Ben de aynen bunlari giydiriyorum. Annemle gorumcem az giydiriyorum diye kiziykrlar. Iki dk tuvalete gidiyorum bir geliyorum cocugu bbattaniyeylebohca yapmislar :) Neyse ki ikisi de evine gitti. Erkek cocugu sicaga gelmez derler guya. Kizimi da korumamistim direnci yuksek oldu. Insallah oglum da oyle olur. Allah'a emanet :)Kızlar yeni doğmuş bebeklerinize ne giydiriyosunuz ben ayaklı tulum içine çıtçıtlı atlet giydiriyorum kaynanamla kayımbabam çok giydiriyosun diyolar ama benim bildiğim yeni doğan bebekler vücut ısısını ayarlayamaz üşürler zaten ara sıra da hapşuruyor ondan mı bilmiyorum ama yinede tedbirli olmak lazım
Kizlar iceriden 5 dikisim var 8. gun 1 tanesinin dustugunu gördum... Daha sonra dusen bisey olmadi acaba bu 4 dikisin hala orada durdugu anlamina mi geliyor?
iyilesmesi gerekirken biraz sizliyor ben otururken bu normal mi ?
Gecen kontrole gitmek istedim ama cesaret edemedim sanki kontrole degilde tekrar dogurmaya gidicekmisim gibi hissettim ve randevuyu iptal ettim.
Birde kizim geceleri baya uzun uyuyor acaba onu kaldirip emzirmem gerekirmi ? Buradaki doktorlara sordugumda bebek acikinca kendi zaten kalkip sut istiycektir oyuzden uyandirmana gerek yok vakitlerini kendi ayarlar dediler.
Sizin bebisler emzik aliyormu ben biraz da olsa uyurken tutmasini istiyorum ama yok uyandigi gibi meme istiyor gunduzleri....
Geceleri sorunumuz yok ama gunduzleri kahvaltimi saat aksamin 5 inde yapmak zorunda kaliyorum beni birakmiyor...
Yanima gelip bebegime bakacak kimsemde yok oyuzden emzige alismasini istiyorum uyurkenn. sizin bebisler nasil tuttu?
Sekerli su vs denedim.
Ben akta cutcitli badi ustune zibin altina 2 tane alt ve corap g8ydiriyorum ayrica ince battaniyeyle gezdiriyirum evde kucagimda olsa bile. Ne kadar sicak bacak ve ayak o kadar az gaz sobucta. Annem banada cok giydiriyorsun diyor takmiyorum. Benim bebegim istedigim gibi guydiririmKızlar yeni doğmuş bebeklerinize ne giydiriyosunuz ben ayaklı tulum içine çıtçıtlı atlet giydiriyorum kaynanamla kayımbabam çok giydiriyosun diyolar ama benim bildiğim yeni doğan bebekler vücut ısısını ayarlayamaz üşürler zaten ara sıra da hapşuruyor ondan mı bilmiyorum ama yinede tedbirli olmak lazım
Çok sükür canım iyiyim ama nazlı kızımı sağlıklı sıhhatli kucağıma alsam daha iyi olcam inşaallah
Senle aynı gün dogurcaktık ama seninki aceleci benimki de pek bi yavaş oluncaaa siz 13gunluk oldunuz, biz hala anne karnında dans ediyooruss :))
Bazen stres olup çok geriliyorum karnımda hareket etmediği süre zarfında içimden kopup giden seylerin tarifi yok..
Pazartesi kontrolüm var akıbetimiz ne olacak bilmiyorum artık.
Buraya yazmaya utanır oldum. Bende sessiz sessiz okuyup gidiyorum..
Senin ve kızının iyi olmasına çok sevindim canım, benim yerime de boynundan koklayıp yumuşak bi öpücük kondur prensesine..
Bende yavrumun kokusunu içime çekip sükredebileyim en kısa zamanda inşaallah..
Kızım gaz alma seansları sırasında kucağa alıştı,emzik almıyor nuk ve bebedor denedim.beni emzik gibi kullaniyor.yalnızım yemek yemeye fırsatım yok.doğum yapalım 1 hafta oldu göbek mobek kalmadı.aclıktan ölüyorum.gidip gelip bebek çikolatası yiyorum.su içiyorum.bana yol gösterin canlar eşim geç geliyor eve.garibim çok yardım edemiyor.aklı bende bütün gün.hiç bu kadar yalnız hissetmemistim diyorum.haklısın yalniziz diyor üzülüyor o da...dikişlerim hala zorluyor sanırım bir de basurum var otururken ağrı var dikişten mi çözemedim...😣umutsuz hissediyorum.
Kizlar iceriden 5 dikisim var 8. gun 1 tanesinin dustugunu gördum... Daha sonra dusen bisey olmadi acaba bu 4 dikisin hala orada durdugu anlamina mi geliyor?
iyilesmesi gerekirken biraz sizliyor ben otururken bu normal mi ?
Gecen kontrole gitmek istedim ama cesaret edemedim sanki kontrole degilde tekrar dogurmaya gidicekmisim gibi hissettim ve randevuyu iptal ettim.
Birde kizim geceleri baya uzun uyuyor acaba onu kaldirip emzirmem gerekirmi ? Buradaki doktorlara sordugumda bebek acikinca kendi zaten kalkip sut istiycektir oyuzden uyandirmana gerek yok vakitlerini kendi ayarlar dediler.
Sizin bebisler emzik aliyormu ben biraz da olsa uyurken tutmasini istiyorum ama yok uyandigi gibi meme istiyor gunduzleri....
Geceleri sorunumuz yok ama gunduzleri kahvaltimi saat aksamin 5 inde yapmak zorunda kaliyorum beni birakmiyor...
Yanima gelip bebegime bakacak kimsemde yok oyuzden emzige alismasini istiyorum uyurkenn. sizin bebisler nasil tuttu?
Sekerli su vs denedim.
Lilacfsia arkadasim ilgi ve bilgin icin cok.tesekkur.ederim.
Senin.sut sagma.sebebin.nedir.acaba.sutun bol.olsun diye.mi?
Bende dedigin gibi yapiyorum.aslinda.ancak.artik didari hayatina baslamam gerekiyor.esim hamilelik.dogum zamanlarimizda.cok.sıkılmis gezintilerinde ona.eslik.etmemizi istiyor.
Yazdiklarina.istinaden.sorum.su ki sut sagarsam istikrar mi gerektirir?
Hani haftada 2 gun sagsam disarisi icin?
Onun disinda bebegin mememde gecirdigi vakitten cok hoslaniyorum.onceligim emzirmek.mecburi.zamanlarda.sagma.yontemi planlarmisin bana rica etsem.
Yukarda yazdigim gibi olursa sut uretim duzenim bozulmaz umarim..
Canım yazdıklarımı okudukça ben kudurdum burada, lütfen eşine söyle bir geldiklerinde siz de kalıyorlarsa birinde de kendi akrabalarında kalsınlar. Zaten işe erken dönecektin hatırladığım kadarıyla bari günlerini evlatlarınla huzurlu ve mutlu bir şekilde geçir. Biz bile anlattıklarına burada tahammül edemiyoruz, eşinde tepkisini koysun artık. En çok da sinir olduğum birinin senin yerine yapacaklarını planlamasıdır, ne demek sen annenle git ya sen kimle istersen gidersin. Kavga olmadan sadece eşin arayı bulabilir canım, ona da söyle geçen sefer ki gibi kavga etmek istemiyorum bu kez sen halledebilir misin diye. Valla herkesin ayrı derdi var ama İnan lohusalara böyle eziyet edildiğinde ben cinnet geçiriyorum, yazık yani merhamet biraz...yok canım yok bunlar konuşmakla anlayacak cinsten insan değil kaç aydır ne yaşadığımın en yakın tanığı sizsiniz ne hamileliğimi bildim nede doğumumu şimdide lohusalığımı katlediyorlar.benim anlamadığım bunlar hastalık yokken istanbula geldiklerinde eltimin akrabalarında kalır bize öylesine yarım saatliğine zor uğrarlardı.kendi akrabalarından çıkmazdı eltim ama şimdi bu hastalık çıkınca bize gelecekleri tuttu anlamıyorum kayınvalidemler akıl veriyordur kesin git kardeşinin evinde kal diye eminim.hepsinden nefret ediyorum bu çocuğumdada zehir ettiler bana herşeyi.büyük oğlumdada aynı şeyler olmuştu evim küçücüktü 60 m2 ve iç içe 20 gün zor dayanmıştım.onlar var diye annemde gelemiyordu.şimdide aynı şeyler farklı versiyon tamam şimdi evim büyük çok şükür hatta dubleks çok sıkılınca yukarı çıkıyorum bebeğimi alıp ama yinede rahatlıkları beni delirtecek.birde sürekli beni ve çocuklarımı eleştiriyorlar yetiştirme tarzıma laf ediyorlar en sonunda diyeceğim git kendi çocuklarına bak ne istiyorsan onlarda uygula diye ama misafir işte sesim çıkmıyor çıkamıyor.annem kızdım geçen gün niye beni böyle yetiştirdin diye aman üzülmesinler aman eşim kırılmasın amanda aman ben ezilmekten bir hal oldum ya bunların arasında.keşke biraz daha cazgır olabilsem.ben kibar oldukça tepeme çıktılar iyicene.
perşembe günü bebeğin bir aylık kontrolü var aşısı kalça ultrasonu vs. kaynım diyorki o gün evlerine kapı takılacakmış Uğur (eşim) oraya gitsin.eee dedim ben yanlızmı gideyim peki.hııı dedi annenle gidersin arabada kullanıyorsun artık.lafa bak ya bizim ne yapacağımıza bile karışıyorlar.stresten ne yapacağımı bilemiyorum salı günü defolup gidecekler neyseki.cumartesi cümbür cemaat gelecekler ama en azından bir kaç gün sakinleşirim.allah o güne kadar bana sabır versin başkada bişey istemiyorum.
Ya kizlar birseyler soyleyin icim rahatlasin. Sipam bugun hep gogsumde olmak istedi. Ilk alti dk yutkunuyor sonra azaliyor yutkunmasi. Dun gece de saat basi uyandi. Onuc gunluk olduk bugun. Millet mamayi birakir biz mamaya basliyoruz anlamadim gitti. Memelerim de yumusak kaliyor sut birikiyor mu anlamiyorum. Onceden memede uyur kendi birakirdi simdi ben biraktiriyorum zorla vatoz gibi yapisiyor. Kilosuna da bakamiyorum. Saglik ocagi pek yakin degil ve iki cocukla cikisim zor olur. Esim annem kilo aldigini soyluyorlar. Akil verin bana takmayayim diyorum ama canim sıkılmaya basladi:/
kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.
normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.
Üzülme canım çok küçükler daha eminim düzelecektir. Çok geçmiş olsun.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Normal süt rengi oldu değil mi, normal....arkadaşlar benim sütümün rengi açıldı beyaz gibi oldu normal mi acaba
Mevludumuzu atlattik cok sukur :)
Pek öcülük yapanda olmadi ohh :)
Sadece kizim sabahin 10undan beri ilk defa yaklasik 45 dkdir uyuyor..Hep gogsumde 10 dk araliklarla uyudu..
Darisi atlatacaklarin basina..
Meleklerine kavusmayi bekleyenlerde Allah yardimciniz olsuun,saglikla kavusun insallah
Ya kizlar birseyler soyleyin icim rahatlasin. Sipam bugun hep gogsumde olmak istedi. Ilk alti dk yutkunuyor sonra azaliyor yutkunmasi. Dun gece de saat basi uyandi. Onuc gunluk olduk bugun. Millet mamayi birakir biz mamaya basliyoruz anlamadim gitti. Memelerim de yumusak kaliyor sut birikiyor mu anlamiyorum. Onceden memede uyur kendi birakirdi simdi ben biraktiriyorum zorla vatoz gibi yapisiyor. Kilosuna da bakamiyorum. Saglik ocagi pek yakin degil ve iki cocukla cikisim zor olur. Esim annem kilo aldigini soyluyorlar. Akil verin bana takmayayim diyorum ama canim sıkılmaya basladi:/
kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.
normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.
sizleri okuyamadığım için bir çok konuda eksik kaldım. bi sürü bilmediğim şey var
1. kızıma eldiven şapka giydiriyorum. antalyada yaşıyorum bu şapkayı ne kadar daha takmalı
2.gögüs ucu yaralarınıza nasıl çözüm buldunuz?
3.bebeğimin gecede bir kere 4, 5 saat uyuduğu oluyor emzirmek için uyandırıyormusunuz
bizden bilgiler şöyle
3 saat sancı çekip doğuma girdim.doğumum 2 saat sürdü ama canım yanmadı. 24 saat olmadan da hastaneden çıktım.
dikişlerim hala acıyor
sarılık olmadık her saat emzirdim o dönem çok şükür
18 kg almıştım 12 si gitti. bu yüzdenmidir bilmem hasta oldum umarım bebeğime bulaştırmam
Canım evde tartın varsa önce kendin çık tartıl sonrada bebeği kucağına al tartıl aradaki fark bebeğin kilosunu gösterir böylece dışarı çıkmama gerek kalkmaz. Benimde bazı günler sütüm azalıyor bazende çok çoğalıyor anlamıyorum henüz bir rutinimi yok isterse mamada veriyorum aç kalmasın yeterki. Bugün gaz için damlayada başladık çok rahat etti bebek keşke daha öncede verseymişim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?