Kızlar sabaha karşı 4 buçukta (yarım saat önce) benim suyum ve nişanım geldi, sancılarım biraz biraz başlıyor hastaneye gidiyoruz. Dua edin nolur...
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Canlar çok uzun zamandır giremedim, yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın...
Ben dogumdan sonra 3 hafta süt derdi ile ugrastım. Her kafadan bir ses cıkıyordu. Emzirdikçe sütün çogalır dediklerinden, surekli memeye tutuyordum bizim oglanı. Mama verme, emmez dediklerinden azıcık mama veriyordum. İçmedigim yemediğim sey de kalmadı. İncir suları, humana, malt tablet, lactamil...ohooo...20 gün sonunda gördük ki, bebeğim daha yeni dogum kilosuna ulasmıs, ki o da zaten 3 kiloydu. Yavrum 20 gün huzursuzdu, uykuları düzensizdi zaten. Nasıl bir vicdan azabı anlatamam... doktora bagırdım resmen bana bunun acıklamasını yapın, neden artmıyor sütüm diye... acıklama yok... Emzirmenin yanında hastane pompası kiralayıp onla da sagdıgımı da söyleyeyim size... Ne zaman sagsam 5 cc...
En sonunda Internette yetersiz glandüler doku diye bir şey okudum. Süt bezlerinin yetersiz oluşu... Ergenlikte bir şekilde göğüsler olması gerektiği gibi gelişmiyor. Bir çok belirtisi var..Adeta beni anlatıyor...Ebeyle konustum, gösterdim..evet sen de öyle bir durum var gibi dedi...Göğüslerim yeterli süt üretemiyor maalesef... Keşke önceden bilseydim de çocugumu ac bırakmasaydım o kadar gün...Zaten mamayı normal ölçülere getirince hemen kilo aldı, güzel uyumaya başladı... Biberona alısmasın diye 25 gün kadehle verdim, ama artık ölcüler byüdü biberona gectik... Biberona gecince, şimdi gogsumde emerken sinirleniyo...Ki anne memesi gibi olan, Calma Medela biberon aldım ama...yine bizim ki memede gelen miktarı begenmiyor, biberonla agzına dolu dolu gelmesine alıstı...Bu gidişle memeyi de komple bırakacak...Çok üzüldüm, çok yıprattım kendimi...Annelik yapamıyorum, yetemiyorum ded,m... ama caresi yok işte...kısmetı buymus
Canlar çok uzun zamandır giremedim, yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın...
Ben dogumdan sonra 3 hafta süt derdi ile ugrastım. Her kafadan bir ses cıkıyordu. Emzirdikçe sütün çogalır dediklerinden, surekli memeye tutuyordum bizim oglanı. Mama verme, emmez dediklerinden azıcık mama veriyordum. İçmedigim yemediğim sey de kalmadı. İncir suları, humana, malt tablet, lactamil...ohooo...20 gün sonunda gördük ki, bebeğim daha yeni dogum kilosuna ulasmıs, ki o da zaten 3 kiloydu. Yavrum 20 gün huzursuzdu, uykuları düzensizdi zaten. Nasıl bir vicdan azabı anlatamam... doktora bagırdım resmen bana bunun acıklamasını yapın, neden artmıyor sütüm diye... acıklama yok... Emzirmenin yanında hastane pompası kiralayıp onla da sagdıgımı da söyleyeyim size... Ne zaman sagsam 5 cc...
En sonunda Internette yetersiz glandüler doku diye bir şey okudum. Süt bezlerinin yetersiz oluşu... Ergenlikte bir şekilde göğüsler olması gerektiği gibi gelişmiyor. Bir çok belirtisi var..Adeta beni anlatıyor...Ebeyle konustum, gösterdim..evet sen de öyle bir durum var gibi dedi...Göğüslerim yeterli süt üretemiyor maalesef... Keşke önceden bilseydim de çocugumu ac bırakmasaydım o kadar gün...Zaten mamayı normal ölçülere getirince hemen kilo aldı, güzel uyumaya başladı... Biberona alısmasın diye 25 gün kadehle verdim, ama artık ölcüler byüdü biberona gectik... Biberona gecince, şimdi gogsumde emerken sinirleniyo...Ki anne memesi gibi olan, Calma Medela biberon aldım ama...yine bizim ki memede gelen miktarı begenmiyor, biberonla agzına dolu dolu gelmesine alıstı...Bu gidişle memeyi de komple bırakacak...Çok üzüldüm, çok yıprattım kendimi...Annelik yapamıyorum, yetemiyorum ded,m... ama caresi yok işte...kısmetı buymus
Canım merhaba, ben de seni çokmerak ediyordum. Tahmin ediyordum bir sıkıntın olduğunu...
Süt kanslların tıkalı olabilir, bezmişsindir tahmin ediyorum ama bir kez de el masajlarını dene, netten bakabilirsin. Maaselef benim de ilk basta tıkandı kanallar, halen sagarken masaj yaparsam, normaldekının ıkı katından fazlası gelıyor...
Eger sorun gercekten de sut bezı yetersızlıgı ya da benzerı bırseyse de, kafanda kapat bu konuyu bıtsın. Herzaman soyluyorum annelık onu bırkac ay neyle besledıgınle olculemeyecek kadar uzun bır yolculuk ve karmasık bır surec. Annelık yapamıyorum yetemıyorum sozlerıne cok uzuldum. Sen bıyle dusunur hıssedesen etrafın da gıtgıde bastırır bu mevzuu da. Insanı delırtme noktasına getırırler kı, sakın ızın verme. Ilerde ogluna annenız nasıl bır annedır deseler, durup dusunup dogduktan sonra sutu yok us bana mama vermıs kotu bır anneymıs dıyecegını mı sanıyorsun. Senın gulen çehrenı, yakınlığını, onunla usanmadan oynayısını, sonsuz sorularına sıkılmadan verdıgın cevapları, en sevdıgın yemeklerı yapısını, onunla cocuk olusunu hatırlayacak ınan bana.... Enerjını sakın kaybetme. Kıymetını bıl bu mınıcık gunlerı hızla gecıyor. Boynuna anneeecım dıye kosup atladıg gun bu sozlerımı "ah ne kadar bosa uzulmusum" dıye hatırlarsın....
KıZlar biz tam bugün bir aylık olduk oğlum iki gündür kakası çok cıvık ve sarı ve yeşilimsi karışık renkte korkmaya başladım neden böyle olmuş olabilir acaba
Kızlar sabaha karşı 4 buçukta (yarım saat önce) benim suyum ve nişanım geldi, sancılarım biraz biraz başlıyor hastaneye gidiyoruz. Dua edin nolur...
Çok kolay ve güzel bir doğum dilerim, duamı ettim, güzel haberlerinizi bekliyoruz...
Allah razı olsun, sağolun. Biraz korkulu biraz heyecanlı karışık duygularla bekliyoruz.. İnşallah bir an önce kavuşuruz bebeğimize..
Cvp larınıZ için çok teşekkürler..gerçekten insan her sözden etkileniyor ama iyi ki varsınız iyi ki buradayım ve tüm sıkıntılarımı sorularımın cvp larını siz tecrübeli yardımsever insanlardan alabiliyor um..
Akşam Bebeğimi emzırdıkten sonra içimden hadi kızım bi 2 -3 saat deliksiz uyu da utandır babanneni dedim:) beni duymuş olmalı 4 saatte yakın uyudu kuşum sonra ben uyandırıp emzirdim:)
Kizlar 65 kilo ile doguma girdim suan 62,5 dogumdan 1 gun sonra tartildim 62,5 kiloyum.3,5 kilo da bebiş dogurdum :) bu hesapta bir hata var gibi duruyor sanki. Dogumdan cikip kilo mu aldım yani
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gittiginde bizede haber ver canim ben korkumdan gidemedim muayene eder die.Ne onerirse bende yapim hala sorun cekiom 3 gunde bir anaca cikiom lavobaya.Dikislerimin bazilari dustu ama hala cok var icten distan.lavman bide kabizlik fitili vardi eczaneye sordurdum bebek icin zararli demis ve bunu verio dr lar diyip vermis.Senin dr ne onericek bakalim.
Annene çok şaşırdım; kızı varken neden gelinci oldu anlayamadım. Ben zaten bu lohusalık döneminde, lohusanın etrafındakilere neler oluyor hiçbirzaman anlayabilmiş değilim. Benca araştırma konusu yapılmalı!
Bakmayın siz fazla anlatmıyorum bende de var bişeyler ama kafama takmıyorum. Çareyi hemen sorun çıkaran kişileri uzaklaştırmakta buldum. Daha doğrusu içten bir şekilde isteyerek gelmiyorsan, gelme! Zorunlu bir durum yok neticede değil mi...
Baktım böyle daha rahatım. Günümü istediğim gibi planlıyorum. Fazla uyuyamıyorum oğlumla da ilgilenebilmek için ama o kadar da olsun yani doğrusu buna da şükür iki çocukla...
Gözünüz aydın, hayırlı olsun.
Amaaaannn ne bileyim yaaa canları nasıl isterse öyle davransınlar valla ben kızımla mutluyum.Annene çok şaşırdım; kızı varken neden gelinci oldu anlayamadım. Ben zaten bu lohusalık döneminde, lohusanın etrafındakilere neler oluyor hiçbirzaman anlayabilmiş değilim. Benca araştırma konusu yapılmalı!
Bakmayın siz fazla anlatmıyorum bende de var bişeyler ama kafama takmıyorum. Çareyi hemen sorun çıkaran kişileri uzaklaştırmakta buldum. Daha doğrusu içten bir şekilde isteyerek gelmiyorsan, gelme! Zorunlu bir durum yok neticede değil mi...
Baktım böyle daha rahatım. Günümü istediğim gibi planlıyorum. Fazla uyuyamıyorum oğlumla da ilgilenebilmek için ama o kadar da olsun yani doğrusu buna da şükür iki çocukla...
Burda kinusmustuk biz yasaklanmis die duyduk.devlette yapıcam ilkide devletteydi yapmıştılar
Tecruben icin cok saol canim deneyecegim bunu.,.ins.W
Bende normal doğum sonra kabızlık sorunu yasayanlardandim. Ilk üç gün yapamadım. Ama dördüncü gün bir gece önceden 6-7 adet kuru kayisinin üzerine sıcak su döküp ağzını kapattın. Sabah aç karına 3-4 kayisiyi ve suyundan içtim. Öğlene doğru lavaboya zor yetiştim. Bunu iki gün falan yaptım. Ve cok sukur doğum yapali 27 gün oldu ve bir sorunum yok. Dikislerimde 22. Günde düşmeye başladı. Bence ilaç falan kullanmayin alışkanlık yapabilir. Ben bunun faydasını gördüm. Inşallah sizde biran önce rahatlarsiniz...
Amaaaannn ne bileyim yaaa canları nasıl isterse öyle davransınlar valla ben kızımla mutluyum.
Dün gece de eşimle problem yaşadım, emzir emzir diyor kızımı süt gelmiyor ki neyini emzireyim yavrum onun yüzünden 1,5 saat ağladı üstüne bir de sütünü içti gaz yaptı herhalde dedi Nurse Harvey verdi. Ondan sonra da ağlayınca Rengin valla cinnet geçirdim, çocuğu aldığım gibi odama geçtim hemen bana mama yapıp getir dedim, aşkım uyur o uyur şimdi dedi, sen mi 24 saat berabersin ben mi dedim yap getir hemen dedim. Yavrum içti, içer içmez de uyudu gelmiş yanıma diyor ki vay eşek açmış diyor ben de ağzıma geleni saydım valla emzir emzir deyip durma işte yok sütüm, herkes bir yana sen de başladın koca karı gibi emzir gelir emzir gelir demeye denedik gelmiyor işte bundan sonrası yavruma eziyet. O büyüsün ben ona gösterecem emmemek neymiş diyor, neyi
Gösterecen dedim yarım saat yemeğin önüne geç inse nevrin dönüyor benim bebeğimi neden sinirlendiriyorsun dedim.
Akşamları gelip bebeği bir kaç saat kucağında tutuyor diye, onun tüm huylarını bildiğini varsayıyor adam, ohh ağzıma geleni de söyledim. Beni dinleyecek bu çocuk diyor, sanki
İnatlaşsa çok laf dinleyen bir çocuk olacak, ki kalmış bir aylık bebekle inatlaşmak...
Cvp larınıZ için çok teşekkürler..gerçekten insan her sözden etkileniyor ama iyi ki varsınız iyi ki buradayım ve tüm sıkıntılarımı sorularımın cvp larını siz tecrübeli yardımsever insanlardan alabiliyor um..
Akşam Bebeğimi emzırdıkten sonra içimden hadi kızım bi 2 -3 saat deliksiz uyu da utandır babanneni dedim:) beni duymuş olmalı 4 saatte yakın uyudu kuşum sonra ben uyandırıp emzirdim:)
Tecruben icin cok saol canim deneyecegim bunu.,.ins.
Hayurli olsun canim.14 mayis dogumlularin sayisi fazla sanirim.
Annene çok şaşırdım; kızı varken neden gelinci oldu anlayamadım. Ben zaten bu lohusalık döneminde, lohusanın etrafındakilere neler oluyor hiçbirzaman anlayabilmiş değilim. Benca araştırma konusu yapılmalı!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?