2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Normal dogum icin 8-10 cm aciklik olmasi gerekiyor. Insallah suni sanciya gerek kalmaz.

Gecmisi okuyamadim umarim herkes iyidir... Biz bugun 12gunluk olduk dogum hikayemizi en kisa surede yazicam insallah . su aralar pek firsatim olmuyo yazmaya ama pasam bi uyursa yazicam insallah..herkese kucak dolusu sevgiler oglumdan ve benden

canım doğum yapabilmek için 10 cm lik açılma olması gerektiğini biliyorum bende benim sorduğum hiç açıklık olmadan yatış verirlermi suyunun gelmesi hariç .hani sancısı falan çok çıkarsa diyorum
Normal dogum icin 8-10 cm aciklik olmasi gerekiyor. Insallah suni sanciya gerek kalmaz.

Sunii sanci vererek acilma olmasini saglamaya calisirlar belki bebek kanala girmis mi peki? Bas asagi mi?

Hmm yanlis anlamisim. Açıklık yoksa, bebeğin kalp atislari duzenliyse yatis vereceklerini sanmiyorum. Suan benim de nst de sancim var görünüyor ama bisey hissetmiyorum. Normalde doğum icin verilen tarih dundu. Doktor bebeğin kalp atislari normal devam ederse on gune kadar bekleyebiliriz dedi. Ama on gunden sonra sanci hissetmesen bile mecbur yatis vericez dedi. O zaman da suni sancı veriyorlar iste (

Son düzenleme:
ewet canım 1 ay kadar önce doğum pozisyonunu almış fakat kanala girmemişti, 1 hafta önce dr girdiğini söylemiş
Sunii sanci vererek acilma olmasini saglamaya calisirlar belki bebek kanala girmis mi peki? Bas asagi mi?

ewet canım bende doğumlarımı suni sancıyla yaptım da yine bende açılma vardı kardeşimde hiç olmayınca :18:

ewet canım bende doğumlarımı suni sancıyla yaptım da yine bende açılma vardı kardeşimde hiç olmayınca :18:

Bir cok arkadastan Zeytinyağı açılmaya çok yardımcı oluyor diye duydum. Ben yaklaşık bir haftadir kullanıyorum, doktorum 3 cm acilman var dedi ama sanci falan yok. Vajinanin icine surulmuyor. Pamuğa damlatiyorsun oraya koyuyorsun. Belki duymuşsunuzdur gerci. Allah yardimcisi olsun

:)) sıkma canina..sana zarari dokunacak dusundukce..birsy oldugunda o an uyar..
Ufakligida sende fatkediyorsundur az cok..icin rahatlar insallah bi daha ki gidisinde..Bir sonraki kontrol ne zaman oluyor?hem anne hem bebek icin..

Ayni seyleri ayni yerde yasayacak olman gulumsetti beni :) tanisiyormusuz gb..
Insallah ikinizinde saglikla atlatacagi hangisi ise oyle olsun..vardir herseyde bi hayir..
Bende arastirmada normal dogum cok istiyordum ama nasip degilmis bizim icin en iyisi buymus..Saglik olsun yeter ki uzme kendini

ewet zeytinyağını duymuştum ama nasıl olacağını bilmiyodum saol bide onu denesin bakalım ...

canım bide günde kaç defa olacak yada şu saatte daha iyi olur diyebileceğin ayrıntılar varsa bilmek isterim ona göre söyleyeyim

canım öncelikle hayırlı olsun göğüs ucu çıkarmak için lansinoh un küçük aparatları var eczanelerde mutlaka al pişik içinde bebişi islak mendille değilde ılık su ve pamukla temizlemeni öneririm sonrada biraz zeytinyağı sür bizde işe yarıyo kaç çeşit pişik kreminin gösteremediği etkiyi gösterdi :)

Kızlar merhaba bende doğum hikaye mi sizlerle paylaşmak istiyorum cuma günü 17:30 da normal doğum yaptım tam 38+0 da bir gün öncesi kontrolüm vardı ne bi ağrı ne bi açılma hiçbir şey yoktu ara ara adet sancısı gibi san cim oluyordu arada çok hafif cuma gece yarisi zaten 2 de yatmistim 3de uykumdan sanciyla uyandım yaklaşık yarım saat 20 dk da bir geliyordu uyuyamadim sabaha kadar annemle esimide uyandirmadim çünkü yalancı sancı zannediyordum acıktım kalktım iki tane kek yedim tuvaletim var gibi geliyordu sürekli aa yoktu çok acaip şeyler oluyordu :) korktum dedim ne olur ne olmaz banyoya gireyim hem duyduğuma göre ılık dus almak iyi geliyordu sabah 7 gibi dusa girdim çıktığımda nisanim gelmişti hemen annemle eşimi kaldırdım hastahaneye gittik 8 de giriş yaptık nst ye bağlansın yine san cim görünmüyordu ama ben iki büklüm düm doktorum yatış verdi sancılar giderek siklasmaya basladi ne su icebilmistim ne yemek yiyebilmistim yedirmediler lavman yaptılar suni sancı dediler istemedim açılmam 4 cm olduğunda epidural normal doğum istediğimden anestezi uzmanını çağırdık doktor gelene kadar 1 saat geçti açılmak 5 cm oldu neyse iğneyi yaptılar ben zannettim ki herşey geçecek ama nafile epidural bende hiçbir ise yaramadı dediler ki acı esigin düşük ne bir uyuşma ne aci da hafifletme yalvardim sezeryanada almadilar aksam üstü 53 doğru sanırım dogumhaneye girdim 5 bucukda oğlum dünyaya geldi ben bitkin haldeydim hem sancilardan hem susuzluktan ama sonrası kolay tabi hemen ayağa kalkiyorsun herkes diyor ki aferin normal doğum ama birde bana sorun yinede şükür hemen ayağa kalktım saatine. Benim merak ettiğim acı esigim düşük olsa bile epiduralin ise yaramama ihtimali varmı yoksa bizim doktirmu beceremedi çünkü benimle aynı durumda olan bir kız daha vardı orada ona da aynı şeyi söylemişler ve apar topar sezeryana almışlar

canım öncelikle tebrik ederim Rabbim hayırlı evlat eylesin inşaAllah ... tablo için sende bebeğinin kg sini yazarsan sevinirim

kızlar 2 haftadan sonra yarın doktorumla randevum var ve ben bugün randevu saatini belirlemek için aradığımda öğrendim ki, çarşambadan itibaren 5 gün izinliymiş. benim bdt 27 mayıs ama ben 3-4 gündür sık sık belimde ağrı ve sancı hissediyorum ve 1 hafta içinde doğum yapacakmışım gibi geliyor. normal doğum zaten nezaman gelirse ozaman oluyor ve doktorlardan ziyade ebeler daha aktif ama benim bel fıtığım var ve yeterince açılmam olmazsa zorlamadan sezeryana alınmamı önerdi beyin sinir cer. doktoru. (fıtığımın ilerlememesi için) ve başından beri beni takip eden doktorumla doğum yapmak istiyorum diye, tahlillerimi devlet hast. yaptırıp ayrıca özel hastaneye gidiyorum. burdaki devlet hastanesinde 4 doktordan ikisi çalışıyor diğerleri artık yok. dolayısıyla devlette muhatap olabilecek birini bulmak bile çok zor. bu yüzden gittiğim özel hastanede doğum yapmak istiyorum.. yarınki randevumu aynı hastanedeki başka doktordan mı alsam acaba? Acil bişey olursa hem tanışmış oluruz... izne çıkacak olan aynı doktorumdan mı alsam, belki o bi çözüm düşünmüş müdür ki?? kafam çok karışık iki saattir ağlıyorummm moralim çok bozuldu.. son anda doktorunu değiştiren var mı aranızda???

Lilacsofie ve fuldenirem,
biz 25 gunluk olduk.sarilik oldugundan sık dr ziyaretlerimiz oldu.3.120 ile dogdu kizim.hastane cikisinda 2.965 opdu.10 gun icinde dogum kilosuni yakalamasi gerekiyormus.biz yakaladik.kilo takibi 1 aylik degelendiriliyormus.yenidogan bebegin gunde 20 ile 30 gr almasi gerekliymis.bizim kiz gecen hafta gunde 50 gr aliyordu bi hafta 40 olmus.

dogum paketimizin icinde yenodogan ev ziyareti hizmeti var sıkı takipteyiz sarilik icin kilosunu.birde doktor ziyaretlerimiz sık olunca ogrenmis olduk.
bilgilerinize arkadaslarim.

Ben iki hafta önce değiştirdim önceki doktorum sezeryan meraklısıydı. doktorum iyi ama mesai saatleri dışında yada gece doğum olursa nöbetçi doktor doğum yaptırıyormuş biraz o konuda bende tedirginim

Suni sancı nasıl sürekli mi sancı oluyo arada bir nefes aldırıyor mu benim de gününü geçirecek gibi doktorum suni sancı veririz dedi.biraz korkuyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…