İnsanlar laf olsun diye düşünmeden konuşuyolar canım ilk hafta kilo kaybı normal zaten. Onlar bi de iki ay sonra görsünler bak nasıl da büyüyecek.
Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..
DOĞUM MACERASI:
Öncelikle kızım 24. gününde.. 15 Nisanda doğdu.. 37 haftalıkken.. Erken geldi çünkü tansiyonum 16 - 10 a çıktı dr gebelik zehirlenmesi nedeni ile hemen almak istedi aşırı da ödemim.. Bebeğim 3000 gr 50 cm doğdu erken olmasına rağmen çok şükür normal kilo ve uzunlukta.. Gelelim doğum hikayesine.. Biraz ani oldu tansiyon fırlayınca dr hemen alalım dedi.. Genel anestezi oldu ve ameliyat esnasında da tansiyonum çıkmışYarım saat içinde uyandım.. Bebeğim benden 15 dak önce anneme verilmiş.. :) Ben bunları göremedim tabi.. Ameliyattan çıkar çıkmaz odama geldim annem kızımı koynuma verdi.. Evet genel anest. olduğunuzda yavrunuzu ilk siz görmüyosunuz ve bi süre uyku ve uyanıklık hali içinde oluyosunuz.. Ama epidural olup sorun yaşayanlar da çok.. ( Bence genel anst. de de korkulacak bişiy yok.. Ama ben sağlık prob. nedeniyle genel oldum 2 yıl önce fıtık ameliyatı olduğum için.. )
SARILIK &MAMA &SÜT:
Sezeryan ve erken doğduğu için sarılıktan dolayı 4 gün snr hastaneye yattık tekrar.. 17 sınırmış bizim 17.6 idi. bi gün snr 9 a düştü çıktık fakat 2 snr tekrar kontrole gittiğimizde 14 e yükselmişti 2 gün snr tekrar gittik 13 e düştü dr düşmeye başladıysa düşecek dedi fakat kızımın yüzü hala sarı kırmızıbu arada sarılık nedeni sütümün inmemiş olması ve benim emzirmeyi becerememem kızımın emmeyi becerememesi inatla mama verdirmeyişim oldu.. Kızlar size tavsiyem mama verilmez verilmemeli diye düşünmeyin ben sütümün yetmeyeceğini gelmeyeceğini göğüs uçlarımın küçük olduğunu düşünmemiştim bence mama verin ki bebeğiniz sarılık olmasın.. tabiki emzirmeye de çalışın ama zaten sonradan geliyor benim sütüm daha yeni yeni arttı diyebilirim.. lactamil önerirm..
YARDIM:
tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacak çevremdekiler sütün yaramıyor diyor sürekli doğruluğu nedir sütümün yaraması için ne yapabilirim?insanın morali bozuluyor pek küçük dediklerinde acaba 5 kilo mu doğmalıydı çocuk anlamıyorum
bir de uyumayıca kucağımda uyutuyorum annemde sürekli kucağa alıştırdın diyor daha 24 günlük ama ne yapmalıyım bilmiyorumne yapmalıyım?
Allah doğum yapmayanlara hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Doğum yapanlara da geçmiş olsun bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah :)
76 mesaj var kutumda alintiliyamasamda telden okudum firsat buldukca bazilarini dua eden arkadaslar Allah razi olsun hepinizden...
Kizimin durumu iyiye gidiyor ve eminimki hepside sizin dualariniz sayesinde...
iltihaplanma tum gözunde vardi cornea olan kisma kadar kirmiziydi suan beyaz olan yerdeki kizariklik gecmis durumda ama o cornea bölumunundeki renk hala kirmizi kirmiziyi kaybedip normal rengine dönunce iyilesicek insallahh.. keske kucuk bir enfeksiyon veya cornea kisima ulasmamis bir iltihap olsaydi 5 gunluk bebegim saat basi damla aliyor gözune..
Dun doktordaydik gözunun cok daha iyi oldugunu söyledi ilacin dozunu ayni sekilde kullanmaya devam edicez sali gunune kadar sonra yavas yavas azalticakmisiz insallah bir yan etkisi cikmaz ileride dualarinizi eksik etmeyin masum yavrum daha fazla zorluk ceksin istemiyorum.
Cogunuz bebeklerini almis kucagina Rabbim guzel ömurler nasip etsin dogum yapmamis olanlarida Allah bir avazda kurtarsin ve kavustursun meleklerine...
3 gun boyunca hastanede dogum yaptirmaya calistilar 7 defa epidural aldim, sancim yetersiz oldugu icin suni sanci verildi bir hortum vardi basimdaki damarlari hoplatan icime cekip durdum sancilarim dinsin diye 10 cm acikliga ragmen kafasi asagi gelmeyen kuzumu vakumla cekmek zorunda kaldilar dogru zorlandim ama tum bu zorluklara ragmen Rabbim bir evlad nasip etti kucagima aldigim gibi hepsini unuttum dikisim atildiktan yarim saat sonra banyomu yaptim gecti ve bitti dogum yapicak anneler korkmayin o ani yasamak kocaman bir mucize.
sezeryan olmak istemiyorum
bugün dr açılmamın olmadığını 1 hafta daha bekleyip sezeryan yapılacağını söyledi. böyle devam edersem suni sancıda çok acı çekermişim ve zor olurmuş.kızlar normal istiyorum. nasıl açılacağım ben ya.. hurma yiyorum, yürüyüş diyorlar, sıcak duş, merdiven inme başka ne. cinsel ilişkiyi denemedim ama onu mu denesem. fikir verin başka ne yapabilirim
Boyle güzel doğum hikayelerinin yaninda biz hamilelik sıkıntılarımızı anlatmaya çekinir oldukhayirli ve güzel doğum hikayeleriyle bebeklerimize sağ salim kavusuruz inşallah:)
Saglik Ocagindaki ebe kontrol için cagirdi kan idrar tahlili verdim ve bebegin kalp atislarina bakalim dedi. Allaha şükür bi sorun yok ama bizim ufakik birkaç gundür sürekli göbek cevremde hatta mideme doğru baski yapiyor. Kafasi mi poposu mu bilmiyorum ama ebe beni korkuttu sabah. Halbuki doktorum dogum pozisyonunu almis dedi son iki kontrolde ama ebe karsidan bakinca karninin seklini begenmedim dedi.. Birkaç hafta kala dönmüş olmasin kizim lütfeeenn :18:pazartesi kontrolüm var ve inşallah hala doğum pozisyonundadir hayirlisiyla normal doğum olur inş..
Aminnn canım aminn.. Bu arada insanın kendin mesleği derken? sağlıkçı mısın?
Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog (Mustafa Salih) bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum bana güldü yine bunun çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimseden böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlarve çok sevgiler..
Bende bu grubun annesi degilim ama benim bebegime de aynisini soylediler ama tel basina bir anlam tehlike ifade etmiyor baska bulgularla birlesmesi gerekiyor ki tehlike olussun yoksa hicbi aksilik yok korkutma kendini ve diger testleri de yaptirma onlar da zarar verme riskin daha fazla ben riza madazliya ve murat yaylaya sureyya mentese gittim ici de aynisKızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog (Mustafa Salih) bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum bana güldü yine bunun çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Kızlar merhaba,
Papatyacım cok sevindim azaltılacak olmasına..
İnşallah artık kullanmıyoruz diye yazacaksın eminim..
İçini ferah tut,Allah yardımcın olsun..
Öyle deme bence..
Bende hep normal istedim,çok istedim o an'ı..
Ama kızım yaramazlık yaptı son haftamız ve döndü,suan makat gelişli..
14 ü ne kadar bekleyecez,sancım olup gidersem dönmüşse normale dönmemişse sezeryana girecem acil..
Yani ne olacagı belli değil daha tedirgin ediyor beni bu durum..
Hayırlısı olsun canım,ikiniz içinde hayırlısı neyse o olsun inşallah..41 dolana kadar da vaktin var sıkıntın yoksa unutma..
Arkadasım bugün 41+2 fln,suyu azaldıgı için yatışı verildi sadece..
Doktora gittiğin günle ebeye göründüğün günün arasında gecen zamanı düşün :)
Dönse farketmemen imkansız gb birşey,anlıyorsun garip birşey oldugunu..
Cuma kontrole gitmiştim kızım ptesi gecesi cok cok fazla zorladı beni,ertesi günde hıckırık seklinden ve hareketlerinin deişikliğinden bi gariplik oldugunu anladım carsamba gittiğimdede doktor dönmüş,suan makat gelişli dedi..
Ama suan dönebilir diye de bekleniyor mesela son güne kadar..
Son an da dönenlerde mevcutmuş..
HAyırlısı neyse o olsun..Sadece ebeye odaklanıp üzme kendini..
yok değilim canım :) Misal vermiştim
Belli zamanlarda normal denilen sorunlar neredeyse cogumuzda oldu..Sonrasında bi sorunu cıkanı daha duymadım..
İkili testi kötü cıktıgı halde bile amniyosentezi kabul etmeyen arkadaslarda oldu..
İlk zamanlarda geriden geliyor ileriden gidiyor konuları,belli haftalarda gelişimlerle ilgili sorunlar,sonrasında kilosu az fazla sorunları,son zamanlarda da yine geriden geliyor,küçük mü vs hep hep aynı seyler yasanıyor..
Düşünmen gereken tek sey su;
eğer öyleyse bebeğini aldıracak mısın?
Eğer bu fikir aklının ucundan dahi gecmiyorsa böyle birşeyi düşünmene gerek yok..Riske girme derim sahsi fikrim..
Allah yardımcınız olsunn..Saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah
Bende bu grubun annesi degilim ama benim bebegime de aynisini soylediler ama tel basina bir anlam tehlike ifade etmiyor baska bulgularla birlesmesi gerekiyor ki tehlike olussun yoksa hicbi aksilik yok korkutma kendini ve diger testleri de yaptirma onlar da zarar verme riskin daha fazla ben riza madazliya ve murat yaylaya sureyya mentese gittim ici de aynis
Seyleri soyledi bu bahsettigim 3 isim 2 si perinatolog biri de alaninon en iyisi korkma. He buna ragmen olacagi varsa amenna Allahtan gelene. Tevekkul teslimiyet sart..
Ben n
Anım bende aynı şeyi tekrar edeyim sana aynı durum benim bebeğimdede cardı tek başına hiçbir sorun teşkil etmiyor ve bir çok bebekte çıkıyor. Oğlum doğdu çok şükür sağlıklı yani dert etme bunu ki doktorunda bunu ifade etmiş.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sağol camım 38+5 doğum haftamız 3200 kilomuz .
Canım bu arada enjeksiyon nasıl kullacağım anlayamadım. Anlatırsan çok sevinirim
maşşallah sizeeeselam arkadaşlar ,
bende doğum yaptım . 1 hafta önce 37+4 de 49cm 3000 kg sezeryan doğumla sağlıklı bir oğlum oldu.Darısı tüm bekleyenlerin başına
cnm tbrıkler allah sana ve bebşiğini up uzun sağlıklı mutlu bı ömür versın cnm.. cokguzel haberler bunlar.. darısı bzılerınde başına inşallah, bende 37+1 im bugun yrn kontrolüm var bakalım dr ne dıcek doğum tarıhı ıle ılgılı suana kdr bellı değil tarıhımız ama sezeryan olacağım cnm, sende diğer sezeryan doğum arkdşlar gb erken almışlar bunu dr.mu karar verıyor ben 39 dolunca olmak sıtyrum ne kdr cok durursa ıcerd bebeıs o kdr gelışıyormus, ama genelde hep 37-38 de doğum yapmış arkadşlar,, kafam da soru ısaretı, bırde sen 1 haftalık olmuşsun cnm bebişin nasıl emıyormu alıştımı hemen emmeye, sarılık oldumu yada olmasın dıye özel bişi yaptınmı, çevremden bana akıl verne cok, yok doğar doğmaz şekerli su verılcekmıs,sarılık olmasın dıye sarı tülbentle örtcekmısız varmı böle bişiy? nolur bılenler varsa söylesın yoksa kafayı yıcem
duygularıma tercüman olmuşsun canımSon günler gecmek bilmiyor. Benim de 9 günüm kaldi. Hele kolay dogum yaptım diye yazanlari gordukce insan daha da sabirsizlaniyor. Yazilanlari takip ediyorum genelde. Pek yazmıyorum. Ne agri ne sanci ne nişan hic bir belirti yok bende mi anormallik var anlamadim
kızlar beklemek çok sıkıcı ya herkes kucağına aldıkca bebeğini bu hafta doğururum diye ümitliydim ben yaBoşver cnm içinde dursun büyüsün güzelce bnm bugün 39+3 beklioruz bizdee
bir süprizde ben yapsampazartesi sabaha kadar bende de bi sürpriz olur mu acaba , o hisse kapıldım , mucize olur belki :)
bu sancı nst de bende neden hiç çıkmıyo hoş gündü bişey yok ondan galiba gece ama ara ara oluyoBenimde bugun kontrolum vardi col belimin agrisigini yururken topalladigimi soyledim oyle olunca dr korktu acilmami var diye ama daha acilma yokmus, rahim agzim incelmis bu onumuzdeki hafta dogum olmaz ama sonraki hafta icin her an gelebilir dedi yani ayin 20 sini bulucak benim dogum. Sancim varmis bu arada ama daha yeterli degilmis hastaneye gitmek icin en az 70, dogum icin 190 lari bulmasi gerekmis yanlis anlamadiysam
Kizlar bebisim sık sık uyaniyo uyanmasa da ben uyandırıyorm emsin die. .
Neyse hemen anlatayım:
Doktorum pazartesi günü karnimdan baktı bebek gayet iyi suyu da iyi bekleyelim dedi kızımin zaten gelesi de yoktu.pwrsembe acikligin a bakalım cuma günü ya suni ya da sezeryan yapalım daha fazla beklemeye gerek yok dedi.zaten cuma 42.haftaya giriyo Duk. Sabah geldik hemen nst ye girdim ebe kalp atışları düşük doktoruna göster hemen suni sancı olmaz sezeryan olur dedi beni korkuttu.doktora sorduk o da karnimdan baktı hiç beğenmedim kalp atislarini dedi hemen acikligin a bakalım dedi baktı 2 -3 cm bugün deneyecez yarını bekleyemeyiz dedi.ben şok tabii hem bebeğimin kalp atislarini düşünüyorum hem suni sancı yi düşünüyorum ağladım aglicam esim gözüme bakiyo sakin ol die..yatisim yapıldı e sim annemler almaya gitti o ara benim sancı takıldı başlarda ara ara geliyo sanci tabi kalp atışını da takip ediyoruz 100 un altına düşerse sezeryan a alcaz hemen dediler..benim kuzum da maşallah hiç uzmedı bizi çok güzeldi kalp atışları.annemler geldi ben d uygulandığım için Ağlıyorum daha sancı çok yok bir saat ole geçti. 2.saatte benim sancilar arttı duramıyorm artık ben Ağlıyorum annem agliyo kayinvalidem agliyo eşim ablam herkes agliyo ebe geldi kızdı annemlere napiosunuz siz moral vereceksiniz die..Tabi onların konuşmalarını hiç duymuyorum sancı gelince.3.saatte Ağlıyorum gelsin doktor baksin açıklığa yoksa sezeryan yapsın ben dayanamiyorum diorum..ebe sık kontrol etmek istemiyorum dio ama zorumlaa geldi baktı 4 cm dedi ben yıkıldım tabihala mi die halbuki daha 3 saat olmuş bana saatler gibi geliyo..umudumu kaybettim anneme yalvarıyorm sezeryan yapsınlar sole die annem cvp bile vermiyor az kaldı dio..4.saat çok kötüydü doktorum geldi biraz yürü sancı geldikçe otur dedi koridorda herkes bana bakiyo ben Ağlıyorum. .doktor tekrar geldi açıklığa bakalım dedi sonra çok güzel 6-7 cm olmuş dedi ben yine şok tabi geceye kadar çekerim zannediyordum..doktorum cesaretlendirdi çok güzel biraz daha yürü alırız seni yarım saate dedi sonrasında artık cigliklarla karşılıyorum ben sancı yi hadi dedi doktorum yat bakalım baktı sonra bebek gelecek ikinma hissi gelince ikinn dedi annemler dışarda kaldı tabi eşimi ebeler göndermiş artık ne durumdaysa benim sesimi duyunca ben sancı gelince söylüyorum doktor ikin dio ikiniyorum ama gucum kalmamış yarıda kesiliyor bu şekilde 4 kez falan oldu sonra bana oksijen taktılar bi de hemşire geldi karnima bastırıp yardimci olacakmış bana.6.sancida bastırmadi tabi ben çıkaramadım. Bi taraftan da bebek sıkışmasın die kalp atışını dinliyorlar sorun yok kuzum da. Hemşire busefer b3n de bastircam nefesini bırakma sakin bu son olsun dedi ben de bütün nefesini topladım hemşirenin de karnimdan bastirmasiyla kuzum çıktı ama öyle garip oldum ki hem Ağlıyorum hem titriyordum bitaraftan görmeye çalışıyorum. Temizlediler bebek doktoru ne kadar uuzn bi bebek dedi onu duydum hemen kilosunu sordum 2950 grammis.sonra dikişler başladı tabi öncesinde uyuşturucu iğne yaptılar hiç acimadi hiç korkmayın dikis ten. .Buarada ben hala Bebeğimi görmedim çıkarıp annemlere vermişler ama nasıl merak ediyorum.15 dk lik dikis ten sonra çıktım odama allahım bu ne cirkinlik:) kuzum gözlerini açmış dili sürekli dışarda meme ariyo hemen kucağıma verdiler ağlamak istedim o an.kizlar çok guzEl bi duygu şimdi kucağımdan bırakmak istemiyorum hep koynumda dursun istiyorum.gozumden uyku alıyo ama gözlerimi alamıyorum kizimdan. Anneme kayinvalideme esime kardeşime sürekli çok guzEl değil mi die soruyorum:) Allah herkese nasip etsin ınss. . Iste bole kızlar zordu evet ama çok tatlı ki teyzeleri yaa:) Rabbim korusun herkesinkini. .
ne kanalsa benimki dadandı orayaBenim oğluşum aşağı doğru baskı yapıo sonra rahmime iğne batıomuş gibi bir his sanki kafasını aşağı vuruyor ama netten baktığıma göre doğum sancısında bebek hareket etmiyormuş ??? Benim ki şuan kazı yapıo sanki aşağı aşağı vuruyor salı günü gittiğimizde doktor kanalda olduğunu söylemişti
Valla benden hayir yok bu gidisle suni sanciya kalicam :)
canım sütüm yok diyip vazgeçme bence uğraş baya 1 damla bile olsa7 mayısta 37+5 te sezeryanla doğum yaptım.bebeğim suyunu patlattı.sabah 5te ameliyata alındım.3kilo 200 gr ama çok küçük avuç kadar.hala sütüm yok mamaya başladık açlıktan çok ağlıyo.bugünde sarılık oldu bunun için tavsiyeleriniz varmı?
beklemeye devam mı pekiHaydi bakalm 40+5 oldukkk
Amin canim sagol Ayaz pek güzel bir isim...cok beğendimCanım küçük oğlumun adı Ayaz oldu. Darısı başına sende al meleğini kucağına en kısa zamanda.
Rahat ol panik olma.hicbirsey olmaz allahin izniyleKızlar merhaba,
Kızlar merhaba,
Canım benim kimseye kulak asma sen anneliğini bildiğin gibi ve içinden geldiği gibi yaşa..benim bebeğim 1 kilo doğdu 40 gün yoğun bakımda yattı ve 2 kilo olunca eve getirdik herkes korkarak bakıyodu çok küçük nasıl büyüyecek bu nasıl emecek bi sürü laf söyleyip durdular boşver yani herkes konuluyor işte..kızım emiyor şimdi 3 kilo oldu..Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..
DOĞUM MACERASI:
Öncelikle kızım 24. gününde.. 15 Nisanda doğdu.. 37 haftalıkken.. Erken geldi çünkü tansiyonum 16 - 10 a çıktı dr gebelik zehirlenmesi nedeni ile hemen almak istedi aşırı da ödemim.. Bebeğim 3000 gr 50 cm doğdu erken olmasına rağmen çok şükür normal kilo ve uzunlukta.. Gelelim doğum hikayesine.. Biraz ani oldu tansiyon fırlayınca dr hemen alalım dedi.. Genel anestezi oldu ve ameliyat esnasında da tansiyonum çıkmışYarım saat içinde uyandım.. Bebeğim benden 15 dak önce anneme verilmiş.. :) Ben bunları göremedim tabi.. Ameliyattan çıkar çıkmaz odama geldim annem kızımı koynuma verdi.. Evet genel anest. olduğunuzda yavrunuzu ilk siz görmüyosunuz ve bi süre uyku ve uyanıklık hali içinde oluyosunuz.. Ama epidural olup sorun yaşayanlar da çok.. ( Bence genel anst. de de korkulacak bişiy yok.. Ama ben sağlık prob. nedeniyle genel oldum 2 yıl önce fıtık ameliyatı olduğum için.. )
SARILIK &MAMA &SÜT:
Sezeryan ve erken doğduğu için sarılıktan dolayı 4 gün snr hastaneye yattık tekrar.. 17 sınırmış bizim 17.6 idi. bi gün snr 9 a düştü çıktık fakat 2 snr tekrar kontrole gittiğimizde 14 e yükselmişti 2 gün snr tekrar gittik 13 e düştü dr düşmeye başladıysa düşecek dedi fakat kızımın yüzü hala sarı kırmızıbu arada sarılık nedeni sütümün inmemiş olması ve benim emzirmeyi becerememem kızımın emmeyi becerememesi inatla mama verdirmeyişim oldu.. Kızlar size tavsiyem mama verilmez verilmemeli diye düşünmeyin ben sütümün yetmeyeceğini gelmeyeceğini göğüs uçlarımın küçük olduğunu düşünmemiştim bence mama verin ki bebeğiniz sarılık olmasın.. tabiki emzirmeye de çalışın ama zaten sonradan geliyor benim sütüm daha yeni yeni arttı diyebilirim.. lactamil önerirm..
YARDIM:
tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacak çevremdekiler sütün yaramıyor diyor sürekli doğruluğu nedir sütümün yaraması için ne yapabilirim?insanın morali bozuluyor pek küçük dediklerinde acaba 5 kilo mu doğmalıydı çocuk anlamıyorum
bir de uyumayıca kucağımda uyutuyorum annemde sürekli kucağa alıştırdın diyor daha 24 günlük ama ne yapmalıyım bilmiyorumne yapmalıyım?
Allah doğum yapmayanlara hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Doğum yapanlara da geçmiş olsun bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah :)
Dogum yapan arkadaslar bi sorum olcak
Dogum sancilari mideyede vurur mu 1 saattir sancim var
Adet sancisi gibi ama midemide cok sikistiriyo sanki anlayamadim neye
Dikkat etmeliyim
Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..
DOĞUM MACERASI:
SARILIK &MAMA &SÜT:
YARDIM:
Allah yardımcın olsun canımSelam kızlar doğum yapan arkadaşlar geçmiş olsun gözünüz aydın son bi iki gün takip edemedim iki çocukla girmek zorlaştı zaten
Uykuuu uykuuuu çok şükür uyuyom da bölük pörçük ufaklığın hırıltısı ıkınması kusması emmesi çişi kakası derken) enerjim az.
çok sağol canım ya bilgi için insan korkuyo çocuğa bulaşıyo deilince haliyleAyy sevindim cok sukur tika kulaklarini banada bir suru seyler soyluyolar ben kimseyi dinlemiyorum doktoruma guveniyorum o ne derse o sigiller icin bana bosver yaktirma bende de vardi diyen bir suru kadin cikti cocugumuza bisey olmadi diyen doktorum ise kesinlikle normal yapip o riski alamam dedi bebegin agzina bulasiyormus cunku
bende meraktayım umarım iyidir kavuşmuştur bebeğine+esilaG ne yaptıki inşaAllah kavuşmuştur yavrusuna meraktayım:26:
canım sezeryan olucaksan bekleme tabiki dr a sor bakalım ne diyokıızlar ben bebekler ters diye sezeryana gidicemde suyum geldi hemen gidiyimmi evde bekliyiymmi napcamay dun doğurmam dediydim =)
of ben de bu gün geçmesinden korkuyorum ya günü geçen çok tanıdık oldu çoğu sezeryan oldu bazısıda suni ile çok zor oldu dün gece bir arkadaşımı da doğuma aldılar günü geçti diye açılma yok sancı yok nişanı bile gelmedi kıza suni sancı verildi saatlerce açılma falan yokKızlar ben daha dogurmadım yarın suni sancı verecekler herhalde ne nisan ne su ne sancı hiçbirinden eser yok bol bol yürüyorum merdivenleri ikişer ikişer çıkıyorum acılmada yok günüm geçiyor :18:
bu akşam muhtemelen tabloyu güncelliyeceğim , doğum yapan annelerimizden ricam bebeklerinin doğum haftalarını ve kilolarını da girerlerse çok iyi olur, zira bu yönde istek çok fazla
buraya yazan arkadaşlardan benim yetişip not edebildiklerim şöyle;
dalokaysmom, nurgulalper, gülsüm84, goforit, ayne bu annelerimizin doğum haftası da kilosu da elimde
psikologanne, fuldenirem,buryuk bu annelerimizin de sadece haftaları var elimde
diğer annelerimizinkileri bilmiyorum maalesef ... giren arkadaşlar yazarsa sevinirim
Allah yardımcın olsun canım başka sıkıntı olmaz inşallah76 mesaj var kutumda alintiliyamasamda telden okudum firsat buldukca bazilarini dua eden arkadaslar Allah razi olsun hepinizden...
Kizimin durumu iyiye gidiyor ve eminimki hepside sizin dualariniz sayesinde...
iltihaplanma tum gözunde vardi cornea olan kisma kadar kirmiziydi suan beyaz olan yerdeki kizariklik gecmis durumda ama o cornea bölumunundeki renk hala kirmizi kirmiziyi kaybedip normal rengine dönunce iyilesicek insallahh.. keske kucuk bir enfeksiyon veya cornea kisima ulasmamis bir iltihap olsaydi 5 gunluk bebegim saat basi damla aliyor gözune..
Dun doktordaydik gözunun cok daha iyi oldugunu söyledi ilacin dozunu ayni sekilde kullanmaya devam edicez sali gunune kadar sonra yavas yavas azalticakmisiz insallah bir yan etkisi cikmaz ileride dualarinizi eksik etmeyin masum yavrum daha fazla zorluk ceksin istemiyorum.
Cogunuz bebeklerini almis kucagina Rabbim guzel ömurler nasip etsin dogum yapmamis olanlarida Allah bir avazda kurtarsin ve kavustursun meleklerine...
3 gun boyunca hastanede dogum yaptirmaya calistilar 7 defa epidural aldim, sancim yetersiz oldugu icin suni sanci verildi bir hortum vardi basimdaki damarlari hoplatan icime cekip durdum sancilarim dinsin diye 10 cm acikliga ragmen kafasi asagi gelmeyen kuzumu vakumla cekmek zorunda kaldilar dogru zorlandim ama tum bu zorluklara ragmen Rabbim bir evlad nasip etti kucagima aldigim gibi hepsini unuttum dikisim atildiktan yarim saat sonra banyomu yaptim gecti ve bitti dogum yapicak anneler korkmayin o ani yasamak kocaman bir mucize.
Kızlar vakit buldum yazayım istedim bebeğim 5 mayısta saat 16:23 te spinal sezeryanla dünyaya merhaba dedi . O gün sabah kakltık oğlumu okula bıraktık babası ile beraber kuzey sınıf arkadaşlarına pasta kurabiye meyve suyu götürüp kardeşe merhaba partisi yaptı o gün. Sonra teyzeme kahvaltıya gittik bütün akrabalarım orda buluştuk uzun ve eğlenceli bir kahvaltı sonrası saat 12 gibi dört araba lüleburgaza doğru yola çıktık . Resmen çıkartma yaptık hastaneye diyebilirim. Hastaneye vardığımızda harika bir ekip bizi karşıladı tabi abimin etkisi ve torpili vardı galiba odamıza aldılar bizi hemen hazırlıklar yapıldı damar yolu açıldı serumlar takıldı.derken başladık beklemeye saat 16 da ameliyathaneden haber geldi aşağıya indik asansörde eşim annem de benimle geldi. Duygusal bir vedalaşma oldu abimi gördüm içerde ilk defa ameliyathane ortamında abimi yeşiller içinde görünce abim olarak değilde bir doktor olarak gururla karışık bir mutluluk yaşadım içeri alındım çok neşeli bir ekip beni karşıldı abim hep yanımda tabi. Konuşmalar edpiriler gülüşmeler eşliğinde anestezi yapıldı. Ben korkudan titremeye başladım başımda olan abim habire sohbette doktor arkadaşıyla aman bacım süslüdür dikişi güzel olsun filan diyor . Ben bu arada epeyce korktuktan sonra ne zaman başlanacak diye abime sorarken birde baktım bebek ağlıyor meğerse çoktan işlem bitmiş beni oyalamak için sohbet ediliyormuş. Bir iki dakika sonra bebeği bana gösterdiler çok ağlıyordu getirdiler yanağıma koydular hemen sustu inanılmaz yumuşak ve çok güzel kokuyordu. Sonra hadi bakalım sen temizlenmeye diyip aldılar yanımdan ve benim dikiş işlemi bitti bu arada odama çıkarılırken kapıda eşimi gördüm ilk. Çok mutluydum herşeye tanık olmuştum çokta rahattım ağrımda yoktu. Odama geldim bebek çoktan gelmiş hemen emzirmek için verdiker bir süre emdi sonra oğlumu u okuldan alıp gelmiş babamı gördüm kapıda bedense o anda şükrettim herşeye babam öyle kocaman güçlü göründükü bir anda. Oğlum önce korkulu gözlerle bana baktı sonra koşarak yatağa atladı. Öpüştük koklaştık ama ağlamadım zor durdurm. Bebeğe pek yüz vermedi hep yanımda benimle durdu. Sonra herkes gitti biz eşimle kaldık gece ve ertesi gün hep beraber evimize döndük. Çok güzel bir doğumdu spinal oluşumun hiçbir tan etkisini yaşamadım tek sorun gazdı onuda halkettik neyseki. Şu an oğlumun kıskançlık krizleri hariç herşey yolunda iiki çocuk harika bir duyguymuş gerçektende
sezeryan olmak istemiyorum
bugün dr açılmamın olmadığını 1 hafta daha bekleyip sezeryan yapılacağını söyledi. böyle devam edersem suni sancıda çok acı çekermişim ve zor olurmuş.kızlar normal istiyorum. nasıl açılacağım ben ya.. hurma yiyorum, yürüyüş diyorlar, sıcak duş, merdiven inme başka ne. cinsel ilişkiyi denemedim ama onu mu denesem. fikir verin başka ne yapabilirim
Merhaba kızlar uzun zamandır size dönüş yapamadım.5.5.2014 sabaha karşı suyum geldi ve saat 12:21 de prensesim normal doğumla dünyaya gözlerini açtı.doğum sürecine gelince çok zordu kızlar😰 hastaneye saat 6 da gittim.gitmeden öncede sıcak suda oturdum yarım saat kaslarım gevşesin diye.gittiğimde 2,5 cm açılmam vardı.saat 9 da 5 cm oldu.derken sunni sancıyı bir bastılar kızlar öldürün beni diye tam 3 saat ağladım ve yalvardım.sunni sancı çok zormuş.birde doktorum epidural normal yanlısı olmadığını söylemez mi.allahım ben yalvarıyorum artık doktoruma ya epidural yap ya sezeryana çevir Yada ötenazi yap öldür beni diye koridorları inletiyorum.neyse onca cebelleşmemim ardından saat 12:21 de prensesim ay ışığım dünyaya geldi.inanırmısınız onu doğunca bana hemen verdiler ya işte o anda çektiğim bütün acılarım bir bıçak gibi kesti gitti.tabi birde eşinin çıkartılması var.oda karnıma yapışmış mı.al bakalım şimdi... Tekrar ver sunni sancıyı.ben tekrar çıldırmaya başladım tam 15 sonrada onu resmen doğuracak çıkarttım.ohhhhh derken arkasından dikişler.neyse sonra herşey bitti ve saat 13:10 da odama getirildim.sonra da prenses geldi emişmeye başladık😄😄😄
Kızlar sakın korkmayın normal doğumdan benim zor olmasının sebebi rahim ağzı 2cm ters olduğu içinmiş.yoksa rahat olurdu.
Bu arada kızlar size birde sorum olacak.benim göğüs ucum az olduğu için çocuk ememiyor ve çıldırıyor tabi benimde göğsüm ağrıyor artık sıkıştırıp ağzına sokmaktan.ne olur yardım edin ne yapayım yada ne alayım.göğüs ucu çıkartıcı mı alayım.bir akıl verin Allah aşkına çok zordayım 😰😰😰
Cook gecmis olsun, su son cumlen beni nasil rahatlatti, umarim cidden boyle hissederimMerhaba kızlar,
Bu sabah ateşim 38 'e çıkınca doktorumu aradım, hastaneye çağırdı. Meğer gögüslerde ani süt birikmesi olursa, bezeler sertlikler ateş, ağrı vs yapıyormuş. Sağma makinası ile masaj yapa yapa tek tek sertlikleri açtılar. Hayatımda böyle bir acı çekmedim ben. Ağlamaktan tepinmekten, dikişlerim kanadı. İşlem bitince ağrı kesici sakinleştirici iğne yaptılar. İyi ki hemen geldiniz yoksa cerrahi işlem yapılıyor dediler.
Gögüs uçlarım da paramparça olmuştu o da meğer süt kanalları tıkanınca oluyormuş. İnşallah bir iki güne hepsi geçer ama bugun acılar içinde kendimi kaybettim resmen. Gögüslerinde sertlik olusan, yara olan arkadaslar dikkat etsin benim duruma düşmesinler...
İkinci doğumumla beraber anladım ki; gögüs kalkanı, sağma makinası, gögüs ucu kremi olmazsa olmaz şeyler...
Oğlum bugun ilk kez okula gitti. Tepkileri çok iyi kardeşine karşı. Daha çok annem ve yardımcı ihtiyaçlarını karşılıyorlar ama ben de her fırsatta zaman ayırıyorum. Gece ben uyutuyorum. Onu öyle çok özlüyorum ki... Dikiş ve gögüs acıları geçip biraz rahatlayınca, ikisinin de tadına varmak istiyorum; mükemmel bir duyguymuş iki çocuklu olmak....
Hiccccc endiselenme, alakasi bile yok cunku, benim ilkinde hic gelmemisti, dogumdan sonra pacalarimdan akti diyebilirim:)))Arkadaslarr 5 gunum kaldii.ayaklarim ellerim felaket sisti.hayirlisiyla dogurmak istiyorum.temizligim bitti.oglimun dolabi kiyafetleri bittii.pasta yaptik bugun oda bittii.simdide besigi kuruluyoooo...valizde hazir.bi tek pazartesii agdaya gidecegim carsamba doguma..burada gogsumden hic akinti yada sut gelmiyo cok uzuluyorum.acaba emziremiycekmiyim oglumu(
Kızlar vakit buldum yazayım istedim bebeğim 5 mayısta saat 16:23 te spinal sezeryanla dünyaya merhaba dedi . O gün sabah kakltık oğlumu okula bıraktık babası ile beraber kuzey sınıf arkadaşlarına pasta kurabiye meyve suyu götürüp kardeşe merhaba partisi yaptı o gün. Sonra teyzeme kahvaltıya gittik bütün akrabalarım orda buluştuk uzun ve eğlenceli bir kahvaltı sonrası saat 12 gibi dört araba lüleburgaza doğru yola çıktık . Resmen çıkartma yaptık hastaneye diyebilirim. Hastaneye vardığımızda harika bir ekip bizi karşıladı tabi abimin etkisi ve torpili vardı galiba odamıza aldılar bizi hemen hazırlıklar yapıldı damar yolu açıldı serumlar takıldı.derken başladık beklemeye saat 16 da ameliyathaneden haber geldi aşağıya indik asansörde eşim annem de benimle geldi. Duygusal bir vedalaşma oldu abimi gördüm içerde ilk defa ameliyathane ortamında abimi yeşiller içinde görünce abim olarak değilde bir doktor olarak gururla karışık bir mutluluk yaşadım içeri alındım çok neşeli bir ekip beni karşıldı abim hep yanımda tabi. Konuşmalar edpiriler gülüşmeler eşliğinde anestezi yapıldı. Ben korkudan titremeye başladım başımda olan abim habire sohbette doktor arkadaşıyla aman bacım süslüdür dikişi güzel olsun filan diyor . Ben bu arada epeyce korktuktan sonra ne zaman başlanacak diye abime sorarken birde baktım bebek ağlıyor meğerse çoktan işlem bitmiş beni oyalamak için sohbet ediliyormuş. Bir iki dakika sonra bebeği bana gösterdiler çok ağlıyordu getirdiler yanağıma koydular hemen sustu inanılmaz yumuşak ve çok güzel kokuyordu. Sonra hadi bakalım sen temizlenmeye diyip aldılar yanımdan ve benim dikiş işlemi bitti bu arada odama çıkarılırken kapıda eşimi gördüm ilk. Çok mutluydum herşeye tanık olmuştum çokta rahattım ağrımda yoktu. Odama geldim bebek çoktan gelmiş hemen emzirmek için verdiker bir süre emdi sonra oğlumu u okuldan alıp gelmiş babamı gördüm kapıda bedense o anda şükrettim herşeye babam öyle kocaman güçlü göründükü bir anda. Oğlum önce korkulu gözlerle bana baktı sonra koşarak yatağa atladı. Öpüştük koklaştık ama ağlamadım zor durdurm. Bebeğe pek yüz vermedi hep yanımda benimle durdu. Sonra herkes gitti biz eşimle kaldık gece ve ertesi gün hep beraber evimize döndük. Çok güzel bir doğumdu spinal oluşumun hiçbir tan etkisini yaşamadım tek sorun gazdı onuda halkettik neyseki. Şu an oğlumun kıskançlık krizleri hariç herşey yolunda iiki çocuk harika bir duyguymuş gerçektende
Eki Görüntüle 1108322 Eki Görüntüle 1108323 Eki Görüntüle 1108324
zaman gecmeyince süslere vurdum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?