2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
muayene doğumu tetikliyo bendede öyle olmuştu, nişan olabilirmi acaba ,sezeryansa bence doktoruna haber ver

canım ben cok acıdıgı için oldu diye dusunmustum.o yuzden aramadım.zaten yarın tekrar nst ye cagırmıstı yarına kadar bekliycem artık.önce pembe geldi sonra kırmızı sonra koyu kahve simdi acık kahve galiba normale dogru gidiyo :))

Cabnim benimde sancin yojtu bebisimin sancisi vardi ama 7mayista benim cok cok hafuf duzensiz sancim basladi 9mayis saat 11e kadar hafif sancilardi tabi son iki gun hastanelerdeydik saat 11den sonra birden cogaldi ve 2;35de dogumum oldu.Ben ilk gunumu duzensiz sancilarla gecirdim duzensiz die onemsemedim dus aldim sabaha dogru biraz rahatladim ama 8 mayista bile hala duzensiz sancim vardi yavas yavas duzene giriyordu bebisimize bisi olucak die korktu esim 8mayista yani sancilarimin 2.gununde aksam gittik acile 3cm aciklik varmis.Yatis yaptilar sabah 9-10gibi 5-6cm aciklik olmus ama hala suyum gelmedi die suyumu patlattilar hic acimadi bu islemde.saat 11gibi sancim birden cogaldi saat 2;35de de dogum yaptim hamdolsun.Bence vekle evde ama dikkatli ol yinede canim en iyisi sancilarin cok cogalinca bi dus al.Ve lavobaya gitmeyi sakin unutma ben utanirim bisi olursa dogumda die hastanede yatisim olmadan once bile bol bol gittim aklinda olsun die soledim canim saatlerce yataktan kaldirmiyorlar dogum baslayana kadar hazirlikli ol yani.

Merhaba gusel anneler ben de doğum hikâyemi yazmaya geldim :) 20 mayıs 2014 10:48 de elifimiz dünyaya geldi

O güne kadar bu topigi takip ettim bilgilerinnizden yararlandim hepinizden Allah razı olsun

Yavrumu epidural sezeryan ile dünya ya getirdim normal doğumdan korktuğum için bunu kendim istedim Allah a şükür her şey sorunsuz geçti su an evimizdeyiz 38+5 te 3335 gr 51 cm Dogdu Melegim

Su an uyuyor hep emmek istiyor sutum de fena değil geldi ama doymadigi yerde mama takviyesi yapiyorum süt gelsin diye steel tee ve lactamil ve bool su iciyorum bizden şimdilik bu kadar kizim uyanmaya çalışıyor gene yazarim. Bu arada dogum bekleyen arkadaşlar bu harika duyguya hazır olun mükemmel bişey evlat kokusuyla uyumak, sağlıcakla kalin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben 38+2de kendi sancilarimla dogurdum.Alttqn muayenelerde genelde oluyo bendede oluyodu acilmam yokken benim cok aciodu ben acioma olunca acir saniodum ama acilmam varken hic hissetmedim alttan muayene acisini.Yinede bi doktoruna haber ver isyersen canim sezeryanmissin herhalde bide.

inşallah ,doğru söylüyosun pozitif düşünelim pozitif olsun herşey

bendede öyle adet sancısı gibi sancılar var ama düzensiz ve şiddetsiz evde bekliyorum artık ,içimi rahatlattın sağolasın canım ,birde son söylediğin lavabo konusunu anlamadım nedemek istedin

Arkadaşlar çok fazla yazamasam da hamileliğim boyunca neredeyse her gün sizinleydim. 19 Mayıs günü kızımızı kucağımıza aldık. Halen doğum yapmayan arkadaşların hayırlısıyla kolay bir şekilde sağlıklı sıhhatli doğum yapmalarını dilerim. Doğum yapanlara da bol sütlü sağlıklı sıhhatli ve uykusunu da alabilecekleri güzel mutlu günler diliyorum. Sevgiler

Bugün İlk aşımızı olduk ama aşıdan sonra oğlum hep uyuyo uyanıyo emiyo tekrar devam böyle olması normalmi güya benim 2. Çocuğum 5 yıl geçince unutmusum....
Hemsireyede uyuz oldum dün doktor mama verdi doymuyo diye günde iki kete ver diye hemsire tutturdu verme kilosu iyi falan filan bir sürü sey söylesi nasıl vermimde ac bitakim sanki arastırma hastanesindeki prof tan daha iyi biliyo.. sen akıl vericegine mamayla ilgili bilgi ver söyle yap böyle yap de ne bilim emzirmeye dikkat et seni bırakmasın de uyuz yaa bugün sabah sabah sinirimi bozdu

Bide kızlar dün bide bugün birer kere emzirken ağzından burnundan süt geldi sebebi ne olabilir

Kızlar ya yumurta akına benzer parça şeklinde akintim oldu. Kanlı değildi beyazdi sizce nisan midir?

Bide kızlar dün bide bugün birer kere emzirken ağzından burnundan süt geldi sebebi ne olabilir

sütün bol geliyor annesi:)) maaşallah:))

Ne güzel dilekler:) güle güle büyütün siz de.

Ben tartılmıyorum bile aklıma takarım diye emzirirken hiç kilo veremiyorum :)

Biz de 19 Mayısta açık havadaki bir kafeye gittik. Kızım uyudu, meme emdi. Oğlum oynadı, ata bindi çok eğlendi. Top oynadık oğlumla çok mutlu bir gündü arada çıkmak lazım...

bu durumda biz degil onlarin lohusa psikolojisinde olduu ap acik ortada.....

Saat 2 den beri sadece 5-6 arasi 1 saat fln uyuduk ikimizde onun haricinde soyledigim döngü icindeyiz..
Mamada verdim 10 dk sonra yine uyandi ayni sekilde
Hicbisy dusunemez oldum suan......

Saat 2 den beri sadece 5-6 arasi 1 saat fln uyuduk ikimizde onun haricinde soyledigim döngü icindeyiz..
Mamada verdim 10 dk sonra yine uyandi ayni sekilde
Hicbisy dusunemez oldum suan......
Tıkandim...

Allah anali babali buyutsun guzel ömurler nasip etsin prensese cok guzel gecmis dogumun hemen acilmissin ne guzel
benimde acilma cok cabuk oldu ama sonu seninki kadar guzel bir dogum olmadi malesef.
Bide uyku sorunu bizdede var ama bikac aydan önce duzelmez diyip korkutuyolar ben simdiden kizima geceyi gunduzu ögretiyorum gece olunca tam aydinlikta birakmiyorum hafif karanlikta uyutuyorum geceleri uykusu daha agir oluyor 2-3 defa kalkiyor

Son düzenleme:

acıbadem maslak daki profesöre götürdüm ben bebeğimi, "ayda 500 gr aldıysa bebek anne sutu yeterli demektir." dedi. eğer bebeğin bu ve fazlası kilo aldıysa vermen gerekmeyebilir.

Esim evine ailesine bagli bir insan kötu yanlari ise asiri sinirli ve herseyden cabuk skilan birisi örnek veriyim kardesi bir araba aldi o cok memnun kalmisti esimede almasi icin israr etti benzini az gidiyo sorun cikartmiyor aile arabasi vsvs. ben karsi cikmistim arabamizda sorun yok gereksiz masraf bebegimiz bile yok napicaz aile arabasina dedim ve karsi cikip almasini engelleyebildim tabi sadece bikacay esim beni ikna edip en sonunda sorunu olmayan arabasini satip kardesinin aldigi arabadan sifir araba aldi ama aldiktan 1 ay sonra basladi sikayetlerine yok beygir gucu az benim eski araba gibi hiz yapmiyor yok karda cok ses cikartiyor yok eski arabam nerede bu nerede hemen yine degistirmek istedi ama ben karsi ciktim yine aldin kullanicaksin diye ve 3-4 senedir kullaniyor hala sikayet ede ede.....

bizim bebek meseleside böyle esim kac yildir bebek hasretiyle yanip tutusuyordu cocugu olanlara yoldaki bebek arabalarina imrenerek bakiyordu biz ne zaman böyle seyleri alicaz ne zaman baba olucam diyip duruyordu......
benim yasim cok genc oldugu icin ben hic istemedim ama sirf esim bebek istiyor diye tedavi oldum haplar tup bebekler vsvs hatta pozitif sonuc alamayinca bosanalim benim yuzumden babalik duygusunu tadamiycaksin dedim yanasmadi.

en sonunda Rabbim kendiliginden yolladi melegimi sukur kucagimada aldim ama esim araba meselesi gibi bundada pisman keske gezseydik tozsaydik neden cocuk yaptik basimiza bela aldik diyip duruyor cok pisman kizim sessiz sakin durdugunda alip gazini cikartiip öpup sever onu sakalar yapar ama yavrum aglayinca (cok agliyor bazen sesini yukselterek) buda sinirlenir sonra baslar sacma hareketler yapip söylenmeye keske olmasaydi eski gunlerimi özluyorum bunun olucagini bilseydim seninle evlenmezdim vsvs gibi laflar kurmaya bende tam tersi simdi kizima bakip sukrediyorum bu guzelligi bana nasip ettigi icin....

biraz huysuzda olsa onun tirnagini degistirmem kimseye benim degisik kocamda dahil.
kendini baba gibi hissetmiyormus kizimiz sanki yabanci birinin bebegiymiste bizde kaliyormus gibi ona karsi sicak olamiyorum diyip duruyor en son psikolaga gidicem dedi ama gitmez bunlar gecicimi kalici mi olur bukadari normalmi bilemiyorum esimle hergecen gun birbirimizden uzaklasiyoruz.
sanirim onu psikolaga göndermeye ikna etmek

Bu arada Gulsumcum ben yanliz bakiyorum kizima esim 16 gun evde kalabildi babalik tatilini kullanip ama bir faydasi dokunmadi koltukta uzanip tv izlemek disinda yalan olmasin birde kizimin banyosuna yardim etti haftada 2 kez.... kizim henuz 4 gunlukken saatlerce aglayip durdu memeyi alamiyordu ac olmasina ragmen kaynanami aradi esim gelir belki diye telde bana söyledigi sey kizim gögsunun ucunu inceltip ver bebegin agzina sonra hadi kendine iyi bak... kizim 12 gunlukken kaynanam gelip hediyesini verdi dunde 1 eltim gelip hediyesini verdi gec gelmelerinin sebebide rahatsiz etmek istememeleriymis.....kaynanam bana 10 dk uzaklikta 5 eltimde var ama malesef yardimlasma diye birsey yokmus bu ailede kimse kimseye yardim etmiyor.

Beyinle alakali oldugunu bilmiyordum bu hoplatmanin bundan sonra yavastanda hoplatsa kesinlikle izin vermem. Yukaridada yazdigim gibi canim esim birseye asiri heves edip eline gecincede soguyan biri sanirim bugun isyerindeki arkadasina bahsetmis kacyildir bebek istiyordum bir bebegimiz oldu ama ona karsi cok soguk hissediyorum bebege sinirleniyorum, esimde bana sinirleniyor demis is arkadasida bizde yasadik otur seyler demis bebegin uyku duzeni huyu suyu oturunca bizleri taniyinca isindim baba oldugumu hissettim vs demis umarim esiminkide öyle olur ve kalici bir durum olmaz bu problem.

dun kizim aglama krizine girdi oturarak sut vermeye calistim ama almadi aglayip durdu kocamda kizima yaklasip yuzunu basini oksadi rahatlar da belki susar diye susmayinca bagirdi kizimda korktu bende esime elimin tersiyle yapistirdim tokati basladim agzima geleni söylemeye aglayarak....
kizima gelince kendimi taniyamiyorum böyle davranan biri degilim ben. onu odadan kovdum öteki odada yatti dun bugunde yine ayni odada uyumaya gitti uykusu bölunmesin diye bende insanin ne mal oldugu böyle gunlerde belli olur dedim hicbisiy demedi normalde hakaret dahil kabul etmez ama ileri gittigini biliyor belliki hakaretlerime konusmalarima pek bisey diyemiyor oda artik kizima isinmam lazim cok sogugum yabanciyim diyip duruyor...

Dunki yaptiklarin yanina kalmiycak dedim ona ama kimseyede söylemedim bugun uyardim kizima karsi yanlisini görursem ne senin ailene nede kendi aileme anlatmadan polise sikayetini veririm dedim ki bu ulkede böyle birsey icin sikayet edersem hayati söner is dahil vermez kimse ona....
psikolaga gitmesini istiycem sanirim bu sekilde yurumez el kadar bebek heleki gözundeki sorun aklima geldikce icim sizliyor ya sorun cikarsa diye bide onun yaptiklarina tahammul edemiyorum keske hergun saatlerce aglasada hicbi saglik sorunu yasamasa diyorum

Son düzenleme:

Eline saglik canim sabah okumustum bunu ne guzel yazmissin burdan bile yazdiklarindan ne kadar temiz yurekli pozitif bir insan oldugun belli oluyor keske realde de tanimis olsaydim dedigim birisin....

Canim kader arkadaslarim:) ,

Biz tam 40.haftamizi tamamladik, bu sabah 40+1 oluyoruz. Normal dogum bekledik fakat kizim sabirli cikti. Yarin sabah 9da hastaneye yatiyoruz ve once suni sanci deneyeceğiz olmazsa sezercik. Bizim icin dua edin lutfen. Herseyin hayirlisi olsun hepimiz adina inşallah. Yine yazacağım. Simdilik sevgiyle ve saglikla kalın.

Canım,
Belli ki eşin çok iyi niyetli, içi-dışı bir olan, bir insan... Çoğumuzun eşi böyle hissedip düşünüyor ama sadece böyle pat diye söyleyivermiyor. Erkekler baba olduklarını hemen hıssedemıyorlar. Dünyanın en iyi eşi-babasıdır benim kendi eşim gözümde; gel gör ki sana örnek verdim bak; oğlum doğduğu zaman o da dile getirmese de aynı şeyleri yaşadı... Bnimki de çok çabuk sinirlenir ve hemen sıkılır. Oğlumun herşeyiyle ben tekbasıma ilgilendim, o büyüme sürecinde hep dışardan izledi. İşe gidip geldi sağ olsun evin ihtiyaçlarını herşeyiyle eksiksiz karşıladı ama oğlum bana çok düşn oldu sonuçta. Burada foruma ilk girdiğim zaman (yani yeni hamileyken) eşim oğlumu banyoya sokup yıkayamıyordu bile, oğlum izin vermiyordu çünkü... Beraber parka gıtmek ısteseler "anneeemmmm" diye tutturuyordu. Şimdi bugun beraber herseyı yapabılıyorlar artık araları cok ıyı ama bu duruma gelmelerı ne kadar cok zaman aldı.

Varsın bırak size çok yakın olmasın. Bebekle ilgilenmesin. Sen de çalışmıyorsun nasılsa. Bebeğinle senin arandaki bağ önemli olan suanda, onun babasına degıl once sana ıhtıyacı var. Bu surecte ımkanınız varsa babası muhakka bır paıkologa gıtsın ve durumunu paylassın. Bu surecte ona baba oldugunu ve sorumluluklarını hatırlatmak (hatta ondan yardım ıstemek bıle) sadece daha agresıf tepkıler vermesıne neden olacaktır.

Onun yaşadığının aynısını yaşayan anneler var düşünebiliyor musun? Doğuruyorlar ama bebeği sahiplenip kabullenemiyorlar bir türlü. Hormonal ve psikolojik bir durum... Eşin bir psikoloğa giderse sizler daha az hasarla atlatırsınız cidden. Çünkü kalbindekini pat diye söyleyivermesi seni daha çook kıracak gibi görünüyor.

Not: Bu kadar ufak bebeği (1 yaş altı) uyutmak ıcın ayakta sağa sola hızlı sallamak bıle yasak cnm. Sakın oyle atıp tutmayın sert sallamayın. Onun beynı su an su ıcınde yuzuyor, o tur hareketler darbe gıbı oluyor beyın ıcın.

Kımsenın lohusalıgını cehenneme cevırmesıne ızın verme. O bebegı ne kadar zor kucagına aldın, geldıgı dunyaya buyuk bır sevgı ve hosnutlukla karsılandıgını hıssetmesıne ızın ver. Annesı olarak bunu sadece sen yapabılırsın. Esın bır sure sızden uzak durup duygularını kendınce yasasın. Dedıgım gıbı doktor yardımı alıp hızlıca halletsın sorunu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…