2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar sabaha karşı 4 buçukta (yarım saat önce) benim suyum ve nişanım geldi, sancılarım biraz biraz başlıyor hastaneye gidiyoruz. Dua edin nolur...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Kızlar sabaha karşı 4 buçukta (yarım saat önce) benim suyum ve nişanım geldi, sancılarım biraz biraz başlıyor hastaneye gidiyoruz. Dua edin nolur...

Çok kolay ve güzel bir doğum dilerim, duamı ettim, güzel haberlerinizi bekliyoruz...

Canım merhaba, ben de seni çokmerak ediyordum. Tahmin ediyordum bir sıkıntın olduğunu...

Süt kanslların tıkalı olabilir, bezmişsindir tahmin ediyorum ama bir kez de el masajlarını dene, netten bakabilirsin. Maaselef benim de ilk basta tıkandı kanallar, halen sagarken masaj yaparsam, normaldekının ıkı katından fazlası gelıyor...

Eger sorun gercekten de sut bezı yetersızlıgı ya da benzerı bırseyse de, kafanda kapat bu konuyu bıtsın. Herzaman soyluyorum annelık onu bırkac ay neyle besledıgınle olculemeyecek kadar uzun bır yolculuk ve karmasık bır surec. Annelık yapamıyorum yetemıyorum sozlerıne cok uzuldum. Sen bıyle dusunur hıssedesen etrafın da gıtgıde bastırır bu mevzuu da. Insanı delırtme noktasına getırırler kı, sakın ızın verme. Ilerde ogluna annenız nasıl bır annedır deseler, durup dusunup dogduktan sonra sutu yok us bana mama vermıs kotu bır anneymıs dıyecegını mı sanıyorsun. Senın gulen çehrenı, yakınlığını, onunla usanmadan oynayısını, sonsuz sorularına sıkılmadan verdıgın cevapları, en sevdıgın yemeklerı yapısını, onunla cocuk olusunu hatırlayacak ınan bana.... Enerjını sakın kaybetme. Kıymetını bıl bu mınıcık gunlerı hızla gecıyor. Boynuna anneeecım dıye kosup atladıg gun bu sozlerımı "ah ne kadar bosa uzulmusum" dıye hatırlarsın....

Bır de senın ıcın gecen haftakı yazımı kopyalama geregı hıssettım... Dusuncelerım degıl gercekler boyle...

Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!

Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!

Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...

Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!

Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!

Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!

Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...

Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!

Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...

İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.

Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))

KıZlar biz tam bugün bir aylık olduk oğlum iki gündür kakası çok cıvık ve sarı ve yeşilimsi karışık renkte korkmaya başladım neden böyle olmuş olabilir acaba

Sık emzorme sonucu eski sutle yeni sut karistigi icin yesil olurmus kakasi. Birini sindirmeden diger sutu ictigi icin. Benim benisinde kakasi oyle

Hastaneye geldik, yatış verdiler, düzensiz sancılarım var. açılmam yok henüz. Takviye serumu bağladılar (suni sanci değil) sancılarımın normal artmasını bekliyoruz. 07:30 da tekrar nstye bağlanacağım. Suyum sızıntı şeklinde gelmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
Çok kolay ve güzel bir doğum dilerim, duamı ettim, güzel haberlerinizi bekliyoruz...

Allah razı olsun, sağolun. Biraz korkulu biraz heyecanlı karışık duygularla bekliyoruz.. İnşallah bir an önce kavuşuruz bebeğimize..

Cvp larınıZ için çok teşekkürler..gerçekten insan her sözden etkileniyor ama iyi ki varsınız iyi ki buradayım ve tüm sıkıntılarımı sorularımın cvp larını siz tecrübeli yardımsever insanlardan alabiliyor um..
Akşam Bebeğimi emzırdıkten sonra içimden hadi kızım bi 2 -3 saat deliksiz uyu da utandır babanneni dedim:) beni duymuş olmalı 4 saatte yakın uyudu kuşum sonra ben uyandırıp emzirdim:)

Allah razı olsun, sağolun. Biraz korkulu biraz heyecanlı karışık duygularla bekliyoruz.. İnşallah bir an önce kavuşuruz bebeğimize..

Kucağınıza alınca sadece tarifsiz bir mutluluk ve cennetten bir koku olacak:))

Çok sevindim:)))

W

Bende normal doğum sonra kabızlık sorunu yasayanlardandim. Ilk üç gün yapamadım. Ama dördüncü gün bir gece önceden 6-7 adet kuru kayisinin üzerine sıcak su döküp ağzını kapattın. Sabah aç karına 3-4 kayisiyi ve suyundan içtim. Öğlene doğru lavaboya zor yetiştim. Bunu iki gün falan yaptım. Ve cok sukur doğum yapali 27 gün oldu ve bir sorunum yok. Dikislerimde 22. Günde düşmeye başladı. Bence ilaç falan kullanmayin alışkanlık yapabilir. Ben bunun faydasını gördüm. Inşallah sizde biran önce rahatlarsiniz...

Amaaaannn ne bileyim yaaa canları nasıl isterse öyle davransınlar valla ben kızımla mutluyum.
Dün gece de eşimle problem yaşadım, emzir emzir diyor kızımı süt gelmiyor ki neyini emzireyim yavrum onun yüzünden 1,5 saat ağladı üstüne bir de sütünü içti gaz yaptı herhalde dedi Nurse Harvey verdi. Ondan sonra da ağlayınca Rengin valla cinnet geçirdim, çocuğu aldığım gibi odama geçtim hemen bana mama yapıp getir dedim, aşkım uyur o uyur şimdi dedi, sen mi 24 saat berabersin ben mi dedim yap getir hemen dedim. Yavrum içti, içer içmez de uyudu gelmiş yanıma diyor ki vay eşek açmış diyor ben de ağzıma geleni saydım valla emzir emzir deyip durma işte yok sütüm, herkes bir yana sen de başladın koca karı gibi emzir gelir emzir gelir demeye denedik gelmiyor işte bundan sonrası yavruma eziyet. O büyüsün ben ona gösterecem emmemek neymiş diyor, neyi
Gösterecen dedim yarım saat yemeğin önüne geç inse nevrin dönüyor benim bebeğimi neden sinirlendiriyorsun dedim.
Akşamları gelip bebeği bir kaç saat kucağında tutuyor diye, onun tüm huylarını bildiğini varsayıyor adam, ohh ağzıma geleni de söyledim. Beni dinleyecek bu çocuk diyor, sanki
İnatlaşsa çok laf dinleyen bir çocuk olacak, ki kalmış bir aylık bebekle inatlaşmak...

Tecruben icin cok saol canim deneyecegim bunu.,.ins.

Sakin çocuğu durup dururken hurafelerle aç bırakıp huysuzlaştırmak çok saçma.... Gelirse gelir süt, yoksa da aç mı kalsın yani?
Erkeklerin anlamasını çok beklemiyorum gerçi...

Yaaa işte böyle süpersin
Benim kızkardeşim bile aynı şeyi dedi kocakarı kılıklı şey dedim ben de ona. Doymuo bu sütün yağsız diyo çok bilmiş :)

Teşekkür ederim😊

herkese selam arkadaşlar biz bugün 1 aylık aşımızı olduk tabi çok ağladık kilomuz 2610 gramdan 3800 gram olmuş boyumuzda 50 cm den 55 cm uzamış sizce nasıl hala küçücük görünüyor gözüme birde oğluma dondurma sözüm vardı almak için markete girdik tabi bebek arabasıyla girmek biraz zor oldu saolsun marketçiler heryeri dolduruyor yolu bile birde baktım kızım kusmuş burnundan gelmiş sanırım çok üzüldüm ya... doğum yapanları tebrik ederim yapacaklarıda Allah bir avazda kurtarır inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…