muayene doğumu tetikliyo bendede öyle olmuştu, nişan olabilirmi acaba ,sezeryansa bence doktoruna haber ver
Cabnim benimde sancin yojtu bebisimin sancisi vardi ama 7mayista benim cok cok hafuf duzensiz sancim basladi 9mayis saat 11e kadar hafif sancilardi tabi son iki gun hastanelerdeydik saat 11den sonra birden cogaldi ve 2;35de dogumum oldu.Ben ilk gunumu duzensiz sancilarla gecirdim duzensiz die onemsemedim dus aldim sabaha dogru biraz rahatladim ama 8 mayista bile hala duzensiz sancim vardi yavas yavas duzene giriyordu bebisimize bisi olucak die korktu esim 8mayista yani sancilarimin 2.gununde aksam gittik acile 3cm aciklik varmis.Yatis yaptilar sabah 9-10gibi 5-6cm aciklik olmus ama hala suyum gelmedi die suyumu patlattilar hic acimadi bu islemde.saat 11gibi sancim birden cogaldi saat 2;35de de dogum yaptim hamdolsun.Bence vekle evde ama dikkatli ol yinede canim en iyisi sancilarin cok cogalinca bi dus al.Ve lavobaya gitmeyi sakin unutma ben utanirim bisi olursa dogumda die hastanede yatisim olmadan once bile bol bol gittim aklinda olsun die soledim canim saatlerce yataktan kaldirmiyorlar dogum baslayana kadar hazirlikli ol yani.merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı yeni geldim hemen sizle paylaşmak istedim , bugün 39+0 olduk nstde sancım çıktı dr hemen doğumhaneye çık dedi, ben bianda şok oldum doktora nasıl yani ama benim sancım yokki dedimsancın var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcaklardı ben istemedim evde kendi sancımı beklemek istiyorum dedim,bebeğin durumu nedir dedim ,bi problem yok bebek bekliyo dedi,doğrumu yaptım bilmiyorum doğum kendi başlasın istiyorum daha günüm geçmiyo sonuçta
Ben 38+2de kendi sancilarimla dogurdum.Alttqn muayenelerde genelde oluyo bendede oluyodu acilmam yokken benim cok aciodu ben acioma olunca acir saniodum ama acilmam varken hic hissetmedim alttan muayene acisini.Yinede bi doktoruna haber ver isyersen canim sezeryanmissin herhalde bide.kızlar tedirginim yardımcı olun.dun nst de sancı cıktı.bu arada suan 39 haftalık sezeryan olacak.sancıyı gorunce acılmaya baktı alttan.cok cok acıdı.acılma var yada yok demedi. magnezyum verdi.sancıları azaltır dedi.dr dan cıkınca wc gittim kanama olmus.aksama kadar biraz biraz oldu.sonra kahverengi gelmeye basladı.hala akıntı seklinde kahverengi geliyo.yarın tekrar gidicem ama normalmi sizce ya.komsum gelmemesi gerekirdi dedi.tedirgin oldum.
Ben de normal olmasini cokk istiyorum ama kendiime de sürekli sunu söylüyorum..
Suni sanciyla çok rahat doğum yapan da varr ,, kendi sancisiyla 12saat boyunca doguramayip mecbur sezeryana giden de.
Yani tek bi doğru, herkeste ayni olan değişmez gerçekler yok doğum konusunda.. Tek bir doğru var o da kendimizi hiçbirine korkutmamak..
Öyle yada böyle.. Hepsi bir günde oluuup bitcek Allahin iizniyle.
Ama ben inanıyorum kiii hayirlisiyla enn rahat ve güzel dogumlari yasayacagiz insaaalllaahhhh:)
Ah bide doguraydik iyiydiii
Cabnim benimde sancin yojtu bebisimin sancisi vardi ama 7mayista benim cok cok hafuf duzensiz sancim basladi 9mayis saat 11e kadar hafif sancilardi tabi son iki gun hastanelerdeydik saat 11den sonra birden cogaldi ve 2;35de dogumum oldu.Ben ilk gunumu duzensiz sancilarla gecirdim duzensiz die onemsemedim dus aldim sabaha dogru biraz rahatladim ama 8 mayista bile hala duzensiz sancim vardi yavas yavas duzene giriyordu bebisimize bisi olucak die korktu esim 8mayista yani sancilarimin 2.gununde aksam gittik acile 3cm aciklik varmis.Yatis yaptilar sabah 9-10gibi 5-6cm aciklik olmus ama hala suyum gelmedi die suyumu patlattilar hic acimadi bu islemde.saat 11gibi sancim birden cogaldi saat 2;35de de dogum yaptim hamdolsun.Bence vekle evde ama dikkatli ol yinede canim en iyisi sancilarin cok cogalinca bi dus al.Ve lavobaya gitmeyi sakin unutma ben utanirim bisi olursa dogumda die hastanede yatisim olmadan once bile bol bol gittim aklinda olsun die soledim canim saatlerce yataktan kaldirmiyorlar dogum baslayana kadar hazirlikli ol yani.
Bide kızlar dün bide bugün birer kere emzirken ağzından burnundan süt geldi sebebi ne olabilir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ne güzel dilekler:) güle güle büyütün siz de.Arkadaşlar çok fazla yazamasam da hamileliğim boyunca neredeyse her gün sizinleydim. 19 Mayıs günü kızımızı kucağımıza aldık. Halen doğum yapmayan arkadaşların hayırlısıyla kolay bir şekilde sağlıklı sıhhatli doğum yapmalarını dilerim. Doğum yapanlara da bol sütlü sağlıklı sıhhatli ve uykusunu da alabilecekleri güzel mutlu günler diliyorum. Sevgiler
Kızlar ben 10 günde 9 kilo vermişim üstelik süt olsun diye yemediğim kalmadı :) toplamda 15 kilo almıştım ... Oğluşumda bir haftada 330 gram almış çok sevindim :) dün doktorda kontrol vardı ondan sonra aldım oğlumu kayınvalidemi yeni açılan bir Restaruant vardı ona götürdüm biraz hava aldık akşam eve gelince uyuyan çocuk tüm gece bizi ayağa dikti eşim gezdiniz devından böyle oldu vs dşye söylendi ... 40 gün dışarı çıkmıcam mı bizim de hava almaya ihtiyacımız var bence :)) siz çıkıyor musunuz
sanırım bütün kocalar aynı.. hepsinde bi öküzlük.. ayy ilk başta eşim de yaptı aynını katlanamıyorum artık eşiimin yaptıklarına da zaten.. hamilelikten önce bulaşık mak dahi toplayan evi süpüren hatta cam bile silen eşim ki hamileyken yaptıklarının haddi hesabı yok şimdi hiç yardım etmiyo ya nasıl iştir anlamıyorum.. adam elini ayağını çekti bebeğimiz uyurken tam zorla uyuttum uyandıyo kızımı seviyo ellerini yıkamadan sevmeye kalkıyo işten gelmiş üstündekilere yatırıyo ağlamıyosa sevmeye hazır yook ağlıyo yok tv izliyo başka şey yapıyo yanında kzıım kıpkırmızı ağlamaktan ben zorla altını değiştirmeye çalışıyorum ya bişi yap elini tut da boşlukta hissetmesin tv de gözü.. ben kızınca da kızdı oluyo arkadaş nasıl iştir? zaten gece bi kalkıp bezini değiştirse yetecek yoook horluyo ya yanımda bizim kız da her 2 saate uyanıyo zaten aman ya kendi benden çok istedi bebeğimiz olsun şimdi ne bu? sinirleniyo insan dile getrnce de susuyo küsüyo bana kızını ben vermesem almıyo kucağına bu seferde anlamıyorum hata bende mi? tamam lohusalık psklojisi de var işin içinde ama ben mi abartıyorum acaba yardım istemek hakkım deil mi dinlenmek hem temizlik hem yemek hem bebek sürekli 2 dakka da ben dinlensem?
İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.
Hak ne demek canım, askolsun. Sadece yasadıklarımızı paylasıyoruz.
Anlattığın şeyi çok iyi anlıyorum, bizde de oldu. Sonucunda gerçekten beslenme aralarını açtı ve sütüm çoğaldı ( ben öyle hissettim-sağınca da daha çok geldi) Doktoruyla paylastım durumu (kilo alımı sınırda oldugu ıcın) tam tahmin ettiğim gibi kilo ıcın tartısını pazartesi yapacakken hemen bu cumaya aldı. Eger kılo alımı ıyıyse 4 saat aralıklarla emmesıne ızın verırız dedı. Yarın gıdıncesonucunu yazarım buradan.
Sımdı Sezen de muhtemelen emme aralıklarını arttıracak, sız de o donemdesınız. Dıger taraftan gogsunun dolmasını cok takma kafana cunku sureklı emerse, sen gogsunun dolmadıgını hıssetsen de o aynı mıktar sutunu alıyor. Ustelık sureklı emmesi beyne daha fazla uyarı gonderıp sutunun artmasına neden oluyor. Gogsunun dolmuyor olmasının senı psikolojık olarak olumsuz etkılemesıne ızın verme.
Beslenme saatlerının oturması ıcın henuz cok erken. Bıraz sabır canım. Bu kırk gunde sekılden sekıle gırecekler, sonra bır de bakacagız kı ne oldugunu anlamadan gunde sadece uc kere emzırmeye ve ek gıdalara baslamısız:)) Zaman cok cabuk gecıyor, sımdı yapmamız gereken tek sey sabretmek; ne zaman ıhtıyacları olursa emzırmek sıkılmadan, moral bozmadan ve duzenlerını takıp edıp anlamaya calısmak...
İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.
Hak ne demek canım, askolsun. Sadece yasadıklarımızı paylasıyoruz.
Anlattığın şeyi çok iyi anlıyorum, bizde de oldu. Sonucunda gerçekten beslenme aralarını açtı ve sütüm çoğaldı ( ben öyle hissettim-sağınca da daha çok geldi) Doktoruyla paylastım durumu (kilo alımı sınırda oldugu ıcın) tam tahmin ettiğim gibi kilo ıcın tartısını pazartesi yapacakken hemen bu cumaya aldı. Eger kılo alımı ıyıyse 4 saat aralıklarla emmesıne ızın verırız dedı. Yarın gıdıncesonucunu yazarım buradan.
Sımdı Sezen de muhtemelen emme aralıklarını arttıracak, sız de o donemdesınız. Dıger taraftan gogsunun dolmasını cok takma kafana cunku sureklı emerse, sen gogsunun dolmadıgını hıssetsen de o aynı mıktar sutunu alıyor. Ustelık sureklı emmesi beyne daha fazla uyarı gonderıp sutunun artmasına neden oluyor. Gogsunun dolmuyor olmasının senı psikolojık olarak olumsuz etkılemesıne ızın verme.
Beslenme saatlerının oturması ıcın henuz cok erken. Bıraz sabır canım. Bu kırk gunde sekılden sekıle gırecekler, sonra bır de bakacagız kı ne oldugunu anlamadan gunde sadece uc kere emzırmeye ve ek gıdalara baslamısız:)) Zaman cok cabuk gecıyor, sımdı yapmamız gereken tek sey sabretmek; ne zaman ıhtıyacları olursa emzırmek sıkılmadan, moral bozmadan ve duzenlerını takıp edıp anlamaya calısmak...
Allah anali babali buyutsun guzel ömurler nasip etsin prensese cok guzel gecmis dogumun hemen acilmissin ne guzelKızlar alınttılayamadığım kaçırdığım yorumlar varsa kusura bakmayın lütfen artık bebişli bi kadın olduğumdan adam akıllı okuyamadım bile sayfaları :)) çok teşekkürler önceliklehepinize desteğinizdrn dolayı.. Hızlıcw anlatmaya çalışayım çünkü miniğim heran uyanabilir :18:
Cumartesi akşam suyum geldikten sonra yatışım yapıldı gce 12 gibi.. Bi kaç saat sancımın gelmesini bekledik ama hiç sancım yoktu.. Saat 4 gibi suni sancı verildi o yüzden. Tabi ben hep kötü hikayeler okuduğum için suniyle ilgili kurbanlık koyun gibi sancıları beklemeye başladım. Önce hafif adet ağrıları gibi gelmeye başladı, sonra yavaştan ağrılar çoğalmaya başladı.en sonlara doğru sancı gelmeye başlayın kötü olmaya başladım, hemen eşimi çağırıyordum o masaj yapıyordu bana, bende bağırmadan atlatmaya çalışıyordum doğumada halim kalsın diye.. Geçrçi çokta inanmıyordum normal doğuma ama nolur nolmaz hazırlıklıydım herşeye. Suni sancı verildikten 2-3 saat sonra açılmam 3 cm olunca doktor epidural yaptırdı. İnanın o dakkadan sonra sancılar vız geldi trıs gittikuş gibi hafiftim. Ve hiçte korktuğum gibi ağrılar olmadı belimde ve başımda.hatta hiç ağrımadı.. Epiduralde bi 2-3 saat sonrada doktor gelip yine kontrol etti vee 10 cm açılmışım hooop diye doğuma girdim on dakka sonra kızm koynmdaydı.. Doktor koynuma verir vermez sustu yavrum, eşimle ben şaşkınlık ve heyecanla ne yapacağımız şaşırmıştk. Eşimde gitdi bu arada doğuma :) hatta kamera foto işlerini o halletti neyse o an inanılmazdı.. İçimde sıcavk çıkışı, koynuma vermeleri ve o anda susması.. Allahım sen isteyen herkese nasip et inşallah... Sonrası malum sancı filan kalmadı tabi. 4 dikişim var. Onla biraz sızlıyor haliyle ama sıkıntı değil meleğime bakınca hepsi gidiveriyor :))
Bu arada tek sıkıntımız uyku düzenini oturtamadık ama o da ooacak inşallah. Sütüm doğumda sonra geldi, ama göğüslerim fena olmaya başladı acıyorlar baya :)
Sonuç oarak mineee cim 38+4 te meleğim 3425 gram olarak teşrif ettiler bilinedarısıda tüm beşleyen yoldaşlarıma
Bugün İlk aşımızı olduk ama aşıdan sonra oğlum hep uyuyo uyanıyo emiyo tekrar devam böyle olması normalmi güya benim 2. Çocuğum 5 yıl geçince unutmusum....
Hemsireyede uyuz oldum dün doktor mama verdi doymuyo diye günde iki kete ver diye hemsire tutturdu verme kilosu iyi falan filan bir sürü sey söylesi nasıl vermimde ac bitakim sanki arastırma hastanesindeki prof tan daha iyi biliyo.. sen akıl vericegine mamayla ilgili bilgi ver söyle yap böyle yap de ne bilim emzirmeye dikkat et seni bırakmasın de uyuz yaa bugün sabah sabah sinirimi bozdu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim benim ya kurmakta haklısın.biraz lafını bilmeden konuşuyor eşin.yaptıklarına gelince belki birazi cahillikten baba olmayı bilmemekten kaynaklanıyor olabilir.biz kadinlar hamileyken anne oluyoruz ama erkekler öyle değil sonradan zamanla öğreniyorlar.umarım eşin de kısa zamanda adapte olur yeni yaşamına ve babaliğa.sen zaten lohusasin.bunlara çok üzülüp sütünü bebeğini etkileme emi canım.hersey düzelir inşallah.
Lilacsofie ya alıntı yapmadım çok yerinde bir paylaşım olmuş.gülümsedim okurken.
Kızlar dr yarın çağırdı kontrole takvimin bittiği gün ama ben tekrar muayene parası vermek istemedim ve bugün gitmeye karar verdim.gerekirse yarın da giderim.dünden beri ağrılarım tavan yaptı ama dalga halinde değil.hamıleliğin son günleri geçmiyor gerçekten 2.30 da yattım 6 da kalktım.uyumak istiyorum ama uyuyamiyorum��.annem gelecek bugün sonunda bi yandan sevınıyorum bi yandan da stres yapıyorum zira annem memnuniyetsizdir biraz dediğim dedik,en iyisini ben bilirimdir.bir de alıngan bu aralar ki sormayın.dua edin bana��
Tatli dille guzel guzel anlat canim. Dikleserek bu erkek milletine birsey yaptirilmiyor. Yaptigi kabul edilmez tabi ki cocuga zarar verir Allah korusun ama telafi edemiycek bir durum degil sen psikolojini bozup strese girip sutunu etkileme. Canim benim hersey yoluna girecek insallah bizden cok onlar lohusalik sendromu yasiyolar.
Bende spinal sezeryan oldum,hissizlik normalmis canim bnmde oyle,sinirler hasar gordugu icinmis alisirsin dedi doktor :)
Isitme testimizide hastaneden cikmadan yaptilar..
Kalca cikikligi icinde genelde 1 aylik olunca..0-2 ay arasi yapilmasi gerekiyormus..
Hatirladigim kadariyla esin sana karsi duyarli biriydi..Durumdan dolayi strese girdigini dusundum bi an..Herkes alisma surecini ya da ufacik sorunlari ayni sekilde atlatamiyor canim..
En son dusunulecek seyi en basta dusunup kendini daha da cikmaza sokma derim..
Bak sen simdiden cocugun icin iyi yoku secmeyi dusunuyorsun,annende bunun icin ugrasmistir emin ol..
Kendini daha fazla uzme olumsuz dusunerek..
Allah yardimcin olsun..
Bu surecte gececek insallah..
canim guzel yurekli arkadasim sewgi gosterisi boyle olmamali tabiki haklisin...babasi olabilir sewgisini hoplata ziplata gostermek isteyebilir..ama bu daha cok minik emerken falan yanlis tabiki bu tarz yaklasimlar..hele ki bebege baglanmamali falan anlayamadim gitti bu ne demek yani onlar bizim canimiz acaba cok kafasi karismis oda gerilmis olabilir mi cunku baska bi sebep gelmio aklima....kiyaslama amacli degil de ornek olmasi ici diyim esim ben emzirirken cok rahatsiz oluorum habire hareket ediom die bile kizio....gunde 4 defa arayip naptigini soruo..haa okuzlukleri yokmu war ewe gelince bes karis surati olabilio kizi sewmege hemen gitmio falan yani hepsinin bir eksisi war sanirim haytim...sen bebegine odaklan onu takmamaya calis tedirginligin sutunude kizinida etkilemesin...
..
Lilacsofie ne guzel yazmissin bayildim yazina :)
Papatya esin abartmis haklisin ama deneyimsizlikten yapiyor bence. Bizimki kizimi cimdikleyip duruyordu aglasin cigerleri gelissin diye. Simdi de oglumda gazi ciksin diye eviriyo ceviriyo cocuk telef oldu. Iki gun hastanede bunalima soktu bbeni resmen. Bise desen hemen de aliniyor. Erkek milleti iste baba olmak icgudusel degil malesef uzme kendini. Sutun cekilmesin bebegini dusun.
MnEe gozunuz aydin. Masallah tosun uyuyormus bayagi :) Emzik biz de vermedik esim cok karsi ama bazen versem mi diyorum.
KIzlar sutum gece gelmeye basladi cok sukur. Iki uc gundur mama veriyorduk bugun vermeyi dusunmuyorum. Gece veririm rahat uyusun diye. Bu arada gaz cikarmadan yatirdik diye boguluyordu yavrumEmzirdikten sonra kustu iki dk aonra simsaiyah oldu hemen hemsireye kostuk. Gaz cikardi da rahatladi yavrum. Annem takip etmese Allah kotusun nolurdu kimbilir. Dikkat edin. Mutlaka ustten gaz cikartin. Sut icin de tavsiyem uc ddorthurma yiyip uzerine komposto meyve suyu bise icin. On dk sonra da su icip yatin. Masallah dolar gogusler :)
Canım sn aslnda çok pozitif birisin zor şeyler yaşadın biraz zaman gerek eşin abartmış biraz gerçekten anne olarak fazla titriyoruz hiç kıyamıyoruz ama onlar öyle değiller
Canım ya üzme kendini bebeğe kendin bakıyosun dimi zor günler bunlar gerçekten. Çoğu evde yaşanan şeyler. Biz de eşimle kedi köpek gibi atışıyoz bazen. Normalde eşin de iyi biri. Kızkardeşine az iyilik yapmadı
Günaydın Papatyacım, eşin bebekten önce böyle biri değildi anlattığın kadarıyla sanki? Bebek gelince psikolojisi etkilendi galiba?
Herzaman böyleydiyse işin zor tabii ama en azından bu kadar küçük bebeği havaya atar tutarsa henuz beyin kafatası içinde yuzer pozisyonda oldugu için zedeleneceğini anlatabilirsin. Zarar verecek şeyler yapmasın da bırak bir müddet uzak kalsın canım, kırılmamaya çalış çünkü zaten bu süreç o kadar bizimle bebeğimiz arasında özel ki... Araya baba da olsa başka kimse giremiyor. Benim eşimle oğlum arasında gerçek bir bağ kurulması da ikinci hamileliğimden sonra oldu. Oysa evine çocuğuna düşkün, taparcasına seven bir babadır ama inan bazı şeyler zaman alabiliyor canım..
Canını sıkmamaya çalış, bu dönemde eşler arasında gerginlik, olumsuz düşünceler çok oluyor. Boşanmak vs dile getirerek hayatını zorlaştırma şimdiden hepsi geçecek inşallah, işte lohusalık dedikleri bu maalesef....
Canın sıkıldığı zaman yaz bize yalnız değilsin, çok öpüyorum seni canım.
Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!
Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!
Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...
Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!
Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!
Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!
Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...
Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!
Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...
İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.
Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))
Esim evine ailesine bagli bir insan kötu yanlari ise asiri sinirli ve herseyden cabuk skilan birisi örnek veriyim kardesi bir araba aldi o cok memnun kalmisti esimede almasi icin israr etti benzini az gidiyo sorun cikartmiyor aile arabasi vsvs. ben karsi cikmistim arabamizda sorun yok gereksiz masraf bebegimiz bile yok napicaz aile arabasina dedim ve karsi cikip almasini engelleyebildim tabi sadece bikacay esim beni ikna edip en sonunda sorunu olmayan arabasini satip kardesinin aldigi arabadan sifir araba aldi ama aldiktan 1 ay sonra basladi sikayetlerine yok beygir gucu az benim eski araba gibi hiz yapmiyor yok karda cok ses cikartiyor yok eski arabam nerede bu nerede hemen yine degistirmek istedi ama ben karsi ciktim yine aldin kullanicaksin diye ve 3-4 senedir kullaniyor hala sikayet ede ede.....
bizim bebek meseleside böyle esim kac yildir bebek hasretiyle yanip tutusuyordu cocugu olanlara yoldaki bebek arabalarina imrenerek bakiyordu biz ne zaman böyle seyleri alicaz ne zaman baba olucam diyip duruyordu......
benim yasim cok genc oldugu icin ben hic istemedim ama sirf esim bebek istiyor diye tedavi oldum haplar tup bebekler vsvs hatta pozitif sonuc alamayinca bosanalim benim yuzumden babalik duygusunu tadamiycaksin dedim yanasmadi.
en sonunda Rabbim kendiliginden yolladi melegimi sukur kucagimada aldim ama esim araba meselesi gibi bundada pisman keske gezseydik tozsaydik neden cocuk yaptik basimiza bela aldik diyip duruyor cok pisman kizim sessiz sakin durdugunda alip gazini cikartiip öpup sever onu sakalar yapar ama yavrum aglayinca (cok agliyor bazen sesini yukselterek) buda sinirlenir sonra baslar sacma hareketler yapip söylenmeye keske olmasaydi eski gunlerimi özluyorum bunun olucagini bilseydim seninle evlenmezdim vsvs gibi laflar kurmaya bende tam tersi simdi kizima bakip sukrediyorum bu guzelligi bana nasip ettigi icin....
biraz huysuzda olsa onun tirnagini degistirmem kimseye benim degisik kocamda dahil.
kendini baba gibi hissetmiyormus kizimiz sanki yabanci birinin bebegiymiste bizde kaliyormus gibi ona karsi sicak olamiyorum diyip duruyor en son psikolaga gidicem dedi ama gitmez bunlar gecicimi kalici mi olur bukadari normalmi bilemiyorum esimle hergecen gun birbirimizden uzaklasiyoruz.
sanirim onu psikolaga göndermeye ikna etmek
Bu arada Gulsumcum ben yanliz bakiyorum kizima esim 16 gun evde kalabildi babalik tatilini kullanip ama bir faydasi dokunmadi koltukta uzanip tv izlemek disinda yalan olmasin birde kizimin banyosuna yardim etti haftada 2 kez.... kizim henuz 4 gunlukken saatlerce aglayip durdu memeyi alamiyordu ac olmasina ragmen kaynanami aradi esim gelir belki diye telde bana söyledigi sey kizim gögsunun ucunu inceltip ver bebegin agzina sonra hadi kendine iyi bak... kizim 12 gunlukken kaynanam gelip hediyesini verdi dunde 1 eltim gelip hediyesini verdi gec gelmelerinin sebebide rahatsiz etmek istememeleriymis.....kaynanam bana 10 dk uzaklikta 5 eltimde var ama malesef yardimlasma diye birsey yokmus bu ailede kimse kimseye yardim etmiyor.
Beyinle alakali oldugunu bilmiyordum bu hoplatmanin bundan sonra yavastanda hoplatsa kesinlikle izin vermem. Yukaridada yazdigim gibi canim esim birseye asiri heves edip eline gecincede soguyan biri sanirim bugun isyerindeki arkadasina bahsetmis kacyildir bebek istiyordum bir bebegimiz oldu ama ona karsi cok soguk hissediyorum bebege sinirleniyorum, esimde bana sinirleniyor demis is arkadasida bizde yasadik otur seyler demis bebegin uyku duzeni huyu suyu oturunca bizleri taniyinca isindim baba oldugumu hissettim vs demis umarim esiminkide öyle olur ve kalici bir durum olmaz bu problem.
dun kizim aglama krizine girdi oturarak sut vermeye calistim ama almadi aglayip durdu kocamda kizima yaklasip yuzunu basini oksadi rahatlar da belki susar diye susmayinca bagirdi kizimda korktu bende esime elimin tersiyle yapistirdim tokati basladim agzima geleni söylemeye aglayarak....
kizima gelince kendimi taniyamiyorum böyle davranan biri degilim ben. onu odadan kovdum öteki odada yatti dun bugunde yine ayni odada uyumaya gitti uykusu bölunmesin diye bende insanin ne mal oldugu böyle gunlerde belli olur dedim hicbisiy demedi normalde hakaret dahil kabul etmez ama ileri gittigini biliyor belliki hakaretlerime konusmalarima pek bisey diyemiyor oda artik kizima isinmam lazim cok sogugum yabanciyim diyip duruyor...
Dunki yaptiklarin yanina kalmiycak dedim ona ama kimseyede söylemedim bugun uyardim kizima karsi yanlisini görursem ne senin ailene nede kendi aileme anlatmadan polise sikayetini veririm dedim ki bu ulkede böyle birsey icin sikayet edersem hayati söner is dahil vermez kimse ona....
psikolaga gitmesini istiycem sanirim bu sekilde yurumez el kadar bebek heleki gözundeki sorun aklima geldikce icim sizliyor ya sorun cikarsa diye bide onun yaptiklarina tahammul edemiyorum keske hergun saatlerce aglasada hicbi saglik sorunu yasamasa diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?