2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

bende kucağa alışmasını pak umursamıyorum ama aynı durum bendede var sürekli memede durmak istiyo arda uyuyo beşiğine yatırınca uyanup ağlıyo yalancı meme gibi gösüm boşta olsa onda durmak istiyo buda beni çok zorluyo geceleri en zoruda annemde bugün gitti kendimi çocuk gibi yanlız hissediyorum ağlamak istiyorum eşimde gelmedi yalnız olmak istemiyorum

Kübra canım sen nasılsın? Var mı bi gelişme??

Çok sükür canım iyiyim ama nazlı kızımı sağlıklı sıhhatli kucağıma alsam daha iyi olcam inşaallah
Senle aynı gün dogurcaktık ama seninki aceleci benimki de pek bi yavaş oluncaaa siz 13gunluk oldunuz, biz hala anne karnında dans ediyooruss :))
Bazen stres olup çok geriliyorum karnımda hareket etmediği süre zarfında içimden kopup giden seylerin tarifi yok..
Pazartesi kontrolüm var akıbetimiz ne olacak bilmiyorum artık.
Buraya yazmaya utanır oldum. Bende sessiz sessiz okuyup gidiyorum..
Senin ve kızının iyi olmasına çok sevindim canım, benim yerime de boynundan koklayıp yumuşak bi öpücük kondur prensesine..
Bende yavrumun kokusunu içime çekip sükredebileyim en kısa zamanda inşaallah..

kızlar hepimiz lohusa depresyonunamı girdik nedir.okuyorumda bende hep ağlamaklıyım.büyük oğlum beni öpüyor ağlıyorum beni kızdırıyor ağlıyorum evdekilere sinir oluyorum ağlıyorum annemi görüyorum ağlıyorum herşeye ağlıyorummm bööööö.

bu depresif halim nasıl geçecek nasıl atlatacağız benim ikinci çocuğum ama ben bile zorlanıyorum.

ahh canımm annem gitsem ne fayda evimi bırakmak istemiyorum artık ama ben.

Amiiinnnn
Yazmaya utanir oldum dedigine uzuldum ama siz karni burnunda son kalanlarimizsiniz :)

Kızlar yeni doğmuş bebeklerinize ne giydiriyosunuz ben ayaklı tulum içine çıtçıtlı atlet giydiriyorum kaynanamla kayımbabam çok giydiriyosun diyolar ama benim bildiğim yeni doğan bebekler vücut ısısını ayarlayamaz üşürler zaten ara sıra da hapşuruyor ondan mı bilmiyorum ama yinede tedbirli olmak lazım

Kıyamam sana, cok fena yuregım sızlıyor yalnız bırakılan lohusaları gorunce, duyunca(
Acaba sağsan bazen oyle beslesen bır faydası olur mu? En azından bır anda topluca ıcınce bır muddet uyuyorlar genelde. Bır de tok olduguna emın oldugunda 5-10 dk aglatıp yemegını yıyebılırsın kıyabılırsen kı bence bıraz kendını de dusunmelısın artık bır haftada erımek ne demek!

Oğlumda senın gıbı bır bardak suya muhtactım hatırlıyorum cok zordu. Emzırırken ıcım kuruyordu resmen, kalkıp alamıyordum. Bır keresınde bardagı dusunce gucuyle kendıme getırmeye calısıp, "soz verıyorum gelırsen kımseye soylemeyecegım aramızda kalacak" dedıgımı hatırlıyorum:)))

Ben de aynısını gıydırıyorum. Cok sıcak gunlerde uzun kollu body ve patıklı alt gıydırdım. Ayaklarmız her halukarda cıft kat corap gaz olmasın dıye
Ben de kararsızım sıcaga mı alıstırıyorum acaba dıye.... Yakında havalar ıyıce ısınır bu tereddutumuz de ortadan kalkar nasılsa.

canım acı bir tebessüm ettim okuyunca.allah hepimizin yardımcısı olsun.geçiyor bu günler sende bilirsin ama acıtmadan yaralamadan geçse keşke

Etrafımdakiler öyle tepki verince ben mi yanlış yapıyorum acaba dedim içim rahatladı canım çok sağol cevab verdiğin için

bende aynk şekilde giydiriyorum canım ama benim annemlerde cok giydiriyosun diyor kısa kollu cıtcıtlı badi giydiriyorum üşür diye korkuyorum cok sıcak biraz daha büyüse soycam yıkıyınca cok rahatlıyo sıcaktan bunalıyo galiba

Havalar artık sıcak ama onlar daha çok küçükler bizim kızın elleri hep soğuk oluyor bende kıyamıyorum üşüyor diye giydiriyorum büyükler artık nasıl düşünüyorsa

Emzırme ortusunden de hıc cekınme canım. Toplumumuzda kımse emzıren kadına ters bakmıyor. O örtünün ne anlama geldıgını herkes anlıyor; buraya bakma,:)))))

Lilacfsia arkadasim ilgi ve bilgin icin cok.tesekkur.ederim.
Senin.sut sagma.sebebin.nedir.acaba.sutun bol.olsun diye.mi?

Bende dedigin gibi yapiyorum.aslinda.ancak.artik didari hayatina baslamam gerekiyor.esim hamilelik.dogum zamanlarimizda.cok.sıkılmis gezintilerinde ona.eslik.etmemizi istiyor.

Yazdiklarina.istinaden.sorum.su ki sut sagarsam istikrar mi gerektirir?
Hani haftada 2 gun sagsam disarisi icin?
Onun disinda bebegin mememde gecirdigi vakitten cok hoslaniyorum.onceligim emzirmek.mecburi.zamanlarda.sagma.yontemi planlarmisin bana rica etsem.

Yukarda yazdigim gibi olursa sut uretim duzenim bozulmaz umarim..

Canım sen bir rahatsızlıktan söz etmiştin süt olmuyor diye, onun belirtileri felan ne imiş bende öğrenebilir miyim?

Canım şöyle sıralayabilirim:

Hamilelikte göğüslerde bir değişiklik olmaması, yani büyümemesi dolmaması
Dogumdan 3-4 gün sonra göğüslerde bir şişkinlik hissetmeme
Hipolastik göğüsler, yani genellikle birbirinin arasında mesafe çok ve tüp şeklinde ve göğüs ucu memeye göre büyük
Göğüsler çok büyümediği halde çatlakların oluşmuş olması da bazen görülebiliyor..

Ama bebeğin kilo almaması, emerken yutkunmaması, idrarının az olması ve idrarında turuncu kristaller görülmesi sütün yetmediğini gösteren işaretler...
Zaman geçtikçe de süt artmıyor maalesef... Ama her kadının kapasitesi farklıymıs, ben de 5 cc cıkıyor baskasında 20 cıkar...ama yeterli miktarda olamıyor süt yapan dokular yetersiz oldugundan..Bu 1000 de 1 görülen bir şey.. o yüzden doktor böyle bir durum var mı yok mu bakmalı tabi

Gözlerim dolarak okudum bir çırpıda yazdıklarını...Bu kadar samimi paylaşımın için teşekkür ederim, yüreğime içime dokundun... Bir anne olarak, annelik bu kadar güzel ifade edilirdi... Hani başucu kitaplarımız vardır, dönüp arada bir kaç satır okuyup iyi hissettiğimiz... yazdıkların da öyle kıymetli, öyle kalıcı benim için... Dönüp dönüp okuyacagım... Sagol canım benim

Canım çok zor durumun. Bebeği sling gibi bişi ile bağla kendine. Yemek ve elzem işlerini hallet çok yormadan. Sonra hep kucağında bebişinle yat dinlen. Geçecek bu günler tez zamanda. Ara ara hepimize geliolar.

Neyseki yarın duyacağın şeyleri biliyosun sık dişini :)

Ben anlaradyım evim de güneş almıyor biraz kalın giydiriyorum soğuk alır gaz olur diye korkuyorum iki patikli pantolon iki çıtçıtlı bi uzun kollu şimdi bi de kalın yelek giydirdim penye battaniyeye sarıp üstünü elyaf battaniyesiyle örttüm şapka da taktım eldiven de. Hehehe kocakarılar gibi mi olmuş. Bi de arada ısıtıcıyı açıyorum nadiren

Bende ayakli tulumun icine citcitli ve corap giydiriyorum.
Bazende zibin giydiriyorum altina yine citcitli ve corap evin derecesi ise 20 derece hep.
Disari cikarkende havaya göre giydiriyorum gecen kisa kollu citcitli giydirdim kizima
Elleri ayaklari hep soguk. Bebislerin vuucut isisini enselerini kontrol ederek anlayabilirsiniz der uzmanlar
ama bazen terlemis oluyor bu yuzden icime sindigi gibi giydiriyorum.

Son düzenleme:
Zeytinyagi ile denesen? Arkadasimda aynisini kizina yapiyordu ve gunde 1 defada olsa kakasini yapabiliyordu.

Kizlar iceriden 5 dikisim var 8. gun 1 tanesinin dustugunu gördum... Daha sonra dusen bisey olmadi acaba bu 4 dikisin hala orada durdugu anlamina mi geliyor?
iyilesmesi gerekirken biraz sizliyor ben otururken bu normal mi ?
Gecen kontrole gitmek istedim ama cesaret edemedim sanki kontrole degilde tekrar dogurmaya gidicekmisim gibi hissettim ve randevuyu iptal ettim.

Birde kizim geceleri baya uzun uyuyor acaba onu kaldirip emzirmem gerekirmi ? Buradaki doktorlara sordugumda bebek acikinca kendi zaten kalkip sut istiycektir oyuzden uyandirmana gerek yok vakitlerini kendi ayarlar dediler.

Sizin bebisler emzik aliyormu ben biraz da olsa uyurken tutmasini istiyorum ama yok uyandigi gibi meme istiyor gunduzleri....
Geceleri sorunumuz yok ama gunduzleri kahvaltimi saat aksamin 5 inde yapmak zorunda kaliyorum beni birakmiyor...
Yanima gelip bebegime bakacak kimsemde yok oyuzden emzige alismasini istiyorum uyurkenn. sizin bebisler nasil tuttu?
Sekerli su vs denedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…