Hala dogurmayanlar😊
SevdaSoner 15 mayıs normal💓
mneeee 16 mayis(normal)💓
FatmaBetül 18 mayis normal💓
Hanife6n 18 mayis normal💓
ses06 19 mayıs(normal)💓
Sugar234 19 mayis normal💓
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)💓
Mestcan 20 mayıs sezeryan💓
Halauniversiteli 20 mayıs sezeryan💓
Emres 20 mayıs sezeryan 💓
Esmasrn 20 mayıs normal💓
esra25 21 mayıs(normal)💜
Tekasur 21 mayıs normal💜
Aytezcan 22 mayıs normal💜
handrake 23 mayis(normal)💜
Hypattia 23 mayis normsl💜
Patatya005 23 mayis normal💜
Şenay60 26 mayis normal💛
Avukat16 27 mayis normal💛
Sec 27 mayıs normal💛
kubra1453 28 mayis(normal)💛
Kolik 29 mayis normal💛
SevdaSoner,FatmaBetül,hanife6n...
haber bekliyoruz sizden doğurdunuz mu😉
Deniz cok tatlı bi doğum hikayen var epidurale girecek olan bana cesaret verdin resmen böyle gusel hikayelere bayiliyorum. Salı günü doğuma girecek arkadaşlar o gun kaç haftalık 'olacaksiniz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hala dogurmayanlar😊
mneeee 16 mayis(normal)💓
ses06 19 mayıs(normal)💓
Esmasrn 20 mayıs normal💓
esra25 21 mayıs(normal)💜
Tekasur 21 mayıs normal💜
Şenay60 26 mayis normal💛
Sec 27 mayıs normal💛
Kolik 29 mayis normal💛
Oluyorum uykudan biraz sizar gibi oluyorum.ağrı tekme hickirik tuvalet susuzluk açlık mide yanmasi kaşıntı...biri yada birkaçı ile uyaniyorum.hala sancım var ince ince sızlıyor alt taraf baskı da var.halim harap.yarın agda ya gideceğim sabretse bari.Uyuyamıyorummmuykudan gözlerim yanarken göz kapaklarım kapanırken yatıyorum sağa dön sola dön derken uykum kaçıyorr bende kalktım ne zaman gelirse tekrar o zaman yatacağım inşallah
Malesef bekliyoruz hala :)
Hakkaten bu senenin kizlari nazli cikti. Nst de sanci var görünüyor 3 cmlik açıklık varmış ama bende tık yok. Hayirlisiyla bi alsaydik kucagimiza..
Deniz cok tatlı bi doğum hikayen var epidurale girecek olan bana cesaret verdin resmen böyle gusel hikayelere bayiliyorum. Salı günü doğuma girecek arkadaşlar o gun kaç haftalık 'olacaksiniz
Bebişleri doğalı bir - iki haftalık olan anneler; doktorunuz kilo takibini ne sıklıkta yapıyor?
Miniklerinizin kilo alımları nasıl, bizimkinin yaklaşımını merak ediyorum da sizinkilere göre...
Deren Hanım, 3260 gr doğdu hastaneden 3050 çıktı. Cuma günü 11-12 günlükken 3220 gr oldu. Hastaneden çıktıktan sonra 10 günde 170 gr almış oldu. Sanırım kilo alımı sınırda ne çok ne az, olması gerektiği gibi. Nazlı Hanımm formuna dikkat ediyor şimdiden...
Canlarim beklemeye devam ediyorum. Suni sanci bi ara cok yordu ama şükür epidural yaptılar. Şimdi kus gibi hafifim :) normalden yana cok bi ümidim yok aslinda sma beklemeye devam. . Bu arada minecim Esimin telefonundan giriyorum sürekli scik gösteriyor galiba. Gerçi elimden geldiğince canli ysyin yapmays cslisicam ama benden cvp gelmezse sebebi budur biline :)
Kubracim inan seni yalniz biraktigima uzgunum :) hayirlisiyla sende arkamdan gelirsin insallah ve tum bekleyenler :)
Ayni dedigin gibi uyandiriyorum canim ama insan kiyamiyo halbuki onun iyiligi icin. Yawrum zaten cok hapsiriyo icim gidiyo ya su kirklarini bi ucursak duzene girsek hayirlisiyla
kızlar bebeğimde hafif sarılık var. doktor saatte bir emzir dedi, ne kadar böyle sürer bilen var mı. şimdi günlüğüz.
Of offffff kızlar....... Ana gibi yar olmuyor değil mi, ana olunca daha iyi anladık.... Doğumdan beri hsonları hariç hep kendi annem vardı. O varken herşey o kadar sakin ve iyiydi ki; Demir'le ilgilendi, onu yedirdi, yıkadı, Deren'i yıkamama yardım etti, bazen uyumam için benden aldı, ben Demir'le oynarken oyaladı onu vs... Hsonları eşimin annesi var. Kendini yemek yapmaya adıyor, harıl harıl tüm gün mutfağa giriyor, tabii eşimin sevdiği yemekleri yapmak istiyor anlıyorum ama benim ona daha çok ihtiyacım var. Deren'i yıkarken daha çok küçük ben tutamam diyor, Demir'i yoruldum yıkamayalım diyor. Deren tüm gün kucağımda, memede, Demir'le ilgilenemiyorum diye üzülüyoruö. Tüm düzenim alt üst oldu. Annemin dişlerinde protezlerde epeyce bir sorun var dişçiye gitmesi gerekti, geldiğinden beri annen şu gün gelsin, bugün gelsin diyor. Perşembeleri konken günü var, annen o güne dek gelmezse ben gideyim diyor
Sabah mutfakta süt sağıyorum bir bakalım ne kadar çıktı dedi, şok oldum. Utanıyorum zaten anne soyleme boyle dedim.
Yorgunluktan birara sabah Demir'i, akşam da eşimi tersledi. Çok şaşırdım çünkü ben büyükleri daha çok Demir yüzünden istiyorum, bazı şeylerin eksikliğini hissetmesin diye. Geldiğinden beri kayınpederimi söylüyor sürekli onu uzun süre bırakamam diye, annen gelsin diyor sürekli.
Eşimde gecenin bu saatinde gelmiş, depoya inmiş burada bir sürü kova var, neden Deren' e kova aldın diyor. Anlatmadım bir türlü temizlik kovaları ile bebek yıkanmaz diye adama, 2 liralık kovanın hesabını mı yapıyorsun dedim. Karışma bu kadar evhanımının işine cam kovası yer kovası toz kovası hepsi ayrıdır dedim bıdı bıdı laf yetiştiriyor bana gece gece kavga ettik. Zaten lohusaya 15 günden fazla huzur çok canımmmm ne gerek var illa sokacaksınız depresyona, ayıp olur sonra vallahi .... Mutlu huzurlu lohusa mı olur tövbe tövbe.....
Beni anladınız siz değil mi? Bunca zaman annem gelmiyor diye üzülüyordum. Şimdi de eşimin annesinin bu tavırlarına şaşırdım ve kırıldım. Gerçi ilk çocuğumdan biliyorum, onda da böyle olmuştu. Annem 3. Günü gidince herkes beni eşimin ailesi ile kaldı sanmıştı ama ben bir başıma kalakalmıştım öylece.... Evde huzur yok dunden berı çok sınırlı kadın sürekli gergın, eşim de huzursuz olup geriliyor gördüğüm kadarıyla. Böyle devam ederse sen dinlen biraz anne diyeceğim, burada böyle olmasındansa ben yalnız olayım daha iyi; çocuğumu terslemesi çok gücüme gitti. Ben onun gönlü kırılmasın diye büyükleri istiyorum bu surecte yanımda...
Bebişleri doğalı bir - iki haftalık olan anneler; doktorunuz kilo takibini ne sıklıkta yapıyor?
Miniklerinizin kilo alımları nasıl, bizimkinin yaklaşımını merak ediyorum da sizinkilere göre...
Deren Hanım, 3260 gr doğdu hastaneden 3050 çıktı. Cuma günü 11-12 günlükken 3220 gr oldu. Hastaneden çıktıktan sonra 10 günde 170 gr almış oldu. Sanırım kilo alımı sınırda ne çok ne az, olması gerektiği gibi. Nazlı Hanımm formuna dikkat ediyor şimdiden...
Ben de salı bebisimi alıcam inşallah :)
benım bebeğimde 17 mayıs 16:20 de sezeryanla dünyaya geldi.
2600 gr 49 cm 38 hafta 5 gunluk
sütüm henüz yok sadece sarı sıvı geliyor un çorbası tavsiye ediyorlar içiyorum bakalım inş. işe yarar.
Kendim söyledim aslında biliyor musun cnm, aynen senın yazdıgın sekılde soyledım kıbarca... Annelere en cok Demır ıcın ıhtıyac duydugumu... Bız ne olsa yerız sayılı gun vs onemlı olan Demır dedım. Bılmıyorum dun cok gergındı bugun daha ıyı gorunuyor. Dun nedense annemın dıscıye gıtmesıne cok fazla takılmıstı... Sureklı esıtlık bozuldu tarzında seyler soyluyordu, benım de moralımı cok bozmustu.Canim eşine soylesen kv ne söylese anne sen sadece demirle ilgilen diye.böyle olunca çok da yorulmaz hem.
selam kızlar. alıntılara bakabildim sadece herkese çok teşekkür ederim. ancak fırsat buldum bende doğum hikayemi yazayım dedim. sevgili kocamı doğuma girmeye ikna edemeyince epiduralden vazgeçtik genel anesteziye karar verdik.sabah 7 de hastanedeydik. yatıs yapıldı, vedalaştım, giydirdiler, birden farkına vardım ki epidural takılıyor o ana kadar olmayan heyecanım tavan yaptı.11 e 8 olan tansiyonum 20 ye 14 oldu. o arada beni bayıltın dedim ama iğne girdi. yat yat yat hemen dediler.üstümü açtılar bende ard arda beni bayıltın diyordum.o arada doktorumun yüzünü gördüm başımdaydı yanaklarımı okşadı. kendimi rahatlamış hissetim. tansiyonuma baktım 14 e düşmüş ve kendimi doktoruma teslim ettim. şimdi seni uytalım dedi tamam dedim. dokunduğumu hissediyormusun dedi hayır dedim nasıl oldu anlamadım bile o arada oğlumu gördüm. annemmmm çok tatlıydı. aaa aynı ugur dedim (eşim)getirdiler öptüm.iyiki epidural olmuşum. ameliyathanede espiriler yaptım falan hiç ağrım olmadı çok şükür. sütüm var ama ilk anlarda yok diye mama takviyesi yaptık. kilo kaybı oldu. doğduğu kiloya gelene kadar takviye yapıp bırakıcaz. artık evdeyiz ve çoooooook mutluyuz.
Hayırlı olsun bebısınız:) Sarı sıvı herhalde kolostrumdur ne guzel bagısıklıgı guclu olacak demek kı. Gogsunuzden onun o anda ıhtıyacı olan bılesım gelıyor etrafa bakıp uzulmeyın... Zamanla zaten bıldıgımız sute donecek. Bolca emzırın. Gunde 3-4 lt kadar su ve sıvı tuketın. Bol proteın ağırlıklı beslenın.benım bebeğimde 17 mayıs 16:20 de sezeryanla dünyaya geldi.
2600 gr 49 cm 38 hafta 5 gunluk
sütüm henüz yok sadece sarı sıvı geliyor un çorbası tavsiye ediyorlar içiyorum bakalım inş. işe yarar.
Yaa bende merak ediyorum kilo alimini. Dogdugunda 3350 idi. 1 hafta sonra 3250 idi haftaya kontrol var bakalim kac olmus
Evet..Sonrasi nasil olacak o da ayri bir merak :)
Bizde de vardi canim,2-3 gunde gecti emzirmeyle..
Beyaz isikta durun,beyaz giydirin demisti saglik ocagindaki bayan,sariligini daha iyi takip etmek icin..
Bunlari ya tatli bir dille soylemelisin ya da sana huzursuzluk olarak donmeye devam edecek..
Gercekten gereksiz 1-2 kisi olacagina yalnizlik daha iyidir..
Araniz iyi diye hatirliyorum konusup Demir konusunda daha dikkatli olmasini isteyebilirsin..
Sen daha iyi biliyorsundur,dogumda bebislerinde sisligi olurmus,once kilo duser sonra dogduklari kilooya donerlermis,yani minik iyi ilerliyor :)
Bizimde kontrolumuz yarin,10. gunumuz..Bakalim nasil olacak haberler..
Hadi hayirlisi canim insallah kendisi tesrif eder minigin :)
Doktorun kimdi buarada,nerede olacak dogum?
Gozunuzaydiinn :)
Dusa yarin mi girebileceksin?
Benimde ilk 2 gun oyleydi sezeryann oldum,3. gun eve dondugumuzde banyoya girdikten sonra duzeldi sut cok sukur..
Az sabir :)
Suyunu eksik etme,hem sutun hem aldigin ilac icin..
Of offffff kızlar....... Ana gibi yar olmuyor değil mi, ana olunca daha iyi anladık.... Doğumdan beri hsonları hariç hep kendi annem vardı. O varken herşey o kadar sakin ve iyiydi ki; Demir'le ilgilendi, onu yedirdi, yıkadı, Deren'i yıkamama yardım etti, bazen uyumam için benden aldı, ben Demir'le oynarken oyaladı onu vs... Hsonları eşimin annesi var. Kendini yemek yapmaya adıyor, harıl harıl tüm gün mutfağa giriyor, tabii eşimin sevdiği yemekleri yapmak istiyor anlıyorum ama benim ona daha çok ihtiyacım var. Deren'i yıkarken daha çok küçük ben tutamam diyor, Demir'i yoruldum yıkamayalım diyor. Deren tüm gün kucağımda, memede, Demir'le ilgilenemiyorum diye üzülüyoruö. Tüm düzenim alt üst oldu. Annemin dişlerinde protezlerde epeyce bir sorun var dişçiye gitmesi gerekti, geldiğinden beri annen şu gün gelsin, bugün gelsin diyor. Perşembeleri konken günü var, annen o güne dek gelmezse ben gideyim diyor
Sabah mutfakta süt sağıyorum bir bakalım ne kadar çıktı dedi, şok oldum. Utanıyorum zaten anne soyleme boyle dedim.
Yorgunluktan birara sabah Demir'i, akşam da eşimi tersledi. Çok şaşırdım çünkü ben büyükleri daha çok Demir yüzünden istiyorum, bazı şeylerin eksikliğini hissetmesin diye. Geldiğinden beri kayınpederimi söylüyor sürekli onu uzun süre bırakamam diye, annen gelsin diyor sürekli.
Eşimde gecenin bu saatinde gelmiş, depoya inmiş burada bir sürü kova var, neden Deren' e kova aldın diyor. Anlatmadım bir türlü temizlik kovaları ile bebek yıkanmaz diye adama, 2 liralık kovanın hesabını mı yapıyorsun dedim. Karışma bu kadar evhanımının işine cam kovası yer kovası toz kovası hepsi ayrıdır dedim bıdı bıdı laf yetiştiriyor bana gece gece kavga ettik. Zaten lohusaya 15 günden fazla huzur çok canımmmm ne gerek var illa sokacaksınız depresyona, ayıp olur sonra vallahi .... Mutlu huzurlu lohusa mı olur tövbe tövbe.....
Beni anladınız siz değil mi? Bunca zaman annem gelmiyor diye üzülüyordum. Şimdi de eşimin annesinin bu tavırlarına şaşırdım ve kırıldım. Gerçi ilk çocuğumdan biliyorum, onda da böyle olmuştu. Annem 3. Günü gidince herkes beni eşimin ailesi ile kaldı sanmıştı ama ben bir başıma kalakalmıştım öylece.... Evde huzur yok dunden berı çok sınırlı kadın sürekli gergın, eşim de huzursuz olup geriliyor gördüğüm kadarıyla. Böyle devam ederse sen dinlen biraz anne diyeceğim, burada böyle olmasındansa ben yalnız olayım daha iyi; çocuğumu terslemesi çok gücüme gitti. Ben onun gönlü kırılmasın diye büyükleri istiyorum bu surecte yanımda...
Acilman varmış sancı da cikiyormus.yakında dogurursun bence hem de kolay olur doğumun.
Hala dogurmayanlar😊
mneeee 16 mayis(normal)💓
ses06 19 mayıs(normal)💓
Esmasrn 20 mayıs normal💓
esra25 21 mayıs(normal)💜
Tekasur 21 mayıs normal💜
Şenay60 26 mayis normal💛
Sec 27 mayıs normal💛
Kolik 29 mayis normal💛
Kendim söyledim aslında biliyor musun cnm, aynen senın yazdıgın sekılde soyledım kıbarca... Annelere en cok Demır ıcın ıhtıyac duydugumu... Bız ne olsa yerız sayılı gun vs onemlı olan Demır dedım. Bılmıyorum dun cok gergındı bugun daha ıyı gorunuyor. Dun nedense annemın dıscıye gıtmesıne cok fazla takılmıstı... Sureklı esıtlık bozuldu tarzında seyler soyluyordu, benım de moralımı cok bozmustu.
Gozunuz aydın cnm Allah bağışlasın.
Hayırlı olsun bebısınız:) Sarı sıvı herhalde kolostrumdur ne guzel bagısıklıgı guclu olacak demek kı. Gogsunuzden onun o anda ıhtıyacı olan bılesım gelıyor etrafa bakıp uzulmeyın... Zamanla zaten bıldıgımız sute donecek. Bolca emzırın. Gunde 3-4 lt kadar su ve sıvı tuketın. Bol proteın ağırlıklı beslenın.
Bızım de pzt kontrol var takıpleselım cnm ben de merak ıcındeyım...
Evet..Sonrasi nasil olacak o da ayri bir merak :)
Bizde de vardi canim,2-3 gunde gecti emzirmeyle..
Beyaz isikta durun,beyaz giydirin demisti saglik ocagindaki bayan,sariligini daha iyi takip etmek icin..
Bunlari ya tatli bir dille soylemelisin ya da sana huzursuzluk olarak donmeye devam edecek..
Gercekten gereksiz 1-2 kisi olacagina yalnizlik daha iyidir..
Araniz iyi diye hatirliyorum konusup Demir konusunda daha dikkatli olmasini isteyebilirsin..
Sen daha iyi biliyorsundur,dogumda bebislerinde sisligi olurmus,once kilo duser sonra dogduklari kilooya donerlermis,yani minik iyi ilerliyor :)
Bizimde kontrolumuz yarin,10. gunumuz..Bakalim nasil olacak haberler..
Hadi hayirlisi canim insallah kendisi tesrif eder minigin :)
Doktorun kimdi buarada,nerede olacak dogum?
Gozunuzaydiinn :)
Dusa yarin mi girebileceksin?
Benimde ilk 2 gun oyleydi sezeryann oldum,3. gun eve dondugumuzde banyoya girdikten sonra duzeldi sut cok sukur..
Az sabir :)
Suyunu eksik etme,hem sutun hem aldigin ilac icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?