2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Masallahh. Yalniz filmlerdeki yastikla yapilan gobuslere benziyor. Annenin heryeri ince sadece gobek var hem de kocaman :) Cok guzelsiniz. Yikama sorunu bizde de var malesef. Ben oturuyorum kizimi da onume oturtup tasla yikiyorum mecburen pesinden de ben yikaniyorum. Babasi da kurutup giydiriyor. Is bolumu :)

Sağol canım:) Moral verdiler vallahi burada halbuki biliyorum ben halimi

Ama o yastık konmus göbek durumuna katılıyorum cunku asırı cıkık:)

Bizde babamız cok gec gelıyor, yemek yıyıp dınlenıyor. Yanı banyo ellerımden oper. Benım tek yardımım yardımcı kadın olacak. O da ıyı cıkarsa daha ne ısterım.

Insallah gonlune gore bir yardimci bulursun. Bayagi sıkıntı cektin. Eminim bebisin dogmasina yakin hersey duzene girecektir. Allah saglik versin yeter:)
Ne guzel uzunsunuz kilolariniz goze batmiyor. Benim boy 1.60 iki kilo da alsam dikkat cekiyo. Kizilay cadiri gibi oluyorum:)) Hem de bacaklarim sisiyo direkt. Az once banyodan ciktim kizim anne paten mi yapiyorsun dedi :)) Bacaklarim birbirine surtmesin diye penguen gibi yuruyorum dedim. Halbuki 56 idim 61 oldum :/

selam kizlar nabersiniz herseyi okucam ama once tek nefes yazmaliyim....biliosunuz bugun randewum wardi 2 dr a hemde...... biri dorukta biri esentepede once guzel seleri anlataimm....tahlilerimizi ii buldu bi sorun cikarmadi allahtan....suyumuz ayni ne az ne cok.....bol limonlu su visne falan tuketmege diyete dewammm...kizim 2200kg 47 cm... masallah yani ...bendeniz de okadar diyete 2 kg almis waziyetteim cok cemkirmedi allahtan agrilarimi sordum cok uzarsa kasilman yarim saat surerse mesela gel dedi mideme de nurfaton gibi bisi werdi.....refluye cewirmis dedi....bebegin hareketlerini cok ii takip et dedi... bu anlattiklarim doruk hast.simdi esentepeye gecelim ...
orda 1900 kg du boyunu olcemedim dedi....suyu falan hersei normal dedi ben zaten orda koptum biri suyun az dio biri normal biri 2200biri 1900 falan neyse sustum bisi demedim tabiki...sonra dogumu sordum ve dediki ....ben seni dogum masasi ile tanistirim tek tek izah ederim anlatirim yasicaklarini.....ayrica bak sezaryenin sonuclari bu normali bu anlatti anlatti bende dedim ki ben masayla tanisirim dinlerim fakat normal istemiorum.....ozamn dediki ben sana sadece dogruyu yanlisi anlatirim secim sana kalmis sen normal doguramam diosan zaten asla doguramazsin cunku bu annenin dogasinda isteginde olan bisi seni asla tercih icin zorlayamam her seyi secme hakkimiz warken cocugunuzu nasil dogurcaginizida secme hakkiniz war...ilerleyen haftalarda tekrar konusuruz dedi ok dedim...midemi sordum pulcet werdi reflu ye cewirmis dedi..kasilmalarimi sancilarimi anlattim dogum sancisi dedi eger 10dk arayla olur weya gunde 15 gecerse gel dedi ve hareketlerini cok ii takip et dedi... eywallahhh ciktik.....ewett gelelim tatsizz her guzelin kusuruna doruga geri donelim..ben dedim ki dogumu konusallim konusalim dedi....sezaryen istiorum kesinlikle normal dogumu dusunmuoum dusenemiorum dedim.....oda ben gerekmedikce sezaryen yapmak istemem......normal doguumu deneyelim eger olmazsa sezaryene aliriz bir siyrikla dogurmak warken ne dikisi dedi.....egzersiz yap dedi gogus uclarina msj yap kremle dedi seyinin kenarlarina zeytinyagi sur dedi gevsesin dedi..bi de kitapcik werdi.....dogum teknigi die.....yani beni normal dpguuma alicakmis 15 saat sanci cektircekmis eger doguramazsam sezaryene alcakmis ve garanti verio dikissiz dogirtcam die allah askina nasil yani bu kadar 1.sinif hastane dedim dr harika dedim usluba bakarmisiniz bnm fikrimi hic onemi yok ben o sanciyi ceksem zaten dogururum tek kelime daha edemedim o kadar gerildim ki anlatamam ben epiduralde almak istemiorum suni sanci da benim fikrimi nasil es gecer 2000tl para wericem ve goguma karar weremicem ee dewlete giderim ozman yani beni tatli tatli ikna etmege calisabilri tamam gorevidir ama bemi kendi kararina yonlendireme.z.....doruk taki kadin 1 ay sonra cagirdi esentepedeki adam 3 hafyta sonra cagirdi ikiside nst den bahsetmedi..

esim diyorki sikma kendini ozel hastane we sezaryen secenegin war normal istemiorum dersin bi kezdaha sana sezaryen icnnn tarih wermez ayni seleri solerse gitmeyiz birdaha....esentepeye giderizzz yaaanii ii guzelde dorugu secme sebebimiz zaten yogun bakim imkani 1.sinif bebek bakimi idi ayrica esentepe dahaucuz dr un tutumu ortada....
ALLAH ASKİNA KENDİNİZİ KOYUP BİYERİME SYORUM YAPARMİSİNİZ....
allaha sukur uzucu bisi yok ayrica alsw tamladik perde awize biberon emzik odamiz hello kity agirlikli krem pembe oldu tamamen...kapi susumiz tulumuz hazirr...biberonlarimiz avent gaz pitircikli...chicco cam...ve chicco kaucuk emzik damakli.... ve daha bir dunya ivir zivir allahima bin sulur tek sorun kadinin tutumu oldu....

Öncelikle ikinizede maşallah
Kilo boy konusuna çok takılma bence,makinelerden sonuçlar oynar ve her söylenen birebir doğru değildir,her ölçümde bile kenarda yazar +/- oynama değerleri..
Doktorun tutumuda aslında çok kişinn isteyip bulamadığı şey..
Tabi ki senin seçimin tamamen önemli ama 15 saat sancı çekeceğini nereden biliyorsun?
Epidural bile istemiyorsun ki genel anesteziden çok epiduralde senin durumunu kontrol etmeleri daha kolay..
Herşeyin riski,iyi yanı kötü yanı var tabi ki bunu hiç kimse inkar edemez..
Bana sorarsan beğendim aslında doktorun senin arkanda olmasını..
Ama sende farkettiğim şey kötü hikayelerle dolusun sanırım..
Hem detaylı bilmiyorsun hem önyargılısın..İstediğin şeyinde detayınıda bilmiyosun..
Uslubum sert gbyse özür dilerim ama yazıdan bu yüzyüze olsak daha iyi anlaşırdık :)) Sakın kırılma yanii..
Sadece bu konularla ilgili tamamen tarafsız bir şekilde sana yardımcı olabilecek bir ya da birkaç kişiyle konusmanı öneririm..Yardım alabilirsin..
Herşeyin dışında normali,sezeryanı,epidurali,genel anestezisi vs.. kimse seni senden iyi bilemez,en iyi kararı sen vereceksin
İnşallah gönlüne göre ilerler herşey,hayal ettiğinden daha güzel geçen hep iyi hatırladığın bir doğum olur

yok hayatim kirilmiorum hazirim her yoruma o yuzden oldugu gibi gelir gelmez yazdim....kadin dr soledi dediki ewet 15 saat sanci cekersin merdiven iner cikarsin nst ye baglariz ama bak dikissiz dogirturum seni eger olmuosa hala sezaryene aliriz....dedi bu da cok garip geldi bana zaten istemiorum nie okadar sanci cektirio ben asadan dogum yapmak istemiorum hani epiduralli suni sancili bu kadar sey yasamak istemiorum...bu drun tutumu biliorum bi cok hamisi istedigi tutum ama bnde ter tepio elimde degil..anlatip 39.haftaya kadar bn seni ikna etcem falan dese ne bilim benide onemsemis olsa neyse daha cok korktum 15 saat sancida bekletcekcek sezaryene almamak icin daha panigim suan eskiden sadece bebek icin korkuodum simdi kendim icinde kprkuom...

inanmiorum yaaa gercekten gecmis olsun tatlimm...cok uzuldum icim ciz etti yaaa insallah bulursunuz...yeni gunleri okumadim daha insallah bulunmustur bile

ay sorma tatlim ya.....gecmis olsu insallah bi sorun yasamaz diledigin gibi dogumunu yapiwerirsin......

bu arada ilk kez bende ogrendim ki bebegimin eli agzindamis.....hep der arkadspar ayagiyla oynuo eli parmagi agzinda ilk kez sagit oldum cok guzel bi duygu....

Hucbirseye takılmadan korkun icin yardım al bence..
Cok kolay bir dogum yasayıp bebek cabuk gelirsede bu da büyük bi sok olur senin icin..
Bak minikte agzı elinde oynuyormus,sende keyifli ol,tadını cıkar son zamanların :) Allahın izniyle dogum hikayelerimizi okuyacaz keyifle insallah :) Ne zamanlar gecti basından beri,o da gececek canım :)

Kızlar bu kramp nasıl zor bişey ya , her gün olmasa da girdiğinde bağırarrak uyanıyorum , ilkini normal doğum yapan varsa bu kramplar doğum sancısı gibi mi hem doğum sancısını da benzeteceğimiz bi ağrı bulmuş oluruz

amin canim....cok saol amin...

ben hala kullanıyorum coraspin. bunun yanında clexane folbiol balıkyağı ve vitamin de kullanıyorum. ama son kontrolumde coraspini kesicez dedi de ne zaman kesicek bilmiyorum. benim de suyum azalmış 5 günde bir kontrole gidiyorum. bana ciğer geliştirici iğne verdi her ihtimale karşı. ptesi tekrar kontrolüm var. bana erken doğum gözüküyor gibi bir mucize olsa da suyum artsa 38e kadar en azından gitse ve normal doğum yapabilsem su az olunca mecbur sezaryen oluyormuş hiç istemiyorum hakkımızda hayırlısı.

oh be walla nereye gitsem bir eksiklik war hayatimda sizleer tabiki .....ne deisimi olmus bilen warmi kulupte....bu arada ben kendimi cok hantal bi gobegi war saniodum sahsimin ama gordum ki sizlerin kinin yanin da daha minik ....uzuldummm yaaa nie kucuk benim gobekim....diyee dusunuodum aklima geldi bi bebwk kadar yer kaplarmis suyu ee benim suyum az sanirin ondan ....neyse kuzukulagim saglikli olsunda....

canim bu ciger icin igneyi banada sordular suyum az deyince ama dr bisi vurdurmadi bana.....suyum normalin biraz altinda bol sivi takviyesi dedi.....peki sana dr un nasil bilgi werdi igneye baslatmadan once.....

ben butun sikayetlerimi burda belirttigim yani hepsini soledim 2 doktorumuda ikisi de dogum sancilari oldugunu soledi....bilemicem es degermidir sikintilarimiz ama paylasmak istedim.....herkeste farkli olabilir...

bestecim dorukta suhendam hanımamı gittin yoksa onun soylemleri gibi geldi bana...biraz dediğim dedik bi doktor ve devlet kaynaklı zubeydeden gelmiş alanında iyi ama sert bi doktor diye duymuştum.ben evrime gidiyorum her yola gelen hastayı sıkmayan çok guleç bi bayan hastayla beraber senkronize hareket ediyor 15 saat suni sancımı?ne belli okadar sureceği oda rahatlatacağı yerde daha çok korkutur gibi konuşmuş herkesin ağrı eşiği vucut yapısı acıyı algılaması çok farklı tabiii...elbette seni yönlendirecek olan o ama bu kadar korkutmadan rahatlatarak olmalı; hasta psikolojsiını duşunmeli doktorun o seni denemiş bence .
bu saatte benimde sancım var ona uyandım yatınca daha kötu oluyo kalkıp gezindim.uzun surerse eşimi uyandırcam...karın sancısı haiffçe bele vuruyor zaten bu hafta acayip kaşınmaya başladım özellikle geceleri baldırlarımda ve kollarımın ust kısımlarında bi kaşıntı yarın doktora gidicem tabiii sancım geçmesse daha erken olabilir.gebelik alerjisi die bişi varmış genellikle 31 32. haftalarada başlıyormuş varmı yaşıyanınız?

Son düzenleme:
2 gundur kk ye girilmiyordu buyuk eksiklik hissetim avatar resmim silinmis sifrem degistirilmis arkadas listem bosaltilmis puanlar bile gitmisti gidenler bunlar olsun dedim halledilir sonucta ama buradan herseyi paylasmak bir nebze olsun skintilari unutmamiza yardim ediyor

Bu hafta hersey okadar ust uste geldi ki acaba birine kötu biseymi yaptim yada nazarmi var diyorum moralim cok bozuk aklim karisik

öncelikle yurtdisindan bi besik almistik 600 tl ye geldi ama malesef eve getirene kadar baya hasar görmustu monte ettikten sonra hasarlar altta vs kaldi ama yinede geri vermek istedik paypal sorun cikardi geri gönderin gönderirseniz ancak para iadenizi yapariz dediler...göndermesi 1,5 milyara geliyor 34 kiloluk besik yani besigin 2 kati bizde vazgectik yollamaktan sanirim yollamiycaz... bu kucuk bir sorun sayilir yinede Allah baska dert vermesin dedik...

Ve Kiyafetlerimiz Turkiyeden gelicekti hepsini oradan aldim butikbebe gibi sitelerden anneme kargoyla gitti annemde sagolsun el emegi suveter yelek hirka patik vsvs elinden geleni almis ve yapmis ilk torunu icin 18 kilo olarak paketi bantlayip yollamis bana... oradan esyalari almamin sebebi burdaki bebek kiyafetleri hem cok sade hem turkiyedeki gibi secenek yok bebekler icin eldiven bile yok....kargo gelsin yikiyim hastane cantami hazirliyayim diye beklerken kargo gelmez oldu ortada yok kayiplarda yerini bilmiyoruz diyorlar yani insallah oda bulunur ne diyim gec bulunmasindan korkuyorum sadece yetismemesinden....
hastane cantam bile daha hazir degil....
birde 3 ayi olucak kardesimin yanima getirttim turkiyeden 3 ayi dolmak uzere vizesini istedik dun uzatmadilar bari doguma kadar kalsin hic olmazsa dedik ama olmaz 90 gunluk suresi dolunca Turkiyeye gitmesi lazim dediler cok uzuluyorum kardesim arkadasimdi esim isi geregi hep yurtdisinda kardesim yanimda oldugunda okadar rahatimki simdi gidicek olma ihtimali bile beni uzuyor... nolur doguma kadar bile kalsin raziyim diye dua ediyorum dunden beri

kayinbabami aradi esim ona soralim belki uzatabiliriz su vizeyi cevresi tanidiklari cok vardir dedik kaynanam cikti ev teline kayinbabam evde yokmus Turkiyeye gitmis hemde 20 gundur Turkiyedeymis ama haberimiz yok tabi ordanda kötu haber aldik
esimin amca oglunun 46 yasindaki esi ölmus cenazesi turkiyeye gönderilmis ama kocasi aylardir lösemi hastaligiyla ugrasiyor hastaneden bile cikamadigi icin turkiyede bile degil tedavi altinda suan hepimiz kocasindan kötu haber gelmesin diye dua ederken esinden kötu haber geldi 2 kez kalp krizi gecirmis kocasinin tedavi skintisindan stesinden malesef 2. de kurtaramamislar oda ayri bir sok yaratti bende hamileyim diye kaynanam söylememisti ama esim duyunca bende anlayinca durgunlugundan mecbur kaldi söylemeye cok tanimazdim ama gencti sonucta Allah mekanini cennet etsin...
(1 fatihada olsa eksik etmezseniz cok sevinirim.)

sonra esim tercumanlik yapan bir arkadasini aradi o bu tur seylerden anliyor diye telefon actigi gibi esim kendi soracagini bile unuttu cunki aradigi gibi adam derdini anlatti 8 yillik esi ondan bosanmak istiyor 3 aydir ayri yasiyolar ve 1 kizlarida var adam perisan oldum dio karim bu ulkeye 8 yildir geldi artik ayaklarinin ustunde durabiliryor is buldu kendi ayaklarinin ustunde durdugu gibi bosanma meselesini acti diyor Allah yardimcisi olsun kizlarina ve babaya yazik olucak
en buyuk sorunumuz besik diye dusunurken Allah baska dert vermesin dedik dun bu olanlarin hepsini duyduktan sonra gercekten bazen ufacik seyleri buyutup taktigimizin farkina vardim ama ben hala kargoyu takiyorum hakli olaraktan hicbirseyimiz yok ve hazir degil buradan bebegime bir atlet bile almadim nerdeyse kaybolursa bu saatten sonra yetisirmiyim almaya ayakta bile duramazken nasil gezicegimi dusunuyorum insallah bulunurda silbastan alisverise gerek kalmaz
18 kiloluk koli kaybolabilmesi bile insani geriyor ufak birsey degil sonucta...
ve kardesimin gitme ihtimalini insallahhhh gitmez cok alistim ona gurbette oldugum aklima bile gelmiyor eltilerim kaynanam kimse beni aramasa bile umrunda degildi cunki canim kanimdan olan kardesim yanimdaydi o gidince yine özlem hasret gurbetlik hislerim daha kötu olucak biliyorum
Nolur gitmesin bir yolu bulunsun istiyorum Allahim hangisi hayirlisiysa onu nasip etsin ama bu halimle onun samataligina alismisken onsuz gecirecegim bu geri kalan gunlerimi dusununce bile uzuluyorum insallah ilk yegenini görur... dunden beri cok uzgunuz
Basinizi sisirdim biliyorum ama bunlari kimseye anlatamiyorum esime biraz bile moralim bozuk desem konuyu degistiriyor guldurmeye calistiriyor bebegi dusun diyor takma diyor takmamak elde degilki 1 degil 2 degil sorunlar

Kızlar sizi çok özledim şifrem felan herşeyim gitmiş yahu, inşallah sizlerde bir problem yoktur hepiniz iyisinizdir. Bebişimin odası ve perdesi geldi ev kira olduğu için duvar kağıdı yaptırmayacağız, sanırım halı da alamayacağım çünkü odada halıyı serecek yer kalmadı Sıra geldi eşyalarını yıkayım ütülemeye onları da bi yandan halledersem bebek bezi felan dışında hiç bir eksiğimiz kalmayacak inşallah. Hepinizi öpüyorum bir daha site kapanmasın lütfen, çok moralim bozuldu iki gündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…