesizler var iyi sabretmişsin valla, hadsiz insanlar. bana da soruyorlar sürekli karar vermedik diyorum. biliyorum böyle yorumlar alacağımı.
herkese merhaba kızlar, dün bebeğimizi gördük büyümüş çok şükür 2 kg olmuş, bu gidişle 4ü geçerse işim zor nasıl çıkaracağız bakalımhastanemi de değiştirdim yeni doktoru ve hastaneyi çok beğendim, inşallah doğumu hayırlısıyla atlatırız rahat bir şekilde.
burda birbirimizden her konuda okadar çok şey öğreniyoruz ki artık bizimkiler dalga geçio biraz daha o siteye takılırsan doktor olcan die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?