Temizlik iyi gelmistir ama asagi inisine minnosunn
Of boyle beklemek cok heyecanli olmali, bizimki de inse de azicik heyecan yasasak
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bizde de hareketler epey yavasladı ya da azaldı ama son haftalarda oyle oluyor sanırım. Yıne de sen sık sık tok karnına, sırtıstu ya da sol tarafına yatıp kontrol et cnm. Sık kontrol son haftalarda cok önemli. Allah korusun minik meleklerimizi.
Cok gecmis olsun canim benim görduklerim ve aklima gelen dogum yapan arkadaslar : dimaam, fuldenirem, emineyildiz, sweetseptember, YaqmurDamlasi ve psikologanne... bugun bir arkadasta sezeryan olucakti nicki unuttum gözden kacirdiklarim vardir benim yazmadiklarimi baska arkadaslar yazabilir devamini bende gördukce yazarim.herkes iyidir inşaAllah ..ben hastayımboğaz ağrım öldürüyor
yaa cuma çıkmadan listeyı güncellerim demiştim ama bir anda çıkmamız gerekti hepinizden özür diliyorum ...
1 kaç sayfa okuyabildim anca doğum yapanlar olmuş herkesi tebrik ediyorum
tabii birde okuyamadıklarım var muhtemelen doğum yapanlar vardır onlarıda tebrik ediyorum ve çok öpüyorum
bir ricam var kızlar; cumadan bu yana doğum yapanları yazarsanız, listeyi güncelleyebilirim öpüyorum herkesi
ultrasyondan dogumun baslayip baslamadigini anliyamaz canm ama bebisinin basinin ne kadar asagida oldugunu tahmin edebilir cunki kafasi gözukmeez artik... Dogru tahmin eden NST dir ve kac cm acildigini anlamak icin de cati muayenesi gerekli.herkese selam canlarım ben bugun kontrole gittim ultrasonda 37+6 çıktı ve 2900 gr dedi doktor ama doğum başlamış yarın alalım dedi ilkide sezeryan olduğu için bir kaç gün bekleyelim dedim biz beklesekte o beklemeyecek gibi görünüyor dedi ama bende hiç sancı felan yok sadece bugün 2 kez wc ye gittim bu doğum belirtisiyse birde size sorum ultrasondan doğum başlayıp başlamadığı belli olurmu? offf çok heyecanlıyım hem ağlamak istiyorum hep gülmek nasıl bir şey bu anlamadım lütfen benim için dua edin sıkıntısızca bebeğimi alayım kucağıma 2 bebek ama bir korku heyecan var işte engel olamıyorum
asagidaki takvimde 38inci haftada oldugunu söyluyor.. bebis öndenmi gidiyor ki ? bebisten bebisede degisyor sanirim bu oynama durumu benimki bazen hareketsizken bazen asiri hareketli hatta sabah kesin suyunu patlaticak dedim okadar hareket ettiki canim yandi oturamadim uzanamadim oflayip durdum ama suan tik yok ne sanci kaldi ne bisey39 un bıtmesıne az kaldı ama ben de hala tık yok ne sancı ne nişan 2 mayısta epıdural sezaryan var dr daha fazla bekletemem dedı ben de tamam dedım ama garıp garıp ruyalar goruyorum herkes gun sayıyor kaldı dort kaldı uc offfffffffffffffffffffff sancımda yokkı normal dogurayım herseyın hayırlısı kızlar bırsey sorcam benım bebek sabah erken bıraz oynuyor sonra ses yok bır de aksam 9dan sonra oynuyor normal mı dr gunde 15 kere hareket etmesı gerek dedı sızınkılerın hareketı nasıl cok mu az mı
Cok gecmis olsun canim iyiki annen yanindaymis... senin tansiyonunda vardi aman dikkat et bas dönmesine sebep oluyor elinden geldigince yanliz cikmamaya calis... sekerin oldugu icin ve tansiyonunda biraz yuksek ciktigi icin bebis 37-38 arasi alinsa daha iyi gibi... hayirlisi olsun insallah o gelisimini 37 de tamamliyor zaten...artik korkmana gerek yok.annemle biraz işimiz vardı yolda yürüken dengemimi kaybettim başımmı döndü anlamadım ama pat diye düştüm yere.elimle tutunmaya çalışırken bileğimi burktum ve omuzumu zedeledim sanırım fena ağrıyor.popomum üstüne düştüm Allahtan yere oturuverdim karnımı korumak isterken.annem yanımdaydı iyiki oda çok korktu neyseki bişey olmadı artık ağırlığımı kendimi taşıyamaz haldeyim galiba.30 nisanda kontrolüm var bakalım eğer şartlar uygunsa belki daha erkene alırız sezeryan tarihimizi.abime kalsa şekerden dolayı 37.hafta dolunca alalım hiç riske girmeyelim diyor oda 2 mayıs yapıyor bakalım son kontrolde belli olacak her şey.ben birde doğuma abimin yanına Lüleburgaza gideceğim kızlar kendi takip doktorum yapmayacak doğumu.orda ilk defa tanışacağım bir doktor tarafından yapılacak ama tabi abim yanımda olacağı için hiç endişe duymuyorum.ani bir durum olursa ancak burda kendi hastanemde doğururunm sanırım.bir gece kalıp döneceğim inşallah.
bugün annemin evine park beşiğide kurduk benim yatağımıda hazır edeceğiz bir iki parça eşyamıda oraya taşıyacağım.sonrada gelsin diye bekleyeceğiz kuzucuğu.keşke kendi evimde karşılasaydım yavrumu ama durumları biliyorsunuz sizde.artık evim bana kalınca geçeceğiz bebeklerimle evime.sonrada kayınvalideler gelecekmiş kalmaya.benim ne misafirim nede çilem bitmeyecek bu misafir konusunda galiba...en azından doğumdan sonra annemdeyim çok mutluyum bu yüzden çok.
Hayirli olsun... Allah anali babali buyutsun insallah...Herkese merhaba kizlar
24 nisanda suyum ve nisanim gelince sezeryana hemen alindim epidural spinal kombine.oglumuza kavustuk iyiyiz biraz dikis acim var o kadar
amin insallah en hayirlisi ne ise o olsun bitanem...sezaryen ve normal dogum eksilerini bi cok kaynaktan okuyabilirsin sezaryenin eksi si daha az.....sadece annenin narkoz alip kesilmesi...o bebegin soklanmasi erkenden alinan bebekler icin diye biliyorum ornek weriyorum 40. haftaya girerken aldir hatta suyun gelsin o an alsin yani bebis o hormonlari salgilasin anladin mi.sezaryen ile alinan bebekler soka giriyor diye de genelleme yapma bence bunca dogum oldu burdada disarda da hic duymadim demekki 40 cocuktan 1 oluosa bu diger tum risklerle ayni kaldi ki ben normal dogum sakincalarini okuyup sezaryen isteyen insan onca dikise sadece bebegim dr iki eliyle sag salim alsin die katlanicam...oyle bir ihtimal olsa istermiyim ...bu senin elinde olmayan bisi die anladim hayatim...o yuzden dr. ugrasmak istemio die dusunemedim refleks ile sen orda kasilsan bebegi dr nasil alsin hayatim boyle dusun....ya kendini gercekten rahatlat ( ise yariyor ise yada bebisi hic o riske strese atma derim ) yada allaha birak canim normal dogum gonullusu olup bunlari yasamana cok uzuldum kendimce bildiklerimi paylasmak istedim.bence kesinlikle dr.nla karar wer kolaya kacio die dusunme canim..yoksa 9 ay seni normal doguma tesfik etmez ki kismet son hafta karar weririz fala der neler okuoz burda....hakkinda hayirlisi olsun...
Canım çok haklısın ilk gğnlerde hep çok dikkat ediyorum belki de dinlenmek hoşuma gidiyordu, ama ben çok yoğun bir şekilde çalışıyordum bir kaç haftadan sonra boşluğa düştüm resmen tv izlemeyi çok sevmiyorum kitap okuyorum sürekli zaten ama artık dayanamıyorum böyle yatmaya uzanmaya inşallah bebeğime sıkıntı vermiyorumdur..Sana yat dinlen diye rapor verdiler senin yaptiklarina bak:)) dikkat et canim gelsin diye bekliyoruz ama vakit erken olunca icinde ne firtinalar kopuyor. Yarin hayirli haberlerle gelirsin insallah:)
Okuyorum canım evet hangi doğum hayırlı ise Allah hepimize onu nasip etsin, önemli olan bebeklerimizi sağlığımızı kaybetmeden kucağımıza alabilmek :)Benimki kesin normal dogum olucak zaten az cok okumussundur yazilarimdan bizim burada ölum kalim yoksa sezeryan yasak malesef(
ama insallah sen gununu alirsin da ona göre hazirlanirsin.
Arada banada geliyordu enerji patlamalari ama 1 haftadir havasi sönmus balon gibiyim :))) utanmasam ayakta uyucam valla
Ben hiç doğum yapmadım ama çok merak ettim nasıl anlamış acaba, suyu felan mı azalmış yoksa bebek beslenemez hale mi gelmiş. Birşey söylemedi mi??herkese selam canlarım ben bugun kontrole gittim ultrasonda 37+6 çıktı ve 2900 gr dedi doktor ama doğum başlamış yarın alalım dedi ilkide sezeryan olduğu için bir kaç gün bekleyelim dedim biz beklesekte o beklemeyecek gibi görünüyor dedi ama bende hiç sancı felan yok sadece bugün 2 kez wc ye gittim bu doğum belirtisiyse birde size sorum ultrasondan doğum başlayıp başlamadığı belli olurmu? offf çok heyecanlıyım hem ağlamak istiyorum hep gülmek nasıl bir şey bu anlamadım lütfen benim için dua edin sıkıntısızca bebeğimi alayım kucağıma 2 bebek ama bir korku heyecan var işte engel olamıyorum
Canım Allah korumuş resmen hamileleğin son dönemlerinde vertigo olabiliyor dedi doktorum geçen sefer ki kontrolde ben de sürekli baş dönmesi yaşıyordum. İnşallah bebişte ve sen de bir sıkıntı olmamıştır, bebişini evde karşılama olayına da üzülme artık ne olur. Nasılsa senin evin önünde sonunda gideceksin evine, onların canını daha fazla sıkmasına lütfen izin verme..annemle biraz işimiz vardı yolda yürüken dengemimi kaybettim başımmı döndü anlamadım ama pat diye düştüm yere.elimle tutunmaya çalışırken bileğimi burktum ve omuzumu zedeledim sanırım fena ağrıyor.popomum üstüne düştüm Allahtan yere oturuverdim karnımı korumak isterken.annem yanımdaydı iyiki oda çok korktu neyseki bişey olmadı artık ağırlığımı kendimi taşıyamaz haldeyim galiba.30 nisanda kontrolüm var bakalım eğer şartlar uygunsa belki daha erkene alırız sezeryan tarihimizi.abime kalsa şekerden dolayı 37.hafta dolunca alalım hiç riske girmeyelim diyor oda 2 mayıs yapıyor bakalım son kontrolde belli olacak her şey.ben birde doğuma abimin yanına Lüleburgaza gideceğim kızlar kendi takip doktorum yapmayacak doğumu.orda ilk defa tanışacağım bir doktor tarafından yapılacak ama tabi abim yanımda olacağı için hiç endişe duymuyorum.ani bir durum olursa ancak burda kendi hastanemde doğururunm sanırım.bir gece kalıp döneceğim inşallah.
bugün annemin evine park beşiğide kurduk benim yatağımıda hazır edeceğiz bir iki parça eşyamıda oraya taşıyacağım.sonrada gelsin diye bekleyeceğiz kuzucuğu.keşke kendi evimde karşılasaydım yavrumu ama durumları biliyorsunuz sizde.artık evim bana kalınca geçeceğiz bebeklerimle evime.sonrada kayınvalideler gelecekmiş kalmaya.benim ne misafirim nede çilem bitmeyecek bu misafir konusunda galiba...en azından doğumdan sonra annemdeyim çok mutluyum bu yüzden çok.
Çok geçmiş olsun, nasıl bir rahatsızlık bu bebeğine bakarken sana sıkıntı çıkaracak cinsten bir rahatsızlık mı?Kizlar gebelikten dolayi elimde karpal tunel sendromu diye bisey olustu.iki hafradir sag elimi kullanamiyorum.israrla doktorada gitmedim ameliyat diyebiliyormus. Of daha doguma 3 hafta var ya napcam ben.bu arada dogum yapan arkadaslar hayirli olsun.YAGMURDAMLASI kizinin ismi ne oldu.en son hatirladigim bir turlu karar veremiyordun.
Canim benimkide eskiye gore hatta gecen haftaya gore bile daha az hareket ediyor. Benimki gece hic hareket etmiyor resmen uyuyor sanki ustune mi yattim diye saat basi kalkip kontrol ediyorum onceden hafif sallayinca tepki verirdi artik oda yok.39 un bıtmesıne az kaldı ama ben de hala tık yok ne sancı ne nişan 2 mayısta epıdural sezaryan var dr daha fazla bekletemem dedı ben de tamam dedım ama garıp garıp ruyalar goruyorum herkes gun sayıyor kaldı dort kaldı uc offfffffffffffffffffffff sancımda yokkı normal dogurayım herseyın hayırlısı kızlar bırsey sorcam benım bebek sabah erken bıraz oynuyor sonra ses yok bır de aksam 9dan sonra oynuyor normal mı dr gunde 15 kere hareket etmesı gerek dedı sızınkılerın hareketı nasıl cok mu az mı
Hayirli ve gecmis olsun. Gozun aydin:)Herkese merhaba kizlar
24 nisanda suyum ve nisanim gelince sezeryana hemen alindim epidural spinal kombine.oglumuza kavustuk iyiyiz biraz dikis acim var o kadar
Herkese merhaba kizlar
Ruyanda bile normal dogumu görmussun nedir senin su normal dogumdan cektiginsizler simdiye dek gorduum en dusunceli en merhametli en adil annelersiniz endiselerinizi tam hossedemesemde anliorum ve sizler mukkemmel annelikler yapicaksiniz dert edip kafaniza takmayin supersiniz sizleer ;;))) neleri war goruoz allah hepimizin yardimcisi olsun...
..ayrica bi akinti bi kasinti hafif bel agrisi adet sancisi ve kasilma bugun de dewam etmekte ii ce sinirimi bizmaya basladi fakat morelim hala ii carsamba kontrol war haydi alalim dese kese ;;))) pat die amma guzel olur kimseye haber wermemis olur cikinca ceee die ararim yaaaa....
birde yatarken duz yattigimda hic rahatsiz degilim artik kizlar ya duz yatasim geliio hep uykumda engel olamiom ;)
,,ruyamda 10 bilmem kac cm acigim war bebege degiom dio ebe ikin cikcak dio hayyy ben gayet gulerek ben dr.mu beklicem sezaryen le alcak diom ya....pes dedim wallaaa kendime sastim kaldim...
offf benim gibi dusunen olduuna cok sewindim dun bnde acmadim tel.imi samimi olsalar basim ustune ama deli oluorum resmen....nefret ediom insanlardan....hatta giderken kimseye solemiyelim dedim annem kizdi ama istemiorum kimseyle konusmak kimseyle gorusmek faydalarindan cok zararlari war...aramis dio ki ay doguramadin mi daha sanane be tarihi 35 sefrr sordu zaten ayzemir oldusan bnm ne sucum war doguramadim ben daha ezikim
ayy canim dikkatli ol allah yardimcin olsun...gecmis olsun...bende ayni hantalliktayim ve heryere carpiorum...hakkinda hayirli olsun iicin rahatsa mesafeyi dusunmee .
ayy masalahh allahhh anali babali buyutsu bol sutler...
Gecmis olsun... elini agir islerdede kullanmamaya calis... pc deki klavye yemek dograma caydanlik tasima elini bukucek seylerden kacinirsan agrisi asiriya kacmaz... ayni durum kaynanamdada vardi 2 elinide ameliyat yaptilar suan iyi sukur agrisi yok ama yasi buyuk oldugu icinde cok dikkat ediyor kullandigi yemek bicagi özel olanlardan aksi taktirde bazen acir...Kizlar gebelikten dolayi elimde karpal tunel sendromu diye bisey olustu.iki hafradir sag elimi kullanamiyorum.israrla doktorada gitmedim ameliyat diyebiliyormus. Of daha doguma 3 hafta var ya napcam ben.bu arada dogum yapan arkadaslar hayirli olsun.YAGMURDAMLASI kizinin ismi ne oldu.en son hatirladigim bir turlu karar veremiyordun.
Benden öndesin simdi demekki bende yanliz kaldim Desider le doguramadik gitti diyordum :)) benim 40 olmama 5 gun var.papatyaorjdan alıntı
asagidaki takvimde 38inci haftada oldugunu söyluyor.. bebis öndenmi gidiyor ki ? bebisten bebisede degisyor sanirim bu oynama durumu benimki bazen hareketsizken bazen asiri hareketli hatta sabah kesin suyunu patlaticak dedim okadar hareket ettiki canim yandi oturamadim uzanamadim oflayip durdum ama suan tik yok ne sanci kaldi ne bisey
canım sata gore 38. haftanın besıncı gunundeyım yanı 38 bıtmıs 39. haftanında besıncı gunu ıcındeyım takvımdede zaten 39 dıyor. ıkı gun sonra 39 bıtıp 40 a gırcem zaten bu hesaplamayı zor ogrendım ama drda aynısını dıyo ben bır ay gırememıstım buraya geldıgımde sıfremı unuttum yenı sıfre alınca takvımı yenıledım yanlıs olabılır belkıi... 40 ın ıcındeyken sezaryan olcam kısaca
Canim benimkide eskiye gore hatta gecen haftaya gore bile daha az hareket ediyor. Benimki gece hic hareket etmiyor resmen uyuyor sanki ustune mi yattim diye saat basi kalkip kontrol ediyorum onceden hafif sallayinca tepki verirdi artik oda yok.
Bendede agri sanci yok ama suyum geliyor. Dr saliya kadar bekleyelim sanci gelir belki dedi ama yok:) hayirlisi nasilsa oylesi olsun canim uzme canini benim esimde sezeryan icin israr ediyor:)
saol cnm ben de tek benım basım gelıyo sanıyordum gun yaklastıkca ınsan tedırgın oluyor bırsey olcak dıye.allah herkesın bebegını korusun. sezaryan ıcın tahlıl falan yaptılar mı benım dr tahlıl falan ıstemedı cuma sabahı sekızde burda olun dedı. ben de sormayı unuttum. sezaryanden once kan tahlılı falan yapılıyormu
hay allah grcmis olsun uzuldum cok ama sasirdim da hangi dr gitmedin hayatim nie ihmal ediosun...Kizlar gebelikten dolayi elimde karpal tunel sendromu diye bisey olustu.iki hafradir sag elimi kullanamiyorum.israrla doktorada gitmedim ameliyat diyebiliyormus. Of daha doguma 3 hafta var ya napcam ben.bu arada dogum yapan arkadaslar hayirli olsun.YAGMURDAMLASI kizinin ismi ne oldu.en son hatirladigim bir turlu karar veremiyordun.
canim dogumun nerde oldu hangi hastane bas agriin bel agrin oldumu epiduralle ilgili....birde sutun ne zaman geldi.....simdi sana geleimSlm guzel hamisler ben mart annesiyim
Merakimdan girdim o heyecanlarinizi okumakicin
Kavusmayi beklemek hem zor hem cok tatli
Oglum 50 gunluk oldu epid.sezeryan oldum
Dogumum mukemmel gecti sonrasida oyleydi
Merak ettiginiz bi konu varsa taze anne olarak
Yardimci olabilirim rabbim hepinize kucagina
Almayi kokusunu icinize cekmeyi nasip etsin
Yok bole biseyyy
Ebenin yanindan geldim tansiyonum dinlenmis halimle 15/10 olmasina ragmen cumaya randevu verdi basin agrirsa dogumhaneye kontrole git dedi yine
Her gittigimde 2-3 tup kan aliyolar sonuclarim temiz cikiyor... buraya gelsem olmaz mi dedim en azindan tansiyon ve idrardaki protein durumuna bakip ona göre gitmem gereklimi gereksizmi karar verirsin dedim carsambaya gitmeyi istiyordum... persembe tatilmis cumaya verdi cadalozcuma gunune kadar sorun yasarsam yine dogumhane yine kan alicaklar
Sağol cnm dualarınız kabul oldu hemen bugün iyiyim çoook şükürİnşallah canım, sana dua ettim inşallah hemen ağrılarından kurtulup güzel bir lohusalık geçirebilirsin.
Herkese merhaba kizlar
Bugun cokmu bahsettim ne kaynanam demin aradi ama tatli dille guzelce durumumu sordu yine preeklempsi durumunu merak ediyor ve sagligimi sorup duruyor annem gibi hadi dogsun artik hadi haber bekliyoruz diye strese sokmuyor...az öncede gecmis olsun kendini strese sokma bebek dogacagi zamani biliyordur kendini hazir hissedince gelicek dedi ve saglimizi sordu sagolsun da 2 gunde 1 sormasi bana cok geliyor... annemlerde msj atmis aksam hemen uyuma ariycaz demisler pesin pesin :))Gercekten en guzeli acmamak telefonu, duymamak. Bos bos sorular konusmalar ne gecicekse ellerine.
Simdi hassasiz ya acaba dogumdan sonra daha mi fena olcaz acaba? Ben simdi tahammul edemiyorum insanlarin konusmalarina, dogumdan sonra daha beter olacak sanirim. Esimin ailesi de bizde olacak, gelen giden de olur, odama kapanir emzirir uyurum napim. Dedim esime kimse tepemde konusmasin, ben susturamazsam sen sustur lutfen..
Dogum sonrasi bu haller dogumun kendisinden cok korkutuyor beni resmen :) belki de bu korku yuzunden bebisimin hala gelesi yoktur..
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?