Ben iki hafta önce değiştirdim önceki doktorum sezeryan meraklısıydı. doktorum iyi ama mesai saatleri dışında yada gece doğum olursa nöbetçi doktor doğum yaptırıyormuş biraz o konuda bende tedirginim
evet gece gelmeyecek olması da ayrı bir sorun. diğer dr. gece gelmiyormuş o yüzden bunu seçmiştim ben. şimdi diğerinden randevu alırsam gece kime denk gelirsem o doğum yaptıracak. aynı doktorla devam etmek istiyorum ama 1 hafta içinde doğum yapacak olursam tanıdığım kimse yokyarın diğer doktora gidip tanışmış mı olsam en azından. bu hafta içinde doğurmazsam, izinden döndüğünde yine aynı doktora devam ederim.?? yada yarın aynı doktoruma mı gitsem ki böyle durumlar için bir çözüm düşünmüşmüdür ki? off kafam çok karışık. ..
Bebişleri doğalı bir - iki haftalık olan anneler; doktorunuz kilo takibini ne sıklıkta yapıyor?
Miniklerinizin kilo alımları nasıl, bizimkinin yaklaşımını merak ediyorum da sizinkilere göre...
Deren Hanım, 3260 gr doğdu hastaneden 3050 çıktı. Cuma günü 11-12 günlükken 3220 gr oldu. Hastaneden çıktıktan sonra 10 günde 170 gr almış oldu. Sanırım kilo alımı sınırda ne çok ne az, olması gerektiği gibi. Nazlı Hanımm formuna dikkat ediyor şimdiden...
Yaa bende merak ediyorum kilo alimini. Dogdugunda 3350 idi. 1 hafta sonra 3250 idi haftaya kontrol var bakalim kac olmus
Suni sancı nasıl sürekli mi sancı oluyo arada bir nefes aldırıyor mu benim de gününü geçirecek gibi doktorum suni sancı veririz dedi.biraz korkuyorum açıkçası
kızlar bacımın durumunu sabah anlatmıştım, (dr hiç açılma yok herşeyin de normal demişti) eve geldikten sonra 11-12 gibi sancıları başlamış tabii benim haberim yok , oda iyice sıklaşsın da öyle arayayım dedim diyo, 10 dk da bir olan sancılar son 2 saattir 5 dk da bire düşmüş tabii dr gittiler az önce aradı 1-2 cm açılması varmış ve 5 dk da bir sancıları da devam ediyormuş dr da seni yatırmam için en az 3-4 cm açıklık gerekli demiş, istersen 6 ya kadar yürü tekrar bakalım demiş ...kardeşim şimdi hastanenin bahçesin de dönüp duruyo sancılar eşliğinde
bide alttan muayenede çok canı yanmış çok bağırmış ama sabahkin de neredeyse hiç canım yanmadı diyo, bayağı ağlamaklı geliyodu sesieğer dr yatış verirse bende hemen yanına gideceğim zaten 5 dk mesafede benim evime hastahane bizden haberler böyle ... ne olur dua edin kardeşim için de ihtiyacı var dualarınıza
tabii ki canım o zaman ölürsün herhalde ... ama saat ilerledikçe çok daha uzun mesafeli sancılar ve kısa aralıklı duraksamalar oluyorzaten bu da doğumun iyice yaklaştığını gösteriyor . Allah ım tüm bekleyenlerin yardımcısı olsun
kızlar bacımın durumunu sabah anlatmıştım, (dr hiç açılma yok herşeyin de normal demişti) eve geldikten sonra 11-12 gibi sancıları başlamış tabii benim haberim yok , oda iyice sıklaşsın da öyle arayayım dedim diyo, 10 dk da bir olan sancılar son 2 saattir 5 dk da bire düşmüş tabii dr gittiler az önce aradı 1-2 cm açılması varmış ve 5 dk da bir sancıları da devam ediyormuş dr da seni yatırmam için en az 3-4 cm açıklık gerekli demiş, istersen 6 ya kadar yürü tekrar bakalım demiş ...kardeşim şimdi hastanenin bahçesin de dönüp duruyo sancılar eşliğinde
bide alttan muayenede çok canı yanmış çok bağırmış ama sabahkin de neredeyse hiç canım yanmadı diyo, bayağı ağlamaklı geliyodu sesieğer dr yatış verirse bende hemen yanına gideceğim zaten 5 dk mesafede benim evime hastahane bizden haberler böyle ... ne olur dua edin kardeşim için de ihtiyacı var dualarınıza
kızlar bişey sorucam biraz saçma gelebilir ama açıklığımızı kendimiz bakınca anlarmıyız hiç muayne olmadım açıklık varmı bilmiyorum ,bugün temizliğimi yaparken vajinamda 2 3 santim kadar bir açıklık vardı yani küçük bi delik var,daha öncesinde tamamen kapalıydı ,kusura bakmayın biraz açık oldu ama merak ettim buara ağrılarımdada artış var ondan acabamı dedim
Minecim gitmesen sen keske dogum sancilarini gomen senin icin iyi olmayabilir insallah suni sanciya gerek kalmadan dogurur hic nefes aldirmiyor suni sanci ama suyu geldiyse yada patlatirlarsa benim acilma yok diye patlattilar suyumu sonrasi mahvoldum acilma yok derse bile doktiru beklemek istiyorum sakin suyumu patlatmayin desin bana sormadan patlatti sonrada su kalmadi acilma yok deyip sezeryana gittim allah yardimcisi olsun
slm canım bende epidural aldım bende hemen etki etti hatta yarım saatte 5.5 cm lik açılmaKızlar merhaba bende doğum hikaye mi sizlerle paylaşmak istiyorum cuma günü 17:30 da normal doğum yaptım tam 38+0 da bir gün öncesi kontrolüm vardı ne bi ağrı ne bi açılma hiçbir şey yoktu ara ara adet sancısı gibi san cim oluyordu arada çok hafif cuma gece yarisi zaten 2 de yatmistim 3de uykumdan sanciyla uyandım yaklaşık yarım saat 20 dk da bir geliyordu uyuyamadim sabaha kadar annemle esimide uyandirmadim çünkü yalancı sancı zannediyordum acıktım kalktım iki tane kek yedim tuvaletim var gibi geliyordu sürekli aa yoktu çok acaip şeyler oluyordu :) korktum dedim ne olur ne olmaz banyoya gireyim hem duyduğuma göre ılık dus almak iyi geliyordu sabah 7 gibi dusa girdim çıktığımda nisanim gelmişti hemen annemle eşimi kaldırdım hastahaneye gittik 8 de giriş yaptık nst ye bağlansın yine san cim görünmüyordu ama ben iki büklüm düm doktorum yatış verdi sancılar giderek siklasmaya basladi ne su icebilmistim ne yemek yiyebilmistim yedirmediler lavman yaptılar suni sancı dediler istemedim açılmam 4 cm olduğunda epidural normal doğum istediğimden anestezi uzmanını çağırdık doktor gelene kadar 1 saat geçti açılmak 5 cm oldu neyse iğneyi yaptılar ben zannettim ki herşey geçecek ama nafile epidural bende hiçbir ise yaramadı dediler ki acı esigin düşük ne bir uyuşma ne aci da hafifletme yalvardim sezeryanada almadilar aksam üstü 53 doğru sanırım dogumhaneye girdim 5 bucukda oğlum dünyaya geldi ben bitkin haldeydim hem sancilardan hem susuzluktan ama sonrası kolay tabi hemen ayağa kalkiyorsun herkes diyor ki aferin normal doğum ama birde bana sorunyinede şükür hemen ayağa kalktım saatine. Benim merak ettiğim acı esigim düşük olsa bile epiduralin ise yaramama ihtimali varmı yoksa bizim doktirmu beceremedi çünkü benimle aynı durumda olan bir kız daha vardı orada ona da aynı şeyi söylemişler ve apar topar sezeryana almışlar
canım bide günde kaç defa olacak yada şu saatte daha iyi olur diyebileceğin ayrıntılar varsa bilmek isterim ona göre söyleyeyim
slm canım bende epidural aldım bende hemen etki etti hatta yarım saatte 5.5 cm lik açılma
9.5 cm oldu hiç acı hissetmedim 9.5 cm de doğum masasına aldı yarım cm lık açılması masada karşıladı m ıkınma aralarında doktorla sohbet ettik resmen
Slm ben bisey sorcam bende epidural istiyorum ama bazilari bana ikinamiyirsun cunku sanciyi hissetmiyorsun dedi ikinmayi hissetmiyormusunuz ?dogrumu acaba 2.ci hamileligim benim ilk sunni sanciyla oldu epidural anlatirmisniZ
Of offffff kızlar....... Ana gibi yar olmuyor değil mi, ana olunca daha iyi anladık.... Doğumdan beri hsonları hariç hep kendi annem vardı. O varken herşey o kadar sakin ve iyiydi ki; Demir'le ilgilendi, onu yedirdi, yıkadı, Deren'i yıkamama yardım etti, bazen uyumam için benden aldı, ben Demir'le oynarken oyaladı onu vs... Hsonları eşimin annesi var. Kendini yemek yapmaya adıyor, harıl harıl tüm gün mutfağa giriyor, tabii eşimin sevdiği yemekleri yapmak istiyor anlıyorum ama benim ona daha çok ihtiyacım var. Deren'i yıkarken daha çok küçük ben tutamam diyor, Demir'i yoruldum yıkamayalım diyor. Deren tüm gün kucağımda, memede, Demir'le ilgilenemiyorum diye üzülüyoruö. Tüm düzenim alt üst oldu. Annemin dişlerinde protezlerde epeyce bir sorun var dişçiye gitmesi gerekti, geldiğinden beri annen şu gün gelsin, bugün gelsin diyor. Perşembeleri konken günü var, annen o güne dek gelmezse ben gideyim diyor
Sabah mutfakta süt sağıyorum bir bakalım ne kadar çıktı dedi, şok oldum. Utanıyorum zaten anne soyleme boyle dedim.
Yorgunluktan birara sabah Demir'i, akşam da eşimi tersledi. Çok şaşırdım çünkü ben büyükleri daha çok Demir yüzünden istiyorum, bazı şeylerin eksikliğini hissetmesin diye. Geldiğinden beri kayınpederimi söylüyor sürekli onu uzun süre bırakamam diye, annen gelsin diyor sürekli.
Eşimde gecenin bu saatinde gelmiş, depoya inmiş burada bir sürü kova var, neden Deren' e kova aldın diyor. Anlatmadım bir türlü temizlik kovaları ile bebek yıkanmaz diye adama, 2 liralık kovanın hesabını mı yapıyorsun dedim. Karışma bu kadar evhanımının işine cam kovası yer kovası toz kovası hepsi ayrıdır dedim bıdı bıdı laf yetiştiriyor bana gece gece kavga ettik. Zaten lohusaya 15 günden fazla huzur çok canımmmm ne gerek var illa sokacaksınız depresyona, ayıp olur sonra vallahi .... Mutlu huzurlu lohusa mı olur tövbe tövbe.....
Beni anladınız siz değil mi? Bunca zaman annem gelmiyor diye üzülüyordum. Şimdi de eşimin annesinin bu tavırlarına şaşırdım ve kırıldım. Gerçi ilk çocuğumdan biliyorum, onda da böyle olmuştu. Annem 3. Günü gidince herkes beni eşimin ailesi ile kaldı sanmıştı ama ben bir başıma kalakalmıştım öylece.... Evde huzur yok dunden berı çok sınırlı kadın sürekli gergın, eşim de huzursuz olup geriliyor gördüğüm kadarıyla. Böyle devam ederse sen dinlen biraz anne diyeceğim, burada böyle olmasındansa ben yalnız olayım daha iyi; çocuğumu terslemesi çok gücüme gitti. Ben onun gönlü kırılmasın diye büyükleri istiyorum bu surecte yanımda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?