normal dogim istemedigim icin bu acilma oldugunu tahmin ettigim agrilr her ne kadar canimi siksada) cok dogru bir tespit yattigim yerde dizlerim hafif cekip aacinca rahat uyuya kaliorum...ama sonra hemen sola donuorum sonra saga bi bakiorum yine duz yatiorum dilerim kizima bi zarari yoktur...
Cookk tesekkur ederim haberlerini bekliyorum, yararli bilgiler icin ayrica tesekkur ederim.
Operasyon hakkında benimde bilgim yok canım
İnş dediğin gibi olur yarın eve getiririz yavrumu... sütü sağdığım gibi koydum dolaba ama yanlışmı yapıyorum diye kuşku düştü
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İşte kaçak oldugu için biz de tereddüt ettik nerede yaptırsak diye... Bir fiyat soralım bakalım civardaki yerlere..sagol canım
Gunaydinlar kızlar..hala doğurmadım bekliyoruz..bugun kontrolumuz var sanırım bu hafta dogum olması gerekiyo artık yarın 38 e giricez cunku dualarınızı bekliyorum .. Cok heyecanlıyım tarif bile edemem iki bebek ve ben nası olucaz acaba:)
Yok canim dogru anladin. Gobegi dusene kadar yikamiycam. Hem enfeksiyon riskinden hem de dogdugunda bebegin ustunde adini hatirlayamadigim bi tabaka oluyor ya o bebegi koruyormuymus neymis. Kafasini falan oyle kanli pis birakmam tabi de. Zaten ortalama 1 hafta suruyor gobek dusmesi. Yani suan icin boyle dusunuyorum :)
Pasaportu vardır nasılsa, sorun olacağını sanmam. Yapıyorlar mı ve fiyat bilgisi alınca bana haber verir misin sakıncası yoksa. Yaptıramazsanız belki elimden birşeyler gelir, ablamla bir konusurum.
Geçmiş olsun cnm zor oldu senin için inş tez zamanda sağlıkla kucağına alırsınKızlar ben bugün geldim evimdeyim ama oğlum hastanede kaldı malesefeşim görüsmeye çalıştı hafta sonu ve nöbetçi doktor olduğu için bilgi vermiyolarmış malesef göstermedilerde ... yarın kendi doktoru bilgi verirmiş yarın gidicez eşimle..... hemşire biraz bilgi vermiş bebek iyi korkmayın yarın çıkarabilirler demiş inş çıkar yarın dua edin nolur.... süt sağmakla uğraşıyorum az az gelmeye başladı. İlk gelen ağız sütüde dolbaba koyuluyomu bide sağıp hemen dolaba koyunca bişey olmaz dimi bekletmem lazımmı bilen biri cevaplarsa sevinirim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kızlar lohusa 40 gün yalnız bırakılmaz diye bir inancınız var mı sizin de? ben öyle duymuştum. annem ancak 20 gün kalabilecek yanımda öbür 20 gün napıcam derdi sardı beni. bu konuda pek araştırma yapmak da istemiyorum korkutucu şeyler yazabiliyor bazıları bazı şeyleri bilmemek daha iyi. siz ne düşünüyorsunuz?
Sagolasın canım, bugün bir araştırmamızı yapalım, yazarım buradan hemen... Bir de bir şey daha sorayım, tam olarak hangi testleri yaptırmak lazım? Seni de soru yagmuruna tutuyorum sabah sabah ama :)
Rica ederim canım ne demek, birbirimize bir nebze olsa da yardımcı olabilmek için burdayız.
Testler şöyle;
HbsAg
Anti HCV
Anti HIV
Akciğer röntgeni
4'lü portör testi (bunda burun, boğaz, gaita vb de bebeğe bulaşması halinde kalıcı ve tehlikeli olabilecek virüslerin ve gaita parazitleri araştırılıyor.)
Tam kan sayımı
Eğer listeyi küçültelim derseniz;
HbsAg
Anti HCV
Anti HIV
Gaitada parazit ve yumurtaları
Biz de haftasonu bebek bakımı eğitimine gittik, göbek düşene kadar yıkamayın dediler canım
Bebişin göbeği suyla temas ederse daha geç düşermiş, kuruma süreci etkilendiği için. Bir de mikrop kapabilir tabii(
Oğlumun göbeği epey geç düşmüştü, o vakte kadar silmiştim vs ama sonrasında her gün yıkadım. Halen de öyle, benimki çok sever yıkanmayı koşa koşa gider ama ablamın oğlu bebeklikten beri kıyametleri koparırdı yıkanırken. Koca adam oldu halen yüzüme su gelmesin der:) Biraz da bebeğine bağlı galiba
Yikanma kismini duymamistim. Ben kataterim cikar cikmaz yikanmayi dusunuyorum hem sicak su sut getirir diyorlar ya. Bebegi de gobegi dusunce yikiycam Allahin izniyle. Ne bileyim kafama takildi annem 40 gun kalir diye dusunmustum sartlar oyle gelismedi. İllaki yanima kalcak birini bulurum ama ben evimde yabanci biri olunca hic rahat edemiyorum. Surekli arkalarindan dolasiyorum bi temizlik manyakligi geliyo duzenim bozulunca da sinirlerim de bozuluyo agresiflesiyorum vs vs 20 gunluk bebekle araba kullanabilirsem kvalideme fln giderim artik gunduzleri aksam da donerim napayim
İnşallah senden haber vardır diyerek girdim bu saatte foruma... İyi olmanıza çok sevindim ama bunca zaman bebeği göstermemeleri, doğru düzgün bir haber vermemeleri normal miymiş? Süt te almadılar diyorsun, ne yaptılar, ne ettiler? Neden bunca zaman küvözde kaldı anlayamadım. Yarın çıkması ve kucağına ayrılmamak üzere gelmesi için dua edicem arkadaşım.
Süt konusuna gelince; sağdığın sütü oda sıcaklığında max. 4 saat bekletebilirsin. Buzdolabında ise max.24 saat(1 gün)
Eğer bu sürelerden uzun süre bekletmen gerekiyorsa, ziyan olmaması için derin dondurucuya koymalısın, 6 ay saklayabilirsin bu şekilde.
Sağdığın sütlerin üzerine tarih ve saatlerini yaz ki, kullanmaya başladıkça en eskiden yeniye doğru kullanabilesin.
Süt saklama kapları ya da poşetleri (poşetler daha az yer tutuyor) saklarken işini görür.
Dondurman gerekiyorsa bunu sağmadan hemen sonra yaparsan iyi olur.
Sütü çözerken derin dondurucu kısmından, buzdolabının normal katına indirirsen ve çözüldüğünde ılıtmak için benmari usulü kullanırsan kapalı poşeti sıcak/ılık su dolu kaba batırmak gibi) besin ve koruyucu değerleri max düzeyde korumus olursun.
İnşallah pzt kavustugunuz haberlerini alırız...
Benim oğlumu eve gelir gelmez annemler yıkamıştı daha çabuk toplamıştı oğlum şimdi gene yıkarız. Hem hastaneden sampuan ve yağ istediler yıkıyolar galibaben uykuzum canim....poponu kasi nadir bole anlasan aileler....
hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....
hepsini bende oyle biliom...ama bebek gobegi dusmeden yikanmaz gobus mikrop kapar die derler
Günaydın canım bugün inşallah kavuşursunuz yavrunla.süt olayına gelince ben çslıştığım için hep sağdım anlatayım.eğer sütü bir iki gün içinde bebeğe vereceksen buzdolabının alt tarafında saklayanilirsin ama 2-3 günden fazla süre sonra vereceksen dondurucu tarafında yaklaşık bir ay kadar saklayabilirsin.her iki türlüde çıkarınca benmari usulu ısıtıp bebeğe vermen gerekiyor.inşallah yardımcı olabilmişimdir
İnş canım
Teşekkür ederim cevaplarınız için
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sağlık ocağına geldim kan vereceğim bekliyorum doktor beyin teşrif etmesini. Yarın misafirlerim gidiyor doğumda ise yine burdalar tarih denk geliyor ama aralarında plan yapmışlar ben anneme gidecekmişim onlar bizde kalacakmış sonra tedavi bitince eltimler evlerine gidecekmiş kayınvalidemler gelecekmiş bende evime geçermişim o zaman .haha benim adıma süper dimi planlar
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?