Basini agrittim canm kendi meselemle... yuzyuzeyken sorunsuz kavgada ederiz herseyimi de paylasirim ama suan kalkip bir sorunumu anlatsam evime bile gelemiycek... 2 yildir annemi görmedim...evimi evliligimi hic görmedi torununun dogdugunuda göremiycek doktor ne zamanki sorun yok ucak serbest derse ozaman gideriz yani en azindan 6 aylik olucak belkide 1 yaslarindayken giderim... anneme kalsa dogdugu gibi gidicem :))
anlatmama sebebim ise en ufak birseyde tansiyonu firliyor onun kendi sorumluluklari fazlasiyla var kardeslerim, onlarin okullari babam vs.
keske yakin olsaydikda istedigimde dertlesebilirdim insanlar yuzyuzeyken daha cok birbirine yardimci olabiliyor ama telefonda konusmak bambaska...
Senin annene neden guclu görunmek itedigini anliyorum haklisinda... bir anneye göre cok mesafeli davraniyor.. iyiki guzel bir evliligin guzel cocuklarin (insalalh)var.
Aklimdaydin bebisini eline aldida bizleri unuttu dedim kendimce... cok gecmis olsun minigin cabuk iyilesir, sutunde bol olur insallah moral cok önemli... uzulecegin kendine dert edicegin birsey yok artik hersey bitti elinede almissin minigini Allah anali babali buyutsun dogum hikayeni en kisa zamanda bekliyoruz canm :)
Bende geceleri wc ye kalkarken daha bir heyecanli oluyorum acaba nisan su filan gelmismi gelicekmi diyorum ama öyle bos bos dönuyorum yatagima :))
Beni strese sokan annem ve kaynanam nerdeyse hergun arayip dogurmadinmi diyolar hele annem hani bekliyoruz hani nerde demezmidaha beter stres oluyorum tavuk mu saniyorlar ki bizi istedigimizde gitgidak diyip yumurtayi cikaralim :)))
Cok sagol canm insallah... gelsin artik bebisler :) sonra bu topikte lohusa dönemlerimizden bahsedicez :))
Benimki kesin normal dogum olucak zaten az cok okumussundur yazilarimdan bizim burada ölum kalim yoksa sezeryan yasak malesef(
ama insallah sen gununu alirsin da ona göre hazirlanirsin.
Arada banada geliyordu enerji patlamalari ama 1 haftadir havasi sönmus balon gibiyim :))) utanmasam ayakta uyucam valla
Ya ben artik sinirleniyorum telefonlari acmak istemiyorum. Anneme kardesime soyledim zaten dogurmadin mi demeyin bari arayinca beni strese sokuyosunuz. Kayinvalideyle de az konusmaya calisiyorum :) esime soyledim kimse dogurmadin mi falan diye aramadin sana sorsunlar merak ediyolarsa. Bir de 40 i gecersek eger hic bir telefona bakmam ona gore dedim. Arkadaslarimi falan idare ediyorum yok dogurmadim diye ama 3 mayisi gecersek napicam bilmiyorum
Esimin bir arkadasinin esi 41. Haftada sezeryanle dogum yapti, bebek 4,5 kg olmustu zaten. Bana diyor ki gecen sen de benim gibi olacaksin heralde! Ya korktugumu da sezeryan istemedigimi de biliyor insani strese sokacaklarini hic dusunmuyorlar. İyi niyetli de bi kiz ama iste insan dogurduktan sonra yasadiklarini unutuyor boyle bos bos konusabiliyor heralde!
Yy
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Insan dogurduktan sonra yasadiklarini unutuyormus orasi dogru oda unutmus belliki :))Ya ben artik sinirleniyorum telefonlari acmak istemiyorum. Anneme kardesime soyledim zaten dogurmadin mi demeyin bari arayinca beni strese sokuyosunuz. Kayinvalideyle de az konusmaya calisiyorum :) esime soyledim kimse dogurmadin mi falan diye aramadin sana sorsunlar merak ediyolarsa. Bir de 40 i gecersek eger hic bir telefona bakmam ona gore dedim. Arkadaslarimi falan idare ediyorum yok dogurmadim diye ama 3 mayisi gecersek napicam bilmiyorum
Esimin bir arkadasinin esi 41. Haftada sezeryanle dogum yapti, bebek 4,5 kg olmustu zaten. Bana diyor ki gecen sen de benim gibi olacaksin heralde! Ya korktugumu da sezeryan istemedigimi de biliyor insani strese sokacaklarini hic dusunmuyorlar. İyi niyetli de bi kiz ama iste insan dogurduktan sonra yasadiklarini unutuyor boyle bos bos konusabiliyor heralde!
Yy
2 gundur annem ariyor uyuyordum bahanesiyle tele cevap vermiyorum artik kadin resmen dogurmadigim icin ayipliyor beni insallah yarin dogar diyor daha 1 hafta var desem yok kizim beklemez okadar 3 gune olur diyordu :)))
kaynanam esimi aradi.... telefonu sessizde heralde cevap vermedi dedi durumu nasil dedi tansiyon icin aramisti sagolsun esimde gayet iyi suan geziyoruz demis :) halbuki hastane yolundaydik ( telefonumda aylardir sessizde artik)
Bu sabahta esime egerki biri ararsa sen acarsin dedm nisanliyken ne zaman evleniceksin evlendigimde cocuk ne zaman olucak hamile kaldik ne zaman dogucak ama bebiste dogdugunda ikinci ne zaman gelicek derler simdiden söyliyim :)))
Allah yardimcimiz olsun simdiden...
Garip ama benim de öyle, beni sen anlarsın. Ben de herseyden çok düşünüyorum oğlumu. Kendini haksızlık yapıyor gıbı hissediyor musun pekii? Ben doğunca da vöyle mi olacak diyorum çok derinden içimden
Bu gece çok kötü bir rüya gördüm bebekle ilgili, çok ağladım rüyamda. Sözde değişik bir doktora görünmek zorunda kalıyorum. Bana hamile değilsiniz siz diyor, ne diyorsunuz haftaya doğum yapıcam diyorum, bana ultrasonda gösteriyor, en azından 20'li haftalarda kaybetmişsiniz diyor. Olamaz ben kalp atıslarını duydum her hafta filan diye feryat fıgan ağlıyorum ama nafile.... Bunu bile farkedememişim diye kendimi suçluyorum. Çok çok kötü bir rüyaydı, Allah korusun alt üst oldum sabah sabah.....
canım valla duygularıma tercüman olmuşsun o kadar çok kafama taktım ki bu konuyu oğluma bakıyorum ağlamamak için zor tutuyorum kendimi sabahın köründe kalkıp gözlerim yaşlı eşimi tembihliyorum ben yokken şöyle yap böyle yap benim yokluğumu aratma diye Allahım kimseyi evladından ayırmasın bebeği düşünemiyorum bile offf analık nasıl bir şey böyle kreşe başladığı gün okulda hüngür hüngür ağlamıştım oğlum o kadar şaşırdıki bir hafta beni teselli etmişti yavrum kend derdini bırakıp
ahh anne olmak ne zor ne zor.hepimiz aynı haldeyiz galiba.
Ya var ya sizi gorunce bi duygulaniyorum.. Buradaki tum ikinci bebegini bekleyen anneler nasil da onemsiyor ilk bebeklerinin psikolojisini.. Benim kardesim dogdugunda hep sen artik buyudun dedikleri icin bunalimlara girmostim. Kardesimle iletisimimiz bile kotuydu ikimiz de buyuyene kadar. Surekli onu kayiriyosunuz diyodum o da benim icin diyodu aynisini.. Siz bu kadar ozeniyosunuz ya eminim cok guzel olacak iliskileri! Bu kadar dikkatli oldugunuz icin zaten o cocuklar etkilenmeyecek eminim.
amin canım inşallah.
Kizlar bebis asiri hareketli ve cok rahatsiz oluyorum suan sanci girip cikiyor benimki bugun suyunu patlatmazsa daha hic patlatamaz :))
hadi canım inşallah hayırlı haberler alırız senden.
Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
Canim oncelikle cewap icin tesekkur ederim....
Fakat ben zaten sezaryen tarihi kast ettim...tam olarak hatirlayamadim ne kadar zamandir aramizda oldugunu belli ki yeni katildin ;) benim krizlerimi kacirdin ; ))
Neden sezaryen diceksin mantiken Kendimce sebeblerim wardi ...die bi sarki sozuyle anlatim ;;)))
Ayrica tatlim yazdiklarin beni cok endiselendirdi daha da cok istiorum sanirim artik o tarihi ....
Bence hem kendi dr.na hemde bir baska bu suphelerinin bransi olan bi dr a gorinmeni tawsiye ederim eger dogumla alakali ise super yakindir dogum) ; ) ama degilse bu cok onemli bisi olabilir hatta bel yada bobrek ise dogumda sana sikinti bile cikarabilir......
Insan dogurduktan sonra yasadiklarini unutuyormus orasi dogru oda unutmus belliki :))
2 gundur annem ariyor uyuyordum bahanesiyle tele cevap vermiyorum artik kadin resmen dogurmadigim icin ayipliyor beni insallah yarin dogar diyor daha 1 hafta var desem yok kizim beklemez okadar 3 gune olur diyordu :)))
kaynanam esimi aradi.... telefonu sessizde heralde cevap vermedi dedi durumu nasil dedi tansiyon icin aramisti sagolsun esimde gayet iyi suan geziyoruz demis :) halbuki hastane yolundaydik ( telefonumda aylardir sessizde artik)
Bu sabahta esime egerki biri ararsa sen acarsin dedm nisanliyken ne zaman evleniceksin evlendigimde cocuk ne zaman olucak hamile kaldik ne zaman dogucak ama bebiste dogdugunda ikinci ne zaman gelicek derler simdiden söyliyim :)))
Allah yardimcimiz olsun simdiden...
Ah evet sirada kardes ne zaman sorusu var :) Hayirlisi valla
eveeet. ben senin sezeryan olacağını bilmiyordum canım pardon..
bu arada böbrek olacağı aklıma geldi. 23 nisan gecesi doktora gittik. böbrek ultrasonum çekildi.. bir şey çıkmadı şükür. ağrılarım çok şiddetli olduğu için serum bağladılar. açılmam da yoktu. derken birden suyum geldi. 3 günlü sancının ardından 5 saatlik suni sancı ve rahim ağzı açıcılarla doktorlara göre çok kolay, bana göre ise beni öldürün diye yalvartan ömrümden ömür götüren bir şekilde doğum yaptım.
doğduğu an ağrılarım kesildi ama dikişler beni çok zorladı. şu an oturuyorum kalkıyorum hiçbir sıkıntım yok. sadece dikiş yerlerim bazen acıyor. inşallah iltihap kapmadan dikişlerim iyileşir.
doğum hikayemi yazarım belki bir gün ama şu aralar çok yorgunum. herkese hayırlı doğumlar. sütüm de tam olarak 3. gün geldi. hatta uyansa da emzirsem diye bekletecek kadar çok. sütü de dert etmeyin, stres yapmayın.
Kızlar sabah doğuma gireceğim nasipse. Dualarınızı esirgemeyin. Geliyor sonunda prensim :)
Gunaydin kizlar..valla cnm kandirikci degilima annemlerde kaliyorum pc de sorun var giremiyorumsuan hastanedeyim bebisimin tahlilini yaptiriyoruz,21 nisan saat 17:45 de normal dogum yaptim,suyum azalmis wc de gelmis anlamadim acil doguma alindim 1,5 cm acilmayla suni sanciyla biraz zorlu bir dogum yaptim,nete girebildigimde mutlaka yazicam hikayemi,dua edin bize kizlar bebisimde sarilik var sutum yetmiyor mama verdi doktor herkese hayirli dogumlar diliyorum kendinize ve bebislere iyi bakin..
bu arada böbrek olacağı aklıma geldi. 23 nisan gecesi doktora gittik. böbrek ultrasonum çekildi.. bir şey çıkmadı şükür. ağrılarım çok şiddetli olduğu için serum bağladılar. açılmam da yoktu. derken birden suyum geldi. 3 günlü sancının ardından 5 saatlik suni sancı ve rahim ağzı açıcılarla doktorlara göre çok kolay, bana göre ise beni öldürün diye yalvartan ömrümden ömür götüren bir şekilde doğum yaptım.
doğduğu an ağrılarım kesildi ama dikişler beni çok zorladı. şu an oturuyorum kalkıyorum hiçbir sıkıntım yok. sadece dikiş yerlerim bazen acıyor. inşallah iltihap kapmadan dikişlerim iyileşir.
doğum hikayemi yazarım belki bir gün ama şu aralar çok yorgunum. herkese hayırlı doğumlar. sütüm de tam olarak 3. gün geldi. hatta uyansa da emzirsem diye bekletecek kadar çok. sütü de dert etmeyin, stres yapmayın.
amin canim allah eksikliklerini acilarini yasatmasin...tabiki geldi gecti icimizden iste yine soledik bitti.....
canim kendini bu denli kasman cok gereksiz fakat elinde olan bisi degil anladigim kadari ile hep yasadigin bi sorunmus baksana keske kendini rahatlatmak ile alakasi olsa ama bu tamamen psikolojik bi refleks haline gelmis sanki.....dr.nu dinle bence sezaryen olup aylarca yatican die bisi yok bunu sil kafandan kesi de 10 tane dikiste atabilirler poponun ustune oturamayip emziremiyedebilirsin yani hersey de risk war ne war bi hafta iki buklum dolas ewde ne kaybedersin ki....illa normal dogurcam hemen ayaklancam die dusunme dogumun ve sonrasi cok kolay olur ewde yer falan silersin mesela ama baska bi hastalik cikar anladin mi demek istedigimi hersey biz insanlar icin bitanem o sancilari cekip bebek orda kalsa kasilsa bisi olsa cok daha riskli sezaryene alsalar daha mi ii gonlunu ferah tut...dr risk almam dedise wardir bi bildigi allah hakkinda hayirlisini nasip etsin..
hakkinda hayirlisi olsun canim senin icin dogru olan yola soksun rabbim.....ben dogumun acisindan degil cok farkli sebeblerim war nedenini bilemedigim...gerekirse uyutmadan ugusturmadan kessin canim acidi demem inadimdan ;;))) sebepleri sorma ; ) sonra ya daha cok tedirgin oluolar yada beni yerden yere wururlar
.....
fakat eger gercekten korkun warsa bunu net bi sekilde sole dr.na derim ama sende kararssizsan dr.na ve zamana birak tabi ki......
hay masallah ya super bi haber bu...dikkat ettigin puf nokta war mi canikom...ay masallahhh aksin o sutler gidigindan pasanin....
canim dusundugum
balim masal oyku bade idi
ama kizim DURU ;)) listeden alakasiz )
Deren......
Çok isim düşündük; arya demiştik sonra saçma geldi, en son İpek ile Deren arasındaydık.
Benim prensesimin adı da ELVİN olacak inşallah
benim 1 kız 1 erkek ikizlerim olacak.MİNA-TUNA düşündük.
Sezen olacak ismi minik kizimizin,insallah :)
Biz bulamadık. Yüzüne bakıp karar verelim dedi eşim. Çok zor bi durum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de oğlumda spinal oldum hiç öyle ağrı yaşamadım. Şimdi burda iki arkadaş oldu sanırım aynı şekilde, ben de endişelendim soracagım doktoruma tekrar nedne olurmus dıye. O vakte kadar dogurmazsam 1 mayısta kontrolum.
arkadaşlar 1 KIZ 1 ERKEK ikizlerime MİNA-TUNA koycaz sizce nasıl... bir de SİMAY-BERKAY düşündük.ama bnm BERKAY hiç hoşuma gitmedi.
teşekkürler cevap için , haklısın kesinlikle ama bu benim korkumu yenmemi endişelerimi hafifletmemi sağlamıyor. sırf ben gevşeyemiyorum diyede çocuğum sezeryanla doğacak ,ne olduğunu anlayamacak, sezeryanla doğan çocuklar şoka giriyor diyolar doğum ritüeli başlamadığı, o hormanel salgıları hissetmediği için bişiler. dr umda bayan beni daha iyi anlar diye düşündüm ama oda benim gevşeyememden ötürü rahatsız oldu resmen bilerek yapıyorum sanki , bugüne kadar sürekli yapıcı konuşan dr gitti uğraşmak istemeyen dr geldi sanki bi şans verdi haftaya kadar rahtlamaya çalış yoga moga bişiler yap dedi salladı beni . sonrada gaz vermek için bebişin normal doğumu etmiyormu dedi . orda koptum zaten duygusal olarak neyse artık olacağına varacak işte allah a dua ediyorum herşeyin hayırlısı için:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?