- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Allah anali babali buyutsun canim bebisi cok sevindim canim kardesinin dogurduguna...gögusun yara olmasi cogu zaman yanlis emzirmeden kaynaklaniyor bebis alabilirse memenin cogunu agzina almali ve hafif kafasi yukari bakmali bizler bir bardak suyu nasil basimizi kaldirip iciyorsak bebiste öyle basi hafif kalkik olmali....bizde dün annemizi bebeğimizi çıkardık hastahaneden . ewe gelince önce bacımı soktum banyoya sonrada küçük beyimizi ayy o nasıl uyumaktır öyle resmen uyandıramadık saat 1 de emmiş en son biz gelmeden, iyide emmiş saat 4 oldu 5 oldu 6 oldu yok uyanmıyo, burnunu sıkıyoruz, ayağıyla oynuyoruz yok uyanmıyo sadece zorla 5 dakika kadar emdi tekrar uyudu
ama bu arada 3 -4 kez kakasını yaptı .altı açıkkende denedik yok ... nasıl bir yorgunluk ve banyo sonrası rahatlamaysa o öyle
en son 8 gibi uyandı 20 dk falan emdi o emdikçe bizde doyduk vallahi
bacıma gelince doğumu çok uzun sürmedi fakat dikişleri çok fazla imiş. hem içten hem dıştanduş alınca çok rahatladı baya güzel yürüdü, sonra sonra zorlanmaya başladı. birde göğsünün biri diğerine göre daha basık ucu onu pek kavrayamıyo bebek babasına söyledik kalkan al diye onu denedik onunla hiç almadı, göğüsleri de çok yara olmuştu kalkanla alsa iyiydi şimdilik böyle kızlar yaa bide emzik veren var mı akşam bi ara durmayınca biz verdik verdiğimiz gibi sahiplendi ... babası ve halaları hiç memnun olmadılar ama
benim gögsum simdiye kadar hic yara olmadi
sanırım bütün kocalar aynı.. hepsinde bi öküzlük.. ayy ilk başta eşim de yaptı aynını katlanamıyorum artık eşiimin yaptıklarına da zaten.. hamilelikten önce bulaşık mak dahi toplayan evi süpüren hatta cam bile silen eşim ki hamileyken yaptıklarının haddi hesabı yok şimdi hiç yardım etmiyo ya nasıl iştir anlamıyorum.. adam elini ayağını çekti bebeğimiz uyurken tam zorla uyuttum uyandıyo kızımı seviyo ellerini yıkamadan sevmeye kalkıyo işten gelmiş üstündekilere yatırıyo ağlamıyosa sevmeye hazır yook ağlıyo yok tv izliyo başka şey yapıyo yanında kzıım kıpkırmızı ağlamaktan ben zorla altını değiştirmeye çalışıyorum ya bişi yap elini tut da boşlukta hissetmesin tv de gözü.. ben kızınca da kızdı oluyo arkadaş nasıl iştir? zaten gece bi kalkıp bezini değiştirse yetecek yoook horluyo ya yanımda bizim kız da her 2 saate uyanıyo zaten aman ya kendi benden çok istedi bebeğimiz olsun şimdi ne bu? sinirleniyo insan dile getrnce de susuyo küsüyo bana kızını ben vermesem almıyo kucağına bu seferde anlamıyorum hata bende mi? tamam lohusalık psklojisi de var işin içinde ama ben mi abartıyorum acaba yardım istemek hakkım deil mi dinlenmek hem temizlik hem yemek hem bebek sürekli 2 dakka da ben dinlensem?
Benim esimde öyleydi hamileligim boyunca hicbi is yaptirmadi kardesim yanimda olsun yardimci olsun diye istegini yollayip turkiyeden getirtti.
kardesim gittikten sonra o yapti yine tum isi hamileligim boyunca hicbisi yaptirmadi taaaki 39. haftaya kadar 39.haftadan sonra azar azar is yaptim ki sancim gelsinde dogurim ona bile kiziyordu is yapmiycaksin bana söyle ne lazimsa ben yaparim diyordu....
dogumum uzun surdu dogumhanede 3 gun boyunca sanci cektim o 3 gun boyunca ac kaldi uykusuz kaldi hep elimi tutup durdu destek oldu 3 gunde 3 kilo vermisti....
hersey buraya kadar iyi :) ama bebis gelince hicbisi yapmaz oldu esek simdi bir yandan bebege kosuyorum bir yandan evin islerine oda isten geldigi gibi kumandasini alir tv karsisinda uzanir... kizim aglamiyorsa usluysa onu sever agliyorsa al sunu basimdan diyip yollar bana... bu erkeklerin cogu anlayissiz.
masallah dogumda kaci gitmisti?Kızlar ben 10 günde 9 kilo vermişim üstelik süt olsun diye yemediğim kalmadı :) toplamda 15 kilo almıştım ... Oğluşumda bir haftada 330 gram almış çok sevindim :) dün doktorda kontrol vardı ondan sonra aldım oğlumu kayınvalidemi yeni açılan bir Restaruant vardı ona götürdüm biraz hava aldık akşam eve gelince uyuyan çocuk tüm gece bizi ayağa dikti eşim gezdiniz devından böyle oldu vs dşye söylendi ... 40 gün dışarı çıkmıcam mı bizim de hava almaya ihtiyacımız var bence :)) siz çıkıyor musunuz
Benim dogumda 12 gitmis sonra o 2 yi yine aldim.... cogu preeklempsiden dolayi ödemdi zaten sisliklerim indi hep 8 kilom oldugu gibi duruyor onlarida verseydim rahatlardim.
En dogru olani yapmissin suni sanci vucudu cok zorluyor en guzeli kendi sancilarinin gelmesini beklemen insallah acilmanda hemen gerceklesir bebiste seni yormadan gelir.. Allah bir avazda kurtarsin.merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı yeni geldim hemen sizle paylaşmak istedim , bugün 39+0 olduk nstde sancım çıktı dr hemen doğumhaneye çık dedi, ben bianda şok oldum doktora nasıl yani ama benim sancım yokki dedimsancın var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcaklardı ben istemedim evde kendi sancımı beklemek istiyorum dedim,bebeğin durumu nedir dedim ,bi problem yok bebek bekliyo dedi,doğrumu yaptım bilmiyorum doğum kendi başlasın istiyorum daha günüm geçmiyo sonuçta
Allah anali babali buyutsun Elif bebisi adi gibi temiz guzel ömurler nasip etsin....Merhaba gusel anneler ben de doğum hikâyemi yazmaya geldim :) 20 mayıs 2014 10:48 de elifimiz dünyaya geldi
O güne kadar bu topigi takip ettim bilgilerinnizden yararlandim hepinizden Allah razı olsun
Yavrumu epidural sezeryan ile dünya ya getirdim normal doğumdan korktuğum için bunu kendim istedim Allah a şükür her şey sorunsuz geçti su an evimizdeyiz 38+5 te 3335 gr 51 cm Dogdu Melegim
Su an uyuyor hep emmek istiyor sutum de fena değil geldi ama doymadigi yerde mama takviyesi yapiyorum süt gelsin diye steel tee ve lactamil ve bool su iciyorum bizden şimdilik bu kadar kizim uyanmaya çalışıyor gene yazarim. Bu arada dogum bekleyen arkadaşlar bu harika duyguya hazır olun mükemmel bişey evlat kokusuyla uyumak, sağlıcakla kalin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
benimde sutum yetmemisti ilk 2. ve 3. gun kizim surekli gögsumden cekmek istiyordu vakum gibi ki uykusuz kaldim hastanede mama vermeyi teklif etmislerdi kabul etmedim sonra geldi sutum ilk gunlerde az gelmesi normalmis 3-4 gunden sonra sutun rengi beyazlastigi gibi cogalirmista.
Hangi asiyi oldugunuz canim bizim ilk asi 3. ayda olucakmis kafam karisti. sanirim bebis yoruluyor emmeden dolayi oyuzden dinlenip tekrar emmek istiyor benim kizda cogu zaman uyandigi gibi emmek istiyor emdigi gibide uyuyor.Bugün İlk aşımızı olduk ama aşıdan sonra oğlum hep uyuyo uyanıyo emiyo tekrar devam böyle olması normalmi güya benim 2. Çocuğum 5 yıl geçince unutmusum....
Hemsireyede uyuz oldum dün doktor mama verdi doymuyo diye günde iki kete ver diye hemsire tutturdu verme kilosu iyi falan filan bir sürü sey söylesi nasıl vermimde ac bitakim sanki arastırma hastanesindeki prof tan daha iyi biliyo.. sen akıl vericegine mamayla ilgili bilgi ver söyle yap böyle yap de ne bilim emzirmeye dikkat et seni bırakmasın de uyuz yaa bugün sabah sabah sinirimi bozdu
bide bebisin haftada 200 gram bile aliyorsa mama vermemek icin yeterliymis. bunu en iyi sen bilirsin doymuyorsa tabiki mama takviyesi sart. bu hemsire bayaa kendini bisey sanip cok bilmislik taslamis.
Licasofie arkadasin dedigi gibi sutun cok gelmis olabilir canim yada gazi cikarilmamissa yutkunmakta zorlanmistir.Bide kızlar dün bide bugün birer kere emzirken ağzından burnundan süt geldi sebebi ne olabilir
mcus plug dedikleri nisanin gelmis belliki kanli olanida bugun yarin gelir Rabbim bir avazda kurtarsin simdiden :)Kızlar ya yumurta akına benzer parça şeklinde akintim oldu. Kanlı değildi beyazdi sizce nisan midir?
Son düzenleme: