2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ya kızlar annem abimin oglu doğduğu icin antalyaya gitmek zorunda kaldı. bana sende gel diyorlar.esimde yalnız kalma evde git hafta sonları gelirim bende diyo. Ne yapsam gitsem mi evde oglumla yalniziz acil birsey olursa müdahale edemem diye korkuyorum. Ucakta yalnız gidebilir miyim kararsizim bi akıl verin bana

başlık hepsini almayınca buraya devam edeyim, inşaAllah herkes kavuşunca yavrusuna MAYIS ANNELERİNE yakışan bir tablo hazırlarım
50.derin58
51.nunum56
52.zeygur
53.phekda 37+3 2.550 gr
54.fatoş5353
55.tulayokay 40+6 2.900 gr
56.goforit 37+4 3.000 gr
57.ayne 37+5 3.200 gr
58.elvin2014 38+5 3.200 gr
59.computergirl 37+0 3.000 gr
60.esilagulubb 38+2 3.170 gr
61.niyall
62.maya_79 38+5 2.800 gr
63.tcdc 3.130 gr
64.nilfa15
65.plojovic 39+4 2.640 gr
66.aihal
67.sertun 40+6
68.gzdrbs
69.mine8585 2.720 gr
70.mehuna (ikiz) 2.300 gr, 3.180 gr
71.eyican06. 3.820 gr
72.yamess
73.galeteia 38+0 2.550 gr
74.zazakz
75.delale 37+4 2.800 gr
76.sinehas 38+2 3.700 gr
77.deniz1006 38+3 3.500 gr
78.banuocek 4.100 gr
79.yawyaw 3.750 gr
80.aymuda 3.700 gr
81.hayatnebayat 39+6 3.000 gr
82.merymfth
83.burcuarslnn 40+2 3.560 gr
84.aybah 38+4
85.beyazmelekd
86.kocamann 39+5 2.970 gr
87.hatmaca
88.vitis 39+0 3.200 gr
89.silzi22 3.220 gr
90.bayanruj
91.eylülgüzeli 4.000 gr
92.vefalim 38+4 3.850 gr
93.pantenol 38+5 2.600 gr
94.mneeee 40+1 3.320 gr
95.belialnephilim 38+0
96.yanasip 2.570 gr
97.hanife6n 40+0 3.100 gr
98.miraclemiracle 3.800 gr
99.mestcan 39+0 3.000 gr
100.emres 38+6 3.500 gr
101.herşey-mümkün 38+5 3.380 gr
102.janicee 4.600 gr
103.esmasrn 3.000 gr
104.sefamolsun 38+4 3.425 gr
105.emineveaydın
106.fatmabetül16 3.680 gr
107.melis1643 3.900 gr
108.fzl985
109.nimrodel
110.

ayyyy doldu taştı bebekler yaa maşaAllah ... henüz gelmeyen bebeklerimizi de hasretle bekliyoruz

Günaydın kızlar. Henüz yeni vakit bulabiliyorum. BDT 19 Mayıs idi fakat sezaryan karar verildi ve 39+2, 13.5 saat 8:30 da kızım dünyaya geldi. 3320 gr doğdu ve 51 cm. Gebelik Diyabetine rağmen yanlış ölçümler yapılmıştı. Bir önceki hafta 3800 geçer cocuk, normal dogum yapamazsın denildi ve tabiki biraz daha net olcselerdi hic sezaryana kalkismazdim. Kısmet iste.

Dogum cok guzel gecti. Esim müthiş destek verdi güle oynaya girdik çıktık ameliyathaneden. Ekip de harikaydi.
Sezaryan sonrası malesef cok sıkıntım oldu. Asırı gaz ve şişlik karinda. Sekerim düşmedi. Kiziminki cok düşüktü. Sütüm 3. gün sonunda geldi kızıma hastanede ek gıda verildi çünkü aynı zamanda 500 gr kadar ani kilo kaybı oldu ki şimdi 10 gün gecti epey toparladı cok şükür. Sarılıkta oldu fakat kan degerleri iyi çıktı ve emdikçe zaten düzeliyor. Doğumdan 6 saat sonra ayağa kalktım. Ertesi gün odamın icinde yürüdüm müthiş ağrım oldu. Karnimdaki şişlikten cok rahatsız oldugum için bir an once ayaklanmak istedim ve wc kullanmak istedim. Ertesi gün ilaç aldım ve cok şükür tuvalet açısından rahatladim.
Hastaneden çıktık ayaklarımda sanırım hareketsizlikten cok su toplanması oldu. Ayrıca evde ilk günde bir üsüme ve titreme kızım da iyi emmiyordu süt birikmiş göğsümde ve sertce kitle oluşmuş. Çok acı çekerek duş altında masaj yaptım ve 3 gün boyunca masaj, soğuk kompres, sık emzirme ile olayı çözdüm. Şimdi ise bu tur olayı önlemek için süt pompası alacağım çünkü kızım emerken hep uyuya kalıyor ve göğüsleri tam boşaltmasını için bu tur sıkıntıyı tekrar yasamak istemiyorum. Her 3-4 saatte uyanıyor. Kilosu düşük diye uyandırmaya hatta uyurken emzirmeyi denedim yok ağzını bile acmıyor. Şimdi bir hafta sonra her 3 saate düşebildik. Gece en son 23 uyanıp emdikten sonra 12-1 tekrar uyuyor ve sabah 5-6 kadar uyuyor emsin diye uyandırmaya denedim uyanmıyor.

Tekrar anne olmak cok guzel bir duygu aynı zamanda duble yorgunluk çünkü 3 yaşındaki oğlum da hic ummadığım sekilde kıskançlık sergiliyor. Bana cok bağlı olarak aslında doğal ama sanırım zamanla geçer. Kızımın uyumasına ya da onu emzirmeme engel olmaya çalışıyor. Kresten geldiginde gerçi rahatım. Kızım o saatte uyumuş oluyor ve uyanana kadar sadece oğlum ile vakit geçiriyorum fakat sonrası aksam uyku saatine kadar tam bir facia. Kızı hic uyutmuyor. Neyse zamanla değişir diyorum :)

Allah herkesin evladını bağışlansın. Annelik cok guzel birşey.

Son düzenleme:
Selam KIZLAR doğum yapanlara hayırlı olsun nasılsınız bakalım biz büyüyoruz pazar günü 40 ımız. Mevlütümüz var bekleriz :)) sizler alıştınız mı yavrularla yaşamaya. Biz artık emzirme çabalarını bıraktık sadece mama yiyoruz. Tırnak batması yaşıyorum umarım geçer yoksa küçük bi işlem gerekecekmiş. Sigaraya başladım çok canım istiyor deli gibi. Emzirmediğim için bi tane bi tane yeniden başladım. Lohusa depresyonunda yaşadım. Şu aralar aşırı derece uykum geliyor. Annem yanımda gece bebek onunla yatıyor buna rağmen

Avm'ye girilmiyorsa, bebek cereyanda değil uygun bir hava ortamında ve ortama uygun giydirilmişse bence çıkılabilir.
Biz çıktık geçen hafta mesela.

Sizdende destek aldik tmmdir :)
Dun yogun bigundu aksam kafam durmustu resmen :) Bu sabah dun dediklerini daha iyi kanitladi sanki minik,gece itibariyle yeni emme stilleri gelistirdi :)))
Sadece yorulduguna,birseyi mi var dusuncesine kapiliyordum ama soylediklerinle biraz daha rahattim..Kafamin durmasinin sebebi kendi yorgunlugumdu bu sefer :) ara ara birakip aglamasina izin verdim..

Sen nerdesin?
Esinde destek vermis,kendi icinden geleni yap bence..
Tabii dusunmek gerek olumlu olumsuz tum yonleri..
Kendi evinde olmak seni daha rahat ettirebilir..
Oradada yeni dogmus bi bebek bi lohusa ve ziyaretciler olacak ne kadar rahat edebilirsin?
Mudahale konusunda haklisin insanin nevri donuyor tikaninca fln Allah korusun..
Rahat olabilecegine inaniyorsan tercih edilebilir aslinda ama gidip daha uzgun donme ihtimalin varsa gozden gecir derim..

Aynen öyle canım bizim babamızda. Uyanıkken gelip 5-10 dk seviyor onun dışında ne mi yapıyor? Gündüz işte. Akşam bütün gece ya telefonla oynuyor yada bilgisayarda. Gece horul horul uyuyor. Geçen gece mama yapmaya gittim kuzum ağlıyordu acıktığı için geldim bi baktım bizimki hala uyuyor kalkayımda bi bakayım demiyor okadar sinirlendim ki. Ertesi günde duymadım ben diyor. Yani aşırı ilgili değiller ne yazıkki.

Canim benim 39+2 3.700 ellerine sağlık

Canım umarım biran önce kendine gelir kocan. Bu kadar olmasada bizimkilerde biraz ilgisiz tabi. Bizimle aynı duyguları yaşamaları mümkün mü anneyiz biz.

Kizlar yardiminiza ihtitacim war...hala doguramadim malesef. ..bdt 29mayis 39+2yiz...normal doğum için bekliorm..bebgmn su anki muhtemel kilosu 3800 iri bi bebeğe benziyo dedi dr.muz...ama ben de henüz açılma yok bebek aşağı da inmedi((dr. Cok beklemenin bi manasi olmadgni soyluor..iri oldugu icin aşağı inemio da olabilir dedi...kadinlarin normal dogum çatı genişliğini 100mm kabul edilirmis bizim bebegmzn baş cevresi 99mm..normal doğum zor gbi dio dr. Bu hafta sezeryanla alalım dio. Kararsiz kaldm normal doğum icin beklemelimiyim sizce bu saatten sora bebek asagi iner mi..yoksa sezeryan ile alinmasi mi gerekio karar veremedim..uffffff beklemek cok zor artkkkkk(((

Maşşallah tüm bebeklere, senin de ellerine sağlık canım.biz hala bekliyoruz. Ben mayıs annesi olmaktan ümidimi kesmek üzereyim..

Ben ankaradayim canım. kendi evim gibi olmaz tabi ki ama bekarken birlikte kaliyorduk o yuzden rahat ederim diye düşünüyorum. antalyada akraba falan yok o yüzden ziyaretçi olmaz o acidan da rahat :) bi kaç gün denicem bakalım eger zorlanirsam gidicem.

Canim ne guzel doktor sana anlatmis beni direk normal dogurttular bende oyle istiyordum ama dogumda oglumun kurek kemigi kirildi. Moralim cok bozuldu simdi iyi durumu ama eger risk olur denseydi o riski almazdim. Iyi düşün bence

Sagol canim amin. Bugun daha iyiyim cok şükür

BiZ kilosunu bilmediğimiz halde normal doğuma girdim bizim burada turkıyedeki gibi her ay kontrol yok çatı darlığıymış bebeğin kafasıymış vs...
Neyse aşırı sancı cektım yetmedi suni sancıda verildi ama bir türlü bebeğimin kafası asagı inmedi açıklıkta 10 cm.
3. Gün sezeryandan bahsettiler inmese kafası sezeryana girersin dediler de 1 saate kafası inmişti azıcık doktorda gelip o iiğrençvakumla çekti bebeği içimden.
Bebeğimin gözü iltihap kaptı doğduğundan beri tedavi göruyoruz kör olma tehlikesi vardı şuan aldığı ilacıda fazla kullanması gerekirse boyu uzamazmış neyseki doktor iyileştiğini ilacı 10 güne inş. Kesebiliceğimizi söyledi. Benim kızım doğum sırasında öyle oldu büyük ihtimal suyunu patlatıp saatlerce beklettiler ilk defa birisine sezeryan öneriyorum benim kızımda iri olduğu için inmemiş aşağıya 3912 gramdı.

Sabah agladim...utkunun gobegi dusmustu 3.gunu bugun altini bi actim kanamis hafiften gobegi ne yapcagimi bilemedim annem sari toz surdu ezcasi iyi gelir demis esime...simdi uyuyo eger kanarsadok.goturcem.bilgisi olan basina gelen varmi

Canım benim doktorum da 4 olursa normal doğum yaptırmam demişti. ben bekliyorum normal doğumu çünkü bebek 3200 ve doktor kabala girmiş, 42. Haftaya kadar beklerim dedi. Ama senin yerinde olsam beklemezdim. çünkü bu haftadan sonra içerde çok beslenmiyor yani içerde durması ekstra bir fayda sağlamıyor. Bekleyip Zor bîr doğum yasamaktansa en az riskle dünyaya getirmeyi tercih ederim. Bu arada suyun veya sancın gelir yine de sezeryan olmak zorunda kalırsan daha kötü, bence en güzeli doktor tavsiyesine uymak.

Miyadinnda bebekler icin beklemek cok onemli degil diye biliyorum..Zaten muhtemel dogacagi zamanlar..
Hislerine guven derim..
Benim bebegim son hafta dönmustu makat gelisliydi,esimin hislerine cok guvenirim 39+4 te doktorlada konusarak sezeryana karar verdik ayni gun oldum..ki cok istiyordum cok hazirlanmistim normale..
Riske girmek istemedik esimle bu kadar yoldan sonra..iyi ki riske girmemisiz dedim,doktorun bikac bilgisinden sonra..

O zaman keyifli bile olabilir demek ki :)

Sagol canim amin. Bugun daha iyiyim cok şükür

Cok sukur :) yataktanda firlayarak kalktin mi cocuga tmmdir iste :))))

Sabah agladim...utkunun gobegi dusmustu 3.gunu bugun altini bi actim kanamis hafiften gobegi ne yapcagimi bilemedim annem sari toz surdu ezcasi iyi gelir demis esime...simdi uyuyo eger kanarsadok.goturcem.bilgisi olan basina gelen varmi

Bi arkadas yazmisti canim,gobegi daha dusmemisti ama kanamisti,K vitamini yapilmisti hastaneye gidildiginde diye hatirliyorum..Yazacaktir paylasimini gorunce..

Son düzenleme:

Canim doktoru bana dediki azar azar sizinti seklinde kanama olur normal dedi.fazlalasirsa kanama gel dedi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE]
3-4 defa cok az 10 dk da 3-4 defaya inmesi lazim.
Hastanedede acilmayi bekleyebilirsin skilmiycaksan en kötusu suni sanci vermek isteyebilirler erken gidince.... hastanede bayaa uzakmis .
benim nisan geldikten 5 gun sonra dogurdum dogumum 3 gun surdu nerdeyse gerci biraz farkliydi ama hastane evimize 5 dk uzaklikta oldugu icin sancilarimi bekleyip öyle gitmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…