2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Aminnn canım aminn.. Bu arada insanın kendin mesleği derken? sağlıkçı mısın?

Geçmiş olsun canım, Allah uzun, sağlıklı ve mutlu bi ömür versin inşallah kuzucuğuna..

Kizlar nstye bagliyim takibe alindim.3cm aciklik var bekliom sancilar bazen 7 dk bazen 6 dk araliklarla geliyo.1saate yakin once nisanim geldi kan ile birlikte bekliyoruz.Dua edin ins.

Hadi hayırlısı, belkide doğurmuşsundur bile.. Güzel haberlerini bekliyoruz, dualarım seninle..

Maşallah çürkin kızına seninnnn iki çocuklu olmak eminim zordur, umarım bi an önce alışır oğulcuğun bu yeni duruma..

Geçniş olsun canım bak çoğu gitmiş azı kalmış bile maşallahh bi daha ki mesajında eminim çok çok daha güzel haberler vereceksin bize..

Ne güzel bi hikaye oğlunda alışır elbet, en iyi arkadaşı olacak daha onun :)

Ben plates topunun üzerinde de egzersiz yapıyorum canım
Üzerine otur dairesel hareketlerle topu çevir, 2.si üzerinde otururken hafif hafif zıplar gibi otur kalk. Bunlarıda dene istersen. Benim doktorum 3 aydan beri yapamamı istiyor tabi tembellikten yeni yeni tam anlamıyla başladım :))

Geçmiş olsun canm.. Biraz zor olmuş ama sonu güzel çok şükür
Göğüs ucu çıkarıcı ve slikon göğüs uçlarını deneyebilirsin. Benim arkadaşım 6 ay slikon uçlarla emzirdi.. Bazı bebekler alışabiliyor uçlara ama memeyi hiç alamamasından iyidir.. Bi an önce çaresini bulursun inşallah..

Son düzenleme:

Cok guzelmis senin hikayende.insallah buyuk oglunla beraber sorunsuz atlatirsin bu donemi

gözün aydın canım ne güzel bi doğum olmuş tanıdık olunca insan daha rahat ediyo sanırım.

Papatyaorj geçmiş olsun canım inş sıkıntılarından en kısa zamanda kurtulursun ve mutlu sağlıkla bebeişinle güzel günler geçirirsin.

benimde bebek iri olduu için korkuyorum ama normal doğum istiyorum inş baş edebilirim okuyunca sonlarını doğum hikayelerinin iyiki normal diyo herkes bilmiyorum nasıl olacak bande bugün başka bi dr gittim alında ebe için gittin çünkü gittiğim hastanenin ebelerini bişraz asabi buluyorum bende hemen etkileniyorum daha sıkıntılı hale geliyo dururumum ntsde bile doğum sesini duyunca bebeğimin kalp atışları düşüyo, bu ebeyi herkes çok metetti hem çok yumuşak davranıyo hemde gerçekten anne gibi sanki anlatıyo sana herşeyi ve gevşetiyo daha rahat muayene oldum bugün alttan sasanki ve bebek aşa düşmüş ve abie parmak açıkla var dedi rahim ağzıda gevşemiş kızım yolunda ilerlemeye başlamış yani pazartesi son günüm olarak gözüküyor bakalım o güne kadar gelmezse ne yapacaz şuan kızım tosun gibi 3900 olmuş 50cm boyunda doktor kız ama tosun gibi diyo bolbol yürü dedi ilık suda duş al dedi böyle tetikte beklemekte ne sıkıntılı bişey yaa
Allah hepimizin yardımcısı olsun bir avazda memnun olarak bebişlerimizi kucağımıza alırız inş

şöyleki; ben detayları fazla bilmediğimden aynı bu duvara yazicam (yazıyorum) daha önceleri denk gelmedin demek ki ... haftada 2 defa (pazartesi ve cuma ) güncellemeye çalışıyorum canım

sağol canım yopk hiç dükkatimi çekmemiş satti varmı yoksa rasgele bi saattemi

Lilacsofie oferta ve aklıma gelmeyen arkadaşlar doğum hikayeleriniz çok güzel.
Lilacsofie geçmiş olsun kuzum allahtan hemen aramissin dr u yoksa daha kötü olabilirdi
Oferta kuzey de kısa zamanda alisacaktir kardeşine bu arada merak ettim minigin adını

Patatyaorj. Kızın kısa zamanda iyilesecek inanıyorum. sakın üzülme annesi

Bestekiz gözün aydın hikayeni çok merak ediyoruz

Adı aklıma gelmeyen doğum yapan tüm arkadaşlar gözünüz aydın olsun

Benim gibi beklemede olan mayıs sonu anneleri burayı okudukça kiskaniyorum ama zamanını beklesin istiyorum kızım.
Bizim bugun 38.Haftamiz doldu geceleri çok sancım oluyor ama sürekli çatı ağrısı oke ara ara gelen birsey yok hatta kasilma da yok.geçen hafta nst de iyi çıkmıştı zaten.ama uyku haram oldu çatı agrim var ama bebek se kanalda değil anlamadım bu işi.kızım desem sürekli hareket halinde ne sağa ne sola yatabiliyorum. Mecbur sırtustu yatıyorum bir süre ama belim ağrıyor sonra ne yapacagimi şaşırmış durumdayım. büyüdü artik hissedebiliyorum bazen parmağıyla fiske vuruyorgibi oluyor.

hastane çantası ve bebek odası hazır onun dışında evde yapılacak tüm işler duruyor.yatak Odam boyanacak bahar temizliği yapilacak eve ilaçlama yapilacak-ki biran önce olması lazım yazın böcek oluyor yoksa.ilaçtan sonra bir temizlik daha...sonrasinda da agda kuaför işleri ben neye nasıl yeteneği yav.annem de erken gelemez.kv çalışıyor esnaf. kaldım el elde baş başta eşim 11den önce gelmiyor eve haftada 1 izin....oyyy oyyy😯han umutsuz sıkışmış ve çaresiz hissediyor😢

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım küçük oğlumun adı Ayaz oldu. Darısı başına sende al meleğini kucağına en kısa zamanda.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben hemen yazayim 38+3 3350 kilo 49 cm

Son düzenleme:
Doğan her bebeğin gözleri lacivert oluyor aslında bu renk değilmiş. Ve 8. Aya kadar bebelerin gözlerinin rengi değişebilir. 8. Aydan sonra kendi rengi olurmuş. Annem inatla lacivert gözleri maviye dönecek diyordu araştırdım. Artık demiyor. Çünkü daha göz rengi belli değil :))

Dogum yapan arkadaslar bi sorum olcak
Dogum sancilari mideyede vurur mu 1 saattir sancim var
Adet sancisi gibi ama midemide cok sikistiriyo sanki anlayamadim neye
Dikkat etmeliyim

Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..

DOĞUM MACERASI:
Öncelikle kızım 24. gününde.. 15 Nisanda doğdu.. 37 haftalıkken.. Erken geldi çünkü tansiyonum 16 - 10 a çıktı dr gebelik zehirlenmesi nedeni ile hemen almak istedi aşırı da ödemim.. Bebeğim 3000 gr 50 cm doğdu erken olmasına rağmen çok şükür normal kilo ve uzunlukta.. Gelelim doğum hikayesine.. Biraz ani oldu tansiyon fırlayınca dr hemen alalım dedi.. Genel anestezi oldu ve ameliyat esnasında da tansiyonum çıkmış Yarım saat içinde uyandım.. Bebeğim benden 15 dak önce anneme verilmiş.. :) Ben bunları göremedim tabi.. Ameliyattan çıkar çıkmaz odama geldim annem kızımı koynuma verdi.. Evet genel anest. olduğunuzda yavrunuzu ilk siz görmüyosunuz ve bi süre uyku ve uyanıklık hali içinde oluyosunuz.. Ama epidural olup sorun yaşayanlar da çok.. ( Bence genel anst. de de korkulacak bişiy yok.. Ama ben sağlık prob. nedeniyle genel oldum 2 yıl önce fıtık ameliyatı olduğum için.. )

SARILIK &MAMA &SÜT:
Sezeryan ve erken doğduğu için sarılıktan dolayı 4 gün snr hastaneye yattık tekrar.. 17 sınırmış bizim 17.6 idi. bi gün snr 9 a düştü çıktık fakat 2 snr tekrar kontrole gittiğimizde 14 e yükselmişti 2 gün snr tekrar gittik 13 e düştü dr düşmeye başladıysa düşecek dedi fakat kızımın yüzü hala sarı kırmızı bu arada sarılık nedeni sütümün inmemiş olması ve benim emzirmeyi becerememem kızımın emmeyi becerememesi inatla mama verdirmeyişim oldu.. Kızlar size tavsiyem mama verilmez verilmemeli diye düşünmeyin ben sütümün yetmeyeceğini gelmeyeceğini göğüs uçlarımın küçük olduğunu düşünmemiştim bence mama verin ki bebeğiniz sarılık olmasın.. tabiki emzirmeye de çalışın ama zaten sonradan geliyor benim sütüm daha yeni yeni arttı diyebilirim.. lactamil önerirm..

YARDIM:
tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacak çevremdekiler sütün yaramıyor diyor sürekli doğruluğu nedir sütümün yaraması için ne yapabilirim? insanın morali bozuluyor pek küçük dediklerinde acaba 5 kilo mu doğmalıydı çocuk anlamıyorum
bir de uyumayıca kucağımda uyutuyorum annemde sürekli kucağa alıştırdın diyor daha 24 günlük ama ne yapmalıyım bilmiyorum ne yapmalıyım?

Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..

DOĞUM MACERASI:
Öncelikle kızım 24. gününde.. 15 Nisanda doğdu.. 37 haftalıkken.. Erken geldi çünkü tansiyonum 16 - 10 a çıktı dr gebelik zehirlenmesi nedeni ile hemen almak istedi aşırı da ödemim.. Bebeğim 3000 gr 50 cm doğdu erken olmasına rağmen çok şükür normal kilo ve uzunlukta.. Gelelim doğum hikayesine.. Biraz ani oldu tansiyon fırlayınca dr hemen alalım dedi.. Genel anestezi oldu ve ameliyat esnasında da tansiyonum çıkmış Yarım saat içinde uyandım.. Bebeğim benden 15 dak önce anneme verilmiş.. :) Ben bunları göremedim tabi.. Ameliyattan çıkar çıkmaz odama geldim annem kızımı koynuma verdi.. Evet genel anest. olduğunuzda yavrunuzu ilk siz görmüyosunuz ve bi süre uyku ve uyanıklık hali içinde oluyosunuz.. Ama epidural olup sorun yaşayanlar da çok.. ( Bence genel anst. de de korkulacak bişiy yok.. Ama ben sağlık prob. nedeniyle genel oldum 2 yıl önce fıtık ameliyatı olduğum için.. )

SARILIK &MAMA &SÜT:
Sezeryan ve erken doğduğu için sarılıktan dolayı 4 gün snr hastaneye yattık tekrar.. 17 sınırmış bizim 17.6 idi. bi gün snr 9 a düştü çıktık fakat 2 snr tekrar kontrole gittiğimizde 14 e yükselmişti 2 gün snr tekrar gittik 13 e düştü dr düşmeye başladıysa düşecek dedi fakat kızımın yüzü hala sarı kırmızı bu arada sarılık nedeni sütümün inmemiş olması ve benim emzirmeyi becerememem kızımın emmeyi becerememesi inatla mama verdirmeyişim oldu.. Kızlar size tavsiyem mama verilmez verilmemeli diye düşünmeyin ben sütümün yetmeyeceğini gelmeyeceğini göğüs uçlarımın küçük olduğunu düşünmemiştim bence mama verin ki bebeğiniz sarılık olmasın.. tabiki emzirmeye de çalışın ama zaten sonradan geliyor benim sütüm daha yeni yeni arttı diyebilirim.. lactamil önerirm..

YARDIM:
tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacak çevremdekiler sütün yaramıyor diyor sürekli doğruluğu nedir sütümün yaraması için ne yapabilirim? insanın morali bozuluyor pek küçük dediklerinde acaba 5 kilo mu doğmalıydı çocuk anlamıyorum
bir de uyumayıca kucağımda uyutuyorum annemde sürekli kucağa alıştırdın diyor daha 24 günlük ama ne yapmalıyım bilmiyorum ne yapmalıyım?

Allah doğum yapmayanlara hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Doğum yapanlara da geçmiş olsun bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah :)

Maşallah canım merak edüyoruz minik kızını. Dil çiğneme işini duymadım hiç.

Yurtdışında böyle oluyor demek işler napar ne eder doğurturuz diyolar demek. Geçmiş olsun canım. İnş kızın da sağlığına kavuşur.

Canm geçmiş olsun kilo alım ne kadar bebeğ in? Benim ilki 3130 gr doğmuştu zayıf mayıf dediklerinde gerçekten üzülüyo insan. Ama daha bi aylık olmamış. Takma onları. Sonrasında oğlum tosuncuk olmuştu. Şimdiki bebeğim 2900 doğdu evet çok zayıf ama büyücek inş. Bi lokmayla büyüyen binlerce çocuk var.
Benim oğlan iki haftalık oldu. Bazen yatağında uyuyor bazen de kucakta duruyor ne istiyorsa öyle yapıyorum bırakayım ağladın mı kıyamam daha küçük. Biraz daha büyüsün o zaman bakarız bi oluruna ama daha çok küçükler nazdan değil de ihtiyaçtan dolayı ağlamaları bence. Güle güle büyüt canım inş

Dogum yapan arkadaslar bi sorum olcak
Dogum sancilari mideyede vurur mu 1 saattir sancim var
Adet sancisi gibi ama midemide cok sikistiriyo sanki anlayamadim neye
Dikkat etmeliyim

Herkesin değişik oluyor canım sancı olayı. Bi gelip bi gider ama genelde. Hazırlık sancısı olabilir. Saate bak dakika tut istersen

Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog (Mustafa Salih) bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum bana güldü yine bunun çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimseden böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlar ve çok sevgiler..

Kilo alımı şöyle : 2700 e düştü sarılıkta bebeğim.. 15 gün snr tarttırdığımızda tekrar 3000 olmuştu ama şimdi ne kadar bilmiyorum.. inşallah kilo almıştır bebeğim.. ((
Herkes mi 4 4.5 doğurdu da böyle ahkam kesiyolar bilmiyorum bunu yapanlar da genelde akrabalardan benim yaşımda çocuğu olanlar anlamak güç

Evet sinirim bozuluyor normal doğum kilosunda diyo dr da :/ zaten 1 2 hft daha bekleyebilseydi daha iyi doğardı erken doğdu diye açıklama yapmak zorunda kalıyorum bir de :S henüz tarttırmadık haftaya 15inde kontrolü var inşallah iyi kilo alır da şu laflardan kurtulurum yoksa vericem mamayı artık madem sütüm yaramıyor diye :'( teşekkür ederim tavsiyen için.. Güle Güle sağlıkla büyütelim hepberaber inşallah..

İnsanlar laf olsun diye düşünmeden konuşuyolar canım ilk hafta kilo kaybı normal zaten. Onlar bi de iki ay sonra görsünler bak nasıl da büyüyecek.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sağol camım 38+5 doğum haftamız 3200 kilomuz .
Canım bu arada enjeksiyon nasıl kullacağım anlayamadım. Anlatırsan çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…