Kızım gaz alma seansları sırasında kucağa alıştı,emzik almıyor nuk ve bebedor denedim.beni emzik gibi kullaniyor.yalnızım yemek yemeye fırsatım yok.doğum yapalım 1 hafta oldu göbek mobek kalmadı.aclıktan ölüyorum.gidip gelip bebek çikolatası yiyorum.su içiyorum.bana yol gösterin canlar eşim geç geliyor eve.garibim çok yardım edemiyor.aklı bende bütün gün.hiç bu kadar yalnız hissetmemistim diyorum.haklısın yalniziz diyor üzülüyor o da...dikişlerim hala zorluyor sanırım bir de basurum var otururken ağrı var dikişten mi çözemedim...😣umutsuz hissediyorum.
Kübra canım sen nasılsın? Var mı bi gelişme??
Offf çok fena olmuş ipler kopmuş iyice. Herşey eşlerde bitiyor, onun akrabalar oldugu ıcın bence gereken konusmayı o yapmalı, ne dıyor bu konuda sessız mı kalacak? Ben de zorlanırım bu tur durumlarda kıbarlıgı elden bırakmak zor gelır ama senın olayında artık sen onlarla teke tek kalmıssın, mecbursun esın konusmuyorsa cazgırlasmaya (tabır ıcın kusruma bakma cnm ama bazen gerkıyor boyle yapmak)
Aklıma da bır fıkır gelmıyor kı? Herseyını alıp cekıp annene gıtsen anlamazlar mı ne demek ıstedıgını?
Çok sükür canım iyiyim ama nazlı kızımı sağlıklı sıhhatli kucağıma alsam daha iyi olcam inşaallah
Senle aynı gün dogurcaktık ama seninki aceleci benimki de pek bi yavaş oluncaaa siz 13gunluk oldunuz, biz hala anne karnında dans ediyooruss :))
Bazen stres olup çok geriliyorum karnımda hareket etmediği süre zarfında içimden kopup giden seylerin tarifi yok..
Pazartesi kontrolüm var akıbetimiz ne olacak bilmiyorum artık.
Buraya yazmaya utanır oldum. Bende sessiz sessiz okuyup gidiyorum..
Senin ve kızının iyi olmasına çok sevindim canım, benim yerime de boynundan koklayıp yumuşak bi öpücük kondur prensesine..
Bende yavrumun kokusunu içime çekip sükredebileyim en kısa zamanda inşaallah..
Kızım gaz alma seansları sırasında kucağa alıştı,emzik almıyor nuk ve bebedor denedim.beni emzik gibi kullaniyor.yalnızım yemek yemeye fırsatım yok.doğum yapalım 1 hafta oldu göbek mobek kalmadı.aclıktan ölüyorum.gidip gelip bebek çikolatası yiyorum.su içiyorum.bana yol gösterin canlar eşim geç geliyor eve.garibim çok yardım edemiyor.aklı bende bütün gün.hiç bu kadar yalnız hissetmemistim diyorum.haklısın yalniziz diyor üzülüyor o da...dikişlerim hala zorluyor sanırım bir de basurum var otururken ağrı var dikişten mi çözemedim...😣umutsuz hissediyorum.
Kızlar yeni doğmuş bebeklerinize ne giydiriyosunuz ben ayaklı tulum içine çıtçıtlı atlet giydiriyorum kaynanamla kayımbabam çok giydiriyosun diyolar ama benim bildiğim yeni doğan bebekler vücut ısısını ayarlayamaz üşürler zaten ara sıra da hapşuruyor ondan mı bilmiyorum ama yinede tedbirli olmak lazım
Kıyamam sana, cok fena yuregım sızlıyor yalnız bırakılan lohusaları gorunce, duyunca(
Acaba sağsan bazen oyle beslesen bır faydası olur mu? En azından bır anda topluca ıcınce bır muddet uyuyorlar genelde. Bır de tok olduguna emın oldugunda 5-10 dk aglatıp yemegını yıyebılırsın kıyabılırsen kı bence bıraz kendını de dusunmelısın artık bır haftada erımek ne demek!
Oğlumda senın gıbı bır bardak suya muhtactım hatırlıyorum cok zordu. Emzırırken ıcım kuruyordu resmen, kalkıp alamıyordum. Bır keresınde bardagı dusunce gucuyle kendıme getırmeye calısıp, "soz verıyorum gelırsen kımseye soylemeyecegım aramızda kalacak" dedıgımı hatırlıyorum:)))
Ben de aynısını gıydırıyorum. Cok sıcak gunlerde uzun kollu body ve patıklı alt gıydırdım. Ayaklarmız her halukarda cıft kat corap gaz olmasın dıye
Ben de kararsızım sıcaga mı alıstırıyorum acaba dıye.... Yakında havalar ıyıce ısınır bu tereddutumuz de ortadan kalkar nasılsa.
Kızlar yeni doğmuş bebeklerinize ne giydiriyosunuz ben ayaklı tulum içine çıtçıtlı atlet giydiriyorum kaynanamla kayımbabam çok giydiriyosun diyolar ama benim bildiğim yeni doğan bebekler vücut ısısını ayarlayamaz üşürler zaten ara sıra da hapşuruyor ondan mı bilmiyorum ama yinede tedbirli olmak lazım
bende aynk şekilde giydiriyorum canım ama benim annemlerde cok giydiriyosun diyor kısa kollu cıtcıtlı badi giydiriyorum üşür diye korkuyorum cok sıcak biraz daha büyüse soycam yıkıyınca cok rahatlıyo sıcaktan bunalıyo galiba
Emzırme ortusunden de hıc cekınme canım. Toplumumuzda kımse emzıren kadına ters bakmıyor. O örtünün ne anlama geldıgını herkes anlıyor; buraya bakma,:)))))
Canım sen bir rahatsızlıktan söz etmiştin süt olmuyor diye, onun belirtileri felan ne imiş bende öğrenebilir miyim?
Canım,
Üç yıl önce oğlumu doğurduğumda, ilk hafta nerdeyse 24 saat meme emmişti. O kadar toy ve cahildim ki; sütün gelmesi yetmesi-yetmemesi ne demek bilmiyordum bile. Filmlerdeki gibi kadın doğurur ve bebeği koynuna koyarlar emzirir işte diye düşünüyordum. Her neyse.... İlk haftadan sonra doktor kontrolüne gittiğimizde oğlum alması beklenenden fazla kilo almıştı. Yani herşey yolundaydı...
Daha sonra ben doktora, sürekli emmesi normal mi diye sorma gafletinde bulundum. Doktor bunun normal olmadığını, bundan sonra 2-3 saatte bir 15 dk - en fazla 30 dk emzirip daha sonra kesinlikle bir dahaki emzirme saatine kadar emzirmeden, emzik vermemi söyledi. Evet bakarsan kitaplar ideal emzirmeyi ilk haftalardan itibaren 2-3 saatte bir 30 dk olarak yazıyor ama ben buradakiler dahil olmak üzere pek çok annenin emzirme serüvenine böyle ideal sürelerle başladığını zannetmiyorum...
Bir sonraki hafta oğlum kilo almayı bırak, kilo vermişti... Aynı doktor, sütümün yetmediğini, bebeğimin çok küçük olduğunu, bu durumda derhal mama takviyesine başlayacağımızı ve eğer kilo vermeye devam ederse ikimizi de hastaneye yatıracağını söyledi!!!
Oğlum, eşimin ailesindeki tek torundu. Tek erkek çocugunun tek oğlu... Hastane lafını duyunca aile büyükleri çileden çıktılar. Olaylar ne zaman çığrından çıktı bilmiyorum. Artık sürekli mama yapıyor, kağıtlara kaç saatte bir ne kadar cc içti diye çetele tutuyordum. Emzirmem resmen yasaktı. Eşimin annesi birkaç gün sabaha kadar başımızda nöbet tutmuştu....Sırf keyif için bile olsa emzirsem, " sen şimdi çocuğu neden emziriyorsun ki, ne içiyor göremiyoruz, ne içecek ki zaten" deniliyordu. Sonra sütüm yaramıyor oldu. Ben emzirmeye utanır hale geldim. Sütümü sağıp vermek istedim makinalar kiraladım ama bir Allah'ın kulu da yemeğime, evimin işine yardımcı olmuyordu. Sütümü sağmak istesem biberonları yıkamak, sağma aletlerini steril yapmak çok zaman alıyordu. Uykusuz yordum ve çok moralsizdim. Zaten sağdığım miktarlar gitgide azaldığı için artık ben de teslim olup mama vermeye başlamıştım.
Bu süreçte oğlumı gizli gizli emzirmeye çalıştığımı bilirim. Çünkü en yakınlarım sanki oğluma sütümü değil de zehir veriyormuşum gibi davranıyorlardı.
Aradan üç ay geçtiği zaman resmen bildiğin depresyondaydım. Kilo verememiştim, kendimi çok değersiz hissediyordum. Anne bile sayılamazdım sonucta biricik oğlumu besleyemiyordum bile... Eşimle yeni evliydik ama aramızda dağlar olmuştu sanki... Uykusuz mosmor gözaltlarımla, bakımsız, elinde biberon üstünde günlerce aynı mamalı sütlü gecelikle gezinen iğrenç biri olmuştum. Banyo yapmak istesem kimse gelip te oğlumu tutayım demiyordu bile, ama emziriyorum haaaa desem koşar gelirlerdi kesin zehirli sütümü vermeyeyim diye!!!!!
Lohusalığı filan kalmamıştı. Sabaha karşı okunan ezanlarda hungur hungur aglayıp camdan aşağı bakıp kendimi atsam da kurtulsam dediğimi hatırlıyorum; tövbe Yarabbi hormonlar insanı ne kadar zayıf hale getirebiliyor....
Üç ay sonra doktor değiştirdim. Eski doktor oğlumun bir aşısını unutmustu çünkü. Kaç tane doktor değiştirdim bilmiyorum ama bir tanesinin önünde birgün bir anda ağlamaya başladım. Olan biteni bir çırpıda anlattım, artık kaldıramadığımı söyledim. Kadıncağız, kızım deli misin git emzir çocugunu hemen, üzerine de mama yap doymazsa içer, doyarsa içmez zaten artık mamalar anne sütü ile aynı değerde nerdeyse dedi...
Eve nasıl koştum, oğlumu nasıl ağlayarak kucağıma aldım anlatamam. Gözlerimden hiç öyle yaş akmamıştı o güne dek çağlayanlar gibi ve iki gögsümden de çağlayanlar gibi süt akıyordu aynı anda... O anı ömrümce unutmayacağım.
Yanlış doktor seçimi, yanlış tavsiye ve ebeveynlerin klasik davranışları sonucunda resmen dipsiz bir kuyuya yuvarlanmıştım. Lohusalığımın en değerli günleri ağlayarak acı ve hatta anne olamadığım hissiyle geçmişti. Sonraki günlerde yavas yavas sadece emzirmeye gectim, oğlum doyuyor mama almıyor ve kılosu ıyı gıdıyordu fakat ne yaparsam yapayım o en yakınların zavallı yavruya acıyan bakısları kaybolmuyordu ki... Zavallı açtı, hiç te yaramayan sütü içmek zorundaydı... Derken tüm bu yasananların etkısı altında en fazla 6 ay emzirebildim. Oğlumun kesintilerden ve daha ufacıkken memeden mahrum kalmaktan dolayı meme ile bağı da artık kopmuştu.
Şimdi dönüp bakıyorum... Vah bana vah bu yasanananlara... Yazıklar olsun o doktora, ve anlayıstan uzak bır anda dusmana donusen o en yakınlara....
Tüm bu tecrubemden sonra kızımı dıledıgım gıbı emzırıyorum, maasallah kılo alımı gayet ıyı ve sadece anne sutu alıyor. Eger boyle olmasaydı ben kotu anne mı olacaktım. Annelık bu kadar basıt mı? Oğlum üç yasında şimdi o kadar ıyı anlıyorum kı, annelık ne kadar karmasık birsey. Onunla yasayıp onun ıcın nefes almak demek. Gecenlerde 5. Kattan dusen oğlunun arkasından bır kadın atladı. Bahcelerının cıkısı yoktu, kurtarma ekıplerının onu ordan alması zaman alacaktı ve annesı hıc dusunmeden oğlunun pesinden atladı, bilinci kayıp bir sekılde oglunu o bahceden cıkardı ve kurtardı. (Sımdı ıkısı de ıyıler yasıyorlar:) Sorarım sana acaba o annenın annelıgını sorgularken " acaba ilk altı ay anne sütü mü yoksa mama mı verdıgı aklına gelır mı? " Annelık onun ıcın canını bıle ısteye seve seve feda etmek demek. Daha da ömrümüzce kimbilir ne tur sınavlardan yollardan gecmek demek. Bu yuzden lutfen rıca ederım benım ve pek cok annenın dustugu hataya dusme; lohusalıgını annelıgını doya doya yasa... Guzeller guzelı oglun anne sutu ıcse de, mama ıcse de goz acıp kapayıncaya dek buyuyecek. Oncelerı tek koluna sıgıyordu, sımdı ıkı koluna ancak yatıyor, bır an gelecek kucagına dahı alamayacaksın. Her anını özleyeceksın. Tadını cıkar annelıgının. Kımseye hesap vermek zorunda degılsın. Senın tek hesabın once Allah'la vicdanınla ve yavrunla olabılır. Onunla mutlu kahkalarla sevgıyle oyunla hesapsız kıtapsız gecırdıgın her anı, onun kumbarasına atılmıs bır altın say...... Ilerde sana ınan kı benı ne sutuyle beslemıstın dıye sormayacak.
Canım çok zor durumun. Bebeği sling gibi bişi ile bağla kendine. Yemek ve elzem işlerini hallet çok yormadan. Sonra hep kucağında bebişinle yat dinlen. Geçecek bu günler tez zamanda. Ara ara hepimize geliolar.Kızım gaz alma seansları sırasında kucağa alıştı,emzik almıyor nuk ve bebedor denedim.beni emzik gibi kullaniyor.yalnızım yemek yemeye fırsatım yok.doğum yapalım 1 hafta oldu göbek mobek kalmadı.aclıktan ölüyorum.gidip gelip bebek çikolatası yiyorum.su içiyorum.bana yol gösterin canlar eşim geç geliyor eve.garibim çok yardım edemiyor.aklı bende bütün gün.hiç bu kadar yalnız hissetmemistim diyorum.haklısın yalniziz diyor üzülüyor o da...dikişlerim hala zorluyor sanırım bir de basurum var otururken ağrı var dikişten mi çözemedim...😣umutsuz hissediyorum.
Yarin mevlut var!
Suan yatili misafir var!
2 cocuk var!
Bitmeyen sorulari,herseyi karistiran meraklari var!
Bebegi biziklamak icin kiprasan elleri var!
Meme,sut,doymak,doymamak,sallamak,sallamamak fikirler var!
MAZERETIM VAR!ASABIYIM BEN!
DK 1 GOL 1 OLDU... :)
Biliyorum bu hicbisy ama alisilmis bi 21 gunluk sakinlik vardi hosgorun :)
Biliyor musun yaninda birileri bile olsa o umutsuzlugu yasiyorsun..Biara aglama nobetleri geliyor gercekten..
Ama kimmsenin olmayisida bambaska bir sıkıntıdır eminim..
Zamanla oturacak..
Kucucuk bosluklarda kendine yemek icin bisyler ayarlayip elinin altinda tutsan basit seyler,sebze vs haslasan bile hicbisy yememekten cok daha iyi..
Yakin olsak seni bize alirdik ya da annemi sana gonderirdim :)
Zeytinyagi ile denesen? Arkadasimda aynisini kizina yapiyordu ve gunde 1 defada olsa kakasini yapabiliyordu.Benim kızım da 3 gündür yapamıyo doktorunu aradık bugün sorduk sadece anne sütü mu alıyor dedi evet dedik ozman 3 gün de yapmayabilir 5 gun de 1 hafta da dedi normal dedi.bekliyoruz bakalım yapmasını ama dediğin gibi çok sıkıntılı kıpkırmızı oluyor hep huzursuz uyanıyor çok üzülüyorum öyle gördükçe. Siz mama kullanıyorsanız bence doktorunuza götürün kesinlikle o fitillerden verecektir ben 2 gun daha bekleyip goturcem doktoruna artık dayanamıyorum ağlamasın aaynı sorunu yaşayan arkadaşlar bizi bilgilendirirse biraz rahatlariz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?