2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Hamile kadın bedduası demişsin ya ben başıma geleni söyleyeyim, hamileyken ne beddua ettiysem bana döndü, korktum valla kimseye beddua etmiyorum artık, düşüncelerime çok dikkat ediyorum. Çok büyük şeyler değillerdi ama çatır çatır oldu, hamileyken günahlarımızdan mı arınıyoruz nedir bana da ders oldu, aman diyeyim dikkat edin. Hatta söyleyebilirim eşime çok sinirlendim araban çizilir inşallah dedim tak benim arabayı çizdiler, annem bir öneri de bulundu hamileyken insanların başına gelenlerle ilgili ( ama detaya girmeyeceğim ), aman sen de evden kurt mu çıkar fare mi gelir diye dalga geçtim yemin ediyorum akşamına evde banyo böceği gördüm ki çok tiksinirim, üç gün sonra balkondan fare girmeye çalışmış, bir sürü ilaçladık, silikonladık. Aman aman.

bebekle ben en erken sehir dışımı 15 gun olarak, 40 gunlukken yaptım. 3500 kg anca olmuştur, erken doğduğu için. anneye büyük azabı oluyor bebek uyuyamıyor duzen istiyor, yardım edende olmazsa gerçekten hayatından soğuyorsun. ki ben ablamın yazlığına gitmiştim. sağolsunlar kimse sen 1 saat uyu biz bebeğe bakalım dememişti, bebek uyur hemen alıp yanıma koyarlar 5 dakka sonra mıyk mıyk ağlama, zaten gecesi gunduzu olmuyor bebeklerin. ama şimdi 3-4 aylık bebekle yurtdışı bile yaparım gibi geliyor. ama bebeğin durumu çok önemli sağlığı uykusu, gidilen ortamda özellikle annenin gerilmemesi rahat ve huzurlu olması mutlu olması gerek Allah korusun sutun kesilebilir ve bedelini yine anne ve bebek öder.

Benim dusuncem bebeklerinizivsallamaktan kucags alistirmaktan korkmayin derim ben. Benim kizim cok gazli ve huysuzdu ilk 3 ay ayagimdan indirpte soyle yatak yuzu gormedim buna inanin hep oturarak bebek ayagimda uyurdum. Sonrs bsbam tavana delik acti ve salincak yaptik bi muddet onunla idare ettik ve 1 yasina geldiginde yataginds krndi kendine yatiyordu :) kucagimda is guc yaptim kucagimdan inmiyordu ama emekleme istegiyle benim kucagimda durmak istemedi gun geldi. Bebekler nasil buyumek istedikletine kendileri karar vetiyor malesef. Bizim yapacagimiz onlara uyum saglayip mutlu birer cocuk olmalari :)

ben de şimdiden tatil hayali kuruyorum canım ya Ekim'de yeterince büyümüş olur mu dersin? ama bizde yazlık yok, şöyle düzgün bi otelde kalsak rahat edebilir miyiz ki??? bebişle şimdiden pazarlık yapıyorum...uslu bi bebek olursan seni denize götürücem diye

Ay KIZLAR hasta teyzelerden biri bana dediki sen 3 haftam var dedin ama senin üç haftam yok. Lohusa yüzü vurmuş sana. Doğuracaksın sen. Haftaya izin al git dedi yaaa:18::18:

ay canım sen böyle dieyince bende korktum şimdi bende sağ bacağımı havaya kaldıramıyorum ondanmıki benimki daha küçük vede çalışıyorum bide hala. inşallah vakitleri gelince olur doğumlarımız yani en azından 37 haftalık olsun lar lütfeeeeeeeeeeen:18:

çok doğru ben de korkarım zaten, çok bunaldığımda allahım sen bilirsin ben sana havale ediyorum diyorum. kötü birşey aklıma getirmiyorum.bir yerde dinlemiştim yapılabilecek en güzel dua allaha havale etmekmiş. hem içim rahatlıyor. dilerim kimse ahımızı almak şu süreçte.

40 ı çıkmadan evden çıkarmam ben de canım şehir dışına.hem belli mi belki uyku düzeni emme düzeni nasıl olacak. sarılığı mı olacak. sen kendini düşünmezsen zaten kimse düşünmüyor. benim ailem de beni bırakıp yazlıklarına gideceklermiş.eşim de bir kaç günlük de olsa işte gitme riski var. tek başıma kalacağım gibi görünüyor. o dönemde beni yalnız bırakanın ben de bana ihtiyacı olunca yanında olur muyum bilmem artık...

ne güzel kontroller sıklaştı bebişleri daha sık göreceğiz.her seferinde dahada büyümüş oluyorlar çok tatlı.bazı arkadaşlar görmüşler bende çok özledim perşembe günü kontrolümüz var bakalım bu kez neler duyup göreceğiz merak ediyorum.bende çok uzun süre ayakta kalamıyorum yürüyemiyorum.hemen belim,karnım ağrıyor.geceleri ellerim uyuşuyor.birde sizdede oluyomu bilmiyorum ama bazen oraya iğne yada bıçak batıyormuş gibi oluyor ayaktayken.sanki bebek çıkacak gibi oluyo.doktora sorcam ama nası tarif etcem bilemedim:26:

Ay KIZLAR hasta teyzelerden biri bana dediki sen 3 haftam var dedin ama senin üç haftam yok. Lohusa yüzü vurmuş sana. Doğuracaksın sen. Haftaya izin al git dedi yaaa:18::18:

ah bu teyzelerrrrr.. aç bu çocuk üşümüş üstünü ört doumadı bu çocuk uykusu gelmiştir.... vs.vs.. bu teyzelerrrrrrrr daha neler dicekler boşver canım takılma sen onlara

ah bu teyzelerrrrr.. aç bu çocuk üşümüş üstünü ört doumadı bu çocuk uykusu gelmiştir.... vs.vs.. bu teyzelerrrrrrrr daha neler dicekler boşver canım takılma sen onlara

aynı şeyi düşündüm, ah bu teyzeler diye :) ama biz de teyze olacağız bakalım biz nasıl olacağız:)

valla iki gündür şuraya tekrar yazıyorum ya havam değişti iyi geldi.

ah şu teyzeler yazacaktım tam

Saol canim amin insallah bizde bikac hafta sonra kavuscaz annecimle o varken nedense bu yasimda olmama ragmen guvende hissediyorum islerimiz bitti sayilir darisi basina insallah..

kuzenim dğurdu doğurucak teyzem 5 aydır yanında çok güzeldir eminim kuzenimle aynı gunde doğuruyosun bu arada canım allah kısmet ederse

bende çok özeniorum işkence gbi geliyor iş yerinde oturmak. 37 de ayrıldığımızda 3 haftayı kullanabilsek bari:)

valla bana hıc evde dınlenemıcekmısım gıbı gelıyor bu yuzden hep dua edıyorum 40 da doğyrayım dıye :) hayırlsı bakalım artı k canım yaaa ama cidden artık son zamanlarımı evde oturup tadını cıkarmayı cok ısterdım valla çalışmaktan hamıleleiğimi anlamadım desem yerıdır.. hergun işe meyve gtır süt getr malum akşama kdr burdayız evdeki gıbı rahatlık olmuyokı.. işkence gibi gelıyor bazen akşama kdr oturuyorum bende uyusuyorum belım ayaklarım ((

slm cnm bende dün gördüm bebişimi,3 hafta sonra tekrar gidicez.
Şikayetlerimiz aynı bende çok çabuk yoruluyom sırtım belim ağrıyor ellerimi yumruk yapamıyorum ağrıyor,dizlerimi bükemiyorum.
Bide alttan iğne batıyor gibi oluyor.
Doktor bunların normal şikayetler olduğunu söyledi,bebeğim baş aşağı dönmeye başlamış.
Tuzlu yeme dedi,hergün tansiyonunu ölçtür dedi.
Ağrılarımın çok olması 14 kilo aldığım için olabilirmiş,doğuma kadar 3 kilodan fazla alma dedi.

Canim senle ayni gun gozukuyoruz. Artik yataktan kalkarken bir anda kalkmayin yavas yavas kalkin basiniz donebilir diye okumustum. Bana 24. Haftadan sonra sirt ustu kesinlikle yatma demisti doktor. Ben surekli sola yatiyorum ama hep kendimi sirt ustu buluyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bol bol c vitamini al portakaldı, mandalinaydı falan, bi de doğal antibiyotik al sarımsaklı yoğurt çorbası, sarımsaklı yoğurtlu sos yapacağın yemekler vs. az kaldı az hasta olmayın.

hergun 1 limon sıkıp bı dıkışte ıc cnm ben 1 aydır hastayım halen daha ızleri var sakın hasta olma c vıtamını bıde tavuk suyuna corba cok ıyı gelıyor karabıberli tvasıyemdir ıhmal etme gecmiş olsun sımdıden

bende de oluyor cnmm hatta baya telaş yapmıstım ama burdan okuyunce genelde herkeste var bu tazr ağrılar sanırım rislkli bi durum yoktur ama dr.larımıza söylemek gerek her ıhtımale karşı..

Evet ikinci cocugum olacak insallah. Kizim cok rahat bir bebekti. Emzirip yatagina koydum hep. Fazla ellemedik acikcasi gazi falan da yoktu. Uykulari cok duzenloydi hala sakindir rahattir. Korkumuz ikincisinin boyle olmamasi. Bebeklerin yapisindan geliyor aslinda insallah seninki de rahat bir bebek olur canim. Bu arada gaz cikarma konusunda sallamanin etkili oldugu dogru. Gosterdigin besige bakmistim ama boyutundan emin olamadim. Aklima yatan bir urun aslinda. Elektrikliler de cok uzun sure kullanilmiyor aklinda bulunsun. Tesekkur ederim :)

dr um 32 de çalışabiliri verirken dediki hamilenin dinlenme şekli yataraktır. madem çalışmak istiyorsun 5 ten sonra gttiğinde yatacaksın dedi oturrark dinleneyim deme sakın dedi. bende misafrlik olayını falan kaldırdım hayatımdan. napim bnde gtmiyorum bi yere gelende olmuo şu günlerdeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…