Tabi tabi ayina uygun kullaniyirum.insanlar kafami karistirdilar sadece.susuzlugunu gideremiyordur mamayla dediler.ben susadigimda su yerine kola fakan icince susuzlugum gidiyor onunda benim sutumle ya da mamayla gidiyordur heralde
Bana nasılsın diye sormadan, suratta buruşuk ve ümitsiz bir ifadeyle sütün nasıl diye soranlar...
Elimde sağdığım sütü biberonla verdiğimi görünce, ne bu şimdi mama mı veriyorsun diyenler... Hayır sağdığım sütüm diyince, inanmaz bir ifadeyle hııııııı diyenler...
Bari bu (ilk çocuğuma gönderme yapıyor) hiç olmazsa 5-6 ay emse bari diyenler....
Üzgünüm ama sütümü çok önemsiyorsanız bir kase komposto getirmediğiniz sürece,
Uyuyayım diye kızımı yarım saatçik oyalamadığınız sürece,
Hani oğluma acıyan gözlerle bakıyorsunuz ya vah vah yaralandı ikinci çocuk oldu diye; alıp parka çıkarmadığınız sürece samimiyetinize i-nan-mı-yo-ruum! Sözlerinizi de umursamıyorum...
Israrla tüm lohusalara tavsiye edilir......
Ahh canım eski hayatımı özlüyorum cümlesini gecen gün ben de kurdum valla canım... Haftasonuydu hatta...Şimdi dısarda geziyo olurduk dedim... Çok mu bencilce bilmiyorum... Oglumu dünyalara değişmem ama etraftaki insanlar inanılmaz yoruyor... bence lohusalar için bir kamp kurulmalı, içeri de kimse alınmamalı, 40 gün öyle bebişinle başbaşa kalcan heheh
bayıldım bayıldım gerçektende doğru kimseyi takmıyorum aaa takamamda ben iki çocuklu lohusayım şalterler bir atarsa neler yapacağımı herkes biliyor çünkü.
bende diyorum aynı şeyi dün geceki halimi anlatayım size Ayaz mememde beni sömürmekle meşgulken Kuzeye masal okuyordum.bir mememde bebek diğer kolumda oğlum bir elimde masal kitabı hahaha kafamda bir hunim eksikti.yinede çocuklarıma baktıkça şükrettim Allaha bu kadar güzel iki adamı bana verdiği için .Tamam çok zor ama bir kaç ay sonra herşey yoluna girince hayat çok daha kolaylaşacak.
bu arada kızlar tek çocuk hiç bişey siz bide ikincileri yapında
Arkadaslar bizde 12 gunluk olduk. Hala emerken kavramakta zorlanıyor. Var mi boyle sorunu olan. Sonrada aglamaya basliyor sinirlenip
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım ikinci çocuk mevzunu anlatayım :))Oylelerini bir inegin altina yatirip susturmak gerekiiyor artik!
Kime ne senin evladindan,o bebegi senden daha iyi kim dusunebilir kim anlayabilir ki yaa..
Uzuluyorum bu insanlara!
Eveeett eveeeett :))) cok guzel fikir ama sonra ne olur bilinmez
Bende ilk gunlerde hep boyle mi olacak diye dusunuyordum,korkuyordumda acikcasi..
Taa ki esimle disari cikana kadar :))
Gozumde canlandirdimda gulumsettin beni :)
Annemle konustum insan neden 3-4 yil sonra tam rahatlamisken 2. cocugu yapar diye,gozumun icine bakti :)
'Galiba bebek ozlemi ya da kardesi olsun diye di mi' diyerekte cevapladim sorumu sonra :))
Gercekten o nasil bi psikolojidir
Acaba dogru pozisyon mu diye aklima geldi bi an..
Tabii biliyorsundur ama elini C seklinde tutuncada mi alamiyor?
Canım ikinci çocuk mevzunu anlatayım :))
Ben de iki çocukluların o psikolojisini merak ederdim inanılmaz bişi gelirdi bana. Ta ki oğlum sürekli oyun oynamaya başlayınca. Çok enerjik sürekli oyun istiyor bizde nerde o enerji biraz oynuyoruz yoruluveriyoruz yalnızlığına üzülüyordum ailelerimiz akrabalarımız başka ilde. Komşuluk da yok.bi de kalabalık aile bence çok güzel bişi. Biz 4 kardeşiz. Ev şenlik olur. Kimse kardeşe benzemez. Tabi istisnalar olabilir. Ben üçüncüye niyetlendim bile) tabi bu sıpaları büyütünce
Tabi tabi ayina uygun kullaniyirum.insanlar kafami karistirdilar sadece.susuzlugunu gideremiyordur mamayla dediler.ben susadigimda su yerine kola fakan icince susuzlugum gidiyor onunda benim sutumle ya da mamayla gidiyordur heralde
Canım yanına gelecek kimse yok mu yalnız gerçekten zor oluyor geçen hafta ben de oleydim ağlama nöbetleri geçirdim resmen.annemi aradım kayinvalidemi aradım biriniz gelin dedim ben de sehirdisindayim memleket te değilim..
Ayrica yemek yemelisin Canım sütun için. .dikis konusuna gelince benim 23.gunum Bi tanesinin düştüğünü gördüm hala otururken hafif sizliyo ama ilk zamanki gibi değil. .Kuru kayısı ye canım wc konusunda çok yardımcı oluyo..Benim kızım da arada bi takiliyo memeyi sürekli kalmak istiyo ama geçiyo o da..emzik aldirmayi ben de basaramadim
Yarin mevlut var!
Suan yatili misafir var!
2 cocuk var!
Bitmeyen sorulari,herseyi karistiran meraklari var!
Bebegi biziklamak icin kiprasan elleri var!
Meme,sut,doymak,doymamak,sallamak,sallamamak fikirler var!
MAZERETIM VAR!ASABIYIM BEN!
DK 1 GOL 1 OLDU... :)
Biliyorum bu hicbisy ama alisilmis bi 21 gunluk sakinlik vardi hosgorun :)
Biliyor musun yaninda birileri bile olsa o umutsuzlugu yasiyorsun..Biara aglama nobetleri geliyor gercekten..
Ama kimmsenin olmayisida bambaska bir sıkıntıdır eminim..
Zamanla oturacak..
Kucucuk bosluklarda kendine yemek icin bisyler ayarlayip elinin altinda tutsan basit seyler,sebze vs haslasan bile hicbisy yememekten cok daha iyi..
Yakin olsak seni bize alirdik ya da annemi sana gonderirdim :)
bende kucağa alışmasını pak umursamıyorum ama aynı durum bendede var sürekli memede durmak istiyo arda uyuyo beşiğine yatırınca uyanup ağlıyo yalancı meme gibi gösüm boşta olsa onda durmak istiyo buda beni çok zorluyo geceleri en zoruda annemde bugün gitti kendimi çocuk gibi yanlız hissediyorum ağlamak istiyorum eşimde gelmedi yalnız olmak istemiyorum
Kıyamam sana, cok fena yuregım sızlıyor yalnız bırakılan lohusaları gorunce, duyunca(
Acaba sağsan bazen oyle beslesen bır faydası olur mu? En azından bır anda topluca ıcınce bır muddet uyuyorlar genelde. Bır de tok olduguna emın oldugunda 5-10 dk aglatıp yemegını yıyebılırsın kıyabılırsen kı bence bıraz kendını de dusunmelısın artık bır haftada erımek ne demek!
Oğlumda senın gıbı bır bardak suya muhtactım hatırlıyorum cok zordu. Emzırırken ıcım kuruyordu resmen, kalkıp alamıyordum. Bır keresınde bardagı dusunce gucuyle kendıme getırmeye calısıp, "soz verıyorum gelırsen kımseye soylemeyecegım aramızda kalacak" dedıgımı hatırlıyorum:)))
Canım çok zor durumun. Bebeği sling gibi bişi ile bağla kendine. Yemek ve elzem işlerini hallet çok yormadan. Sonra hep kucağında bebişinle yat dinlen. Geçecek bu günler tez zamanda. Ara ara hepimize geliolar.
Neyseki yarın duyacağın şeyleri biliyosun sık dişini :)
Desteğiniz için teşekkürler.eşim 2 gün izin yaptı okadar iyi geldi ki anlatamam gerçi kocacimla dün sabah görümcemle ri kahvaltıya akşam da yemeğe davet etti kalabalık iyi geldi de kizim tüm gün uyudu bense dinlenemedim.tabi gece uykusuz kaldım.Canim benim bebegimde surekli kucakta olmak istiyor ve memede uyumak. Ben cozumu soyle buldum baby 2 gonun otomatik sallanan besigi var. Memede uyutup 15 dk sallanma programina ayarlayip yatiriyorum kendi kendine sallaniyor bebiste uyuyor bende o arada ihtiyaclatimi karsiliyorum yemegin soganini kavuruyorum zatfn 15 dk sonra besik durdugunda bebis hemen uyanmiyor :) gecede emzirirken bi yere uzaniyorum tabi uyumamak onemli allah korusun. Memede uyuyakaliyor bende uyandirmadan yanindan sessizce kalkiyorum hareket etmedigi yrr degistirmedigi icin uyanmiyor. Yanina bide uzerindeki giysini cikarip koyarsan uzerine sinen kokudan yanjnda oldugunu saniyor. Ben careyi boyle bildum. Umarim semde kolay bi yol bulursun allah yardimcin olsun
Geçmiş olsun inşallah kısa sürede iyilesir kolu.Kıyamam ya o kadar küçükler ki.seninle aynı durumdayım girmek istiyorum ama istemiyorum da biraz vakit bulunca dinlenmek istiyorum.ama burayı da özlüyorum.kızlar bebeğim 2 haftalık oldu
hamileliğimde bir sayfayı bile kaçırmadan okudum ama şimdi içimden girmek gelmiyor zaman da bulamıyorum yorgunum.as aslında girdiğimde size söyleyeceğim bi şey var da söylemek içimden gelmiyor.üzülüyorum.
normal doğum yaptım bebeğim tam dört kilo doğdu. doğumum 2 saat sürdü en son vakumla çekildi.korkmayın çok acı çekmedim epidural almıştım.yalnız bebeğim 3 gün sonra sağ kolunu oynatamadığını fark ettik. doğum esnasında sağ kolunda sinirler zedelenmiş. kırık çıkık yok. bebeğim çok güzel teyzeleri 4 doktora gittim haftaya bir doktora daha gideceğim üniversiteden prof . inşallah yavrum şifa bulur.
Dün gece ben de özledim nazar oldu yavrum aralıksız 3 4 saat uyurdu iki memeyi de emince.dün akşam tek göğüs emdi hep saat başı uyandı.emzirme düzenimiz bozuldu ya.papatya dene istersen o da rahatlatirmis.ben de başkalarına siparis vermekten sıkıldım ilk dışarı çıkışımda alacağım.ama alman papatyasi iyi gelirmiş ibrahim Saraçoğlu öyle dedi tıbbi papatya oymuş.paketli almakta fayda var.Uykusuzluktan mahvoldum bebeğim nerdeyse saat başı kalkıyor meme istiyor acaba doymuyormu diye mamada verdim yine sonuç değişmedi saat başı uyanıyor çok yoruldum çok uykusuzum gündüz idare ediyorumda gece çok zor benim için. Bir öneriniz varmı rezene de içiyorum başka ne yapayımda bu çocuk azıcık uyusun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Geçmiş olsun canım sık giremiyorum yeni gördüm.allah sağlıktan ayirmasin.gerisi boş.dualariniz icin tesekkur ederim babam yogun bakimdan cikti taburcu oldu carsamba prof kontrole gidicek haber werim dedim....canlarim))
Canım tarifi aldıysan burayada yazabilirmisinMerhabalar..Zahide' nin programında dr hayri bey anne sütünü arttıran mucizevi karışım tarifini verdi. İlgilenenlere bilginiz olsun.k
Kızlar bizim 10.günümüz.8. Gün göbek düştü çok şükür dün sağlık ocağına gittik taburculuk kilo muz 3200 du 3670 geldi kızım dün.tabi bezi doluydu onunda etkisi vardır muhakkak ama nazar oldu yavrucagim dünden beri iyi emmiyor ilkkez sağmak zorunda kaldım. Güzel emine 3 4 saat uyuyan kızım da sürekli uyandı haliyle.dün bütün gün uyudu misafir olunca ben uyuyamadım üstelik ayaktaydim sürekli yoruldum da. Gece kabus gibiydi haliyle.doğru düzgün yemek yiyemedim bugün yine allahtan dün kayısı kaynatmıştım gidip gelip içiyorum.bağırsakları da iyi geliyor.dikisler hala düşmedi ama daha az acı veriyor.bu arada Afedersiniz evi Bk götürüyor ama umrumda değil.yemek yiyemezken bir de bunu dusunemeyecegim.allah yardım etsin hepimize.bir ben kötüyüm sanıyordum genel olarak ruh halimiz ayniymis.biraz büyüme bu günler geçecek diyordum ama bunlar daha iyi günlerin diyorlar moralim bozuluyor.yavrumun olmasi muhteşem ama hep böyle mi olacak tecrubeli anneler.üstelik 2.leri 3.leri yaptınız.geçmese yapılmaz dimi.
Sutun cogaldikca tek memeyle doyacak diye biliyorum..
Ayrica suan duzenleri yok nazar diye dusunme..
Bazi gunler gogusten inmiyorlar bazen saatlerce uyuyorlar..
Dinlenemedigine uzuldum..
Cok erken misafir karsilamak icin en azinda yardim edecek biri yoksa ve davet seklindeyse..
Aslında gelen görümcemde güya yardım ediyor ama insanın kendi evinde başkasının yaptığı işten pek Hayır gelmiyor.ki bide iki çocuğu var sürekli hareket halindeler.koltuk tepesinde koşturan falan...zor oluyor sağolsun o olmasa bebeği yiıkayamam ama olunca da ayrı bir yoruluyorum.zira çocukları durmuyor.
arkadaşım ben şu su ver diyenlere çok kızıyorum yaa, herkes çocuk profesörü mübarek...
benim kaynanamla kayınpederim de her gün düzenli olarak su verdin mi diye soruyorlar. anne sütünde zaten su var gerek yok vermeye diyorum dinletemiyorum benden fırsat bulsalar biliyorum çaktırmadan vercekler.. dr larda vermeyin diyor zaten.
mama verince durum değişir mi bilemiyorum tabi ama yine de karışanlar bebeğimize bişi olsa nası vicdanlarını rahatlatçaklar acaba merak ediyorum. çişini kakasını yapabiliyorsa su ihtiyacı karşılanıyor demek diye okudum bi yerde. bende çok araştırıyorum elim sürekli internette.. tecrübesizim ama araştırmaya öğrenmeye çalışıyorum.
2 aylıkkken tattırmaya başlarız meyvesuyu falan veririrz diyo kayınvalidem, bi milyon kere ilk altı ay anne sütü vermek istiyorum diye hala aynı mevzuu. en erken 4.5 yada 5 aylıkken yoğurtla başlarız dıyorum yok sankı benı duymuyor. sankı onun bebeği yahuu ben annesiyim yaa
Oh be azcıkta ben içimi dökeyim :))
canım ben de su veriyorum ama günde 5 6 çay kaşığı kadar süt ya da mama emdikten sonra o da ağzında yara olmasın diye çünkü ağzında tutuyor benimki emdiğini ve o da pamukçuk yaparmış eğer dilinin üzerinde beyaz beyaz şeyler varsa pamukçuk yani su verebilirsin ama biberon biberon su içirme derim ben... mamayı ortalama ne kadar veriyorsun günde?
Bence bebekken zorlar büyüdükçe daha tahat baakılıyolr. Kolay değil tabi ama daha rahat bakılıyorDesteğiniz için teşekkürler.eşim 2 gün izin yaptı okadar iyi geldi ki anlatamam gerçi kocacimla dün sabah görümcemle ri kahvaltıya akşam da yemeğe davet etti kalabalık iyi geldi de kizim tüm gün uyudu bense dinlenemedim.tabi gece uykusuz kaldım.
Geçmiş olsun inşallah kısa sürede iyilesir kolu.Kıyamam ya o kadar küçükler ki.seninle aynı durumdayım girmek istiyorum ama istemiyorum da biraz vakit bulunca dinlenmek istiyorum.ama burayı da özlüyorum.
Dün gece ben de özledim nazar oldu yavrum aralıksız 3 4 saat uyurdu iki memeyi de emince.dün akşam tek göğüs emdi hep saat başı uyandı.emzirme düzenimiz bozuldu ya.papatya dene istersen o da rahatlatirmis.ben de başkalarına siparis vermekten sıkıldım ilk dışarı çıkışımda alacağım.ama alman papatyasi iyi gelirmiş ibrahim Saraçoğlu öyle dedi tıbbi papatya oymuş.paketli almakta fayda var.
Geçmiş olsun canım sık giremiyorum yeni gördüm.allah sağlıktan ayirmasin.gerisi boş.
Kızlar bizim 10.günümüz.8. Gün göbek düştü çok şükür dün sağlık ocağına gittik taburculuk kilo muz 3200 du 3670 geldi kızım dün.tabi bezi doluydu onunda etkisi vardır muhakkak ama nazar oldu yavrucagim dünden beri iyi emmiyor ilkkez sağmak zorunda kaldım. Güzel emine 3 4 saat uyuyan kızım da sürekli uyandı haliyle.dün bütün gün uyudu misafir olunca ben uyuyamadım üstelik ayaktaydim sürekli yoruldum da. Gece kabus gibiydi haliyle.doğru düzgün yemek yiyemedim bugün yine allahtan dün kayısı kaynatmıştım gidip gelip içiyorum.bağırsakları da iyi geliyor.dikisler hala düşmedi ama daha az acı veriyor.bu arada Afedersiniz evi Bk götürüyor ama umrumda değil.yemek yiyemezken bir de bunu dusunemeyecegim.allah yardım etsin hepimize.bir ben kötüyüm sanıyordum genel olarak ruh halimiz ayniymis.biraz büyüme bu günler geçecek diyordum ama bunlar daha iyi günlerin diyorlar moralim bozuluyor.yavrumun olmasi muhteşem ama hep böyle mi olacak tecrubeli anneler.üstelik 2.leri 3.leri yaptınız.geçmese yapılmaz dimi.
Aynennnnn al benden de o kadarBenim kızım hiç 3-4 saat uyumuyo kızlarsadece banyodan sonra ole uyuyo.2 saat uyuyunca ben Seviniyorum
bilmiyorumki...yeni doğduğu gibi yapılması lazım...kıyamıyorsun o tazecik cilde asitli tuzu sürmeye...ama belki ilk banyosunu tuzlu suda yaptırabilirsin bende galiba busefer öyle yapcam...:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?