2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ben de aynen bunlari giydiriyorum. Annemle gorumcem az giydiriyorum diye kiziykrlar. Iki dk tuvalete gidiyorum bir geliyorum cocugu bbattaniyeylebohca yapmislar :) Neyse ki ikisi de evine gitti. Erkek cocugu sicaga gelmez derler guya. Kizimi da korumamistim direnci yuksek oldu. Insallah oglum da oyle olur. Allah'a emanet :)

Kilo almasi, sariligi falan nasil bebegin. Guzel kilo aliyorsa doktorların dedigi gibi yap ama degilse en az 3 saatte bi emmesi gerekir bence.
Benimki de emzigi pek severek almiyor ama ugrastim biraz. Bi de nasil emzik verdin, ben bi kac tane denedim onlari tutmadi sonra ebemiz bi emzik getirdi onu tuttu. Bak bundan

Eklentiler

• $1401612460275.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 53
Ben akta cutcitli badi ustune zibin altina 2 tane alt ve corap g8ydiriyorum ayrica ince battaniyeyle gezdiriyirum evde kucagimda olsa bile. Ne kadar sicak bacak ve ayak o kadar az gaz sobucta. Annem banada cok giydiriyorsun diyor takmiyorum. Benim bebegim istedigim gibi guydiririm

O ne demek yazmaya utanır oldum :) boşver hiiç takma kafanı kuzunun canı ne zaman isterse ozaman gelir.. Bende hep böyle seninki gibi uzayacağını düşünüyordum, hatta öyle olmasını umut ediyordum :) ama kısmet acele etti bnim ki sağlıklı olsunlarda nasıl, ne zaman gelirlerse gelsinler. Hiç sıkma canını olur mu bak çok az kaldı kızının gelmesine ne kadar rahat olursan o da okadar rahat gelir annesine. Takipteyim seni haberlerini yaz mutlaka

Canim benim bebegimde surekli kucakta olmak istiyor ve memede uyumak. Ben cozumu soyle buldum baby 2 gonun otomatik sallanan besigi var. Memede uyutup 15 dk sallanma programina ayarlayip yatiriyorum kendi kendine sallaniyor bebiste uyuyor bende o arada ihtiyaclatimi karsiliyorum yemegin soganini kavuruyorum zatfn 15 dk sonra besik durdugunda bebis hemen uyanmiyor :) gecede emzirirken bi yere uzaniyorum tabi uyumamak onemli allah korusun. Memede uyuyakaliyor bende uyandirmadan yanindan sessizce kalkiyorum hareket etmedigi yrr degistirmedigi icin uyanmiyor. Yanina bide uzerindeki giysini cikarip koyarsan uzerine sinen kokudan yanjnda oldugunu saniyor. Ben careyi boyle bildum. Umarim semde kolay bi yol bulursun allah yardimcin olsun

Benim kızımda çok uzun uyuyor en fazla üç saat uykuya izin veriyorum sonra uyandırıyorum hastaneden çıkarken 150 gr kaybı oldu üç gün sonra kontrole gittiğimde 70 gr daha vermişti o yüzden baya da uzun emziriyorum inş kilo alır.

Emzik kimi bebekler hiç alışmıyor bizim ki doğar doğmaz emzik aldı ama görümcemin çocukları hiç almadı emzik biraz bebeğe bağlı sevmesi lazım

Merhaba kizlar nasilsiniz bebislerin giyimi kusami konusulmus bende ne giydirsem nasil giydirsem usurmu terlermi derdine dustum havalar sicak olunca insan gercekten sasiriyor doktorumuza aradim sordum sen ne giyiyosan 1 kat fazla giydir dedi rahatladim ama kv gizliden gizliye sariyo cocugu :)) bi bakiyorum sucuk gibi olmus yavrum ellerinin soguk olmasi usudugu anlamina gelmezmis gobegimiz hala dusmedi ucunda sallaniyo dustu dusecek ama sari sumuksu bi sivi var dibinde kv olur normal diyo ama benim kizlarda gormedim boyle alkol sıkıyorum sabah aksam mikrop kapmamasi icin gobek dusmeden yikama dedigi icin doktor hala yikayamadim ama beni daralti basiyo yikanan cocuk gelisir rahatlar kafayi yemis bu doktorlar :)) sutum bazen az bazen iyi durumda bol bol kuru incir yiyorum hurma ve bol su baya farkediyo mamada veriyorum yetmediginde ama bazen vermiyorum nekadar cok sutumu icse okadar iyi diye dusunuyorum geceleri saat basi kalkiyo benimki sabah 4 saat uyuyo o uyurken kv basinda duruyo bende uyuyorum Allahtan kv var vallahi olmasa ne yapardim bilmiyorum cok yardimci oluyo bana bi cok seyi unutmusum desem yeridir ben benim kizlari nasil buyuttum yahu onlarda boylemiydi diyorum bazen :))

Benim en önemli nedenim; doğumdan sonra sütümün aniden ve fazla gelip kanallarda tıkanma yapması oldu. Ateşim çıktı. Çok acılı bir işlemle hastanede sağdılar ve sonrasında hep emzirme öncesinde ya da sonrasında kalan sütü boşaltmam gerekti.
Diğer bir neden; sağarak sütümü verip hız kazanıyorum ve diğer çocuğumla ilgilenebiliyorum, bu çok önemli şuanda benim için...
Bir diğer neden de muhtemelen ilk çocugumda anlattıgım yasadıklarımdan oturu, bilinç altımda sağıp görerek verince içimi rahatlatıyorum gereken miktarı aldığı konusunda.
Benim bahanem çok yani canım:))))

Sağmayı palnalamak sabır ve dikkat istiyor cidden. Bunun için muhakkak bebeğinin bir öğünde ne kadar (kaç cc) içtiğini ve daha da önemlisi kaç saatte bir kaç cc süt ürettiğini bilmen gerekiyor. 2-3 saat bebeğin 15 günk olduysa 3 saat sağmak için ideal bir süre.
Kısacası arz ve talebi bilmeden süt stoklamak çok zor. Örneğin bebeğin bir öğünde 80 içiyor ve sen üç saatte 90 üretiyorsan her üç saatte bir sadece 10 cc artacaktır. O günün sonunda yaklasık bir öğününü stoklamıs olacaksın böylece...Stoklarken dikkat etmen gereken aynı gün sağdığın sütleri birleştirebilirsin ama sıcaklıkları birleştirirken aynı olmalı....
Diğer taraftan ürettıgın süt bebeğinin ihtiyacının çok üzerindeyse zaten her emzirme sonrası kalan sütü sağman bile stok yapman için yetecektir.

Miadında doğmuş, yaklasık 3.5 kıloluk ve uc haftalık bır bebegın sut ıhtıyacı 2-3 saatte bır 65 cc. (Kndı bebegın ıcın gereken mıktarı en dogru doktorundan ogrenebılırsın) Ben bebegıme uc saatte bır 80-100 cc içiriyorum sağmışsam. Ürettıgım ondan fazla oldugu ıcın kalanı bırıktırıyorum ve ya gun ıcınde bır sekılde bolerek verıp içme kapasıtesını arttırıyorum kuzunun:)

Daha kolay bir yol da var tabii... Bebeğinin emme saati geldiğimde mama verip, biriken sütü sağıp direkt stoklamak. Eğer arz talep arasında eşitlik varsa ancak bu sekılde stok yapılabılır.

Sütünün azalacağını hiç sanmam canım öyle birşey olmaz merak etme... Eksık bırsey yazdıysam sormak ıstedıgın olursa lutfen sor bıldıgım bırsey olursa seve seve yanıtlarım. Sevgiler cnm...

Canım yazdıklarımı okudukça ben kudurdum burada, lütfen eşine söyle bir geldiklerinde siz de kalıyorlarsa birinde de kendi akrabalarında kalsınlar. Zaten işe erken dönecektin hatırladığım kadarıyla bari günlerini evlatlarınla huzurlu ve mutlu bir şekilde geçir. Biz bile anlattıklarına burada tahammül edemiyoruz, eşinde tepkisini koysun artık. En çok da sinir olduğum birinin senin yerine yapacaklarını planlamasıdır, ne demek sen annenle git ya sen kimle istersen gidersin. Kavga olmadan sadece eşin arayı bulabilir canım, ona da söyle geçen sefer ki gibi kavga etmek istemiyorum bu kez sen halledebilir misin diye. Valla herkesin ayrı derdi var ama İnan lohusalara böyle eziyet edildiğinde ben cinnet geçiriyorum, yazık yani merhamet biraz...

arkadaşlar benim sütümün rengi açıldı beyaz gibi oldu normal mi acaba

Mevludumuzu atlattik cok sukur :)
Pek öcülük yapanda olmadi ohh :)
Sadece kizim sabahin 10undan beri ilk defa yaklasik 45 dkdir uyuyor..Hep gogsumde 10 dk araliklarla uyudu..

Darisi atlatacaklarin basina..
Meleklerine kavusmayi bekleyenlerde Allah yardimciniz olsuun,saglikla kavusun insallah

Ya kizlar birseyler soyleyin icim rahatlasin. Sipam bugun hep gogsumde olmak istedi. Ilk alti dk yutkunuyor sonra azaliyor yutkunmasi. Dun gece de saat basi uyandi. Onuc gunluk olduk bugun. Millet mamayi birakir biz mamaya basliyoruz anlamadim gitti. Memelerim de yumusak kaliyor sut birikiyor mu anlamiyorum. Onceden memede uyur kendi birakirdi simdi ben biraktiriyorum zorla vatoz gibi yapisiyor. Kilosuna da bakamiyorum. Saglik ocagi pek yakin degil ve iki cocukla cikisim zor olur. Esim annem kilo aldigini soyluyorlar. Akil verin bana takmayayim diyorum ama canim sıkılmaya basladi:/

kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.

normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.

Canım evde tartın varsa önce kendin çık tartıl sonrada bebeği kucağına al tartıl aradaki fark bebeğin kilosunu gösterir böylece dışarı çıkmama gerek kalkmaz. Benimde bazı günler sütüm azalıyor bazende çok çoğalıyor anlamıyorum henüz bir rutinimi yok isterse mamada veriyorum aç kalmasın yeterki. Bugün gaz için damlayada başladık çok rahat etti bebek keşke daha öncede verseymişim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Üzülme canım çok küçükler daha eminim düzelecektir. Çok geçmiş olsun.

Üzülme canım çok küçükler daha eminim düzelecektir. Çok geçmiş olsun.

inşallah canım. ben de seni merak etmiştim şimdi okudum. kaynına acil acil çook acil şifa diliyorum

Son düzenleme:
sizleri okuyamadığım için bir çok konuda eksik kaldım. bi sürü bilmediğim şey var

1. kızıma eldiven şapka giydiriyorum. antalyada yaşıyorum bu şapkayı ne kadar daha takmalı
2.gögüs ucu yaralarınıza nasıl çözüm buldunuz?
3.bebeğimin gecede bir kere 4, 5 saat uyuduğu oluyor emzirmek için uyandırıyormusunuz

bizden bilgiler şöyle

3 saat sancı çekip doğuma girdim.doğumum 2 saat sürdü ama canım yanmadı. 24 saat olmadan da hastaneden çıktım.
dikişlerim hala acıyor
sarılık olmadık her saat emzirdim o dönem çok şükür
18 kg almıştım 12 si gitti. bu yüzdenmidir bilmem hasta oldum umarım bebeğime bulaştırmam

arkadaşlar benim sütümün rengi açıldı beyaz gibi oldu normal mi acaba
Normal süt rengi oldu değil mi, normal....

Allah kabul etsin. Herhalde evdeki hareketlilikten etkilenmiştir uykusu yarın duzelır ınsallah.

Plojovic le konusmustuk aynısını. Genelde buyume atakları sırasında boyle oluyor. Bebek cok cık ve sureklı emmeye baslıyor, aslında en az aynı mıktarı ıcıyor ama bırıkme olamadıgı ıcın goguslerde sertlesme olmadıgından annenın moralı bozuluyor sut mu az gelıyor dıye. Bırkac gun sonra bebek daha uzun aralıklarla emıyor, anne sutu artıyor. Eger bırkac gunden uzun surerse kılosunu tarttırıp durumu öğrenebilirsiniz.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama eminim ki iyileşecek, sinirler muhakkak tekrar toparlanacaktır.

Maaşalah canım ne guzel kılo vermıssın oyle, ben hala 11-12 kılo fazladayım, 18 almıstım. Bılıyorum zaten lohusalıkta veremıyorum kılo
Ben sapka takmıyorum artık
Gogus uclarım kanlı yaraydı. Ayva cekırdeklerını temız suda bekletınce bır jel olusuyor onu surmek gogsume tek care oldu. Bunun dısında gogus kalkanı takmak sart sanki, almadıysan alıp kullansan ıyı olur bence.
Kılo alımı ıyı olmasına ragmen maksımum 4 saat ızın verdıgım oldu. Sonrasında kolay uykuya dalıyor belkı de ondandır, dalmasaydı korkabılırdım uyandırmaya. Bır de 3 saatte bır mevbur sagıyorum, sagmısken de vereyım ıcsın hakkını dıyorum.

Lilacsofia arkadasim cok tesekkur ederim tekrar.
Sagim nedenine cok uzuldum.allahdan cozum uretebilmissin kendine tebrik ederim.

Bana gelince haftada 2 gun sagmayi stoklamayi deniy em.dogum.izninde.oldugumdan bu sureyi bolca kizimin yaninda.gecirmeyi planliyorum.bu nedenle.sadece acil.durumlar ve baskasina.birakmam.geteken.zaman.cin.agma yapayim diyorum.

Ancak dunki.sagmada.emzirme.oncesi en fazla 50 cc ye yakin sagdim her iki gogusden.
Kizim emerken tek meme emiyor hepsini bitirdiginide sanmiyorum.cok nadir.her iki memeyide emiyor.bu durumda acabq gunluk sut ihtiyacini karsiyomudur.
Ancak kilo alimi onde.gidiyir.doktor sutumun yaradigini kilo.aliminin iyi olduvunu soyledi.neyse bence aliyordur gunluk ihtiyacini.umarim oyledir yani.kirintu yapmiyim simdi.

Bilgilerin cok kaliteli gercekten.seni bu topigin guzin ablasi.ilan.ediyorum. Arkadaslarim izin verirse :)

Tesekkurlr tekrar sevgiler..

Bebegin kac gunluk hangi damlayi kullaniyordun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…