2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

evettt aynısını bnde yaşıyorum bdahaki kontrolde sormayı düşünüordum bende sen sor bakalım da bizi de bilgilendir

mesaj olarak gönderdim sana.

Vay canina gercekten ilginc ne guzel bakmis masallahh:)

sanmıyorum sadece kilolu doğar benimkide 2 hafta önden gidiyor doktor hiç öyle bişey bahsetmedi

bebek erken doğarsa sanırım kilolu olması iyi oluyor.. 1. bebekte benim 2 hafta önden gidiyordu. 34.5 de 2800 ve 48 cm doğdu. küveze girmedi. ama gelişim kilo ile bağlantılı bilmiyorum.

Sağlık sebebiyle sezaryen olacakmışım. Ben sezaryen doğum yapmaktan korkuyorum. Bebeğime iyi bir anne olup olamayacağımdan korkuyorum. Eşimin yeterli bir baba olup olamayacağından korkuyorum. İkimizin iyi bir takım olmadığını düşünüyorum. Eşim, hamileliğin şu haftasına geldik, her hafta en az bir gün arkadaşlarıyla içmeye, bir gün de halı saha maçına gidiyor. Bebek gelecek diye akşamları seni yalnız bırakmayayım mı nedir yani gündüz de sancın tutmayacak mı diyor, hem hak veriyorum hem de duyarsızlığından nefret ediyorum. Bense kendimi, bebeğimi çok istememe rağmen, onun sağlığı için çıldırmama ve her daim kaybetme korkuma rağmen bedenimde bebekle hapis kalmış gibi hissediyorum. Bu evliliğe bebek yüzünden hapsolmuş, bütün geleceğim elimden alınmış gibi hissediyorum. Benim yaşadığım pişmanlıkları o da yaşayacak diye korkuyorum. Ben anne babamı çok üzdüm benden beter bir çocuk gelecek onu da mahvedeceğiz ve benim gibi 28 yaşında hala hayata tam anlamıyla tutunamamış, anlamını bulamamış, ve mutsuz biri olacak diye korkuyorum. Eşimle konuşamıyorum, ailemle konuşamıyorum, psikoloğa gitmek istemiyorum. Hiç mutlu değilim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum, bütün gün uyumak istiyorum, ağlamak istiyorum.

selam , bendede oluyor canım aynı ağrıdan senın tarf ettiğin gıbı sanırım son haftalara yaklaştığımzdan oluyor artık bebişler iyice buyudu tabi :)

Biz geldik tizimi gördüm cok mutlu oldum ama üzüldüm biraz kilo alamamis dogru durust 2 ,300 gr olmus ama az kilo almis dedi doktor Ne yapsam bilemedim o kadar da dikkat ediyorum oysaki...
Daha sonra nstye baglandim Sanci falan cikmadi nstnin yan tarafi dogumhaneymis bir kadin dogum yapiyordu çığlık çığlığa ben ordayken bir çığlık daha geldi sonea hoooopp bebik aglanaya başladı 3,700 dogmus ve kadin epudurali kabul etmemis catir catir dogurdu yani :) Bebegi cikarken gordum inanilmaz guzeldi maşallah darisi basimiza :)

ben kızım olsa Naz koyacaktım mesela.Kuzenimin 20 gün önce kızı oldu oda Elis koydu ismini.

mesaj olarak gönderdim sana.

teşekkür ederim canım

bebek erken doğarsa sanırım kilolu olması iyi oluyor.. 1. bebekte benim 2 hafta önden gidiyordu. 34.5 de 2800 ve 48 cm doğdu. küveze girmedi. ama gelişim kilo ile bağlantılı bilmiyorum.

benim birincide 38.3 te doğdu 48 cm 3050 gr dı.bakalım bu pıtırıcık nasıl olacak.

canım öncelikle sakin olmalısın.içindeki minik senin stresini üzüntünü hissediyor.bu ilgisiz eş durumları inan hepimizde mevcut.bebek gelince değişir inşallah.ama sen iyi bir anne olacaksın daha şimdiden çok duyarlısın.üzülme bu ara hepimiz duygu dalgalanmaları yaşıyoruz.az kaldı bebeğinin yüzünü görünce dünya bir yana o bir yana diyeceksin inan bana.

SELAMMLAR.. öncelıkle Allah sağ salim bebişinide senıde kurtarsın amin.. sezeryanı bu kdr kötuleme kendı kendine derim, gerek kendı ısteği grekse sağlık problemleri nedenyle sezeryan doğum yapan onca ınsan varkı.. bunlardn bırı buyuk ıhtımalle bende olacağım.. önemli olan burda sezeryan normal doğumu nasıl yaptığın değil sağ salım kurtulman ve bebişne kavusman.. elbet normal doğum en doğal olanı en rahat olanı. ama bunu bu kadar da buyutme derim.. eşinle ne problemlerinz var bılemem bu kadar senı sıktığına göre ve psokolıj olark yıprattığına göre elbet buyuk sorunlarınz var ama diyorsanki sadace eşımden hamıle oldum olalı özel ilgi görmedım etmedım.. bunları düşünme bile derim toplasan şurdaki hamiş bayanları 1-2 kişi belki eşinden cok memnundur 4*4 lük bakıyordur hamile karısna pamuklara sarıyordur, sıcak sudan soğuk suya sokmuyordur.. ama gerisi ya peki ? sen şuanda bebeğine odaklan sırf onu dusun .. cunku onun sadece ce sadece saba ıhtıyacı var.. şuan bu olmsuz dşncelerinden bıle etkınelıyordur emınım.. onun ıcın yaşa hayatla mucadele et. kımbılır bebekten sonra eşnde duzelir, farklı olur baba olunca.. hamıleliğin verdiği bı duygusallaık bı olumsuzluk herkeste var sende bunu körukleme böyle düşncelerle.. herşeyı akısına bırak. hamıleliğin tadını cıkarmaya bak derim ben.. sevdiklerinle vakıt gecır.. hayatı kendıne guzellştrmeyı dene.. Allah sana bı mucıze vermiş nolu onun kıymetını bil...

zaten ne varsa bu eskilerde var :))
hangi şehirdesiniz izmirdeyseniz o dr un ismini alabilirmiyim

Canım naptin sen yaaaa kiyamam Bu kadar olumsuz düşünme lütfen . Eğer sen dogum yapmadan bu psikolojiye burunursen dogumdan sonrasini ben dusunmek bile istemiyorum. Bence herşeyi akisina birak rahat ol , sakinles biraz. Hayat cok güzel ne olursa olsun... Evlatlarimizla inan daha da güzel... Sen böyle yaparak hem eşini , hem kendini, hem bebeğini hemde anne babani cok üzersin.Lutfen kendine gel canim .

Bazen iyi ve yeterli bir anne olamamaktan korkuyorum, mutlu bir hayatı olsun istiyorum. Eşimin ilgisizliği bana olan ilgisizliği beni o kadar bağlamıyor, sadece sorumluluk sahibi bir baba olamayacağının sinyallerini mi veriyor bu davranış biçimi o endişelendiriyor. Yoksa ne çıkıp içmesi, ne maça gitmesi beni kırmıyor, hatta maça gitmesini spor yapması açısından iyi buluyorum. Belki o da benim gibi bizi bekleyen hayatımızın en büyük sorumluluğundan korkuyordur, ancak ben arkadaşlarıma bile bunları anlatamazken, hatta ilk olarak buraya yazma cesareti gösterirken, onun benimle paylaşmıyor olması çok da şaşırtıcı olmayabilir.

Canım sen lohusa depresyonuna erken girmişsin sanırım bu kadar karamsar olma lütfen bebeğini düşün
inan hepimizin böyle zor zamanları oluyor
ben de eşime sinir oluyorum bazen, Allaha çok şükür sağlıgım yerinde çalışıyorum hiç nazlanmam yok diye midir nedir beni hamile olarak görmüyor sanki devamlı bi naz niyaz yapmaya başladı bu aralar bana, herşeye alınlganlık yapıor, onu getir bunu götür devamlı iş tarifliyor,
söylüyorum kendisine hamile olan sen misin ben miyim anlamadım ben diyorum, ben doğum yapınca sen lohusa depresyonuna da girersin dedim geçen gün gülme krizine girdi
ama artık daha dikkatli davranıyor bana karşı
bence sen de eşinle konuş

Son düzenleme:

O mucizeye layık olamamak endişem. Bir de daha önce anestezi almadan elimden ameliyat oldum ve bütün kesme biçme işlemlerine birebir şahit oldum, o gün bugün kan görmeye dayanamıyorum, bu fikir beni çok korkutuyor. Normal doğumdan dolayı annem hayatını kaybediyormuş, vardır bunda da bir hayır diyorum ama bazen de çok korkuyorum işte. Buraya yazmasaydım siz ve birkaç kişi cevap vermeseydi boğulacak gibi hissettim içimi dökmek istedim. Benim gibi endişeli birileri vardır belki, belki de rahatlatacak sözler duyarım diye...

İlk hamileligimde bende ayni duygilara kapilmisdim canim ama bu kadar değil . Benim esim haftanin 5 günü dışarıda. Ve bir oğlum var 6 yaşında. Ikinci bebegime hamileyim akrabalatim esim dostum hepsi 9 saat uzakta. Babami kaybettim bir annem var oda dedim gibi cok uzakta.
Ve bu arada esim inanilmaz rahat bir insandir. Ve beni bu durum bazen cileden cikartir ama dile kolay 9 senedir e liyim alıştım artik.Bak ben bugünde dahil her doktora gittigimde nerdeyse yalniz gidiyorum.Oglumu okula birakip kosa kosa doktora gidiyorum ordan gelip kosa kosa yemek yapip oglumu almaya gidiyorum. Eve gelip yemek fasli ödev ve hooppp yatiyoruz . Yalnizim ben hep. Beterin beteri var . Inan bana bebeginiz dogduktan sonra esinde sende zaten ister istemez sorumluluk sahibi olucaksiniz.

Az değil gibi canım ya alır daha merak etme. Sağlıklı olsunlarda. Bugün doktorum bir gebesi ile konuşurken duydum diyorduki kilolu olan bebek sağlıklı demek değildir. 3.5 kilo doğar ama küvezde ihtiyacı olur 2700 doğar ama sağlıklıdır küveze ihtiyacı olmaz diyordu

ıyı etmişsin zaten hepimiz farklı sıkıntılarını acıyor dertleşiyoruz canım bızde zevkle dınlıyoruz senı.. elbet bnemde başkalrınında var tedırgnlıkleri canım olmazmı hıc hepimiz bı heycan bı telaş içindeyız rabbım hepimizi kurtarsın ınşallah. bu gunlerı atlatalım sende daha ıyı ol emı.. için rhtlıyorsa yaz devamlı :))) ustesınden gelıcez elbet zaman nasıl gecmiş dıyeceğiz bu yazıları okuyunca :)) bbebişlerimizi bi elimize alalım gör bak o zamanda gazını cıkarmdı emmedı uyumadı dıye uzulucez cnmm bunları unutucaz bıle :))

Canim hersey Allahtan hayirlisi ne ise oyle olur. Benim esim gitme desem gitmez ama gitmek istedigini bilirim onada hak veriyorum oda stres icinde zaten riskli durumlar var, varsin kafasi dagilsin diyorum o gidince hungur hungur agliyodum ama daha kotusu varmis simdi bebegim icin ben istanbuldayim o baska sehirde. O keyfine bakiyor ben hapsolmus gibi hissediyorum sonra diyorumki ben bu fedakarligi yapip bebeegim icin katlaniyorsam bunlara ona kraliceler gibi bakarimda. Icini ferah tut bebegine iyi bakacaksin. Simdiden bu kadar telaslaniyorsan bakarsin. Umursamaz bi anne degilsin. Her doktora gidisimiz stresli bende yasiyorum ama tutundu bebeklerimiz 30lu haftalardayiz artik. Babaya gelince sanmiyorumki gorevlerini yerine getiremesin bebis gelmeden once yapabildini yapiyor iste.
Zaten ben babasina vermem kiyamam yaa bana kalsin yavrum:))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…