Ben aslinda sezeryandan cok korkuyordum bilmiyorum neden :)
Ama cok uzun zaman once okudugum hikayelerlede,son dk bisy olursa diye sevdirmistim kendime sezeryanida :)
Iyi ki de oyle yapmisim..
Tabi ki hersey bi yana bilmedigin biseyi yasayacak olmak var..insanin birsey meslegi bile olsa,kendisinin yasamasi bambaskadir..
Allah yardimcin olsun,ikiniz icinde hayirlisi neyse oyle olsun canim :)
Yeter ki herkes saglikla evine dönsün
Aminnn canım aminn.. Bu arada insanın kendin mesleği derken? sağlıkçı mısın?
Kizlar bebisim sık sık uyaniyo uyanmasa da ben uyandırıyorm emsin die. .
Neyse hemen anlatayım:
Doktorum pazartesi günü karnimdan baktı bebek gayet iyi suyu da iyi bekleyelim dedi kızımin zaten gelesi de yoktu.pwrsembe acikligin a bakalım cuma günü ya suni ya da sezeryan yapalım daha fazla beklemeye gerek yok dedi.zaten cuma 42.haftaya giriyo Duk. Sabah geldik hemen nst ye girdim ebe kalp atışları düşük doktoruna göster hemen suni sancı olmaz sezeryan olur dedi beni korkuttu.doktora sorduk o da karnimdan baktı hiç beğenmedim kalp atislarini dedi hemen acikligin a bakalım dedi baktı 2 -3 cm bugün deneyecez yarını bekleyemeyiz dedi.ben şok tabii hem bebeğimin kalp atislarini düşünüyorum hem suni sancı yi düşünüyorum ağladım aglicam esim gözüme bakiyo sakin ol die..yatisim yapıldı e sim annemler almaya gitti o ara benim sancı takıldı başlarda ara ara geliyo sanci tabi kalp atışını da takip ediyoruz 100 un altına düşerse sezeryan a alcaz hemen dediler..benim kuzum da maşallah hiç uzmedı bizi çok güzeldi kalp atışları.annemler geldi ben d uygulandığım için Ağlıyorum daha sancı çok yok bir saat ole geçti. 2.saatte benim sancilar arttı duramıyorm artık ben Ağlıyorum annem agliyo kayinvalidem agliyo eşim ablam herkes agliyo ebe geldi kızdı annemlere napiosunuz siz moral vereceksiniz die..Tabi onların konuşmalarını hiç duymuyorum sancı gelince.3.saatte Ağlıyorum gelsin doktor baksin açıklığa yoksa sezeryan yapsın ben dayanamiyorum diorum..ebe sık kontrol etmek istemiyorum dio ama zorumlaa geldi baktı 4 cm dedi ben yıkıldım tabihala mi die halbuki daha 3 saat olmuş bana saatler gibi geliyo..umudumu kaybettim anneme yalvarıyorm sezeryan yapsınlar sole die annem cvp bile vermiyor az kaldı dio..4.saat çok kötüydü doktorum geldi biraz yürü sancı geldikçe otur dedi koridorda herkes bana bakiyo ben Ağlıyorum. .doktor tekrar geldi açıklığa bakalım dedi sonra çok güzel 6-7 cm olmuş dedi ben yine şok tabi geceye kadar çekerim zannediyordum..doktorum cesaretlendirdi çok güzel biraz daha yürü alırız seni yarım saate dedi sonrasında artık cigliklarla karşılıyorum ben sancı yi hadi dedi doktorum yat bakalım baktı sonra bebek gelecek ikinma hissi gelince ikinn dedi annemler dışarda kaldı tabi eşimi ebeler göndermiş artık ne durumdaysa benim sesimi duyunca ben sancı gelince söylüyorum doktor ikin dio ikiniyorum ama gucum kalmamış yarıda kesiliyor bu şekilde 4 kez falan oldu sonra bana oksijen taktılar bi de hemşire geldi karnima bastırıp yardimci olacakmış bana.6.sancida bastırmadi tabi ben çıkaramadım. Bi taraftan da bebek sıkışmasın die kalp atışını dinliyorlar sorun yok kuzum da. Hemşire busefer b3n de bastircam nefesini bırakma sakin bu son olsun dedi ben de bütün nefesini topladım hemşirenin de karnimdan bastirmasiyla kuzum çıktı ama öyle garip oldum ki hem Ağlıyorum hem titriyordum bitaraftan görmeye çalışıyorum. Temizlediler bebek doktoru ne kadar uuzn bi bebek dedi onu duydum hemen kilosunu sordum 2950 grammis.sonra dikişler başladı tabi öncesinde uyuşturucu iğne yaptılar hiç acimadi hiç korkmayın dikis ten. .Buarada ben hala Bebeğimi görmedim çıkarıp annemlere vermişler ama nasıl merak ediyorum.15 dk lik dikis ten sonra çıktım odama allahım bu ne cirkinlik:) kuzum gözlerini açmış dili sürekli dışarda meme ariyo hemen kucağıma verdiler ağlamak istedim o an.kizlar çok guzEl bi duygu şimdi kucağımdan bırakmak istemiyorum hep koynumda dursun istiyorum.gozumden uyku alıyo ama gözlerimi alamıyorum kizimdan. Anneme kayinvalideme esime kardeşime sürekli çok guzEl değil mi die soruyorum:) Allah herkese nasip etsin ınss. . Iste bole kızlar zordu evet ama çok tatlı ki teyzeleri yaa:) Rabbim korusun herkesinkini. .
Geçmiş olsun canım, Allah uzun, sağlıklı ve mutlu bi ömür versin inşallah kuzucuğuna..
Kizlar nstye bagliyim takibe alindim.3cm aciklik var bekliom sancilar bazen 7 dk bazen 6 dk araliklarla geliyo.1saate yakin once nisanim geldi kan ile birlikte bekliyoruz.Dua edin ins.
Hadi hayırlısı, belkide doğurmuşsundur bile.. Güzel haberlerini bekliyoruz, dualarım seninle..
Günaydın güzel anneler uzun zaman oldu benim prensesden firsat bulamıyorum hiç. Çok yaramaz bir kizizm var gece hiç uyumuyor. Kucak istiyor hep ve bu arada 7 yasindaki oglum kıskançlık dan kişilik degistirdi. Bu arada kizimin cildide cok hassas benden masrafli cadi kremleri benim kozmetik masraflarini aştı. :) Saglik olsun. Dikislerimin durumu iyi ama eğer ki o gun fazla is yaptiysam sağ tarafi genelde inanilmaz aciyor. Ara arada hala çok olmasada kanama oluyor bugün 24. Günümüz. Kizim o kadar çirkin o kadar çirkin ki anlatamam :S Gözleri sanirim maviş degismezse tabi.Burun da okka gibi cimcimenin. Bazen bu cocuk benim degil herhal diyorum :) Başka başka hı bu arada göğüs kalkanina bir ara veriyim dedim 1,2 gün demez olaydım. Hemen yara oldu. Hemwn bugün tekrar taktim. Doğum yapmamış butunt arkadaslarima tavsiyem göğüs kalkani almadan dogurmayin kizlarDoguran anneler kaybolmayin arada bir sizde yazin.
Maşallah çürkin kızına seninnnn
76 mesaj var kutumda alintiliyamasamda telden okudum firsat buldukca bazilarini dua eden arkadaslar Allah razi olsun hepinizden...
Kizimin durumu iyiye gidiyor ve eminimki hepside sizin dualariniz sayesinde...
iltihaplanma tum gözunde vardi cornea olan kisma kadar kirmiziydi suan beyaz olan yerdeki kizariklik gecmis durumda ama o cornea bölumunundeki renk hala kirmizi kirmiziyi kaybedip normal rengine dönunce iyilesicek insallahh.. keske kucuk bir enfeksiyon veya cornea kisima ulasmamis bir iltihap olsaydi 5 gunluk bebegim saat basi damla aliyor gözune..
Dun doktordaydik gözunun cok daha iyi oldugunu söyledi ilacin dozunu ayni sekilde kullanmaya devam edicez sali gunune kadar sonra yavas yavas azalticakmisiz insallah bir yan etkisi cikmaz ileride dualarinizi eksik etmeyin masum yavrum daha fazla zorluk ceksin istemiyorum.
Cogunuz bebeklerini almis kucagina Rabbim guzel ömurler nasip etsin dogum yapmamis olanlarida Allah bir avazda kurtarsin ve kavustursun meleklerine...
3 gun boyunca hastanede dogum yaptirmaya calistilar 7 defa epidural aldim, sancim yetersiz oldugu icin suni sanci verildi bir hortum vardi basimdaki damarlari hoplatan icime cekip durdum sancilarim dinsin diye 10 cm acikliga ragmen kafasi asagi gelmeyen kuzumu vakumla cekmek zorunda kaldilar dogru zorlandim ama tum bu zorluklara ragmen Rabbim bir evlad nasip etti kucagima aldigim gibi hepsini unuttum dikisim atildiktan yarim saat sonra banyomu yaptim gecti ve bitti dogum yapicak anneler korkmayin o ani yasamak kocaman bir mucize.
Geçniş olsun canım bak çoğu gitmiş azı kalmış bile maşallahh
Kızlar vakit buldum yazayım istedim bebeğim 5 mayısta saat 16:23 te spinal sezeryanla dünyaya merhaba dedi . O gün sabah kakltık oğlumu okula bıraktık babası ile beraber kuzey sınıf arkadaşlarına pasta kurabiye meyve suyu götürüp kardeşe merhaba partisi yaptı o gün. Sonra teyzeme kahvaltıya gittik bütün akrabalarım orda buluştuk uzun ve eğlenceli bir kahvaltı sonrası saat 12 gibi dört araba lüleburgaza doğru yola çıktık . Resmen çıkartma yaptık hastaneye diyebilirim. Hastaneye vardığımızda harika bir ekip bizi karşıladı tabi abimin etkisi ve torpili vardı galiba odamıza aldılar bizi hemen hazırlıklar yapıldı damar yolu açıldı serumlar takıldı.derken başladık beklemeye saat 16 da ameliyathaneden haber geldi aşağıya indik asansörde eşim annem de benimle geldi. Duygusal bir vedalaşma oldu abimi gördüm içerde ilk defa ameliyathane ortamında abimi yeşiller içinde görünce abim olarak değilde bir doktor olarak gururla karışık bir mutluluk yaşadım içeri alındım çok neşeli bir ekip beni karşıldı abim hep yanımda tabi. Konuşmalar edpiriler gülüşmeler eşliğinde anestezi yapıldı. Ben korkudan titremeye başladım başımda olan abim habire sohbette doktor arkadaşıyla aman bacım süslüdür dikişi güzel olsun filan diyor . Ben bu arada epeyce korktuktan sonra ne zaman başlanacak diye abime sorarken birde baktım bebek ağlıyor meğerse çoktan işlem bitmiş beni oyalamak için sohbet ediliyormuş. Bir iki dakika sonra bebeği bana gösterdiler çok ağlıyordu getirdiler yanağıma koydular hemen sustu inanılmaz yumuşak ve çok güzel kokuyordu. Sonra hadi bakalım sen temizlenmeye diyip aldılar yanımdan ve benim dikiş işlemi bitti bu arada odama çıkarılırken kapıda eşimi gördüm ilk. Çok mutluydum herşeye tanık olmuştum çokta rahattım ağrımda yoktu. Odama geldim bebek çoktan gelmiş hemen emzirmek için verdiker bir süre emdi sonra oğlumu u okuldan alıp gelmiş babamı gördüm kapıda bedense o anda şükrettim herşeye babam öyle kocaman güçlü göründükü bir anda. Oğlum önce korkulu gözlerle bana baktı sonra koşarak yatağa atladı. Öpüştük koklaştık ama ağlamadım zor durdurm. Bebeğe pek yüz vermedi hep yanımda benimle durdu. Sonra herkes gitti biz eşimle kaldık gece ve ertesi gün hep beraber evimize döndük. Çok güzel bir doğumdu spinal oluşumun hiçbir tan etkisini yaşamadım tek sorun gazdı onuda halkettik neyseki. Şu an oğlumun kıskançlık krizleri hariç herşey yolunda iiki çocuk harika bir duyguymuş gerçektende
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne güzel bi hikaye
sezeryan olmak istemiyorum
bugün dr açılmamın olmadığını 1 hafta daha bekleyip sezeryan yapılacağını söyledi. böyle devam edersem suni sancıda çok acı çekermişim ve zor olurmuş.kızlar normal istiyorum. nasıl açılacağım ben ya.. hurma yiyorum, yürüyüş diyorlar, sıcak duş, merdiven inme başka ne. cinsel ilişkiyi denemedim ama onu mu denesem. fikir verin başka ne yapabilirim
Ben plates topunun üzerinde de egzersiz yapıyorum canım
Üzerine otur dairesel hareketlerle topu çevir, 2.si üzerinde otururken hafif hafif zıplar gibi otur kalk. Bunlarıda dene istersen. Benim doktorum 3 aydan beri yapamamı istiyor tabi tembellikten yeni yeni tam anlamıyla başladım :))
Merhaba kızlar uzun zamandır size dönüş yapamadım.5.5.2014 sabaha karşı suyum geldi ve saat 12:21 de prensesim normal doğumla dünyaya gözlerini açtı.doğum sürecine gelince çok zordu kızlar�� hastaneye saat 6 da gittim.gitmeden öncede sıcak suda oturdum yarım saat kaslarım gevşesin diye.gittiğimde 2,5 cm açılmam vardı.saat 9 da 5 cm oldu.derken sunni sancıyı bir bastılar kızlar öldürün beni diye tam 3 saat ağladım ve yalvardım.sunni sancı çok zormuş.birde doktorum epidural normal yanlısı olmadığını söylemez mi.allahım ben yalvarıyorum artık doktoruma ya epidural yap ya sezeryana çevir Yada ötenazi yap öldür beni diye koridorları inletiyorum.neyse onca cebelleşmemim ardından saat 12:21 de prensesim ay ışığım dünyaya geldi.inanırmısınız onu doğunca bana hemen verdiler ya işte o anda çektiğim bütün acılarım bir bıçak gibi kesti gitti.tabi birde eşinin çıkartılması var.oda karnıma yapışmış mı.al bakalım şimdi... Tekrar ver sunni sancıyı.ben tekrar çıldırmaya başladım tam 15 sonrada onu resmen doğuracak çıkarttım.ohhhhh derken arkasından dikişler.neyse sonra herşey bitti ve saat 13:10 da odama getirildim.sonra da prenses geldi emişmeye başladık������
Kızlar sakın korkmayın normal doğumdan benim zor olmasının sebebi rahim ağzı 2cm ters olduğu içinmiş.yoksa rahat olurdu.
Bu arada kızlar size birde sorum olacak.benim göğüs ucum az olduğu için çocuk ememiyor ve çıldırıyor tabi benimde göğsüm ağrıyor artık sıkıştırıp ağzına sokmaktan.ne olur yardım edin ne yapayım yada ne alayım.göğüs ucu çıkartıcı mı alayım.bir akıl verin Allah aşkına çok zordayım ������
Geçmiş olsun canm.. Biraz zor olmuş ama sonu güzel çok şükür
Göğüs ucu çıkarıcı ve slikon göğüs uçlarını deneyebilirsin. Benim arkadaşım 6 ay slikon uçlarla emzirdi.. Bazı bebekler alışabiliyor uçlara ama memeyi hiç alamamasından iyidir.. Bi an önce çaresini bulursun inşallah..
Son düzenleme: