Eki Görüntüle 1030458
Bugün 32+3'ü bitirdik çok şükür... Oğlumda da böyle büyük karnım vardı ama aylar önceden oturamamaya, eğilememeye, hatta topuklarımın üzerine basamamaya başlamıştım. Kızımda daha hafif hissediyorum kendimi. Belki de peşinde tüm gün koşturacak bir haylazım olduğundan kendime nazlanamıyorumdur.
Bu göbekle oğluşu banyoya sokup yıkıyorum düşünün.... Kafasına kadar eğilmek bile bir eziyet...
o nasıl göbişşşş çok tatlı
Masallahh. Yalniz filmlerdeki yastikla yapilan gobuslere benziyor. Annenin heryeri ince sadece gobek var hem de kocaman :) Cok guzelsiniz. Yikama sorunu bizde de var malesef. Ben oturuyorum kizimi da onume oturtup tasla yikiyorum mecburen pesinden de ben yikaniyorum. Babasi da kurutup giydiriyor. Is bolumu :)
Sağol canım:) Moral verdiler vallahi burada halbuki biliyorum ben halimi
Ama o yastık konmus göbek durumuna katılıyorum cunku asırı cıkık:)
Bizde babamız cok gec gelıyor, yemek yıyıp dınlenıyor. Yanı banyo ellerımden oper. Benım tek yardımım yardımcı kadın olacak. O da ıyı cıkarsa daha ne ısterım.
selam kizlar nabersiniz herseyi okucam ama once tek nefes yazmaliyim....biliosunuz bugun randewum wardi 2 dr a hemde...... biri dorukta biri esentepede once guzel seleri anlataimm....tahlilerimizi ii buldu bi sorun cikarmadi allahtan....suyumuz ayni ne az ne cok.....bol limonlu su visne falan tuketmege diyete dewammm...kizim 2200kg 47 cm... masallah yani ...bendeniz de okadar diyete 2 kg almis waziyetteim cok cemkirmedi allahtan agrilarimi sordum cok uzarsa kasilman yarim saat surerse mesela gel dedi mideme de nurfaton gibi bisi werdi.....refluye cewirmis dedi....bebegin hareketlerini cok ii takip et dedi... bu anlattiklarim doruk hast.simdi esentepeye gecelim ...
orda 1900 kg du boyunu olcemedim dedi....suyu falan hersei normal dedi ben zaten orda koptum biri suyun az dio biri normal biri 2200biri 1900 falan neyse sustum bisi demedim tabiki...sonra dogumu sordum ve dediki ....ben seni dogum masasi ile tanistirim tek tek izah ederim anlatirim yasicaklarini.....ayrica bak sezaryenin sonuclari bu normali bu anlatti anlatti bende dedim ki ben masayla tanisirim dinlerim fakat normal istemiorum.....ozamn dediki ben sana sadece dogruyu yanlisi anlatirim secim sana kalmis sen normal doguramam diosan zaten asla doguramazsin cunku bu annenin dogasinda isteginde olan bisi seni asla tercih icin zorlayamam her seyi secme hakkimiz warken cocugunuzu nasil dogurcaginizida secme hakkiniz war...ilerleyen haftalarda tekrar konusuruz dedi ok dedim...midemi sordum pulcet werdi reflu ye cewirmis dedi..kasilmalarimi sancilarimi anlattim dogum sancisi dedi eger 10dk arayla olur weya gunde 15 gecerse gel dedi ve hareketlerini cok ii takip et dedi... eywallahhh ciktik.....ewett gelelim tatsizz her guzelin kusuruna doruga geri donelim..ben dedim ki dogumu konusallim konusalim dedi....sezaryen istiorum kesinlikle normal dogumu dusunmuoum dusenemiorum dedim.....oda ben gerekmedikce sezaryen yapmak istemem......normal doguumu deneyelim eger olmazsa sezaryene aliriz bir siyrikla dogurmak warken ne dikisi dedi.....egzersiz yap dedi gogus uclarina msj yap kremle dedi seyinin kenarlarina zeytinyagi sur dedi gevsesin dedi..bi de kitapcik werdi.....dogum teknigi die.....yani beni normal dpguuma alicakmis 15 saat sanci cektircekmis eger doguramazsam sezaryene alcakmis ve garanti verio dikissiz dogirtcam die allah askina nasil yani bu kadar 1.sinif hastane dedim dr harika dedim usluba bakarmisiniz bnm fikrimi hic onemi yok ben o sanciyi ceksem zaten dogururum tek kelime daha edemedim o kadar gerildim ki anlatamam ben epiduralde almak istemiorum suni sanci da benim fikrimi nasil es gecer 2000tl para wericem ve goguma karar weremicem ee dewlete giderim ozman yani beni tatli tatli ikna etmege calisabilri tamam gorevidir ama bemi kendi kararina yonlendireme.z.....doruk taki kadin 1 ay sonra cagirdi esentepedeki adam 3 hafyta sonra cagirdi ikiside nst den bahsetmedi..
esim diyorki sikma kendini ozel hastane we sezaryen secenegin war normal istemiorum dersin bi kezdaha sana sezaryen icnnn tarih wermez ayni seleri solerse gitmeyiz birdaha....esentepeye giderizzz yaaanii ii guzelde dorugu secme sebebimiz zaten yogun bakim imkani 1.sinif bebek bakimi idi ayrica esentepe dahaucuz dr un tutumu ortada....
ALLAH ASKİNA KENDİNİZİ KOYUP BİYERİME SYORUM YAPARMİSİNİZ....
allaha sukur uzucu bisi yok ayrica alsw tamladik perde awize biberon emzik odamiz hello kity agirlikli krem pembe oldu tamamen...kapi susumiz tulumuz hazirr...biberonlarimiz avent gaz pitircikli...chicco cam...ve chicco kaucuk emzik damakli.... ve daha bir dunya ivir zivir allahima bin sulur tek sorun kadinin tutumu oldu....
Öncelikle ikinizede maşallah
Kilo boy konusuna çok takılma bence,makinelerden sonuçlar oynar ve her söylenen birebir doğru değildir,her ölçümde bile kenarda yazar +/- oynama değerleri..
Doktorun tutumuda aslında çok kişinn isteyip bulamadığı şey..
Tabi ki senin seçimin tamamen önemli ama 15 saat sancı çekeceğini nereden biliyorsun?
Epidural bile istemiyorsun ki genel anesteziden çok epiduralde senin durumunu kontrol etmeleri daha kolay..
Herşeyin riski,iyi yanı kötü yanı var tabi ki bunu hiç kimse inkar edemez..
Bana sorarsan beğendim aslında doktorun senin arkanda olmasını..
Ama sende farkettiğim şey kötü hikayelerle dolusun sanırım..
Hem detaylı bilmiyorsun hem önyargılısın..İstediğin şeyinde detayınıda bilmiyosun..
Uslubum sert gbyse özür dilerim ama yazıdan bu yüzyüze olsak daha iyi anlaşırdık :)) Sakın kırılma yanii..
Sadece bu konularla ilgili tamamen tarafsız bir şekilde sana yardımcı olabilecek bir ya da birkaç kişiyle konusmanı öneririm..Yardım alabilirsin..
Herşeyin dışında normali,sezeryanı,epidurali,genel anestezisi vs.. kimse seni senden iyi bilemez,en iyi kararı sen vereceksin
İnşallah gönlüne göre ilerler herşey,hayal ettiğinden daha güzel geçen hep iyi hatırladığın bir doğum olur
ybesigi yollama fiyati besigin 2 kati belki yollama iptal bile olabilir artik ki insallah iptal olur azcik cizikleride olsa ben cok sevdim seklini cibinlik kapatiyor o 2 cizigide...esim abartmasa sorun yoktu ama baska sorun yasadik bu sefer biri bitmeden ötekisi basladi
Turkiyeden cicilerimiz gelicekti yani tum kiyafetlerimizin 100/99 u oradan annem yolladi... ve kargo kaybolmus3-4 aydir yavas yavas aldigimiz urunler annemin ugrastigi elemekleri benim butikbebe gibi magazalardan aldigim kiyafetler hepsi icindeydi ama suan kayip sigorta herseyi öduycez demis ama 2 katinida verseler istemiyorum ben nasil yetisicem bu saatten sonra almaya hem bizim burada öyle turkiyedekiler gibi rengarenk bebek esyalari yok hemde bu sisik halimle sisik ayaklarimla tek tek bu saatten sonra kiyafetmi secicem Allahimm insallah yarin bulduk derler ne kadar cok sevinirdim yaa
Hamile olunca ne mizmiz olduk di mi ya.dogumdan sonra gecse bari.
Sezeryani ben dedimdi baygin olunca dogumu anlamiyor ya ondan teselli amacli.nasip olursa ben normal istiyorum.bi de ben evlenince 8 ay iliskiye girememistim vajinusmustum.insallah atlatmisimdir bunu.bakalim cati muayenesinde gorecegiz
yok hayatim kirilmiorum hazirim her yoruma o yuzden oldugu gibi gelir gelmez yazdim....kadin dr soledi dediki ewet 15 saat sanci cekersin merdiven iner cikarsin nst ye baglariz ama bak dikissiz dogirturum seni eger olmuosa hala sezaryene aliriz....dedi bu da cok garip geldi bana zaten istemiorum nie okadar sanci cektirio ben asadan dogum yapmak istemiorum hani epiduralli suni sancili bu kadar sey yasamak istemiorum...bu drun tutumu biliorum bi cok hamisi istedigi tutum ama bnde ter tepio elimde degil..anlatip 39.haftaya kadar bn seni ikna etcem falan dese ne bilim benide onemsemis olsa neyse daha cok korktum 15 saat sancida bekletcekcek sezaryene almamak icin daha panigim suan eskiden sadece bebek icin korkuodum simdi kendim icinde kprkuom...
Hucbirseye takılmadan korkun icin yardım al bence..
Cok kolay bir dogum yasayıp bebek cabuk gelirsede bu da büyük bi sok olur senin icin..
Bak minikte agzı elinde oynuyormus,sende keyifli ol,tadını cıkar son zamanların :) Allahın izniyle dogum hikayelerimizi okuyacaz keyifle insallah :) Ne zamanlar gecti basından beri,o da gececek canım :)
merhaba arkadaşlar....
dün doppler yaptırdım tekrardan...sonuçlarım normal çıktı,bebeğin kilosu da 1551 kg gibi çıktı... doppler de suyum az çıktı sadece.... seviyesi 5 çıktı.....
doktorum da bol su iç pazartesi tekrar bakalım suyuna,sonra da iki haftada bir kontrole devam ederiz dedi
açlık şekerim de 119 çıktı...100 ün üstünde çıkmasını istemiyoruz dedi doktorum...
şimdi bebeği beslemek için iyi beslenmem,şekerimin çıkmaması için de dikkatli beslenmem lazım... :)
bi de doktorum coraspin başlattı bebeğin daha iyi beslenmesi için...internetten biraz araştırdım da son aylarda pek tavsiye edilmiyor..doktorum bir zararı olmaz faydası olur,36. haftaya kadar kullanıcaz dedi
arada kaldım
son aylarda coraspin kullanan var mı?
ben hala kullanıyorum coraspin. bunun yanında clexane folbiol balıkyağı ve vitamin de kullanıyorum. ama son kontrolumde coraspini kesicez dedi de ne zaman kesicek bilmiyorum. benim de suyum azalmış 5 günde bir kontrole gidiyorum. bana ciğer geliştirici iğne verdi her ihtimale karşı. ptesi tekrar kontrolüm var. bana erken doğum gözüküyor gibibir mucize olsa da suyum artsa 38e kadar en azından gitse ve normal doğum yapabilsem su az olunca mecbur sezaryen oluyormuş hiç istemiyorum hakkımızda hayırlısı.
Kızlar bu kramp nasıl zor bişey ya , her gün olmasa da girdiğinde bağırarrak uyanıyorum , ilkini normal doğum yapan varsa bu kramplar doğum sancısı gibi mihem doğum sancısını da benzeteceğimiz bi ağrı bulmuş oluruz
selam kizlar nabersiniz herseyi okucam ama once tek nefes yazmaliyim....biliosunuz bugun randewum wardi 2 dr a hemde...... biri dorukta biri esentepede once guzel seleri anlataimm....tahlilerimizi ii buldu bi sorun cikarmadi allahtan....suyumuz ayni ne az ne cok.....bol limonlu su visne falan tuketmege diyete dewammm...kizim 2200kg 47 cm... masallah yani ...bendeniz de okadar diyete 2 kg almis waziyetteim cok cemkirmedi allahtan agrilarimi sordum cok uzarsa kasilman yarim saat surerse mesela gel dedi mideme de nurfaton gibi bisi werdi.....refluye cewirmis dedi....bebegin hareketlerini cok ii takip et dedi... bu anlattiklarim doruk hast.simdi esentepeye gecelim ...
orda 1900 kg du boyunu olcemedim dedi....suyu falan hersei normal dedi ben zaten orda koptum biri suyun az dio biri normal biri 2200biri 1900 falan neyse sustum bisi demedim tabiki...sonra dogumu sordum ve dediki ....ben seni dogum masasi ile tanistirim tek tek izah ederim anlatirim yasicaklarini.....ayrica bak sezaryenin sonuclari bu normali bu anlatti anlatti bende dedim ki ben masayla tanisirim dinlerim fakat normal istemiorum.....ozamn dediki ben sana sadece dogruyu yanlisi anlatirim secim sana kalmis sen normal doguramam diosan zaten asla doguramazsin cunku bu annenin dogasinda isteginde olan bisi seni asla tercih icin zorlayamam her seyi secme hakkimiz warken cocugunuzu nasil dogurcaginizida secme hakkiniz war...ilerleyen haftalarda tekrar konusuruz dedi ok dedim...midemi sordum pulcet werdi reflu ye cewirmis dedi..kasilmalarimi sancilarimi anlattim dogum sancisi dedi eger 10dk arayla olur weya gunde 15 gecerse gel dedi ve hareketlerini cok ii takip et dedi... eywallahhh ciktik.....ewett gelelim tatsizz her guzelin kusuruna doruga geri donelim..ben dedim ki dogumu konusallim konusalim dedi....sezaryen istiorum kesinlikle normal dogumu dusunmuoum dusenemiorum dedim.....oda ben gerekmedikce sezaryen yapmak istemem......normal doguumu deneyelim eger olmazsa sezaryene aliriz bir siyrikla dogurmak warken ne dikisi dedi.....egzersiz yap dedi gogus uclarina msj yap kremle dedi seyinin kenarlarina zeytinyagi sur dedi gevsesin dedi..bi de kitapcik werdi.....dogum teknigi die.....yani beni normal dpguuma alicakmis 15 saat sanci cektircekmis eger doguramazsam sezaryene alcakmis ve garanti verio dikissiz dogirtcam die allah askina nasil yani bu kadar 1.sinif hastane dedim dr harika dedim usluba bakarmisiniz bnm fikrimi hic onemi yok ben o sanciyi ceksem zaten dogururum tek kelime daha edemedim o kadar gerildim ki anlatamam ben epiduralde almak istemiorum suni sanci da benim fikrimi nasil es gecer 2000tl para wericem ve goguma karar weremicem ee dewlete giderim ozman yani beni tatli tatli ikna etmege calisabilri tamam gorevidir ama bemi kendi kararina yonlendireme.z.....doruk taki kadin 1 ay sonra cagirdi esentepedeki adam 3 hafyta sonra cagirdi ikiside nst den bahsetmedi..
esim diyorki sikma kendini ozel hastane we sezaryen secenegin war normal istemiorum dersin bi kezdaha sana sezaryen icnnn tarih wermez ayni seleri solerse gitmeyiz birdaha....esentepeye giderizzz yaaanii ii guzelde dorugu secme sebebimiz zaten yogun bakim imkani 1.sinif bebek bakimi idi ayrica esentepe dahaucuz dr un tutumu ortada....
ALLAH ASKİNA KENDİNİZİ KOYUP BİYERİME SYORUM YAPARMİSİNİZ....
allaha sukur uzucu bisi yok ayrica alsw tamladik perde awize biberon emzik odamiz hello kity agirlikli krem pembe oldu tamamen...kapi susumiz tulumuz hazirr...biberonlarimiz avent gaz pitircikli...chicco cam...ve chicco kaucuk emzik damakli.... ve daha bir dunya ivir zivir allahima bin sulur tek sorun kadinin tutumu oldu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?