- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
canim senin durumun nasil oldu?Anladim canim Rabbim sifa versin ins.bende var bu pihtilasma problemi elimi kessem hastaneye gidioz kan kaybindan ama suana kadar dogum hakkkinda bisi solemedi doktorum sadece cerrah giricek kadar ciddiymis.Rabbim sifa versin ins.canim uzuldum.Ins.sag salim kavusursun yavruna.Bu arada bu rahimagzina giren sanci kasinti seklindemi oluyor yani once aciyip sonra kasiniyor gibimi¿
canım valla duygularıma tercüman olmuşsun o kadar çok kafama taktım ki bu konuyu oğluma bakıyorum ağlamamak için zor tutuyorum kendimi sabahın köründe kalkıp gözlerim yaşlı eşimi tembihliyorum ben yokken şöyle yap böyle yap benim yokluğumu aratma diye Allahım kimseyi evladından ayırmasın bebeği düşünemiyorum bile offf analık nasıl bir şey böyle kreşe başladığı gün okulda hüngür hüngür ağlamıştım oğlum o kadar şaşırdıki bir hafta beni teselli etmişti yavrum kend derdini bırakıp
Ben de yazmıştım burada kreşe başladığı günleri belki denk gelip okumussundur. 2-3 gün evde olmayacağım. Şimdiye dek meyve saati, uyku saati herseyı duzenliydi, yapamayacaklar gibi geliyor. Bir de ondan ayrılması var ya... Düşünmemeye çalışıyorum ama doğum bu her ihtimal var diyorum, nasıl onu öpüp arkamı dönüp evden çıkacağım diyorum. Biri ben hastaneye götürdüm yanımda dese diye bekliyorum içimden, bak yapan varmıs diyeceğim eşime:))
Gunaydin canim... Ruyan icin hic bozma moralini Nesh arkadasin dedigi gibi özellikle aglanilan her ruya ferahlik sevinc anlamina gelirmis... bende öyle ruyalar görurdum ki sabah kalkinca hamileligimden dogmamis bebegimden sogurdum nerdeyse... bazende tam tersi olrudu ama etkisi bikac saate gecerdi :)
Bence biraz gerçek durumundan ve hislerinden bahsedebilmelisin. Ben de kendi anneme aynı şeyleri yapıyorum ama benim sebebim farklı. Çoğu zaman onu bir yabancı gibi görüyorum. Ona zayıf güçsüz görünmek istemiyorum çünkü onda o anne sıcaklığını hiç bulamıyorum. Seninki farklıymıs bence biraz anne sefkatine ihtiyacın var senın de, biraz paylasabilirsin duygularını...Hastanede Kalicagini unutmusum. biraz zorlanicagina eminim bir bebegini almaya giderken ötekini evde birakicaksin ama ona bir kardes vericeksin en guzeli...
Döndugunde ikisinede iyi bir anne olucaksin diger guzel yani 1 oglum 1 kizim var diyeceksin ve ikisine ayri ilgi gösterip iki meyveden de tatmis olucaksin
Haklisin canim baskalari uzulmesin diye kendimizi uzuyoruz... Bende telefonda aglamayi becerebilseydim anneme benide teyzem kadar dusunurdu eminim ama tam tersi cok mutluyum param var cok saglikliyim esim cok iyi istedigimi yiyor iciyor gezdigimi söyluyorum... bazende gercekleri söyleyebilseydim keske... gecen anneme tansiyonum var birazcik dedim gunlerce telefonum susmadi firsat buldukca aradi sordu korktu...
uzulmesini istemem beni dusundugunu sevdigini cok iyi biliyorum akli hep bende ama keske su kardeslerine ailesine bizi ezdirmeseydi kusursuz bir anne olucakti.
Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumKandirikci seni :)) ne bisey yazdin nede ortalarda görunuyorsun artik insallah almissindir bebisini eline :)
Canim ya uzulme bebeginle ilgilen zamanla duzelir sutunde gelir insallah. Kimseye de boyun eyme ne derlerse desinler ben artik icimdeki herseyi soyluyorum onlarin vicdani sizliyor ben uzulmus olmuyorum. Kimsenin seni uzmesine izin verme. Insallah hersey duzelir.Canım iyi gidiyor. Emme sorunumuz var hala. Emmediği için sütümde az geliyor tabi. Kayınvalidem üstüme gelemiyor fazla. Gerçi artık bunalıma soktuktan sonra bi anlamı kalmadı. 4-5 gün önce büzdeyken ben odada emzirmeye çalışırken geldi yine şöyle emzir böyle emzir. Dayanamadım artık. " yeter ben artık bunları duymak istemiyorum sıkıldım bu muhabbetten anne. Doktor nasıl diyorsa öyle yapacağım. Bende üzülüyorum ben istemezmiyim bebeğim emsin lütfen artık bu konuda bana hiçkimse bişey söylemesin" dedim. Çok dolmuştum artık.eşimde vardı hatta. Sonra gitti hatta gidermende zaten ben işe yaramıyorum burda gideyim falan dedi. Biraz sürat yaptık ikimizde birbirimize. O gün hiç aramadı ertesi gün geldi.şimdi biraz daha dikkat ediyor yine üstüme gelirse yine söylerim. O gün akşam eşim dedi annem çok üzüldü ama. Bende dedimki ben üç gündür üzülüyorum ne yapayım bende bunaldım artık hem ben ağır bişeyde söylemedim dedim. O da sustu. Yarın annem bi günlüğüne gidecek ne yapacağız onu düşünüyorum şimdiden. Umarım beni sıkıp bunaltmaz.
Kizlar merhabalar
Yaklasik 14 saatlik dalgalardan sonra bebegime kavustum cok sukur...kolay oldugunu soyleyemem, ama bebegimi ben aldim cikar cikmaz ve dunyanin en gusel duygusuymus. O da kordonu kesildikten hemen sonra emmeye basladi zaten... Bu saate kdr bnm memeler yara oldu bile :)))))
Darisi hepinizin basina insallah
Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Desider dun yoktun topicte nerelerdesin seninle gunumuz ayniSeni gidi seniii Sende beni birakip dogurdun dimi :))) (insalalh dogurmussundur)
Kizlar 5 gunu kalipta benim gibi doguramayan varmibirde kiz bebekler 2 hafta daha erken gelir derler kandirikcilar benim cimcime niye yok hala ortada...
Bu saatte wc ye kalktim hani dogum hikayeleri okudugumda cogu tuvalete kalktip birden suyum bosaldi yada aaaa bide ne görim nisanim gelmis der...
Bende o umutla kalktim ama nerdeee
Cok sukur canim bekliyor bakalim yarin ne olacak :)Insallah dogru zamani bekler prenses zaten artik gelsede gelisimini tamamladi insallah.... hep erken dogum riskin vardi erkende gelmesini bekliyordum ama bak bekledi masallah
Gozun aydin hayirli olsun:))Arkadaş iki günlük bir aradan sonra ben geldim. Dün saat 16:30 da 51 santim 3 kilo ile dünyalar tatlısı kızım dünya ya geldi. Darısı sizlere.
Ben de yazmıştım burada kreşe başladığı günleri belki denk gelip okumussundur. 2-3 gün evde olmayacağım. Şimdiye dek meyve saati, uyku saati herseyı duzenliydi, yapamayacaklar gibi geliyor. Bir de ondan ayrılması var ya... Düşünmemeye çalışıyorum ama doğum bu her ihtimal var diyorum, nasıl onu öpüp arkamı dönüp evden çıkacağım diyorum. Biri ben hastaneye götürdüm yanımda dese diye bekliyorum içimden, bak yapan varmıs diyeceğim eşime:))
Ya var ya sizi gorunce bi duygulaniyorum.. Buradaki tum ikinci bebegini bekleyen anneler nasil da onemsiyor ilk bebeklerinin psikolojisini.. Benim kardesim dogdugunda hep sen artik buyudun dedikleri icin bunalimlara girmostim. Kardesimle iletisimimiz bile kotuydu ikimiz de buyuyene kadar. Surekli onu kayiriyosunuz diyodum o da benim icin diyodu aynisini.. Siz bu kadar ozeniyosunuz ya eminim cok guzel olacak iliskileri! Bu kadar dikkatli oldugunuz icin zaten o cocuklar etkilenmeyecek eminim.
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Valla canım aslında çok haklısın bu tip hareketlerde bulunmamam lazım gerçekten ama dayanamıyorum evde otur otur canım sıkılıyor ya uyuyakalıyorum bir kalkıyorum ki tüm enerjim sömürülmüş ya da böyle deli dana gibi ne yapacağımı bilemiyorum. Ben de seninle beraber bekliyorum valla, herkes gününü aldı Oferta ile 1 gün var aramızda o da gününü aldı ben alamadım amaNe guzel toparlanmissin benim su hastane cantamin agzi hala acik bazen toz tutar diye kapiyorum ama gidip gelip biseyler eklemem veya cikarmam gerekiyor :))
agir is yapmamaya calis heleki kordon bebisin boynundaysa en önemlisi ani hareketlerden kacinmakta fayda var... umarim gun verir yarin guzel haberlerle bekliyoruzben bu gidisle kk de cok bekliycem gerci
Yaaaa sen böyle anlattıkça var ya benim yüreğim parçalanıyor resmen, bunalıma giriyorum iyice hele bir de her ihtimal var demez misinBen de yazmıştım burada kreşe başladığı günleri belki denk gelip okumussundur. 2-3 gün evde olmayacağım. Şimdiye dek meyve saati, uyku saati herseyı duzenliydi, yapamayacaklar gibi geliyor. Bir de ondan ayrılması var ya... Düşünmemeye çalışıyorum ama doğum bu her ihtimal var diyorum, nasıl onu öpüp arkamı dönüp evden çıkacağım diyorum. Biri ben hastaneye götürdüm yanımda dese diye bekliyorum içimden, bak yapan varmıs diyeceğim eşime:))
Canım hayırlı uğurlu olsun, arada gördüklerimi alıntılıyorum bebeğinin sarılığı inşallah en kısa zamanda toparlar ver mamasını annesi toparlanıncaya kadar, toparladıktan enerjisini biriktirdikten sonra seni nasıl emecektir bebeğim yok ama, yeğenimden biliyorum. Dualarımdasın...Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Canım gunaydın.. Hepinizi takip ediyorum ama telefondan her dk yazamıyorum ama ruyanı duyunca yazayım dedim; bi kere çok guzel bi ruya gormuşsun maşaalah!!
Dr un değişmesi; hayatında yeni bir sürece başlayacak olman
20li haftalarda kaybetmişsiniz cümlesi; mayıs ayından itibaren kazanacak olman cunku yılın 20. Haftalarımayıstan sonra başlar lohusalığını dikkatli gecırmeye calış!!
Aglaman cok daha guzel cunku cok mutlu olacağının bir göstergesidir ruyada ağlamak!
Yine de Allah bilir ama bnce cok guzel bir ruya..lütfen ilk yavruna karsı vicdan azabı duyma..eminim 10 tane de doğursan hepsine ayrı ayrı cok dusunceli iyi bir anne olacaksın :)
Ya var ya sizi gorunce bi duygulaniyorum.. Buradaki tum ikinci bebegini bekleyen anneler nasil da onemsiyor ilk bebeklerinin psikolojisini.. Benim kardesim dogdugunda hep sen artik buyudun dedikleri icin bunalimlara girmostim. Kardesimle iletisimimiz bile kotuydu ikimiz de buyuyene kadar. Surekli onu kayiriyosunuz diyodum o da benim icin diyodu aynisini.. Siz bu kadar ozeniyosunuz ya eminim cok guzel olacak iliskileri! Bu kadar dikkatli oldugunuz icin zaten o cocuklar etkilenmeyecek eminim.
Umarım canım. Bhn sürekli tembihliyorum herkese; sen artık büyüdün, sen abisin böyle yapılmaz denilmez diye onu baskı altına almayalım diye. Geçen gün biraz rahatsızdı, ağrısı vardı uyuyamıyordu, 3 yaşındaki koca bebeğimi kucağıma alıp sallaya sallaya ninni söyleyerek uyuttum. Birkaç hafta sonra birini ayağımda birini kucağımda uyuturum artık diye gülümsedim kendi kendime... İnşallah senin dediğin gibi ikisine de yeterek, güzel mutlu çocukluk anılarıyla doldururuz günlerini.
Hayirli olsun gozun aydin hosgelmis prenses:)Dun saat 08.40 da kizim nehir fulden dunyaya geldi. 38 + 3 de 3350 kilo 49 cm boyu. Darisi bekleyen tum annislere
Hiccc takilma canim benimde cok buyuk ikiz falanmi diye soruyorlar.slm kızlar kafama son zamanlarda takılan sey karnım çok büyük benim yaaa... gercekten dünya gibi. hatta acile gittim iki gece önce kadının teki senin karnın niye bu kadar büyük dedi. ben orda iken iki kadını doğuma aldılar minicik karınları vardı. kendimi kötü hissediyorum
Dun saat 08.40 da kizim nehir fulden dunyaya geldi. 38 + 3 de 3350 kilo 49 cm boyu. Darisi bekleyen tum annislere
Nesh bacim ne yaptin? Nasil gidiyor?
Hypnobirthing kitabini bitirdim artik dogurabilirim hadi dedim olmadiicgudusel doguma gectim ortasina kadar ilerledim genellikle hikayeler anlatiyor :) sonlarda bir tek normal dogumda epiduralin riskleri fln bi bolum var iyiydi.
Ozetle diyor ki dogumunuz uzadiysa, yorulduysaniz mutlaka epidurali isteyin. Ama hizli ilerliyorsa acilmaniz az bir sey kaldi demektir dayanin, yan etkilerine degmez.
Gunaydin canim... Ruyan icin hic bozma moralini Nesh arkadasin dedigi gibi özellikle aglanilan her ruya ferahlik sevinc anlamina gelirmis... bende öyle ruyalar görurdum ki sabah kalkinca hamileligimden dogmamis bebegimden sogurdum nerdeyse... bazende tam tersi olrudu ama etkisi bikac saate gecerdi :)
Bence biraz gerçek durumundan ve hislerinden bahsedebilmelisin. Ben de kendi anneme aynı şeyleri yapıyorum ama benim sebebim farklı. Çoğu zaman onu bir yabancı gibi görüyorum. Ona zayıf güçsüz görünmek istemiyorum çünkü onda o anne sıcaklığını hiç bulamıyorum. Seninki farklıymıs bence biraz anne sefkatine ihtiyacın var senın de, biraz paylasabilirsin duygularını...
Basini agrittim canm kendi meselemle... yuzyuzeyken sorunsuz kavgada ederiz herseyimi de paylasirim ama suan kalkip bir sorunumu anlatsam evime bile gelemiycek... 2 yildir annemi görmedim...evimi evliligimi hic görmedi torununun dogdugunuda göremiycek doktor ne zamanki sorun yok ucak serbest derse ozaman gideriz yani en azindan 6 aylik olucak belkide 1 yaslarindayken giderim... anneme kalsa dogdugu gibi gidicem :))
anlatmama sebebim ise en ufak birseyde tansiyonu firliyor onun kendi sorumluluklari fazlasiyla var kardeslerim, onlarin okullari babam vs.
keske yakin olsaydikda istedigimde dertlesebilirdim insanlar yuzyuzeyken daha cok birbirine yardimci olabiliyor ama telefonda konusmak bambaska...
Senin annene neden guclu görunmek itedigini anliyorum haklisinda... bir anneye göre cok mesafeli davraniyor.. iyiki guzel bir evliligin guzel cocuklarin (insalalh)var.
Aklimdaydin bebisini eline aldida bizleri unuttu dedim kendimce... cok gecmis olsun minigin cabuk iyilesir, sutunde bol olur insallah moral cok önemli... uzulecegin kendine dert edicegin birsey yok artik hersey bitti elinede almissin minigini Allah anali babali buyutsun dogum hikayeni en kisa zamanda bekliyoruz canm :)Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Bende geceleri wc ye kalkarken daha bir heyecanli oluyorum acaba nisan su filan gelmismi gelicekmi diyorum ama öyle bos bos dönuyorum yatagima :))Yok hayatim yaa yok, doguramadim ben de bi :) yazamadim ama takipteyim. Bi durgunluk geldi bana da bir belirti olsun da heyecanlanalim artikiki hafta oldu nisan gibi kan geleli ama siviydi baya benden gelen.. Nisan degildi belki de..
Onceki gece mide bulantisi sirt agrisitla kalktim, acaba mi dedim, wc ye gittim buyuk tuvaletimi yaptim ilk kez gece, sonra uyudum uyandim yok bisidun gece yine regl agrisitla kalktim wc ye gittim ayni dedigin gibi su gelir mi diye baktim bisi yok..
Bakalim stres olmamaya calisiyorum iyice geciktirmesin diye..
Beni strese sokan annem ve kaynanam nerdeyse hergun arayip dogurmadinmi diyolar hele annem hani bekliyoruz hani nerde demezmidaha beter stres oluyorum tavuk mu saniyorlar ki bizi istedigimizde gitgidak diyip yumurtayi cikaralim :)))
Cok sagol canm insallah... gelsin artik bebisler :) sonra bu topikte lohusa dönemlerimizden bahsedicez :))Cok sukur canim bekliyor bakalim yarin ne olacak :)
Sanada cok gecmis olsum bi sorun cikmadan bebegini alirsin kucagina insallah.
Gozun aydin hayirli olsun:))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benimki kesin normal dogum olucak zaten az cok okumussundur yazilarimdan bizim burada ölum kalim yoksa sezeryan yasak malesefValla canım aslında çok haklısın bu tip hareketlerde bulunmamam lazım gerçekten ama dayanamıyorum evde otur otur canım sıkılıyor ya uyuyakalıyorum bir kalkıyorum ki tüm enerjim sömürülmüş ya da böyle deli dana gibi ne yapacağımı bilemiyorum. Ben de seninle beraber bekliyorum valla, herkes gününü aldı Oferta ile 1 gün var aramızda o da gününü aldı ben alamadım ama((
Yaaaa sen böyle anlattıkça var ya benim yüreğim parçalanıyor resmen, bunalıma giriyorum iyice hele bir de her ihtimal var demez misin(( Allah seni çocuklarına ve eşine bağışlasın inşallah gönlünce onları yetiştir ve büyüt. Lütfen bu kadar fazla düşünme bebeğine de, oğluna da, kendine ve eşine de zarar verme ne olur. Moralini hep yüksek tut evine sağ salim döneceksin çünkü :)
Canım hayırlı uğurlu olsun, arada gördüklerimi alıntılıyorum bebeğinin sarılığı inşallah en kısa zamanda toparlar ver mamasını annesi toparlanıncaya kadar, toparladıktan enerjisini biriktirdikten sonra seni nasıl emecektir bebeğim yok ama, yeğenimden biliyorum. Dualarımdasın...(
ama insallah sen gununu alirsin da ona göre hazirlanirsin.
Arada banada geliyordu enerji patlamalari ama 1 haftadir havasi sönmus balon gibiyim :))) utanmasam ayakta uyucam valla
Anacım napim ev berbat bebek yola girmiş geçen nişanım geldi neredeyse bebek gelecek biz annemle ev temizliyoruz daha..kitabı bitiremedim henüzbitiremeyeceğim de muhtemelen.. Artık normal bi şekilde gelmesini bekliyorum.. Şimdi biraz değişik şeyler hissettimde oturdum
Hayirli haberlerini bekliyoruz canim:)Kızlar sabah doğuma gireceğim nasipse. Dualarınızı esirgemeyin. Geliyor sonunda prensim :)
Sana yat dinlen diye rapor verdiler senin yaptiklarina bak:)) dikkat et canim gelsin diye bekliyoruz ama vakit erken olunca icinde ne firtinalar kopuyor. Yarin hayirli haberlerle gelirsin insallah:)Kızlar okudum duygulandım, anne oluyoruz artık ciddi ciddi arkadaşlarımız doğuruyor, hepsine sağlıklı lohusalıklar bol enerjili ve yüksek moralii günler diliyorum :) Yarın kontrolümüz var bizim de alttan muayene edecek ama sanmıyorum ki normal doğum yapabileyim, bebeğimizin boynunda kordonu duruyor halen. Cumartesi akşamı çok rahatsızlandım eşim evde kendini yorma dedikçe bana bir iş aşkı geliyor. Bu cumartesi de yazlık kışlık ayırdım, anneme göndereceğim eşyaları ayırdım bebişin odasını full olarak topladım ve hastane çantasının ağzını artık kapattım :) Her seferinde doktora belki bugün gün veriri diye gidiyorum ama sanırım beyhude bari bu kez gün versin ne olur :)))
Cok gecmis olsun canim tez vakitte sagligina kavusur insallah bebegin.Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Bendede hic bir belirti yok sancilar 10 da cikiyor ama suyum geliyor iste.Melek3004 allah yardımcın olsun canım sağlıkla al bebişini kucağına inşallah.
Kızlar yaaa bi bende mi doğum belirtisi yok anlamdmki arada adet sancısı gibi oluyo geçiyo sonra. Bazende dertleşme oluyo sonra ıda geçiyo. Benim kızımın hiç gelesi yok. Ama ben boğa burcu olsun 22sinden önce gelsn istiyorum:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?