ya kızlar ben dogum anında yanımda kımse olmasın ıstıyorum.. yanlış bısey mı bu?
annem bı de esımle gıder hallederız nedır yanı..
dogduktan sonra eve gelsınler.. nolurkı.. yanlısmıyım? anneme kalsa kabıle toplayacak ya !! hayal kırıklıgına ugradım az once telefonda konusurken..
anneme bu düşüncemden bahsettım de "aa olmaz oyle sey, teyzenlere cok ayıp olur" cevabını aldım ve çıldırmak uzereyım!
tamam gelsınler ama nıye sancı cekerken gelsınlerkı arkadasım anlamadım gıttı dogurunca cagır yanı!
zaten kayınvaldem kucuk emrahın kadın versıyonu! ben de hıc gelemem öle seye elimin tersıyle agzının ortasına vurasım gelıyor bazen!
ay bılemedım.. sanırım herseyı yalnız basına yapmaya alısınca ınsan kendını cok soyutluyor.. "antıka" olan yıne ben oldum!
:95:
küçük Emrah'a koptum, on numara tespit, ben de altına imzamı atarım))
benden çok ağlar sızlanır muhtemelen...ben de normal istediğim için eşim ve iki kızkardeşimden biri gelse yeter diyorum hatta eşim gelemezse kardeşlerim yeter, 3ü de çalıştığı için artık kim müsait olursa onlar gelsin...annemler de doğursunlar gelsin kıyamam ben onla babama, gelip de heyecanlanmasınlar, doğunca gelirler inşallah
senin bakış açını, yaklaşımını kendime benzetiyorum)
ben de bu geniş kalça bi işe yarasın diye düşünüyorum, sancı girince de oğluma sabret 2 ay sonra annen seni çıkaracak sen de yardım edeceksin diye konuşuyorum sürekli)
düşüncen hiçte yanlış değil bende aynı senin gibi düşünüyorumne işi var onca insanın senin sancı çektiğin odada ben hiç kimseye haber vermicem eşimle beraber ikimiz gidicez annemler yakın bi şehirde doğum bitince haber verir onlarda 2 bilemedin 3 saate hastanede olurlar ben o süreci eşimle birlikte yaşamak istiyorum sonra da herkeze çok ani oldu falan deriz diye plan yapıyoz eşimde benim gibi düşünüyo allahtan
bende bazen okadar çok hareketli oluyoki sanki yeri dar geliyoda dışarı çıkacakmış gibi geliyo dur kızım diyorum daha vaktin gelmedi az kaldı sabret diyorum,dememe kalmadı tekmeyi yedim
ya kızlar ben dogum anında yanımda kımse olmasın ıstıyorum.. yanlış bısey mı bu?
annem bı de esımle gıder hallederız nedır yanı..
dogduktan sonra eve gelsınler.. nolurkı.. yanlısmıyım? anneme kalsa kabıle toplayacak ya !! hayal kırıklıgına ugradım az once telefonda konusurken..
anneme bu düşüncemden bahsettım de "aa olmaz oyle sey, teyzenlere cok ayıp olur" cevabını aldım ve çıldırmak uzereyım!
tamam gelsınler ama nıye sancı cekerken gelsınlerkı arkadasım anlamadım gıttı dogurunca cagır yanı!
zaten kayınvaldem kucuk emrahın kadın versıyonu! ben de hıc gelemem öle seye elimin tersıyle agzının ortasına vurasım gelıyor bazen!
ay bılemedım.. sanırım herseyı yalnız basına yapmaya alısınca ınsan kendını cok soyutluyor.. "antıka" olan yıne ben oldum!
:95:
canım sen üzüldükçe bebeğinde üzülüyor hepimiz yapıyorum cok duygusal dönemdeyiz eşlerin yardımı sart ama yapmıyolar benimkide birkaç iş dışında iş yapmaz ben kızınca kim geliyor diye kavga çıkartıyor çocuklarda öyle bende kızıma ufak bişeyden sinirleniyorum sonra gidip gidip öpüyorum allahım af etsin ama işte üzülme bebeğinde üzülür
bende BEREN diyorum
Günaydın kızlar
Ben oyumu "Duru"dan yana kullanıyorum, heleki senin ismin de İnci'yse çok uyumlu olursunuz anne-kız...diğerlerine göre çok zarif, bence İnci de zarif...öyle işte:)
Her yazdığın post içimi sızlattı, oğlunla problemin yok, üzme kendini o akşama unutur gider, 4 yaşında çocuk annesine küser mi, gerginlikten etkilenmiştir...ilişkiniz konusunda da Allah sabırlar versin sana canım, yorum yapmak istemiyorum sadece Allah eşine biraz merhamet versin dileğim...keşke tekrar işe girmeseydin...çocuklar madden biraz eksik olurdu ama sen mutlu onlar daha da mutlu olurdu...eşin bu kadar özverinin farkında değil maalesef
Cnm ben beren diyorumm..benmde kiizim olacak allah izin verirse beren ismni cok istiyorum fakat tum kuzenlerim bu ismi koydu diye koyamiyorum
oyumu DURUdan yana kullanıyorum. duru ve inci yanyana çok cici oluyor :)
Beren
Duru çok var etrafta, damla da eskidi gibi geliyor. Beren ismine aşığım ondan sanırım diğerlerini beğenemiyorum.
bende kimse olsun istemiyorum. doğurayım geleyim evime gelsinler. ama sen canını boşuna sıkıyosun biz bile ne zaman doğuracağımızı bilmiyoruz annene de birden sancılandı hastaneye gittik desin o zaman kimseye ayıp olmaz.
bencede beren :)
aynen böle düşündüğüm için bende oyun parkına korunaklı uyku seti aldım.
Berende cok guzelmis ama Duru daha guzel geliyor kulaga saf temiz manasinda
Benim kızımın adı bengü duru olacak oyüzden oyumu durudan yana kullanıyorum. Meleğim benim
bence duru benim listem de var dı :) çokta beğeniyorum bu ismi kulağa öyle temiz geliyoki insanın hayalinde bembeyaz bi kız canlanıyo ama eşime bi türlü beğendiremedim şimdi de EYŞAN a karar verdik bakalım inşallah doğuma kadar değişmesse
Canim sanki para kolay mi kazaniliyor ne oyle 1500 filan.bi de emzirceksin yatacaksin erkegin de kalabaliginda hic isi yok odanda.esine soyle oyle kalabalik olmaz hastane yaAhhh arkadaşım yaaa hiç sorma ben de istemiyorum kimseyi sadece annem ve eşim olsun , bizim de akrabalar değil de kaynana görümce kayınpeder doluşacak odaya o kadar ağrının sızının yorgunluğun içinde bi de onların kibirleriyle uğraşıcaz bi de işin kötü tarafı benim ailemn onlarla küs ve her gece doğum kabusları yerine görümcenin kaynananın anneme hakaretlerini görüyorum çok stresliyim yaaaa bi de komik olan ne bilio musun doğum yapacağım hastanede 2 tür oda var 1 i benimle birlikte sadece 3 kişinin bulunabileceği küçük bir oda o 600 TL diğeri de ayrıca oturma odası olan onlarca insanın sığabileceği bir oda fiyatı 1500 TL görümceyle kaynana şimdiden büyük odayı tutun diye baskı yapıyor gelip oturup kalacaklar kavga çıkarıp mutsuzluk verecekler yaaaaa offfff nefret ediyorum yemin ederim inşallah ciddi bir işleri çıkar tam doğumun olduğu gün annemle eşimden başka kimse olmaz yanımda
Hayır kötü bi anne değilsin. Bu geçici bir durum. Şekerden dolayı ciddi bir diyet yapıyorsun buna rağmen şekerin düşmüyor bir yandanda bebeğin için endişeleniyorsunuz. Stres yaşaman çok normal. Ama çok az kaldı canım sabret.
senin bakış açını, yaklaşımını kendime benzetiyorum)
ben de bu geniş kalça bi işe yarasın diye düşünüyorum, sancı girince de oğluma sabret 2 ay sonra annen seni çıkaracak sen de yardım edeceksin diye konuşuyorum sürekli)
düşüncen hiçte yanlış değil bende aynı senin gibi düşünüyorumne işi var onca insanın senin sancı çektiğin odada ben hiç kimseye haber vermicem eşimle beraber ikimiz gidicez annemler yakın bi şehirde doğum bitince haber verir onlarda 2 bilemedin 3 saate hastanede olurlar ben o süreci eşimle birlikte yaşamak istiyorum sonra da herkeze çok ani oldu falan deriz diye plan yapıyoz eşimde benim gibi düşünüyo allahtan
) Aynen devam
valla kısmet artık.. ne olur ne biter hayırlısı olsun :) ama ben sancı cekerken orada olmak ısteyen herkes basına geleceklerı bastan kabullenıp oyle gelsın :))
canim 2. Kaza sonucu olmadi ki bilerek yaptiniz tuple.esin anladigim kadariyla iyi biri ama bebeklerinin dogumuna uyum surecini garipsiyor.1. dede yasamistin duzene girmisti.ben duzene girecegine inaniyorum
vala benimde kaşınıyo bazen südyen falan takmıyorum evimde gelen gidenimde olmuyor .d kıyafetimin üzerinden kaşıyorum hatta bazen göğüslerimde bir yanma hissi oluyor soğuk su uyguluyorum hem göğüslerin sarkmasınıda önlüyor
Günaydın kızlar
Ben oyumu "Duru"dan yana kullanıyorum, heleki senin ismin de İnci'yse çok uyumlu olursunuz anne-kız...diğerlerine göre çok zarif, bence İnci de zarif...öyle işte:)
Her yazdığın post içimi sızlattı, oğlunla problemin yok, üzme kendini o akşama unutur gider, 4 yaşında çocuk annesine küser mi, gerginlikten etkilenmiştir...ilişkiniz konusunda da Allah sabırlar versin sana canım, yorum yapmak istemiyorum sadece Allah eşine biraz merhamet versin dileğim...keşke tekrar işe girmeseydin...çocuklar madden biraz eksik olurdu ama sen mutlu onlar daha da mutlu olurdu...eşin bu kadar özverinin farkında değil maalesef
merhabalar oferta,
çok yazamıyorum bu siteye.. ama sürekli okuduğum için az çok sorun sıkıntılarından haberdarım.
anladığım kadarıyla oldukça bilinçli ve güçlü bir kadınsın. öncelikle şeker varsa sinir ve stresin bu durumu tetiklediğini biliyorsundur. bu sebeple lütfen sakin ol.
temizlik konusundan bahsetmişsin, sana diyeceğim tek şey çok elzem durumlar dışında (çamaşır ve bulaşık gibi) yapma. senin sağlığından önemli değil etrafın toz içinde olması. ailenden birileri var mıdır bilmiyorum yardım isteyebilirsin ya da 15 günde bir temizlikçi çağırarak halledebilirsin.
eşine gelince. eminim bir çok kadın aynı sorunu yaşıyordur. maalesef kadından ve anne psikolojisinden uzak erkeklerin yetiştirildiği bir toplumda, erkeklerin (haşa) ilah gibi yetiştirildiği, herkesin onlara hizmet etmekle yükümlü olduğuna inanmış mentaliteye sahip bireylerin yer aldığı ortadoğu kültürüyle harmanlanmış bir coğrafyada yaşıyoruz. bazen elden ne gelir demek gerekiyor. madem değişmeyecekler, en az hasarla atlatabileceğimiz ölçüde psiklojik kuvvete sahip olmamız gerekiyor.
bir karikatür vardı. kanserli bir anne çocuğu elinde alışveriş yapıyor, sonra çocuğu güldürmeye, giydirmeye uğraşıyor. hemen altında da grip olmuş babanın yorgan döşek yatması çizilmişti. sanırım bu durumu özetliyor. kadınlar hakikaten oldukça güçlü.
şimdi yapabilecek tek şey iyi bir insan, kuvvetli bir anne olabilmeye çalışmak. oğluna sarıl. dokunmaktan daha muhteşem bir barışma şekli yok sonuçta.
oğlunu ve bebişini öperim. sevgiler.
ya canım sen baya dolmuşsun. benim eşimde eve bi gelir bilgisayarın başına geçer taa 10da kalkar başından. sonra yatar uyuruz. 10 aylık evliyim şimdiden evlilik monotonlaştı resmenAllahtan hamileliğimle ilgileniyor oda hal hatır sorma hastane işleri gibi yalnız bizde ilerki zamanlarda siz gibi olucaz. çünkü şimdiden doğru düzgün konuşmayız iletişim bozukluğu var. artı hiç yardımcı olmaz arkasını toplamaktan gınalık geldi. dün belim ağrıdan koptu resmen ulan insan bi kere olsun yanında uzanıyorum masaj yapıvermez mi ya. bu bebeği tek başımamı yaptım ben ?? dünde bebek beşiğini ne zaman alıcaz dedim doğsun 2 ay sonra ikinci elden alırız dedi oha dedim resmen vala şakamı yapıyo ciddi mi anlamadım bazen ona çok sinirleniyorum kafasını koparıp atasım geliyor. vala bu kocaları düşünürsek hayat çekilmez hale geliyor.
canım belki ikinci aranızın düzelmesine vesile olur. Sen sabırlı ol kendine dikkat et hele bi doğsun kuzun belki değişir eşinde. Rabbim yardımcın olsun. Allah içine merhamet versin ne deyim
Unutur canim ama insallah hersey yoluna girer. Erkeklere bir haller oluyor bu hamilelik onlaei da yoruyor. Calismamayi dusune bilirsin belki 1 sene bebegin sana cok ihtiyaci olacak ama calismak zorundaysan bir bakici gerekecek. Esim dun bakici buldum dedi oyle kaldim. Ama ama ben bengime bakicam falan diyorum o da baslamami istiyor sanirim hemen. Bilemedim. Ben 1 sene en az bakarim hesabindaydim . Kafam karisti.
Oooffff Allah im yardimcin olsun cokbfazla kotu dusunme oylendusundukce icinden xikamazsin yavrularim icin bu tempoyabdyaniyorum cokngucluyum diye duaun bence gercekten oylesinnnn
siz kendinizi hirpalayip zorladikca o aynisini yapmaya devam eder kabul etme bu durumu hergun belirt gerekirse araya aileden lafini dinledigi bi buyugunu sokun ki onunla konussun..
keske en azindan dogumdan 6 ay kadar bir sure calismasaydiniz belki maddi skintilarinuz olurdu ama en azindan bebeklerinizin basinda olur onlarla vaktinizi gecirirdiniz 40 gunluk bebegi birakip ise dönmek pek mantikli gelmiyor bana tabi maddi durumunuzu hicbirimiz bilemeyiz eger gucunuz yetiyorsa size muhtac bebegi hemen baskalarina teslim etmeyin... oglusunuzada annen cok hasta cok yoruluyor derseniz tatli dille mutlaka sizi anliycaktir
Kendinizi uzmeyin unutmayin bebekte etkileniyor bu durumdan Allah esinize merhamet versin icindeki merhametsizligide alsin..
merhaba kızlar,
sürüne sürüne işe geldim yine.
oferta seni çok iyi anlıyorum çalışan bir annenin kızı olarak. babam da anlayışlı değildi annem çok zorlanırdı hatırlıyorum. insanın sinirleri harap oluyor.
her şey mükemmel olmasın bırak ev dağılsın.yemek tek çeşit olsun. oğlunla oyun oyna o unutur geçer zaten. en önemlisi de babası onun rol modeli, ona dikkat etmek lazım. şeker de sinirlerini iyice zorluyor eminim, ama az kaldı miniklerimize kavuşunca bu acıları unutacağız inşallah. çalışmak çok yıpratıcaksa biraz ara ver diyeceğim ama o da zor bir karar. ben de çalışmak zorundayım, eşimin maaşı sadece krediyi ödeyebiliyor. o kadar iyi anlıyorum ki seni. çabuk da sinirlenirim panik olurum çocuk olunca nasıl olacak bilmiyorum. inşallah çok yıpranmadan atlatırız biz de. hele ki ikincisi çok zor gerçekten allah kolaylık versin güç versin.
buluşuyoruz linkine nerden ulaşabilirim. son durum nedir napıyoruz?
ofertacım kendine çok haksızlık ediyosun. daha önce doğum yapmışsın tecrübelisin ama bence bu günlerini en ii şekilde geçirmeye çalış bidaha geri gelmiyor biliyosun. gerçi senin elinde olan bişi deil anlıyorum ama mümkün olduğunca herşeyi kendine vicdan yapıp suçlama.
Hayır kötü bi anne değilsin. Bu geçici bir durum. Şekerden dolayı ciddi bir diyet yapıyorsun buna rağmen şekerin düşmüyor bir yandanda bebeğin için endişeleniyorsunuz. Stres yaşaman çok normal. Ama çok az kaldı canım sabret.
canım az kaldı sabret. oğluşunun da kalbını kırma sen de çok zor bulmuşsun onu.çalışmayan annelerde yeri geliyor cocuklarına kızıyor öyle yaparak kendını daha çok üzme. şekerden kaynaklı sınır patlamaların.çok normal. benkaç gecedir gram uyuyamıyorum ve çok sinirliyim. eşim işten gelince yapmadıgım kapris kalmıyor. garibim bebege bırsey olcak diye herseye tamam diyor.dün adama mıllı maç bıle ızletmedım gel yanımda otur benım cnm sıkılıyor dıye..sonra kendıme kızdım.bu gunler gececek uzme kendını ve bebışını
Ahhh arkadaşım yaaa hiç sorma ben de istemiyorum kimseyi sadece annem ve eşim olsun , bizim de akrabalar değil de kaynana görümce kayınpeder doluşacak odaya o kadar ağrının sızının yorgunluğun içinde bi de onların kibirleriyle uğraşıcaz bi de işin kötü tarafı benim ailemn onlarla küs ve her gece doğum kabusları yerine görümcenin kaynananın anneme hakaretlerini görüyorum çok stresliyim yaaaa bi de komik olan ne bilio musun doğum yapacağım hastanede 2 tür oda var 1 i benimle birlikte sadece 3 kişinin bulunabileceği küçük bir oda o 600 TL diğeri de ayrıca oturma odası olan onlarca insanın sığabileceği bir oda fiyatı 1500 TL görümceyle kaynana şimdiden büyük odayı tutun diye baskı yapıyor gelip oturup kalacaklar kavga çıkarıp mutsuzluk verecekler yaaaaa offfff nefret ediyorum yemin ederim inşallah ciddi bir işleri çıkar tam doğumun olduğu gün annemle eşimden başka kimse olmaz yanımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?