• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
dr um 32 de çalışabiliri verirken dediki hamilenin dinlenme şekli yataraktır. madem çalışmak istiyorsun 5 ten sonra gttiğinde yatacaksın dedi oturrark dinleneyim deme sakın dedi. bende misafrlik olayını falan kaldırdım hayatımdan. napim bnde gtmiyorum bi yere gelende olmuo şu günlerdeee :53:

evet ama evın işi nolcak peki :S ben bıde akşam 7 de evde olabılıyorum yemektı çamaşırdı anca 10-11 gıbı dırek yatağıma yatıp uyuyorum öle gnduzlerı fln arada ayaklarımı uzatacğım bı yer de yok malsef. kalbalık ortamda çalışıyorm ve de yoğunnn bende mısafr almıyorum artık pe kgıtmıyoruz da öyle ama evde de cnm sıkılıyro hafta snları gezmek hava almak ta ıstyrum..:49:

evet ama evın işi nolcak peki :S ben bıde akşam 7 de evde olabılıyorum yemektı çamaşırdı anca 10-11 gıbı dırek yatağıma yatıp uyuyorum öle gnduzlerı fln arada ayaklarımı uzatacğım bı yer de yok malsef. kalbalık ortamda çalışıyorm ve de yoğunnn bende mısafr almıyorum artık pe kgıtmıyoruz da öyle ama evde de cnm sıkılıyro hafta snları gezmek hava almak ta ıstyrum..:49:

sende haklısın beaaa :) evin işine gelinceeeeee o durum sadece bizi sıkıyor yaa canım sıkılor eşime bi süpürge yap desem her şey yarım kalmış oluo yani bnm işime benzemio. kısacası anne olmak zor....

ben de şimdiden tatil hayali kuruyorum canım ya Ekim'de yeterince büyümüş olur mu dersin? ama bizde yazlık yok, şöyle düzgün bi otelde kalsak rahat edebilir miyiz ki??? bebişle şimdiden pazarlık yapıyorum...uslu bi bebek olursan seni denize götürücem diye:1:

aynen walla yaa :( 1 yazda en az 3 kez tatile giden biri olarak bu yaz nasıl geçecek bilmiyorumm :( tur şirketleri mailime birsürü kampanya bilgisi göndermiş, çoğunu açmadan siliyorum :( nasıl olur hiç bilmiyorum ben de eylül ekim gibi bi tatil planlasak diyorum ama bebek hasta falan olursa sonuçta iptal olur şimdiden planlamak da çok zorrr.....

Evet ikinci cocugum olacak insallah. Kizim cok rahat bir bebekti. Emzirip yatagina koydum hep. Fazla ellemedik acikcasi gazi falan da yoktu. Uykulari cok duzenloydi hala sakindir rahattir. Korkumuz ikincisinin boyle olmamasi. Bebeklerin yapisindan geliyor aslinda insallah seninki de rahat bir bebek olur canim. Bu arada gaz cikarma konusunda sallamanin etkili oldugu dogru. Gosterdigin besige bakmistim ama boyutundan emin olamadim. Aklima yatan bir urun aslinda. Elektrikliler de cok uzun sure kullanilmiyor aklinda bulunsun. Tesekkur ederim :)

Ben o elektrikli beşikten aldım ilk 4-5 ay kullanırım gittiğim yerede götürürüm diye düşündüm. İlk kızımda çok çektim salla sallla barı bunda rahat edeyim ayağımda sallamayım dedim :)

ben de şimdiden tatil hayali kuruyorum canım ya Ekim'de yeterince büyümüş olur mu dersin? ama bizde yazlık yok, şöyle düzgün bi otelde kalsak rahat edebilir miyiz ki??? bebişle şimdiden pazarlık yapıyorum...uslu bi bebek olursan seni denize götürücem diye:1:

ben eylül de kıbrıs için rezervasyon yapıcam 2 çocukla, bir kere yanına alıcakların çok oluyor ama sen serinkanlı ve sabırlı olursan sorun yok. bebekler için park yatak veriyor çoğu otel. ama yanına temiz bir çarşaf koyabilirsin. taşıma çantası, sling benzeri bişey de al. inşallah emziririsin öyle olunca zaten çok kolay. pusetini de götürüsün. uçmak bile bebekle daha kolay, ucuz. 2 yaş sonrası daha zor ve pahalı. araba ile daha kolay, bagajı doldursun. ben bir ara ikea mama sandalyesini bile taşıdım bagajda. yol üstü lokantalarda onu kullanıyorduk.:52:

ay havaya girdimmmm:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Psikolojim bozuldu iyice. Dayanamıyorum artık. Şu Pazartesi gelse raporumu alsam sonrada gitsem anneciğimin yanına. Kalsam orda biraz doya doya. Üff.. Sıkıldım herkesten..resmen depresyona soktular beni. Eşimin payı büyük. Devamlı eşimin tarafını tutan kaynanamda bu konuda yardımcı.

çok doğru ben de korkarım zaten, çok bunaldığımda allahım sen bilirsin ben sana havale ediyorum diyorum. kötü birşey aklıma getirmiyorum.bir yerde dinlemiştim yapılabilecek en güzel dua allaha havale etmekmiş. hem içim rahatlıyor. dilerim kimse ahımızı almak şu süreçte.

40 ı çıkmadan evden çıkarmam ben de canım şehir dışına.hem belli mi belki uyku düzeni emme düzeni nasıl olacak. sarılığı mı olacak. sen kendini düşünmezsen zaten kimse düşünmüyor. benim ailem de beni bırakıp yazlıklarına gideceklermiş.eşim de bir kaç günlük de olsa işte gitme riski var. tek başıma kalacağım gibi görünüyor. o dönemde beni yalnız bırakanın ben de bana ihtiyacı olunca yanında olur muyum bilmem artık...

şimdiden gerilme Allahyardımcı olur sabır ve güç verir, veriyor da... annem beni yalnız bırakmadı 40 gun sonra ben de peşlerine takılıp önce çanakkaleye sonra altınoluğa gittim. çok yoruluyor anne zaten pek evden çıkmasa iyi ama işte yalnız kalmayayım biraz açılayım dedim ama zorlandım. o gunler gelsin dr la konuşuyorsun zaten bebek ve sende sorun yoksa izin veriyor. hem iyi hem kötü çıkmak evden ama zor çok. sana çok yardım edecek birilerinin yanına düzen kurabileceğin biyere gitmen şart. temmuz da yine altınoluk konuşuluyor annem de ablamda gider ama ben bu sefer çok farklı duşunuyorum.

biz de 40 gun losa yanlız bırakılmaz. bakalım annem kalıcam diyor bu seferde inşallah kalır.

ah bu teyzelerrrrr.. aç bu çocuk üşümüş üstünü ört doumadı bu çocuk uykusu gelmiştir.... vs.vs.. bu teyzelerrrrrrrr daha neler dicekler boşver canım takılma sen onlara:34:

yazın sıcak geziyoruz bebekle kadının biri durdurdu, bebek kanguruda önümde. bu bebeğe hemen su ver susuz olmaz diye resmen kolumdan tutup sarsıyor. şimdi gençler herşeyi biliyor bu sıcakta kavrulacak bebek falan. tamam teyze hemen su vericem dedim bıraktı.

Bebek dogduktan 1 hafta sonra saglik ocagina topuk kani aldirmaya gidiliyor. 1 aylik olunca ilk asisi yapiliyor. Asinin yapildigi gun gelisimine falan bakiyorlar saglik ocaginda ama ben o gun ayrica ozel doktora goturmustum. Hastaneden cikar cikmaz doktora goturmeye gerek yok cunku hastaneden cikarken ve bebek dogdugu zaman zaten cocuk doktoru tarafindan kontrol ediliyor. Isitme testi yapiliyor emmesine falan bakiliyor :) umarim yardimci olabilmisimdir canim :)

bende dr a da goturum ayni zaman da saglik ocagimizin sonuclari pek guvenilir degil nam saldi resmen....bi kere alsinlar ozelde alsinlar deriz heralde....asilar tamam taa bir aylikkense ebemiz yapar dedigin gibi...ii oldu canim tabiki saol.....

yazın sıcak geziyoruz bebekle kadının biri durdurdu, bebek kanguruda önümde. bu bebeğe hemen su ver susuz olmaz diye resmen kolumdan tutup sarsıyor. şimdi gençler herşeyi biliyor bu sıcakta kavrulacak bebek falan. tamam teyze hemen su vericem dedim bıraktı.

:9::9::9::52::52::52: ay sesli güldüm koptum hatta:21: allah ta seni güldürsün canım tam sancı içinde kıvranıyordum masamda :9::9:

bestecim hastaneden çıkmadan önce zaten bebeğinin tum tahlilleri kontroleri aşısı işitme testi yapılıyor.hepsi anlatılacak herşey guzel artık evinize gidebilirsiniz diyecek doktor:1:
sonrasında ise iyi bi çocuk doktorunu araştırarak bulacaksın.bu biraz deneme yanılma yoluyla oluyor aynı kadın doğum doktoru gibi memnun kalmayınca yada sorularına duzgun cvp vermeyince değiştirdik dimi ???doruk un yine çocuk doktorları iyi ayrıca gecede nöbetçi cocuk doktoru muhakkak oluyor hemen mudahale ediliyor.pahalı bi hastane işte ona sinir oluyorum ama çocuk hastanesi okadar kalabalık oluyorki her gittiğimizde tekrar doruğa geri donuyoruz.:1:

sanirim bole giderse kirkim cikmadan is aramaya baslicam tekrar zaten....esim altindan kalkmak icin battikca batiio balik beyinlim benim.....herseyleri cok guzel olsun istioruz kendi yasayamadigimiz hersey onun olsun dioruz :'( :'( :'( :'( :'( bakalim allah buyuk......benden cok esim daha takintili hastane dr mevzusuna bende yakindan gormus oldum ewet bir numara die gecio ama cok pahali hersein war bir bedeli ama bu kadar yuksek miktar olmak zorundami bilemiorum....ayyy insaalll hersey tamam deyip ciktigimiz gunler gelsin artik yaaaaa. :-) :-)

kızlarr hala göğüs pompası konusunda karar verememiş olanlar varsa, fikir vermek isterim.. ben çok araştırdım PHİLİPS AVENT NATURAL'a karar vermiştim ve indirime girmesini bekledim. şunda fiyatı en uygun seviyede. normalde etiketi 399 tl. birçok sitede 269 tlye kadar var, ben 229 tlye aldım. hemen ertesi günü elime ulaştı. ürünün parçaları ufak tefek değil, 3-4 ana parçadan oluşuyor. göğüse gelen huni şeklindeki kısmın içindeki malzeme yumuşacık (aventin natural serisindeki ürünler gibi yumuşak) ve çok güzel kavrıyor. 3 farklı hız ayarı var. hafızaya da alıyormuş ama henüz sağım yapmadığımız için o özelliğini kullanmadık :) tereddütü olup da fikre ihtiyacı olanlar varsa diye paylaşmak istedimm.

evet canım sağ yada sola yatacağız benimde yanlarım çok acıyor bazen sırf gece acıdan uyandığım oluyor.

offf cok garip yasamadan asla anlasilmicak seler.....allahim yasama sansi werdii icin binlerce sukur olsun.......

Canim senle ayni gun gozukuyoruz. Artik yataktan kalkarken bir anda kalkmayin yavas yavas kalkin basiniz donebilir diye okumustum. Bana 24. Haftadan sonra sirt ustu kesinlikle yatma demisti doktor. Ben surekli sola yatiyorum ama hep kendimi sirt ustu buluyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aaa ben telden goremiorum malesef...bel bas karin hepsi birden olunca cok endiselendim....yani bilmiorum suyum da az ya bisi olsa ben nasil hissedicem erken doum riskim war o anin geldigini dr a gitmem gerektigini nasil anlicam bilemiorum bu cok gerio beni...dr hareketlerini bebein ve kasilmalarini dinle takip et dedi dogum kasilmasi anllattiklarin dedi o kadar diken ustundeyim ki anlatamam.....

sende haklısın beaaa :) evin işine gelinceeeeee o durum sadece bizi sıkıyor yaa canım sıkılor eşime bi süpürge yap desem her şey yarım kalmış oluo yani bnm işime benzemio. kısacası anne olmak zor....

aynenn yaa bnm eşmde yapar ama gel bana sor bıde yarı saatte komple ev btmış :D bızım yaptığımz gıbı hıc değil valla ben sğpürgeyle 2 saat evı gezdiğimi bilirim :27: anne olmak zor canım hele ki çalışan anne olmak :49:

aynen walla yaa :( 1 yazda en az 3 kez tatile giden biri olarak bu yaz nasıl geçecek bilmiyorumm :( tur şirketleri mailime birsürü kampanya bilgisi göndermiş, çoğunu açmadan siliyorum :( nasıl olur hiç bilmiyorum ben de eylül ekim gibi bi tatil planlasak diyorum ama bebek hasta falan olursa sonuçta iptal olur şimdiden planlamak da çok zorrr.....

ben eylül de kıbrıs için rezervasyon yapıcam 2 çocukla, bir kere yanına alıcakların çok oluyor ama sen serinkanlı ve sabırlı olursan sorun yok. bebekler için park yatak veriyor çoğu otel. ama yanına temiz bir çarşaf koyabilirsin. taşıma çantası, sling benzeri bişey de al. inşallah emziririsin öyle olunca zaten çok kolay. pusetini de götürüsün. uçmak bile bebekle daha kolay, ucuz. 2 yaş sonrası daha zor ve pahalı. araba ile daha kolay, bagajı doldursun. ben bir ara ikea mama sandalyesini bile taşıdım bagajda. yol üstü lokantalarda onu kullanıyorduk.:52:

ay havaya girdimmmm:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ay heyecanlandım valla;))) şimdiden rezervasyon yapmam da Ağustos gibi karar veririz artık... sabırlı da olucam serinkanlı da olcam söz:1:....bıdığımla şezlongda uyku hayali bile kurdum o kadar yani;))

şimdiden sling bakıyorum ama hangisi karar veremedim... wrap slingleri bağlayamam gibi geliyor babasling alsam yazın bunaltıcı olur mu acaba???

ben slingle yürüyüş yaparım, markete falan rahat giderim diye düşünüyorum ama fikri olan var mi????

Guzel anneler biz esimle kizimizin ismini zeynep olarak belirlemistik ama ne bileyim degisik birseylerde aradim hep, esimin ismi ali ona uygun isimler ariyordum ki Alin diye bir isim buldum nasil sizce? Zarif gibi duruyor ama dalin, balin diye dalga gecebilme ihtimalide var kizimla:)

aaa ben telden goremiorum malesef...bel bas karin hepsi birden olunca cok endiselendim....yani bilmiorum suyum da az ya bisi olsa ben nasil hissedicem erken doum riskim war o anin geldigini dr a gitmem gerektigini nasil anlicam bilemiorum bu cok gerio beni...dr hareketlerini bebein ve kasilmalarini dinle takip et dedi dogum kasilmasi anllattiklarin dedi o kadar diken ustundeyim ki anlatamam.....

Canim sana hak veriyorum bende tereddutlerim yuzunden annemin yanina geldim esimi birakip ufacik bi agrida panikliyordum. Ama simdi diyorumki kendimi bosa strese sokmusum o kadar vakit. Ilk hamileligimiz ne olacak bilmiyoruz sanci nasil bilmiyoruz her degisik agrida ben acaba mi diyorum hemen dakika tutmaya falan basliyorum ama anlarsin zaten dogum sancisini oyle yatmakla falan gecmez dediler bana. Karin agrisi 3 haftadir ara ara bendede oluyor. Cati kemiklerinde sizlama var hep hazirlik agrilari bunlar. Suyunda az ama suyu gelipte cok sonra doguma giren var. Sen bebisinin hareketlerini takip et canim. Saglik ocagina git gerekirse ben en ufak biseyde giderdim kalp atisini dinlemeye. Ama stres yapma hamilelik gecmiyo oyle maalesef.

Canim sana hak veriyorum bende tereddutlerim yuzunden annemin yanina geldim esimi birakip ufacik bi agrida panikliyordum. Ama simdi diyorumki kendimi bosa strese sokmusum o kadar vakit. Ilk hamileligimiz ne olacak bilmiyoruz sanci nasil bilmiyoruz her degisik agrida ben acaba mi diyorum hemen dakika tutmaya falan basliyorum ama anlarsin zaten dogum sancisini oyle yatmakla falan gecmez dediler bana. Karin agrisi 3 haftadir ara ara bendede oluyor. Cati kemiklerinde sizlama var hep hazirlik agrilari bunlar. Suyunda az ama suyu gelipte cok sonra doguma giren var. Sen bebisinin hareketlerini takip et canim. Saglik ocagina git gerekirse ben en ufak biseyde giderdim kalp atisini dinlemeye. Ama stres yapma hamilelik gecmiyo oyle maalesef.

anladim canim yaa hakkimizda hayirlisi olsun bi tanem artik napalim

ay heyecanlandım valla;))) şimdiden rezervasyon yapmam da Ağustos gibi karar veririz artık... sabırlı da olucam serinkanlı da olcam söz:1:....bıdığımla şezlongda uyku hayali bile kurdum o kadar yani;))

şimdiden sling bakıyorum ama hangisi karar veremedim... wrap slingleri bağlayamam gibi geliyor babasling alsam yazın bunaltıcı olur mu acaba???

ben slingle yürüyüş yaparım, markete falan rahat giderim diye düşünüyorum ama fikri olan var mi????
Ben mycey diye msrkanin slingini aldim ayarlams yeri var kumasida ince hani oyle terletecek gibi falan degil insallah memnun kalirim. Tatil konusuna gelince insallah bi sorun cikmazsa annemlerin yazligi var haziranda oraya gidip agustos ortalarina dogru donmeyi dusunuyorum. Insallah bebisim uslu olurda 9 ay yatmanin acisini cikaririm gezerken :)

Back
X