ben de burda ilk dogumlar ii kotu yorumlar okudum ya moonsres falan....sonra yuzum degisti heralde esim nen war dedi korkma biz ne istersek onu yaptiricaz falan dedi ama ben titriom o titrio sonra beni sakin yanliz birakma 1 sn bile bak sensiz kalamam dedim gozlerim doldu....begendigim canta reklami wardi bu cantadan almadan ölursem sen al emi kizimla saklayin dedim basladim aglamaya bi baktim bu da aglio cok garip bi duygu cokKizlar kontrole gittigim hastane dogum yapicagim yer...
biz esimle koridorda beklerken dogum yapmak uzere olan bir kadinin sesi geliyordu ciglik cigliga bagiriyordu garibim korktum strese girdim korkudan aglamamak icin kendimi zor tuttum :)) sonra bir an kadinin sesi kesildi ardindan bi kac saniye sonra bebisin aglama sesleri hastaneyi inletti resmen...
Ben bile rahatladim o aglama sesiyle susmak bilmedi bir turlu esim de baba olmus gibi bebegin aglamasiyla hem sasirdi hemde cok sevindi sanirim oda degisik psikolejide suan heyecanli sabirsiz ve urkek görunuyor :))
gecmis olsun hayatim tam zamani bol bol dinlen ozman.....Herkese merhaba bugün izne ayrıldim çok sükür, kontrolüm vardı vücudumda ödem cok fazla olusuyor bas agrım var tansiyonum da yüksek cikti gebelik zehirlenmesi olabilir dedi doktor kilo fazla aliyorum bi nedeni de buymuşbebegim 2 haftada 26 gr tek almis bol bol dinlenmem gerekiyor tam vaktinde izne ayrilmisim yani. benimle ayni belirtileri gösterenler dikkat etsin, hayirlisiyla saglikli bir şekilde dogum yapariz insallah
bazı durumlarda rahat olmak lazım haklısın. bunu başarabilmeyi diliyorum yoksa kendi kendimi yoktan yere lohusalık depresyonuna sokucamQUOTE]
ben o denli pimpirikliyim de dogumdan sonra ki hic bisiyden korkmuorum...kizimla yemek yapar uyur gezerim aglarim dus alirim vb. hep bole planlarim war umarim dusundugum gibi de cikar....sende bole dusun oglene kadar is guc sonrada gzerim mezerim gibi planlar yap tatlim...
Nurgulalper ayyyy cok sevindim bebegine kavusuyosn ne guzelll,.,kizlar merak ettim yenidogan unitesi ve kuvez farklimi..birde her arastirma hastanesinde yenidogann unitesi oluyomu sanirim kuvez heryerde oluyoda yenidogan her yerde yok dimi.malum erkwn.dogum riskim var her ihtimali arastirmam lazim.birde cok kotu faranjit olmusum oksuruyorum cok kotu gicik seklinde arkaarkaya umarim bebege.zarar vermezz( doktora gittim ilac yazamam :18:ama.pastil kullanabilirsin dedi strepsils die bi marka kullanan oldumu pastil?
canim ewet yeni dogan yogun bakim unitesi ve yenodogan kuwezi farkli....imis bende erken dogum riskim ortaya ciktigi donemde ogrendim benim gittigim hastanedr ikiside yok imis...fakat 36 .haftadan sonra farkli bir komplikasyon olusmadigi takdir de de ikisinede ihtiyac kalmiyormus.....4 milyar dogum yaptiran bir ozel hastanede dogum yapti akraba ama yetersiz kaldi kuwez die goturduler baska hastaneye....( benim iki hastaneye gitme sebebim bu du ) ama artik daha rahatim olan hastaneden bile sewk edebiliolar bosuna stres yapmamak lazim mis....o pastilden de kullandim majezik bogaz spreyide kullandim...Nurgulalper ayyyy cok sevindim bebegine kavusuyosn ne guzelll,.,kizlar merak ettim yenidogan unitesi ve kuvez farklimi..birde her arastirma hastanesinde yenidogann unitesi oluyomu sanirim kuvez heryerde oluyoda yenidogan her yerde yok dimi.malum erkwn.dogum riskim var her ihtimali arastirmam lazim.birde cok kotu faranjit olmusum oksuruyorum cok kotu gicik seklinde arkaarkaya umarim bebege.zarar vermezz( doktora gittim ilac yazamam :18:ama.pastil kullanabilirsin dedi strepsils die bi marka kullanan oldumu pastil?
kızlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. şöyle ki;
şuan 37+0 haftalık gebeyim. 33. haftadan beri su azlığım sebebiyle 3 günde bir kontrol ediliyorum. bu kadar sık kontrol edilmemin nedeni daha önce bebek kaybetmiş olmam doktorumun bana sabıkalısın işi sıkı tutmalıyız demesi. 3 hafta boyunca suyum sınırda ve bebeğin durumu iyi gitmişti. 36+0 da sezaryenle bebeği alıcaktı. normal doğum yapamazsın, suyun az iki kasılmada bebeğin kordonu bebekle rahim arasına sıkışır kalp atışları yavaşlar seni apar topar sezaryene alırız bunlar hep yaşadığımız şeyler gerek yok demişti. mecbur kabul etmiştim. sezaryen tarihini kesinleştirmek ve bebeğin durumuna bakmak için gittiğim kontrolde bi baktık suyum kayda değer şekilde artmış. 35+4 idim o kontrolde. sonraki kontrolde suyum yine azalmıştı ama sanırım eskisi kadar azalmamıştı çünkü sonradan normal doğumu deneyebiliriz demeye başladı doktorum. o günden beri hala 3 günde bir kontrole gidiyorum. ve son kontrolde 30 nisanda 38+2 oldugum gun bebeği alalım dedi doktor. normal doğumu çok istiyorsun suni sancıyla normal doğumu başlatırız her şey yolunda giderse sancı tutarsa bebek sorun çıkarmazsa normal doğum yaparsın eğer aksi olursa sezaryene çeviririz dedi. çok sevindim. çünkü sezaryen olmayı asla istemiyordum. bir de şöyle bir husus var bebeğim şu an 2.5 kg. çok büyük bebeği zaten doğuramazsın dedi neden çatım mı dar dedim ( o gun çatı muayenesi yapmıştı) minyonsun anneye göre bebek dedi. hala anlayabilmiş değilim bu ne demek. buyuk derken kaç kiloluk bebeği kasdetti 3 kilo buyuk değildir herhalde. neyse asıl soruma döneyim. şu an kafam biraz karışık çünkü yakın bir aile dostumuz var kadın doğumcu gebeliğimin başından beri hep telefonla konuşuyoruz. bana neden normal doğumda ısrar ediyorsun sezaryen olman senin için daha iyi şartların onu gerektiriyor. suni sancı tutmayabilir dedi. bir önceki gebeliğimde normal doğum yapmıştım suni sancıyla 11 saatte olmuştu dedim. o bebek yaşamıyordu gözden çıkarmışlardı bu farklı dedi. kalp atışları yavaşlayabilir vs vs. e iyi tamam ama hep varsayımlara göre hareket edilmez ki. forumda da suni sancıyla ilgili bazıları 5 saatte doğum tamamlandı çok rahattı derken bazıları hayatımın hatasını yaptım bilmem kaç saat sancı çektim nefes aldırmayan bir sancıydı sonunda sezaryene alındım açılma olmadı doğum başlamadı demiş. ben açıkçası bir önceki doğumda sancının tutmasına ve epidural yaptırıcagım için dayanılmayacak sancıları çekmeyeceğime güveniyorum. bu nedenle normal doğumu denemek istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz kızlar? siz olsaydınız ne yapardınız?
şuan 37+0 haftalık gebeyim. 33. haftadan beri su azlığım sebebiyle 3 günde bir kontrol ediliyorum. bu kadar sık kontrol edilmemin nedeni daha önce bebek kaybetmiş olmam doktorumun bana sabıkalısın işi sıkı tutmalıyız demesi. 3 hafta boyunca suyum sınırda ve bebeğin durumu iyi gitmişti. 36+0 da sezaryenle bebeği alıcaktı. normal doğum yapamazsın, suyun az iki kasılmada bebeğin kordonu bebekle rahim arasına sıkışır kalp atışları yavaşlar seni apar topar sezaryene alırız bunlar hep yaşadığımız şeyler gerek yok demişti. mecbur kabul etmiştim. sezaryen tarihini kesinleştirmek ve bebeğin durumuna bakmak için gittiğim kontrolde bi baktık suyum kayda değer şekilde artmış. 35+4 idim o kontrolde. sonraki kontrolde suyum yine azalmıştı ama sanırım eskisi kadar azalmamıştı çünkü sonradan normal doğumu deneyebiliriz demeye başladı doktorum. o günden beri hala 3 günde bir kontrole gidiyorum. ve son kontrolde 30 nisanda 38+2 oldugum gun bebeği alalım dedi doktor. normal doğumu çok istiyorsun suni sancıyla normal doğumu başlatırız her şey yolunda giderse sancı tutarsa bebek sorun çıkarmazsa normal doğum yaparsın eğer aksi olursa sezaryene çeviririz dedi. çok sevindim. çünkü sezaryen olmayı asla istemiyordum. bir de şöyle bir husus var bebeğim şu an 2.5 kg. çok büyük bebeği zaten doğuramazsın dedi neden çatım mı dar dedim ( o gun çatı muayenesi yapmıştı) minyonsun anneye göre bebek dedi. hala anlayabilmiş değilim bu ne demek. buyuk derken kaç kiloluk bebeği kasdetti 3 kilo buyuk değildir herhalde. neyse asıl soruma döneyim. şu an kafam biraz karışık çünkü yakın bir aile dostumuz var kadın doğumcu gebeliğimin başından beri hep telefonla konuşuyoruz. bana neden normal doğumda ısrar ediyorsun sezaryen olman senin için daha iyi şartların onu gerektiriyor. suni sancı tutmayabilir dedi. bir önceki gebeliğimde normal doğum yapmıştım suni sancıyla 11 saatte olmuştu dedim. o bebek yaşamıyordu gözden çıkarmışlardı bu farklı dedi. kalp atışları yavaşlayabilir vs vs. e iyi tamam ama hep varsayımlara göre hareket edilmez ki. forumda da suni sancıyla ilgili bazıları 5 saatte doğum tamamlandı çok rahattı derken bazıları hayatımın hatasını yaptım bilmem kaç saat sancı çektim nefes aldırmayan bir sancıydı sonunda sezaryene alındım açılma olmadı doğum başlamadı demiş. ben açıkçası bir önceki doğumda sancının tutmasına ve epidural yaptırıcagım için dayanılmayacak sancıları çekmeyeceğime güveniyorum. bu nedenle normal doğumu denemek istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz kızlar? siz olsaydınız ne yapardınız?
Bende arkadasa katiliyorum canim.Kendimi senin yerine koyarak dusundum bu cevabi verirken.Rabbim kolaylik verir ins.Hem Allah insana dayanamayacagi intihani vermezmis canim korkma ins.Sen guclu bi annesin.,.canım doktorun zaten seni çok güzel yönlendirmiş, normal doğumu deneyecek, ama risk görürse sezeryana alacakmış. ben bi an kendimi senin yerine koyuyorum, %10 risk bile olsa bu riski almazdım heralde çünkü öncesinde bir kayıp yaşamışsın. en güzel cevabı doktorundan alırsın bence. bazısı 2 saat sancıyla da doğuruyor, bazısı bir gün bile çekiyor onu bilemezsin,ne kadar da olsa doğum sancısı dayanılmayacak bir sancı diye düşünmüyorum ben dayanırsın, hepimiz dayanırız mutlaka, önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. bol bol dua et hayırlı doğumun hangisiyse o olsun. Allah yardımcın olsun canım.
Bebeğim çok hareketsiz korkmaya başladım daha dün doktordaydım tekrar gitsem tuhafmı olur şimdi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben ozelden yazamiyorum simdilik, a bana ozelden yazarsan telefonunu gorebilirim sanirim, ben de arar gorusurum, cok tesekkurCanım bizim kadınla konuştum, bahsetmiştim ya arkadası var diye. Türkçe biliyormus ama 40lı yaslarda değilmiş. 27 imiş. Telefonunu verebilirim dedi kadın. Yine de sen Lilacsofienin dediği dogrultuda görüşmelerini yaparsın...
Cok yardimci oluyorsun canim , tecrube farkli birsey iste, burayi o yuzden cok seviyorum, hepiniz harikasiniz:))Rica ederim canım ne demek, birbirimize bir nebze olsa da yardımcı olabilmek için burdayız.
Testler şöyle;
HbsAg
Anti HCV
Anti HIV
Akciğer röntgeni
4'lü portör testi (bunda burun, boğaz, gaita vb de bebeğe bulaşması halinde kalıcı ve tehlikeli olabilecek virüslerin ve gaita parazitleri araştırılıyor.)
Tam kan sayımı
Eğer listeyi küçültelim derseniz;
HbsAg
Anti HCV
Anti HIV
Gaitada parazit ve yumurtaları
.Kızlar ömerim geliyo şimdi aradılar elim ayağıma dolandı eşimle kardeşim gidiyolar şimdi hiç bir şeyi yokmuş paşamın
Gozunaydinnnn Allah bir daha hiicc ayirmasin yavrucugunla
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bebeğim çok hareketsiz korkmaya başladım daha dün doktordaydım tekrar gitsem tuhafmı olur şimdi.
Kızlar günler geçtikçe heyecan sevinç endişeler artıyor Dr haftaya çatı muayenesi yapıcam dedi şimdiden endişeleniyorum 37 haftadayım doğum şeklini düşünemiyorum oğlum nasıl gelmek isterse öyle gelsin diyorum. Dünden beri felaket bir sol bacak ağrım var özellikle baldırda yaşayan var mı ?
Kızlar ömerim geliyo şimdi aradılar elim ayağıma dolandı eşimle kardeşim gidiyolar şimdi hiç bir şeyi yokmuş paşamın
Bir de son sorum: ( bu konuyla ilgili diger arkadaslarin canini da fazla sıkmak istemiyorum)
Bakicilara ne kadar ödüyorsunuz?
Cok az zaman kaldi, 2. Bebegim bu, tekrar ayni heyecani yasayabilecek miyim diye bazen kafama takiliyor, aralarindaki dengeyi umarim ayarlar ikisini de iyi birer anne baba olabiliriz.
Selam kizlar.bugun doktor randevum vardi 35+1 gunluguz 2 kilo 780 gram geldi oglum.suyu falan iyi kendi iyi cok sukur fakat benim bir haftadir elimde uyusma vardi hergun daha kotuye gidiyordu bugun soyledim doktora magnezyum yazdi.bir hafta icinde gecmezse ortapediye git dedi.el bileginden ameliyat yapabilirler hazirlikli ol dedi.moralim cok bozuldu zaten bu ay yine kilo vermisim.bi ay aliyorum bir ay veryorum.toplamda 4 bucuk kilo almis oldum oda zaten bebek.dokuzuncu ayda sen kilo almazsin artik dedi.bebek alir sende ortalama 5 kiloyla gebeligi tamamlarsin dedi.kiloyu takma onemli olan bebek dedi ama takiyorum iste.bebek 800 gram almis ben yarim kilo az cikiyorum yani 1 kilo 300 gram vermis oluyorum aslinda.normalde olsa veremezdim.neyse kizlar fazla uzattim sanirim benden bu kadar
merhaba kızlar
benim de idrarda protein çıktı
gebelik zehirlenmesi olabilir
bize çok dua edin
Kızlar ömerim geliyo şimdi aradılar elim ayağıma dolandı eşimle kardeşim gidiyolar şimdi hiç bir şeyi yokmuş paşamın
kızlar bi de beni önceden alttan muayene etmişti,su gelme şüphesindendolayı
çatı muayenesi yapmayacağını söyledi
ondan anlamışmıdır ki,çatı muayenesi ona mı benziyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?