inşallah canım hayırlısı olsun hepimiz için umarım rahat bir dogum olur bi komşumla konuştum bugün 5 cm le gitmiş dr a 20 dk da dogurmuş ay böyle bi dogum da bize nasip olsa inanamadım duyunca
Kizlar yeni dogum yaptim sezeryan ile.bebegimin gozunun biri kayiyo gibi normal mi bu.lutfen icimi rahatlatin olecem acidan((
maşallah canım hiç öyle patlamak üzere durmuyosun kg fazla almadın galiba şanslı anne
18 kılo almıs halım 34 bedenden 42 bedene cıktım hep zayıf olunca bu halım cok tuhaf gelıyor
Ins.benim yasadigim bu kolayligi sizde yasarsiniz uygulayinca.Dogum da sanciniz gelince sakin bagirmayin afedersiniz inlemek daha az guc harcatiyor iki kisi bagirdigindan dolayi dogum yapamadi son anda kurtardilar onlari.7 cm aciklikliginiza,dogru kendinizi dinleyin gozlerinizi kapatip uyumaya calisin cok vaktiniz olucak.7 cm acikliktan sonra sanci gelsede gelmese 3kere derin nefes ile rahatlayin ve birkere derin ve rahat bi nefes alup nefesinizi tutun ve o gucle ikinin biraz fazla dayanin buna bide yataginizin basucundaki demir yada plastik bolgeye kendinizi ittirerek bunu yapin.Dr ve ebelere cok zorluk cikarmamis olucaksiniz sizi severlese ilgilenirler bendede oyle oldu onlara zorluk cikarmadigim icin cok.sevdiler odaya 1 hemsire gotururken benim yanimda 2-3 hemsire vardi cok sevmisler beni.Dogumda bu 3 derin nefes almayi ve son bir nefesi alip tutmayi ozellikle bagirmamayi unutmayin canlar.Ins.kolaylik olur sizede.Hee buarada ablam sakin karnina bastirtma dedi.Ben becerebilirim derseniz inaniyorlar yukaridakini uygulayinca gerek kalmadi bende pit die kucagima aldim hamdolsun kolay ve rahat dogumlar versin Rabbim sizlere.Sutunuzude bollastirsin ins.Zaten dogum anindada dua ettim size canlar.Aklima geldiniz.
Oyy anammm oyyy.hastaneden geldik.tahlillerimi verdim odamizi tutuk...ordan cikolatalirimizi yaptirdik.guzell bi yemek yedikk.markete gidip eve erzak aldik.simdide kocacimla yatakta uzaniyoruz.birazdan besigimi odamiza tasiycaz.....aksam yasin meryem surelerini okuyup huzur bulacagim.yarin sabah8.30 da kismetse sezeryana giriyorum bacilar..dualrinizi eksik etmeyin..alahaismarladikk
Benim 30.hafta dönmüştü canım, hep söylüyorlar ya son anda bile dönen var diye gönlünü ferah tut. Geçen hafta 37+1 de 3200 dü benim. Bi haftada 300 gram almıştı bende o yüzden korktum biraz her hafta 300 alırsa yandık diye :)) daha 2 hafta var günümün dolmasına, üstelik doktor 41 e de sarkabilir dedi. 4100 ile tamamlarız öyle olunca artıksende şeker var mıydı? O yüzden mi kilolu acaba? Ben de vardı şeker o sebeptendir diye düşünüyorum..
Oyy anammm oyyy.hastaneden geldik.tahlillerimi verdim odamizi tutuk...ordan cikolatalirimizi yaptirdik.guzell bi yemek yedikk.markete gidip eve erzak aldik.simdide kocacimla yatakta uzaniyoruz.birazdan besigimi odamiza tasiycaz.....aksam yasin meryem surelerini okuyup huzur bulacagim.yarin sabah8.30 da kismetse sezeryana giriyorum bacilar..dualrinizi eksik etmeyin..alahaismarladikk
canım çok saol sebamed ve mustela arasında takılmıştım. Sebamed e karar kıldım. Alışveriş sitesine hemen bakıyorum.
Herkesin dualari,ii dilekleri ve destekleriniz icin tesekkuederim.
Pasam ile hikayemize baslayalim.,.,;Mayisin 7siydi randevumuzdan geldik sabah nst sonuclari iyimis zamani varmis(güyaa)Ben nst sonucunda cok hafif duzenli sanci gordum umursamadim.Aksam 5de hafif duzensiz sancim tuttu belim,kasiklarim ve sirtim agriyordu gitgide siddetlendi sabah 4 de dusa girdim cikinca rahatlamistim biraz.Uyuyabildim ertesi aksam 5ten sonra.duzene girdi biraz saat 7 ye kadar birazdaha siddetlendi esim cok israr etti hadi acile gidelim bebise bisi olmasindan korktuk ama hala hareketleri hafif devamliydi.Muayeneden sonra 3cmlik aciklik oldugunu ogrendik esimin yanina gittim sacma bi gulumseme vardi yuzumde agzim kulaklarimda esim nie guluon dio oda guluodu 3 cm dedim sok oldu baka kaldi bana.Nstye girdim sancilarim hala hafif ama duzene girmisti nstde cok.sanci cikmadi.Dr gordu sonucu burada yatak yok dedi (bagcilar dev.has)esimin hosuna gitmedi bana bisi olucak die korktugundan ama baska sans yokmus.Dr kanuni dev.has. Yetisebilecegimizi soyledi zaten orada dogum istiyordum.Evden esyalari alip yola ciktik yolda durup durup gulusuoduk.Hic bisi yok ortalikta birbirimize bakip bakip guluyoz sacma sacma cok komikti arkada esimin anneside oturuyodu.Acilde 12den 7:30a kadar nstde baglandim bu arada sancilarim gittikce cogaldi ama hala canimi cok yakmiodu.Sonucu dr gosterdik hala 3cm dedi karsi odaya gec dedi.Odanin ustunde soyunma odasi yazio iceriye girdim hemsire gelip soyun ve bunu giy dedi oyle Bi tepki verdimki hemsire,gulmeye basladi 'NEYY'ama benim sancim yokki nasil dogurcam dedim.Sen giy dedi.Ardindan esimin annesi geldi birden sarildi bana.Esimi gormeden gitmem die tutturdum oda arabadaymis cagirdilar onu gorunce aglamaya basladim oda beni teselli etmeye basladi.Cok uzgun oldugu ve korktugu yuzunden belliydi esimin saklamaya calistigi belliydi cok karmasik bi duyguydu.Korkdum birakamadim esimi.Ebeler ve guvenlik geldi arkamda bekledi hadi gel artik die yok birakamiom gulusmeye basladi herkes.Abimi cagirdi esim onla cok iyi anlasiriz espiriler yapip guldurmeye calisti bide ustune 'selfie' dogum kiyafetiyle hemde)Ebenin pesine takildim tahlil,falan yaptirip bi odaya yatirdi icerde 5-6 yatak falan var,yatiolar odanin ismi'sanci odasi'herkes sanci gelmesini bekliyo bi yandan klip izlioz tvden herkesi oyle gorunce guldum.Neyse yattim iste bekliom bekliom sanci yok arasira hafif hafif girip çıkıo.saat 11 gibi oglen muayene etmek istediler hic sanci cekmise benzemiodum halimi gorseniz tik yok bende.Ewett 7 cmlik aciklik yuzum gulmeye basladi eline plastik bisi aldi uzun serce parmagimdan ince.Icimde bi sıcaklık hisettim.Meger suyumu patlatmis.Saat 02'ye dogru sancim baya cogaldi.Dr geldi muayene etti zaman gelmis diince beni bi ter basti ama korkumdan degil heyecanimdan ve mutluluktan.talimatlar verdi sonra bir ses dogum varr dahada fena oldum.Tekerlikli sandalye ile dogumhanede buldum kendimi.Dogum koltuguna ciktim.Benim bi ebe arkadasim vardi bana ogut Vermisti ilerde olurda dogum yaparsan soyle yap demisti aynen yaptim anindada rahatladim.Gulusmeye basladik ondan gozlerimi alamadim hemen dogrulup izlemeye basladim tum acilarimi unutmustum.Cunku ASIK olmustum ona.Hic inanmiodum bu lafa ama ilk goruste ask iste <3.Muayene tedavi falan elleri ve ayaklari mordu ama cok tatliydi.Benim oglum ciglik atmadi attirmadilarda ebe muayenede gerek yok saglikli ve guclu dedi MASALLAH hamdolsun die gecirdim icinden.Onu elime verdiler kuruladiktan sonra hemen kesmediler bagi sicakdi cok yumusak ve yakisikliydi.Dogum aninda hepinize dua ettim.O anda herkesin,aklina ordan kurtulmak istedigi gelirmis.Benim aklima esim geldi ona sarilmak yanimda oldugunu gormek istiodum kalbim yerinden cikicak gibiydi.,.,Bizimde hikayemiz boyle boyumuz:50 cm Kg:3170 Ve cok yakisikliii,.,.9 MAYIS SAAT;02;35
kolay doğum diliyorum miniğin sağlıkla gelsin inşallahKizlar yarin dogum var.cok saskinim hala. Ben gebelige yeni alismistim :). Yarin benimle beraber dogum yapacak olan iki arkaxas daha vardi onlarada hayirli dogumlar diliyorum.dua edin benim icin
04.05.2014 Sabah ağrıyla uyandım. Kızım ayağını dayamıştı yine küreğime bi farkla bu sefer canım çok yanıyordu. Kalkıp tuvalete gitmemle suyum geldi. Panikten ve korkudan tek düşünebildiğim daha erken olduğuydu. Ağlamaya başladım eşim yanımdaydı Allahtan .Banyomu yapıp hastaneye gittik. Saat 10 da hastanedeydik. Önce muane ettiler suyum gerçekten geldi mi diye baktılar. 2cm açılmayla yatış yaptık.Ama suyum erken geldiği ve sancım olmadığı için ayağa kaldırmadılar. Aklımda sadece bebeğim için erken olduğu keşke biraz daha dayansaydı diye düşünceler fır dönüyordu. Eşim eve gidip malzemelerimizi aldı. Ne çikolatamız hazırdı nede daha meleğime koyacağım isim  Çikolataları hastanede annem, eşim ve ben beraber yaptık. Sonra kapımızı süsledik. Bir yandan doktorum konferansta olduğu için ebem benimle ilgilendi. Doktoruma bilgi verdi.Bende daha doğum şeklini konuşmadığımız için sezeryan mi normal mi diye düşünmeye başladım. Sancılar yavaş yavaş geliyordu. 12 saatin sonunda açılma 3cm oldu. Doktorumda geldi. Normal doğum konusunda beni cesaretlendirdi. Ama ben suyumun erken gelmesi ve sabah yaşadığım panikle artık normal yapamayacağıma karar verdim sezeryana evet dedim. Beni hazırladılar. Ameliyathanede kendimi o kadar çaresiz hissettim ki bebeğimin ilk sesini duyamayacaktım onu göremeyecektim. Bu duygularla bayıldım. Meleğim 38+0 da ,23:06 da, 2550 gram dünyaya geldi. Babasının yanına indirmişler hemen. Çığlıklarıyla koridoru inletmiş. Ben onlara 1 saat sonra katıldım. Kucağıma verdiler hemen miniğimi.Öyle acıkmış ki. O kadar ancının güzel tarafı biraz da olsa emzirmeme yardımcı olması oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke normal doğursaydım diyorum. Sanki yarım kalmış gibi yarım anneymişim gibi bir duygu var içimde. Meleğimin ismi Müge oldu. Annesi kuzusunu çok seviyor
Hala dogurmayanlar😊
inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)💓
Ladydiamond 11-20 mayıs sezeryan-normal💓
Eylulguzeli 12 mayis normal💓
burcuarslnn 12 mayis(normal)💓
deniz1006 14 mayis(sezeryan)💓
yawyaw 14 mayis(sezeryan)💓
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)💓
Emineveaydin 15 mayıs normal💜
SevdaSoner 15 mayıs normal💜
Kocaman 16 mayis normal💜
Silzi22 16 mayis normal💜
mneeee 16 mayis(normal)💜
hayatnebayat 16 mayis(normal💜
FatmaBetül 18 mayis normal💜
Hanife6n 18 mayis normal💜
ses06 19 mayıs(normal)💛
Sugar234 19 mayis normal💛
hersey_mümkün 20 mayıs💛 (sezeryan)
Mestcan 20 mayıs sezeryan💛
Halauniversiteli 20 mayıs sezeryan💛
Esmasrn 20 mayıs normal💛
esra25 21 mayıs(normal)💛
Tekasur 21 mayıs normal💛
handrake 23 mayis(normal)💛
Patatya005 23 mayis normal💛
Şenay60 26 mayis normal💚
Avukat16 27 mayis normal💚
Sec 27 mayıs normal💚
Vitis 27 mayıs normal-sezeryan💚
kubra1453 28 mayis(normal)💚
Sefamolsunnn 28 mayıs normal💚
vefalim 29 mayis(normal)💚
Kolik 29 mayis normal💚
Mneee ve handrake dun kontrole gittigimde hala 1cm acilma var dedi persembe gel dedi dun inciyi dinledik iliski denedik geceden beri tuvalete gittigimde sumuksu bisey geliyordu emin olamadim doktoru aradim nisanin gelmis acilman baslamis demekkii dedi bizde bugun bi daha yaptik acilsin diye yarin sabah 8de cagirdi bakalim dedigi gibimi yoksa pazartesi suniyi yicem haberdar ederim
inşallah sancımız olur acılmamız olur canım sarı sümüksü şey benden de az az geliyor nişan mı bu yani bide ilişki konusunda dr mu tavsiye etti yoksa konuşmalara dayanarak mı uyguladın canım
hiç kilo almamışsın sadece göbek var harikasınnnkızlar hala doguramadım ve patlamak uzereyım sızınle paylasayım dedımEki Görüntüle 1112700
sağlıkla gelsin inşallah. hadi sen de kavuşuyorsun darısı bizeOyy anammm oyyy.hastaneden geldik.tahlillerimi verdim odamizi tutuk...ordan cikolatalirimizi yaptirdik.guzell bi yemek yedikk.markete gidip eve erzak aldik.simdide kocacimla yatakta uzaniyoruz.birazdan besigimi odamiza tasiycaz.....aksam yasin meryem surelerini okuyup huzur bulacagim.yarin sabah8.30 da kismetse sezeryana giriyorum bacilar..dualrinizi eksik etmeyin..alahaismarladikk
kızlar bugün dr gittim son günümdü ve herşey normal çıktı suyu kalp atışı sancı yok çarşamba gel dedi sunu sancı vericez doğurtucaz seni dedi ve ben sunu sancı istemiyorum çok üzüldüm ve dişarı çıkınca ağlamaya başladım kafam çok karıştı birazdaha beklemelimiyim sizce yoksa offffffffffffffffffff
Kızımdan fırsat bulup giremedim hiç o bana ben ona alışmaya çalışıyoruz...
Şimdilik tek sorunum kızımın gözu ama iyiye gidiyo diğer gözle nerdeyse aynı rengi aldı kızarıklığın çoğu bitti azı kaldı inşallah... yarın kontrolumuz var yine inşallah guzel haberlerle geliriz. ..
Biraz korku var içimde.
Bu akşam duanızda bizlerede yer verin teyzeleri bir an önce iyileşsin yavrum... Anne olarak en çok beni siz anlıyorsunuz duanızı alıp kontrole gidersem daha iyi olucağına inamıyorum... tıpkı geçen seferki gibi
tablo için eksik bilgileri olan arkadaşlarım (kendilerini biliyolar) eksiklerimizi tamamlayalım ...sadece doğum haftası ve doğum kg si bukadarcık1: kk ne verdiyse işte )
04.05.2014 Sabah ağrıyla uyandım. Kızım ayağını dayamıştı yine küreğime bi farkla bu sefer canım çok yanıyordu. Kalkıp tuvalete gitmemle suyum geldi. Panikten ve korkudan tek düşünebildiğim daha erken olduğuydu. Ağlamaya başladım eşim yanımdaydı Allahtan .Banyomu yapıp hastaneye gittik. Saat 10 da hastanedeydik. Önce muane ettiler suyum gerçekten geldi mi diye baktılar. 2cm açılmayla yatış yaptık.Ama suyum erken geldiği ve sancım olmadığı için ayağa kaldırmadılar. Aklımda sadece bebeğim için erken olduğu keşke biraz daha dayansaydı diye düşünceler fır dönüyordu. Eşim eve gidip malzemelerimizi aldı. Ne çikolatamız hazırdı nede daha meleğime koyacağım isim  Çikolataları hastanede annem, eşim ve ben beraber yaptık. Sonra kapımızı süsledik. Bir yandan doktorum konferansta olduğu için ebem benimle ilgilendi. Doktoruma bilgi verdi.Bende daha doğum şeklini konuşmadığımız için sezeryan mi normal mi diye düşünmeye başladım. Sancılar yavaş yavaş geliyordu. 12 saatin sonunda açılma 3cm oldu. Doktorumda geldi. Normal doğum konusunda beni cesaretlendirdi. Ama ben suyumun erken gelmesi ve sabah yaşadığım panikle artık normal yapamayacağıma karar verdim sezeryana evet dedim. Beni hazırladılar. Ameliyathanede kendimi o kadar çaresiz hissettim ki bebeğimin ilk sesini duyamayacaktım onu göremeyecektim. Bu duygularla bayıldım. Meleğim 38+0 da ,23:06 da, 2550 gram dünyaya geldi. Babasının yanına indirmişler hemen. Çığlıklarıyla koridoru inletmiş. Ben onlara 1 saat sonra katıldım. Kucağıma verdiler hemen miniğimi.Öyle acıkmış ki. O kadar ancının güzel tarafı biraz da olsa emzirmeme yardımcı olması oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke normal doğursaydım diyorum. Sanki yarım kalmış gibi yarım anneymişim gibi bir duygu var içimde. Meleğimin ismi Müge oldu. Annesi kuzusunu çok seviyor
Kizlar yeni dogum yaptim sezeryan ile.bebegimin gozunun biri kayiyo gibi normal mi bu.lutfen icimi rahatlatin olecem acidan((
Maşallah canım maşallah bahtı açık olsun
kolay doğum diliyorum miniğin sağlıkla gelsin inşallah
Maşallah bahtı açık olsun
listenin başını çekiyorum ve hiiiç doğurmaya niyetim yok.
çok iyi yapmışsınız canım.en faydalısı oymuş doktora özellikle sordum.hatta dr 2 günde nasıl açıldı diye çok şaşırmıştı
dr tavsiye etti.sperm faydalıymış
hiç kilo almamışsın sadece göbek var harikasınnn
sağlıkla gelsin inşallah. hadi sen de kavuşuyorsun darısı bize
ben de suni sancı istemiyorum cumaya kadar doğal sancı gelmezse sun i verecekmiş.istemeyeceğimi söyleyeceğim bebek için beklemek sorun olurşturmayacaksa. bu gece doğurmak istiyorum ve hiiç korkmuyorum. habi bebişim gel yaa
nasılsın taze anne seni merak ediyorum
Maşallah canım maşallah bahtı açık olsun
kolay doğum diliyorum miniğin sağlıkla gelsin inşallah
Maşallah bahtı açık olsun
listenin başını çekiyorum ve hiiiç doğurmaya niyetim yok.
çok iyi yapmışsınız canım.en faydalısı oymuş doktora özellikle sordum.hatta dr 2 günde nasıl açıldı diye çok şaşırmıştı
dr tavsiye etti.sperm faydalıymış
hiç kilo almamışsın sadece göbek var harikasınnn
sağlıkla gelsin inşallah. hadi sen de kavuşuyorsun darısı bize
ben de suni sancı istemiyorum cumaya kadar doğal sancı gelmezse sun i verecekmiş.istemeyeceğimi söyleyeceğim bebek için beklemek sorun olurşturmayacaksa. bu gece doğurmak istiyorum ve hiiç korkmuyorum. habi bebişim gel yaa
Cok sagol canim,iyiyim,sen nasilsin? :)
Cok baska birseymis yaa..
Beni cagiriyor minisim suan :))))
Gelecem yine firsat buldukcaa
Inci doktor yarin acilma var derse esimle makara yapiyoruz diyorum ki oyle derse hep pesindeyim pazartesiye kadar kacamazsin hahah
Bu arada evet gobek var bitek ama gordugun gibi hic asagiya inmiyor bu yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?