Kızlar Merhaba bi sorum olacak bebek 2 hafta önden gidiyorsa bu 2 hafta erkenmi dogar demek?
Bende öyle biliyorum erken doğar derler benimkide kız bakalım nasıl olacak
benimki oğlan, inşallah zamanında gelirlerde rahat rahat büyütürüz
sanmıyorum sadece kilolu doğar benimkide 2 hafta önden gidiyor doktor hiç öyle bişey bahsetmedi
dur sen daha o makina yeni calismaya baslio......ben 11 makina sayiyodum en son kocis ohaaa dedi....ama ben carsafi uyku setini falanda kattim hep renklere gore ayirdim..birde ilk cocuk tezesi ananesi halasi derken benden cok sey almislar sagolsunlar.....birde hani ufakbebegi olan akrabalar werir ya zibindi citcitlidi okonuda da sansliydik....makina dolcak ta yikicak esyasi birikti hani kirlenince ilerde.....
ben kendim yapmak istiodum begendigim model ve malzeme bi hesaplatim arada 15tl cik fark war....ben maddi acidan az tutsun die yapcaktim..sen zewk icinse onun anisi baska olur tabi....ama maddi acidansa fiyatlara ii bak....
kızlar facedeki nisan-mayıs-haziran anneleri grubundaki bir arkdaş doğum yaptı 33 haftalık 2090 doğdu artık gelmeye başlıyor bebekler :))
Erken ya dahaaaneden öyle doğmuş cnm bilgin varmı?
canm bendede kurutma makinesi var ama nedense bebek giysilerinin cogunda kurutma makinesine atmayiniz diye uyari var :44:Canım ben ütülemedim bikaç parçayı ayırdım ütülemek için ağız bezi ve penye battaniye. Bende kurutma makinesi var çok mübarek bişi buruşturmamış katladım koydum üstünü de örttüm açıkta kalırsa tozlanır
5gundur sancisi vardi hastanedeydi hep 2gundurde suyu azalmis bugun sezeryanla almislar bugun tedbir amacli kuvezde kalacakmis sadece
Bu arada bu otri bebe okyanus suyuyla kullaniliyor sanirim ? kac yasina kadar kullaniyor cocuklar bunu ?Otribebe............ :) Oğlumda halen kullanıyorum, Allah bulandan yapandan razı olsun....
Buarada kargon bulunmus coooooook sevındım gozun aydın... Haydı artık hazırlıklar baslar:)
Benim de dün sabahtan beri ara ara şiddetli başım dönüyordu. Gece yatak altımdan kayıyormuş gibi oldu defalarca ve doğru dürüst uyuyamadım. Eşim sağolsun internetten araştırmış beyne giden kanın basıncı azaldığından oluyormuş, ayaklarımın altına bişeyler koyup yastıksız ve aynı pozisyonda yattığımda ağrıyan belime rağmen sabaha kadar sol tarafıma yattım. ( doktorlar hep söylüyorlardı sol tarafına yat diye, tam tersi olması gerekirken mide ve kalbin olduğu tarafı neden öneriyorlar ki diye hep düşünüyordum. Ana damarlar göbeğin sağ tarafından geçiyormuş ve sağa yattığımıza rahim,o damarları baskıladığından kan dolaşımı yavaşlıyormuş)
Bir de bütün gece bebeğim tepindi durdu.. ya hep böyleydi de ben uyuyabildiğim için hissetmiyordum, yada baş dönmelerimle birlikte bir sorunun işareti olabilirdi. O yüzden içim rahat etmedi dr,a gittik. Herşey yolundaymış çok şükür, baş dönmelerim için sık sık azar azar birşeyler atıştırmamı söyledi. Tansiyonum 90/50'e düşmüş ama gebelikte zaten düşük oluyormuş.
En son 2 hafta önce gitmiştik dr,a. Haftaya 32. Hafta çalışabilir raporu almak için gidecektik ama bahaneyle oğluşumu bir an önce görmüş oldum. 2 haftada 500 gr. almış ve 2040 gr olmuş 😍 böyle devam ederse doğuma kadar 4 kiloyu geçer dedi dr,umuz. Ve bugün en güzel görüntüsünü aldık, sizlerle de paylaşmak istedim :) yukarıya doğru bakarken yüzünün yandan profili :).
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
benim öyle ağrım olmadı ama bebeğin hareketlerinden tahriş olacağını hiç sanmıyorum çünkü sonuçta bebeği saran eşi var, sen farkında olmadan çarpmış olabilir misin bi tarafa, ilk kontrolünde doktoruna sor bence canım. Telaş yapma.
selam kızlar,
bende 30+5 ım bugun çalışıyorum çalışır raporu almam gerekıyor fakat 32.yı doldurmam mı gerekıyor, yada 32. haftaın içindeyken alabılırmıyım? bu ctesı randevum var 31+3 olucam yani, gıttığımde alabılırmıyım raporu ? haaaaa bu arada 1 hafta önden gıdıyor benım oğlannn adet traıhıne göre mı bakıyorlar acaba rapor yazarken bi de kaç kez rapor alıcam 32. haftada sonra bıdaha doğumda mı almam gerekıyor ?
Masallah ne guzel haberler almissin canmSelam KIZLAR doktor kontrolümüzden geldik şimdi. 34+0 öz. 1 hafta önden gidiyoruz. Kızıcım 2400 gr.45cm. Suyu falan iyimiş. Şeker için bişey demedi 160 o geçmesin dikkat et dedi. Bebişim kaşlarını çatmış öyle dedi doktor ben anlayamadım tabi okadarını. Kilom 94.4 bu ayda hiç kilo almamışım. Yani toplamda 9 kilo almış oluyorum. Usg resmi verdi bebeğimin yüzünü çekmiş ve gözleri açık yerim ben onu. Babasıda bana benziyor çenesi biraz sivri diyor :) nst normal çıktı. Gelelim işin sorun kısmına. Plasentada yaşlanmaya başlamış kireçlenme başlamış. Doktor normalde 36.37. Haftalarda başlar biraz erken başlamış dedi. Bunu seni korkutmak için söylemiyorum bişey olmaz inş 37. 38. Haftalara kadar dayanır dedi. Erken doğum olabilir demek bu sanırım. Birde dediki bu haftadan sonra korkacak çok bişey yok bebek Yaşar dedi küvezde belki 2 gün kalır belki kalmasına gerek bile olmaz dedi.yani şuanda doğsa bile çok riskli olmaz dedi. İnşallah sabreder kuzucum ve plasentasıinşallah sizlerde güzel haberler alırsınız
evet cnm öleymiş 32+3 te gıtsem bı problem olmaz herhalde dimi :26: çünkü çalıştıpım için ctesı lerı gıdıyorum ben kontrollere hep.. brde hastane çalıştığım yere uzak dolmuslarla falan eziyet oluyor32+0 da alcan cnm çalışabilir raporunu
Dr um bana 32+0 da gel dedi randevumu ona göre aldım, ultrasondaki tarihe göre değil de sat a göre 32+0 da çağırdı
32.yi doldudugunda çalışabilir raporu alacaksan 37.haftada tekrar dr a gidip doğum raporunu yazdırıcaksın diye biliyorum
hım anladım cnm sağol ilg gösterdiğinıcın.. ozaman haftaya rapor alıcam sanırım 37. ye kdr verılıyor çalışabılır raporu.. b u arada sen çalışıyormısın?
Evet canım ben çalışıyorum. 37 ye kadar aktarmıştık ama önümüzdeki hafta alacağım 35+0 da yani. Dayanamıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?