- 30 Temmuz 2012
- 1.962
- 2.144
- 133
Bebegin kac gunluk hangi damlayi kullaniyordun canim
Sütüm var ama göğüs uçlarım hep yara oldu kanıyor bazen bakıyorum kızımın ağzı hep kan olmuş çok acı çekiyorum yok böyle bir acı ne yapacağım bilmiyorum lansinoh sürüyorum ama faydası yok
Ya kizlar birseyler soyleyin icim rahatlasin. Sipam bugun hep gogsumde olmak istedi. Ilk alti dk yutkunuyor sonra azaliyor yutkunmasi. Dun gece de saat basi uyandi. Onuc gunluk olduk bugun. Millet mamayi birakir biz mamaya basliyoruz anlamadim gitti. Memelerim de yumusak kaliyor sut birikiyor mu anlamiyorum. Onceden memede uyur kendi birakirdi simdi ben biraktiriyorum zorla vatoz gibi yapisiyor. Kilosuna da bakamiyorum. Saglik ocagi pek yakin degil ve iki cocukla cikisim zor olur. Esim annem kilo aldigini soyluyorlar. Akil verin bana takmayayim diyorum ama canim sıkılmaya basladi:/
kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.
normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.
sizleri okuyamadığım için bir çok konuda eksik kaldım. bi sürü bilmediğim şey var
1. kızıma eldiven şapka giydiriyorum. antalyada yaşıyorum bu şapkayı ne kadar daha takmalı
2.gögüs ucu yaralarınıza nasıl çözüm buldunuz?
3.bebeğimin gecede bir kere 4, 5 saat uyuduğu oluyor emzirmek için uyandırıyormusunuz
bizden bilgiler şöyle
3 saat sancı çekip doğuma girdim.doğumum 2 saat sürdü ama canım yanmadı. 24 saat olmadan da hastaneden çıktım.
dikişlerim hala acıyor
sarılık olmadık her saat emzirdim o dönem çok şükür
18 kg almıştım 12 si gitti. bu yüzdenmidir bilmem hasta oldum umarım bebeğime bulaştırmam
bugün 27 günlük oldu.damlanın adı sab sımplex.
arkadaşalr benim bebeğim 24 günlük oldu. genelde 1-1,5 saatte hafif uyanıp emiyor ve uykusuna devam ediyor. uykusunu alınca emiyor uykuya dalıyor 5-10 dk da yine uyanıyor, yine emmek istiyor yine dalıyor ve yine uyanıyor, 4. gibi iyice dalıyor. normal mi ne dersiniz..
bebeğin memeyi yakalayışıyla ilgili kesinlikle bu yaralar canım. benim ilk birkaç gün yara oldu ben de lansinoh kullandım, sonra bıraktım çok şükür oğlum düzgün kavrıyor memeyi, ağznı iyice açıyor. bebek emdikten sonra kendi sütünü de sürebilirsin demişti hastanede bana hemşire. acil şifalar olsun sana.
Lilacsofia arkadasim cok tesekkur ederim tekrar.
Sagim nedenine cok uzuldum.allahdan cozum uretebilmissin kendine tebrik ederim.
Bana gelince haftada 2 gun sagmayi stoklamayi deniy em.dogum.izninde.oldugumdan bu sureyi bolca kizimin yaninda.gecirmeyi planliyorum.bu nedenle.sadece acil.durumlar ve baskasina.birakmam.geteken.zaman.cin.agma yapayim diyorum.
Ancak dunki.sagmada.emzirme.oncesi en fazla 50 cc ye yakin sagdim her iki gogusden.
Kizim emerken tek meme emiyor hepsini bitirdiginide sanmiyorum.cok nadir.her iki memeyide emiyor.bu durumda acabq gunluk sut ihtiyacini karsiyomudur.
Ancak kilo alimi onde.gidiyir.doktor sutumun yaradigini kilo.aliminin iyi olduvunu soyledi.neyse bence aliyordur gunluk ihtiyacini.umarim oyledir yani.kirintu yapmiyim simdi.
Bilgilerin cok kaliteli gercekten.seni bu topigin guzin ablasi.ilan.ediyorum. Arkadaslarim izin verirse :)
Tesekkurlr tekrar sevgiler..
Sütüm var ama göğüs uçlarım hep yara oldu kanıyor bazen bakıyorum kızımın ağzı hep kan olmuş çok acı çekiyorum yok böyle bir acı ne yapacağım bilmiyorum lansinoh sürüyorum ama faydası yok
Benım de kanlı yaraydı tek care ayva jelı oldu, bulup deneme sansın var mı? Çekirdeklerini az mıktarda temiz suda bekletıp jel yapıyorsun.
Cok tesekkur ederim cevap icin Bu emzigin ucu yuvarlak mi acaba? Gecen eltimde önerdi bana ucu yuvarlak olani dene birde diye anne memesine daha yakinmis sekli.Kilo almasi, sariligi falan nasil bebegin. Guzel kilo aliyorsa doktorların dedigi gibi yap ama degilse en az 3 saatte bi emmesi gerekir bence.
Benimki de emzigi pek severek almiyor ama ugrastim biraz. Bi de nasil emzik verdin, ben bi kac tane denedim onlari tutmadi sonra ebemiz bi emzik getirdi onu tuttu. Bak bundan
Insallah Rabbim sifasini verirde sorunsuz atlatirsiniz vakumla dogumda cok sorun cikiyor anladigim kadariyla keske bende sezeryan olmak icin direnseydim....yilda 2 cocukta cikan kornea iltihabida kizimda cikti Rabbim onunda sifasini yollar insallah.kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.
normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.
Eldiven yuzunu cizmemesini icin takiyorum...Maleseffff Avrupanin kuzeyinde yasadigim icin mecburen evde sapka takmasakta disarida sapkayi takiyoruz takiyoruz cogu zaman.sizleri okuyamadığım için bir çok konuda eksik kaldım. bi sürü bilmediğim şey var
1. kızıma eldiven şapka giydiriyorum. antalyada yaşıyorum bu şapkayı ne kadar daha takmalı
2.gögüs ucu yaralarınıza nasıl çözüm buldunuz?
3.bebeğimin gecede bir kere 4, 5 saat uyuduğu oluyor emzirmek için uyandırıyormusunuz
bizden bilgiler şöyle
3 saat sancı çekip doğuma girdim.doğumum 2 saat sürdü ama canım yanmadı. 24 saat olmadan da hastaneden çıktım.
dikişlerim hala acıyor
sarılık olmadık her saat emzirdim o dönem çok şükür
18 kg almıştım 12 si gitti. bu yüzdenmidir bilmem hasta oldum umarım bebeğime bulaştırmam
Ayni durumu bizde yasiyoruz kizim tam duzeldi derken tekrrarliyor bu durum.arkadaşalr benim bebeğim 24 günlük oldu. genelde 1-1,5 saatte hafif uyanıp emiyor ve uykusuna devam ediyor. uykusunu alınca emiyor uykuya dalıyor 5-10 dk da yine uyanıyor, yine emmek istiyor yine dalıyor ve yine uyanıyor, 4. gibi iyice dalıyor. normal mi ne dersiniz..
Careyi emzikte bulabilirsin tabi alirsa... Ben kizimi kandiramadim orjinali varken sahteyi almadi.Kizlar ya oglum sadece beni emerken uyuyor biraktirdigim anda uyaniyor. Oyle bir yapisiyorki bana anlatamam.hep memede kendimi bos meme gibi hissediyorum.
Okurken gözlerim yasardi dayanamayip agladim cocuklar gibi hamilelik hormonlarimmi geri mi geldi ne. kizim geldi gözumun önune...merhaba kızlar. doğumdan sonra pek uğrayamıyorum eski sayfalara da bakma sansım olmadı sanırım herkes doğum yaptı. hepimizin yavrularını rabbim korusun gecen gün kötü bir olay yaşadım ömrümden ömür gitti herseyin boş olduğunu anladım kızıma biberon verdim biraz uykulu idi birden gözlerini kapadı korktum hemen anneme verdim kızıma birsey oldu diye annem ters cevirdi belki boğazına almıştır diye o zman birseyi yoktu gözleride açıktı sonradan gözlerini kapadı hiç kıpırdamadı annem bağırıyor sallıyor tık yok hemen dr gidelim dedim eşime bir bağırışım var o da uyuyordu hemen fırladı kolidora çıktık bebek attı kendini işte o an onu kaybettim dedim çığlıklar attım ağladım saçlarımı yoldum ne yapacağımı bilemedim hayat durdu benim için annem dış kapıya çıkınca gözlerini açmış ben inanmadım beni teselli ettiklerini düşündüm sonra baktım gayet ii hayata döndüm. sonradan anladık ki derin uykuya dalmış bizde panik yapmışız kötü bir tecrübe oldu. çok zormuş onu kaybetme korkusu.
bu arada benim gibi sütü olmayan var mı. sütüm gelmiyor herseyi deniyorum yapıyorum bir kaç damladan başka yok kızım emmeye çok hevesli ama bende tık yok çok üzülüuorum.
birde dikiş ağrım var bir hafta oldu hala zorlanıyorum daha önce açılma ve enfeksiyon olduğu için korkuyorumda bu ikinci dikişim. ne kadar zamanda iyileşir
bugün 27 günlük oldu.damlanın adı sab sımplex.
Al benden de o kadar. Son uc gunddur sapitti cocuk. Kabadayilik edip annemi de yolladim. Bakalim bugunu ayakta gecirebilecek miyim pof.Uykusuzluktan mahvoldum bebeğim nerdeyse saat başı kalkıyor meme istiyor acaba doymuyormu diye mamada verdim yine sonuç değişmedi saat başı uyanıyor çok yoruldum çok uykusuzum gündüz idare ediyorumda gece çok zor benim için. Bir öneriniz varmı rezene de içiyorum başka ne yapayımda bu çocuk azıcık uyusun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?