2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Lilacsofie neler yaşamıssın ilk bebeğin de çok üzüldüm ama bunlar sana tecrübe katmış ve bizlere de tecrübe oluyor paylaşımlarin...iyi ki burdasin canım gönülden teşekkür ediyorum sana..

gözün aydın canım maşallah bebeğine ve sana bende merak ediyodum seni her zaman giremiyorum kızımdan dolayı

Lilacsofie neler yaşamıssın ilk bebeğin de çok üzüldüm ama bunlar sana tecrübe katmış ve bizlere de tecrübe oluyor paylaşımlarin...iyi ki burdasin canım gönülden teşekkür ediyorum sana..

Bu kadar guzel bır donem neden boyle azaba donusur tam bılmıyorum ama ın hepimiz bu donemı cok guzel gecırırız...

Lilacsofiee
Gozlerim dolarak okudum..Insanlar gercekten acimasiz..Ve ne kadar cok biliyorlar anlamiyorum..
Biri bisy diyecek olsa hemen aklima geliyorsun :) Cok sukur yakinimdakiler boyle degiller,ara sira standart fikirlere bagli misafirlerimiz oluyor,hemen gazi var galiba vs diyorlar azcik sesi cikinca :) ayaklarini cekiyorsa gazdir gaz dedii hatta bugun biri yok uzatiyor dedim :) gazzdir gaz dedi inatla..Kaliplasmis fikirleriyle hic cekilesi degiller gercekten,hic takilmiyorumda :)
Normaldede cok takilacak biri degilim ama tabii sizin deneyimlerinizin cok katkisi var,yoksa caresiz kaldigim kizimin nobet gb agliyor saatlerce dedigim donemde dinleyebilirdimde oylelerini ama iyi ki sana danistim,ve sagolsun oyle insanlarla alakasi olmayan bir annem var bana cok yardimci,fikirlerimi dinleyen..

12 mayısMinnakımı kucagıma aldım:)mayıs guzeldır guzell:))

Gozunuzaydiinn :)

Son düzenleme:
Lilacsofie canım iyiki burdasın okurken çok üzüldüm yazdıklarını. Sen çok güçlü bir annesin keşke tanışsak senin gibi bir arkadaşım olmasını çok isterdim normal dışardada.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım iyi ki sen de buradasın, ben de senin gibi bir arkadaşım olmasını çok isterdim. Baştan beri yaşadığımız pek çok olayı çok benzetiyorum ve hepsinin karşısında ne kadar sağlam durdugunu görüyorum.
Plojovic ile bulusacagız insallah. Komsum Sugar234 ile coktan arkadas olduk bile:) Tanısmamız için hiçbir sebep yok, aynı şehirdeyiz inşallah o günler de en yakın zamanda gelecek.

Allah anneni başından eksik etmesin. Ben de zorlandıgım her anda, kendı evlatlarıma ılerıde aynı durumdayken nasıl bır anne olacagımı hayal edıyorum... Insallah Allah sağlık sıhhat verır de, ben de o gunlerı görebılırım....

Yasadıklarımı yazarken o günleri hatırladım ve çok kötü oldum. Senle konustugumuz zaman Sezen'in yaptıgı gıbı, uzun uzun emiyordu oğlum o zaman. Meğer sık sık uyuyup kalması, emmeyi henüz yeni öğrenmesi ve o büyüme atakları dediğim şeylerden dolayı öyle uzun uzun emiyormuş. Eğer o doktorun yanlış yönlendirmeleri olmasaydı herşey çok farklı olurdu ama neyse geçti gitti... Bir kişiye bile iyi örnek olabiliyorsa yasadıklarım; boşa yaşanmamış demektir...
Buarada eşimle konustum. Haziran ayında buyuk olasılıkla Sapanca'ya geliyoruz:) Bebişlerle birlikte bulusacağız inşallah orda olursunuz...

Cnm ne güzel dillendirmişsin yaşadıklarımızı. Bnm hm süt az hmde sağlık sorunlarım bebeğime yetemediğimi düşünmekten çekip gidedim var . Bugün çok ağrım vardı karnımda bbreğimdeki stent kaymış stent çıkartılacak taşlar kırılacak tabi bu süreçte bebeğmden uzak kalcam. Ve banada çocuğuma da bakacak tek kişi eşim. Annnemn bnden önemli işleri var bu sezaryanlı halimle sadece 5gün kaldı yanımda sonra bana da kmse bakmamıştı zamanında dedi ve çektii gtti bdahada gelmedi... ergün ağlıyorum....

Ay inanamıyorum, bizim halimiz neyse de senin durumunda annen nasıl boyle bırsey soyleyebılır? Tum hamilelıkte bobrek taslarından neler cektın bız sahıdız... Sen dr bıraz kendı menfaatını dusunup, ıncelıgı, gururu bır tarafa koyup bence annene rest cekmelısın. Gelıp bır haftacık bebegıne baksın. Dıger taraftan gelınce burnundan getırecekse (sen annenı tanırsın) hersey daha beter olacaksa, bosver bazen yalnız ama guclu olmak daha ıyı... Dıger taraftan yardım alabılecegın herkesı denemelısın, abla, esının ablası, gelınlerı vs... Durumun cıdden az rastlanır turden cunku, kımın faydası olacagı bellı olmaz. Bazen ınsanın kendı annesı el olur, komsusundan olmadık ıyılıkler gorur....
Benım annemle durumumu belkı hatırlarsın yazmıstım. Ikıncı cocukta ben de rest cektım. 15 gun kaldı, tekrar da gelecek ınsallah. Gecmıste ne olursa olsun, bu sefer gelıp yardımcı olması ıkımıze de cok ıyı geldı. Resmen torunlarının tadını yenı aldı.

Senın annenın de vıcdana gelmesını dilerım Allah'tan. Soyleyecek çok sey var ama soylenmıyor ıste... Buarada cok uzuldum ınan kı, evın bıze yakınsa hıc olmazsa yemek yapar getırırz sana, ınan kı baska nasıl bır faydamız olur bılmıyorum. Cekmekoydeyım ben. Yapabılecegım bırsey varsa lutfen soyle.

40haftayı bitireli neredeyse 3 gün oldu ama bizim kızın gelmeye niyeti yok.. Ne nişan ne kasılma ne başka bisey..
Vaktin geçmiş olmasının verdiği stres çok fazla gelmeye başladı.
İlişkiye girmeyi denesek mi diye size sorayim dedim.
Pazartesi kontrole cagirdi ama o zamana kadar nasıl bekleyecegimi bilmiyorum..
Karnımda her saniye bebegin hareketini hissetmek istiyorum. Kısa süre hissetmesem bile içimden birşeyler kopup gidiyor ve o aşırı stresle hüngür hüngür aglayasim geliyor..
Nolur dua edin bu süreci sag salim atlatıp bebegimize saglıklı sekilde kavusalım..
P.tesi doğum için artık ne gerekiyorsa yapılmasını isteyecegim. 42.haftayı da beklemek istemiyorum.
Bu kadar stres sanırım beni fazlasıyla yıprattı..
Dua dua dua istiyorum sizden...

Suyum geldikten sonra sancılarım başladı ve artarak devam etti canım. Hatta son 1 saat 5 dakikaya bir sancım vardı şiddetli. Ama açılma olmadı hiç. Suni sancı denemeden sezeryana karar verdik vakit kaybetmemek için.
Nihayet oğluşuma kavuştum bugün 13:10 da dünyaya geldi. Ben de yarım saat sonra odaya geldim. Sancı çekerek sezeryana gittiğim için, ayılma sürecim de çok ağrılı ve sancılı oldu. Ama Allah'a şükür iyiyiz şimdi. Oğluşum 40+3 te 52cm ve 3900 gr [emoji5]️ normal doğum olsaymış da bayağı hasarlı olurmuş herhalde. Ultrasonda 3450 gr demişlerdi. Elektrikli pompayla sağdık sütüm insin ve uçları belirginleşsin diye, kaşıkla da içirdik. Şimdilik bukadar çoookkk uykusuzum dinlenme zamanı...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dışkısı normal emen bebeklerde sarı olur zaten fakat arada bir mama veriyorsan yeşil olur ya da anne sütü emiyorsa sadece demek ki o asıl yağlı sütü ememiyor ilk çektiği yani fazla kuvvetli beklemediği su gibi kıvamda olan sütü iciyordur. Yani emme süresi mühim değil belki tam çekemiyor sütü benim kizimdada öyle oldu ve emmekte sıkıntı çektiği için bende artık sağıp veriyorum. Bunu önlemek için ve memede uyumayı da bölmek için sıkça pozisyon degisikligi iyi ouyor. Her iki göğsü ver 15 dak ara ile sonra yüzü sana bakacak sekilde tersten emzir ki arka süt kanallarindaki sütü de emsin. Annenin dediği bir nevi doğruluk payı da olabilir. Benimde sütüm az geliyor sağıp biriktirmesin evvel bunu anlamamıştım açıkcası. Kızım su an 3 haftalık ve normalde 130 cc süt içmesi gerekiyor ama sağıp verdigim sütüm anca 70-80 cc. Kızım o yüzden cok sık emiyordu ve bazen 2 saat sırf memede duruyordu sonra aglayıp inliyordu sıkıntıdan.

Seni cok iyi anlıyorum. Lütfen kendine fazla stres yapma diyeceğim ama biz annelerin elinde değil malesef. Bende kendime hala stres yapıyorum. Nerdeyse 15 gün olacak doğumdan beri hala dogum kilosuna ulaşmış degil. Sütüm az geldigi için medela elektrikli pompa ile sağıyorum veriyorum. Cok aciktigi zaman memeyi istemiyor bende mecbur kalıp biberon veriyorum. Yaptıkların ile aslında zaten süt artırdı ama demek baska bir sorun varmış arkasında. Emzirdikcede sütün artması olur elbet o yüzden bende arada sağıyorum. Sadece doktoruna şaşırıyorum. Hani ilk hafta sonra bir gelişme yoksa en azından diyebilirdi bakın sütünüz az mama takviyesi yapın diye.

Seni cok iyi anlıyorum. Lütfen kendine fazla stres yapma diyeceğim ama biz annelerin elinde değil malesef. Bende kendime hala stres yapıyorum. Nerdeyse 15 gün olacak doğumdan beri hala dogum kilosuna ulaşmış degil. Sütüm az geldigi için medela elektrikli pompa ile sağıyorum veriyorum. Cok aciktigi zaman memeyi istemiyor bende mecbur kalıp biberon veriyorum. Yaptıkların ile aslında zaten süt artırdı ama demek baska bir sorun varmış arkasında. Emzirdikcede sütün artması olur elbet o yüzden bende arada sağıyorum. Sadece doktoruna şaşırıyorum. Hani ilk hafta sonra bir gelişme yoksa en azından diyebilirdi bakın sütünüz az mama takviyesi yapın diye.

Günaydın canım, bu durumu yaşayan başka bir arkadaştı ama ne güzel bilgiler vermişsin inşallah okur.
Ben de çoğunlukla senın gıbı sağarak veriyorum. Benim sebeplerim biraz değişik gerçi:) 3 yaşında bir oğlum var ona zaman ayırmam için bu beslenme işlerini hızlı halletmem gerekiyor. Sütümü sağıp başka birine verip bebeğin doymasını sağlayabiliyorum, ben de o arada oğlumun ihtiyaçlarını halledebiliyorum. Sonra da tekrar bebekle ilgilenip dengelemeye çalışıyorum.
Diğer bir sebep benim de süt kanallarımın çok çabuk tıkanması. İlk hafta ateşim çıkıp hastanelik oldum bu durum yuzunden. Orada acılı bir şekilde sağdılar sütümü sonrasında rahatlarım sandım ama halen sağmadan tam boşalmıyor gögsüm.
Sağınca gelen miktarlar da iyi çok şükür şimdilik, stok ta yapabiliyorum. Böylece yine oğlumu parka vs çıkarmam gerekirse elimin altında süt oluyor. Küçük kuzum da bu durumdan memnun görüyor çünkü karnı tok olduğu sürece maaşallah mutlu bir bebek:)
Şimdilik böyle idar ediyoruz işte... Bu kuzular bizi şekilden şekile sokuyorlar, patron onlar vallahi ne derlerse o oluyor:))

Canım sen bir rahatsızlıktan söz etmiştin süt olmuyor diye, onun belirtileri felan ne imiş bende öğrenebilir miyim?

Canım beniiiiimmmm o nasıl tatlı bir bebiş öyle, saçlarını yerim ben onun Allahım seni evlatlarından hiç
Ayırmasın inşallah, seni buralarda olsa bile tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Ben diğer arkadaşlar gibi teeeee Antep'ten gelip buluşamam ama kalbim hep sizinle

Amiinn..
Keske sizi de boyle uzmeden halledilebilseymis ama olanla ölene care yok derler ya,soylediklerin cok kisiye yardimci dedigin gb..
Cok sevindim gelmenize,insallah gorusebiliriz cok istiyorum :)

Insan gercekten yasayinca ogreniyor ki onemli olan tek sey saglikla kavusmak ne sekilde olursa olsun :)
Gozunuzaydin..

Hayırlı günler arkadaşlar nasılsınız

Size de hayirli gunleer :)
Kizimla biz iyiyiz,sizi sormali?

Bugün pek kalabalik olmaz sanirim klasik cumartesiler gb

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…