2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. şöyle ki;
şuan 37+0 haftalık gebeyim. 33. haftadan beri su azlığım sebebiyle 3 günde bir kontrol ediliyorum. bu kadar sık kontrol edilmemin nedeni daha önce bebek kaybetmiş olmam doktorumun bana sabıkalısın işi sıkı tutmalıyız demesi. 3 hafta boyunca suyum sınırda ve bebeğin durumu iyi gitmişti. 36+0 da sezaryenle bebeği alıcaktı. normal doğum yapamazsın, suyun az iki kasılmada bebeğin kordonu bebekle rahim arasına sıkışır kalp atışları yavaşlar seni apar topar sezaryene alırız bunlar hep yaşadığımız şeyler gerek yok demişti. mecbur kabul etmiştim. sezaryen tarihini kesinleştirmek ve bebeğin durumuna bakmak için gittiğim kontrolde bi baktık suyum kayda değer şekilde artmış. 35+4 idim o kontrolde. sonraki kontrolde suyum yine azalmıştı ama sanırım eskisi kadar azalmamıştı çünkü sonradan normal doğumu deneyebiliriz demeye başladı doktorum. o günden beri hala 3 günde bir kontrole gidiyorum. ve son kontrolde 30 nisanda 38+2 oldugum gun bebeği alalım dedi doktor. normal doğumu çok istiyorsun suni sancıyla normal doğumu başlatırız her şey yolunda giderse sancı tutarsa bebek sorun çıkarmazsa normal doğum yaparsın eğer aksi olursa sezaryene çeviririz dedi. çok sevindim. çünkü sezaryen olmayı asla istemiyordum. bir de şöyle bir husus var bebeğim şu an 2.5 kg. çok büyük bebeği zaten doğuramazsın dedi neden çatım mı dar dedim ( o gun çatı muayenesi yapmıştı) minyonsun anneye göre bebek dedi. hala anlayabilmiş değilim bu ne demek. buyuk derken kaç kiloluk bebeği kasdetti 3 kilo buyuk değildir herhalde. neyse asıl soruma döneyim. şu an kafam biraz karışık çünkü yakın bir aile dostumuz var kadın doğumcu gebeliğimin başından beri hep telefonla konuşuyoruz. bana neden normal doğumda ısrar ediyorsun sezaryen olman senin için daha iyi şartların onu gerektiriyor. suni sancı tutmayabilir dedi. bir önceki gebeliğimde normal doğum yapmıştım suni sancıyla 11 saatte olmuştu dedim. o bebek yaşamıyordu gözden çıkarmışlardı bu farklı dedi. kalp atışları yavaşlayabilir vs vs. e iyi tamam ama hep varsayımlara göre hareket edilmez ki. forumda da suni sancıyla ilgili bazıları 5 saatte doğum tamamlandı çok rahattı derken bazıları hayatımın hatasını yaptım bilmem kaç saat sancı çektim nefes aldırmayan bir sancıydı sonunda sezaryene alındım açılma olmadı doğum başlamadı demiş. ben açıkçası bir önceki doğumda sancının tutmasına ve epidural yaptırıcagım için dayanılmayacak sancıları çekmeyeceğime güveniyorum. bu nedenle normal doğumu denemek istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz kızlar? siz olsaydınız ne yapardınız?

canım doktorun zaten seni çok güzel yönlendirmiş, normal doğumu deneyecek, ama risk görürse sezeryana alacakmış. ben bi an kendimi senin yerine koyuyorum, %10 risk bile olsa bu riski almazdım heralde çünkü öncesinde bir kayıp yaşamışsın. en güzel cevabı doktorundan alırsın bence. bazısı 2 saat sancıyla da doğuruyor, bazısı bir gün bile çekiyor onu bilemezsin,ne kadar da olsa doğum sancısı dayanılmayacak bir sancı diye düşünmüyorum ben dayanırsın, hepimiz dayanırız mutlaka, önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. bol bol dua et hayırlı doğumun hangisiyse o olsun. Allah yardımcın olsun canım.

Cnmgecmis olsun.
yenidogan unitesinde kuvez var ve yenidogan yogunbakimda kuvez var.benim gidecegim hastane boyle.
hamileligimde gecirdigim griplerde paket paket streplis pastil kullandim.bir yan etkisi yok.
Bol ihlamur kusburnu iyi geliyor.

merhaba kizlar... 3 gündür cok fena kasiniyordum avuc iclerim bacaklarim her yerim.. bugun doktorumu aradim hemen tahlil istedi kan ve idrar vermeye gittim yarin cikacak sonuclar. gebelik kolestazi diye bisey varmis ondan suphelendi eger varsa bebek ölümü sendromuna sebep olabileceginden 37 haftayi doldurduğu gibi aliyorlarmis canim sikkin kasina kasina yatiyorum. yarin nasil gelicek.. allahim bi sag salim alsaydik kucagimiza. .

Ben asla riske giremezdim senin durumunda keşke herkes normal doğum yapsa ama bazen şartlar belirliyor ne yazıkki doğum yöntemini. Doktorum çok olumlu önce normal denemek istemiş demekki çok risk görmüyor durumunda.ama ben çok takıntılı biriyim risk alamazdım sanırım.şu anda bile şekerim yüzünden çok tedirginim azıcık bişey hissetsem doktora gidiyorum .en doğru kararı doktorunla beraber sen verebilirsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun. inşallah korktuğunuz gibi olmaz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynen...akşam ağladım artık sol yanımın uyuşukluğundan.donerken iki gundur çatı kemiklerimden de katurt kuturt sesler geldi...kasıklarımda ağrı....önce sol taraf geçti iki saat sonra sağ taraf ....oldukça şiddetliydi doğum sancılarını hatırlattı bana moralim bozuldu...ne guzel düşünmüyordum:18::2:

ben 32.haftada yaşadım çok yoğun değildi ama aklıma geldikçe kaşınıyor nokta nokta yara yapıyordum safra vekaraciğer enzimlerine bakıldı temiz çıktı.başka sebeplerden dolayı ciğer geliştirici iğne yapılmıştı.içinde steroid var kaşıntınada iyi gelecek demişti doktorumgercekten çok buyuk ölçude rahatlattı.dermotolojı bitkisel ilaçlar filan hiçbiri fayda etmiyormuş...bol duş su rahatlatıyor doğumdan sonra geçiyormuş...

aaa bende ilk duydum hayatta yikatmazlar bana tezeler tezeleler ));) ama su gibi si de yok haklisin...

Aldigin suni sanci sadece sanci olacak,normal baslayan bir dogum olsa sanci aralarinda dinlenme ya da vucudunun o agriya ek olarak seni rahatlatacak hormonlarda uretecek..
Sahsi fikrim ben olsam sezeryan olurdum..
Herkes farkli evet belki cok kolay olacak belki zor ama sansa birakilacak bir durum degil gb canim..
Allah yardimcin olsun..

endiselerimizin korkularimizn mutluluklarimizin ayni olmasi tek olmadigimizi bilmek bile yuregimi isitio ) ;) anneme soledim de dio ki zaten istesende cok uzun duz yatamasin illa saga sola donersin...eskiden dr sola saga demezdi ama organimiz kalpimiz sikisir hemen sola saga donerdik derdi ))

Kendimize nasıl seslendiğimiz cok önemli o tip durumlarda.. Ben "oh oh kemiklerim açılıyor çok mutluyum şuanda" falan gibi şeyler soyluyorum.. Değişik bi biçimde acı diniyor.. Yani beden zihni izliyor zihinde sesi izliyor.. Muhtemelen doğum yaparken de sancı geldiğinde göbek atmayı planlıyorum :)))

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar ömerim geliyo şimdi aradılar elim ayağıma dolandı eşimle kardeşim gidiyolar şimdi hiç bir şeyi yokmuş paşamın

ohhh super yaaaaa uyu uyan aptal olan kafam kendine geldi heyoo heyoooo ) ;)) ;)) gozun aydin allahim bizlerede nasip etsin gozun aydin )

bıtmek uzere az kaldı :)) ha gayret!! 20 gun sonra ıstedıgımız gıbı yatarız )

Yani çok şükür 1 haftadir geriden gele gele okumayi bitirdim...100 den fazla sayfa okudum canlar insaf yaa...

Northstar, mucize, moonserose,dalokaysmom,nurgulalper hepinizi tebrik ediyorum allah sağlıkla büyümeyi nasıp etsin yavrularinizi 💗

Papatya canım inşallah zamanında gelir yavruşun.

Oferta kuzum dikkatli ol tansiyon şeker mühim kv ne de çok selam söyle benden 😡

Lilacsofie ve papatya kızların cicilerini çok beğendim Güle güle kullansinlar inşallah benim de cibinlik ve halı eksiğimiz var bir de bazı cicilerini ananesi aldı gelirken getirecek tamamen bitince ekleyecegim fotoğraf

Bende mantar baş gösterdi dr ile konuştum telefonda travazol kullanabilirsin dedi iç tarafta da kaşıntı var deyince fitil söyledi tek kullanımlık dün alamadımbugün temin edeceğim gece kullanacağım gerçi dün gece travazol sürmüstüm o iyi geldi Son zamanlarda olacak şey miydi bu şimdi yaa... Normal doğum istiyorum üstelik neyseki dr um çok rahat. Sakinlestiriyor beni

Ben artık iyice agirlastim büyüdüm karnım çok gergin ve kaşınıyor kızım hep sağ tarafta sağ tarafı catlatti sağolsun...35+3 oldum 8 kilo aldım 10ıle tamamlarım insallah.

Arada yokluyorum cicikleri uyarmadan süt falan yok henüz.kocacik ile cinsi munasebet durma noktasinda zarar vermekten çok korkuyor garibim son zamanlarda doğum başlamazsa zorla da olsa baştan çıkarmaya çalışacağım artık😶

Hurma aldım pazardan düzenli olarak yemeye başlarım.benim kız kanalda falan değil fir dönüyor icerde hala yukarda alttan üsten vuruyor patir patir...

32 gün kaldı herkes 20 gun sonra dogurursun diyor daha dr bile birsey demedi kızım zamanında gelsin yaaa

Çok uzun yazdım malum 1 haftadir yazamiyorum kusura bakmayın kuzular....

Dogum yapan arkadaslarin gozu aydin benim gibi beklwyenlerede allah sabir versin
Sayili gunlerimiz kaldi artik ve son gunler cidden gecmiyormus..
Benim bi sorum olcakti benimle ayni bdt olan arkadaslardan sezeryan tarihi alan oldumu? 2 gun once bizimde kontrolumuz vardi oglum 2700 gr olmus boyuda 48 cm umarim hepimiz saglicakla kucaklariz...
Bu arada butunhazirliklarimiz bitti pisik kremi hariç ciciler bolumunede ekledik..hepinizden guzel haberler bekliyorum kizlar

Bebegi yikama meselesine doktorlar gobegi dusmeden yikamayin diyolar artik, komsuma da aynisini soyledi, herkes sacmalama yika kokuttun cocugu diye baski yapti ama kimseyi takmadi yikamadi. Gobegi dusunce yikadi, simdi bebek yikanmayi o kadar seviyoki yavrum kuzu gibi bakiyo yikarken cok tatliii

40 gün yalniz kalmama meselesi hurafe degil, malesef arastirip dogrusunu ogrenmiyoruz bu konularda duydugumuz isimize gelirse inanip yapiyoruz gelmezse amaann bosver hurafe bunlar diyoruz. Mümkün oldugunca yalniz kalmamaya calisin, ozellikle geceleri. Hep ayni ornegi veriyorum ama komsum fa yeni dogum yapti arastirdik yalniz birakmayin dediler, esi aksamlari genellikle arkadaslariyla takilan eve gelmeyen biriydi, bunu duyunca baska kimseleri de olmadigi icin mecbur 40 gece disari cikamadi, adam lohusa depresyonuna girdi kirki cikinca kirk gün e e girmiycem yeteeerr diyodu

Bu düz yatma meselesinin ne sakincasi var, ben yan yatinca rahatsiz oluyomus gibi geliyo, toplaniyo sıkışıyo küçücük kaliyo yavrum, sonra sirtustu yatiyorum bi yayiliyo rahatliyo sanki. Yan yatinca onu eziyomusum gibi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…