2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Handreke çok güldüm ar perdesine.hakketten yaşadıklarımı düşününce utanma falan hak getire

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Üç damla canım biz öyle başladık

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Teşekkürler canım 2 ilaç dedi biri 3 diğeri 4 ama hangisi neydi unuttum. Yorgunluktan kafa kalmadı. Zaten topuk kanı yüzünden çok ağladı yavrum

Handreke çok güldüm ar perdesine.hakketten yaşadıklarımı düşününce utanma falan hak getire

Valla doğum hikayemi yazdım 2 kere silindi bi daha fırsat bulamadım yazmaya ama serum takıldığında dr açılmayi kontrol etmek için geldiğinde kırk takla atıyordum.7 cm den sonra gözüm birsey görmedi valla elini sokup bebegi çıkarsa gikim çıkmazdı yani.

Buna çok sevindim sanırım ben sızmalar dahil o kadar uyuyorumdur. Aslında kızım uslu, gece bıle üç saatte bir ben uyandırıyorum beslemek için ama sağmaktı, sterildi derken oğlum uyanıyor muhakkak bir bakıyorum bana uyuyacak az zaman kalmış.
Sürekli kızımın altı aylık olduğu ve bıraz daha uyuyabıldıgım hallerini hayal ederek zaman geçiriyorum ama daha buyuk hıc hayal etmıyorum kıyamıyorum daha o kadar buyutmeye hayal bıle olsa:))

Canım çok çok geçmiş olsun, ancak kızının gözünün rahatsız olduğunu anladım, ancak algılarım açılıyor. Allah yavrunun yanında olsun şifasını hemen versin. Yeşil kakaya bizimkilerde üşütmüş derler genelde, hatta doktora kontrole gitmiştik hastanede havalandırmanın altında kalmışım az da olsa süt veriyorum kızıma, o akşam süt verdim yattım 2 saat sonra uyandığımda iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyordu sanki ve kızımın kakası yeşildi. Ondan sonra sırtımdan bezi hiç eksik etmedim ve ayağıma 2 kat çorap giydim...
Benim kız da 90 cc içiyor benim sütün üstüne, benim süt ancak 15-20 cc arası zaten. Seninkinin içmesi yani tamamen bitirmesi kaç dk. sürüyor, hangi mamayı veriyorsun, üstüne su veriyor musun, gazı oluyor mu, kabızlık var mı canım. Çok soru oldu ama sana zahmet cevaplarsan sevinirim :)
İki çocukkkk çok zormuşşşşş

Eşim geçen gün bana dedi ki ben 4 çocuk istiyorum, ben de ona dedim ki valla ağzının üstüne fırıncı küreği ile vururum. Ben bir tane ile baş edemiyorum, beyfendi 4 istiyormuş. Istanbuldan bana mesaj atıyor geceleri kesintisiz uyumak çok güzel diye, gelsin ben ona gösteririm kesintisiz uyumayı verecem kucağına sabaha kadar da dönüp bakmayacam( bunu yapamayacağımdan o kadar emin ki adam) o zaman 4 çocuğu görür o :)

Ben doktora götürdüm k vitamini iğnesi tekrarlandı, tekrar kanadı bir daha vitamin iğnesi yapıldı en son da pıhtılaşma testi yapıldı şimdilik bir sorunumuz yok şükür..

Hemen açıp dinleteceğim bakalım bizim yavrucak ne tepki verecek :)

Kizlar ebe devit 3 un damla sayısını söyledi ama ben unuttum 15. Gün başla dedi sayısını hatırlamıyorum. Kaç damla verilecek ?

canim annede kullaniommus sanirim ama vana kimse wermedi....duru icin dr gunde 3 damla dedi..

cok komik :))) ama bende normal dogum kadar ar damari catlamis waziyetteydim...kasilmalardan dolayi son haftalar hep alttan muayne ettigi icin hele o amilyathaneyi hic saymiorum bile..ama haklisi pek umursamiolardir..simdi artik zaman gecti ya hem dr hem de kendim icin danismak istedim diger sezaryenli arkadaslar napiosunuz..

bu soruyu okuyan yok mu ezikmiyim ben ))

Bende sezeryan oldum canim,benim ustte dikis yok yapistirma,strip denilen yontem..
Jiletle aldim mecburen dayanamadim..
Kesigin yakinlari duruyor :) Komik ama malum kanamada azda olsa devam ettigi icin duramadim daha fazla oyle..
Ar konusuna her turlu katiliyorum,ameliyat baslamadan onumuzdeki ortu ortuldugunde son hissiyatimla anladim uzerimdeki ortuyu siyirdiklarini ahaa dedim 2 tane adam dolaniyor burda ne aciyonuzz :) icimden tabii :) zaten kesik o kadar asagidaki :)
Dogumdan sonrada kizlara hep meme acmak popo acmak dunyanin en olagan seyiymis dedim yeter ki saglik olsuun :))))

Son düzenleme:
guzeller hic bir seyi eskisi gibi olmadgindan bahsetmissiniz.....

bende zewkle katilmak istedim...gercekten hicbisi almadan yarimsaat awm bile gezmege raziyim yaw...yada kocamin omzunda yatarak kumsalda minik bi bardak acik caya....kocamla yatagimizda saatlerce yatmak.....keyf yapmak offf kafayi yemek uzereim..gelen giden bir yandan annemi duzeni bir yandan ew de egreti gelin gibiyimmm...duru hele ayri bir olay ne zaman ne yapicak ne isticek kestiremez haldeyim........ama neden kocalarimizda ayni duygulara sahip degil....yani hakkini yiyemem cok destekci cok elimden tutuo yemin ederim gozumu icine bakio....ama yinede beni kirmayi basario...ilk yanliz kalmisiz o oyun acio konsolda gittim agladim sinirimden 5 karis suratla geldim oturdum dio ki nen war kirk yilda bi yanliz kaldik ha ha ha ;(( ;;(( ne kadar dusunceli demi.....welhasil eskiden olan herseyi ozluorum hele ki migrenim tuttugunda esimi ozlediimde ewden kacip cikasim gelior ...bu da gecicek biliorum inaniorum o 9 ay nasil bitti bu zor bi kac ay da biticek allahim duy sesimizi

Ben demir ilacı kullanıyorum ama kastettigin bu mu beste kız. 8 cm açıldıktan sonra doktorumun 2 parmağı hep içimdeydi. Allah razı olsun ama doğumu çok kolaylastirdi yaptığı ki ne yaptıysa artık:)) 32 yıllık kukumu benden daha yakından tanıyor artık. Nerde kaldı utanma falan :)

eğer kanama olursa gitmen gerek bağırsakların ürettiği K1 vitamini varmış bazı bebekler üretemiyormuş, iğne ile veriyorlar. bizde oldu iğneden sonra kesildi.

...

canim emziriom buna emzirmek denir ise ama mama da veriorum gunduzleri 3 saatte 60 gece 90 cc weriom cunku gunduz az da olsa emio falan gece de rahat uyuoz ama inanin gece daha zor gecio cunku anne sutunu daha cobuk hazmedio mamayi daha gec nerdese 2 saat aglio ara ara gaz cikartio bi kerede cikartamio falan...

canim hangi mama yi kullaniosun ben aptamil 3 saate bir 60 weriom geceleri bi kez 90 weriom ama artik yetmio gunduzde 90 a gecicem ama hic emmicek die korkuorum...[/QUOTE]

bende bebelac kullanıyorum eczacımız ve hastanedeki hemşire milupa ve aptamil önermedi çok kilo aldırıyor diye. bazen çok üzülüyorum neden sütüm gelmiyor diye sonra doğum sonrası yaşadıklarımdan sonra normal geliyor. hersey yetmezmiş gibi birde çevre baskısı var neden emzirmiyorsun diye sanki varda ben yavrumdan esirgiyorum moralimi bozuyorlar.

eğer kanama olursa gitmen gerek bağırsakların ürettiği K1 vitamini varmış bazı bebekler üretemiyormuş, iğne ile veriyorlar. bizde oldu iğneden sonra kesildi.

tşkr ederim yarın dr a gidince sorucam.

Canımmm o kadar guzel anlatmissin ki sanki beni anlatmissin bende aynı durumdayım herseyi herseyi ama özledim eşimi de.. Yarim saat evde yanlız klsak benle ilgilensin istiyorum gereksiZ tribe giriyorum farkındayım ibsllah bu zorlu günler geride kalır ama hıc bişey eskisi gibi de olmayacak sanki artık herseyiyle sadece ve sadece bize muhtaç olan bir yavrumuz var Allah hepimize yardımcı olsun bebislerimiz sağlıklı sıhhati olsun Allah ta bize güç versin gerisi önemli degil

Ne demek canım hemen cevap veriyim... İlk basta anne memesi gibi olsun diye medelanın calma biberonunu aldım. O diger biberonlardan farklı. Anne memesi gibi cekmesi gerekiyor, cekmeyince gelmiyor. Fakat bizim oglanın emme refleksi cok kuvvetliymiş. Öyle bir cekiyordu ki, bogulup oksuruyordu. Cunku deliği buyuk medelanın. Onu bitirmesi 10 dkkayı bulmuyordu. Belki 5 dk. Bir de bu kdr hızlı ıctıgınden acaşp gazı oluyordu. Sonra tavsiye uzerine dr brown aldım. Deligi kucuk ve kolik bebekler için. Gazı buyuk olcude azaldı. Uykulu degilse 15-20 dkkada içiyor ama arada durup gaz cıkarıyoruz. 30 dkkada bıtıyor işlem.

Mama olarak aptamil pre veriyorum. Gazlı bebekler için conformil önermişti arkadas ama dr nedense onu kullanma dedi.

Mamanın ustune hiç su vermedim, dr gerek yok dedi. Ama bu hafta gazı artınca, dr bana kimyon cayı içmemi onerdi, bir kasık da cocuga veriyorum. İşe yarıyor, rahatlıyor gibi. Tadı igrenc ama :)

Kabızlık yasamadık cok sukur. Belki 1 yada 2 gun oldu öyle birşey. Kabızlık için de zeytinyagı ile popo masajı önerdi dr. Termofor da koyuyoruz arada.

Son iki gundur gaz sancımız cok, farkettim ki en rahatlatan sey gogsumde durmak, o yuzden öyle sakinleştirmeye calısıyorum. Bir de doktor burnunun tıkalı olmadıgına dikkat edin dedi. Hazımsızlıgı varsa yani reflu gibi bir sey yapıosa burun tıkanıomus, tıkanınca da uyuması da yemesi de problemli oluyormus. Otribebe ile temizliyorum arada

Aptamil pre kullanıyorum canım. Dogdugunun 3. gununden beri mama veriyorum. Memeden sogumadı henüz. Ama bazen az geliyor diye sinirleniyor haliyle. Ki ben istedigim kadar memeye tutamıyorum. Basımda annem hadi yeter bu dkr, bos meme veriosun, mama verelim diye bekliyor. Biberonu alan bebeklerin bir süre sonra illaki memeyi bırakacagı yazıyor her yerde ama yapacak bir sey yok. Ben ilk 25 gun kadeh ile içirdim ama artık miktarlar artttı cok zor kadehle

sende de benim gibi aynı sorun var peki süt gelmesi için özel birseyler yapıyor musun. sağmayı denedin mi

Sana sütümün gelmesi için neler yaptıgımı kısaca anlatayım...
Evde aldıgım pompaya ilave hastane pompası kiraladım, goguslerım yara haliyle sagdım
Oglumu gunde toplam 8-9 saat memede tuttum
Humana still tea, malt tablet, lactamil aldım kullandım hala da kullanıyorum
Dereotu ve dereotunsuyu, incir suyu, havuc suyu düzenli içtim ( tahin, bulgur gibi seyleri saymıyorum bile)
Gunde 3 ogun düzenli yemek yedim.
Eve yardımcı tuttum, annemi de yanıma aldım, emzirdim, yemek yedim, uyudum
Emzirme kampı yaptım
Yurt dısında sutu olmayanlara verilen ama süt yapımını artıran ilaç kullandım.

Netice mi? Sütümü 5 cc den 10 a dahi cıkaramadım

Ve sonra memelerimde süt yapan dokularımın yetersiz oldugunu ogrendim kısmet

hayat benim içinde baya zorr ilk hafta annem vardı sonrasında hep yalnızım eşimde geç geliyo gece nerdeyse hiç uyumuyorz gündüzler bölük pörçük bazen akşam oluyo ben daha bişey yememiş oluyorum komsular da olmasa bir aydır hiç çorba yememiş olcam uzun uzunn akşam yemeği yemeyi özledimmm
akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum emzirip ona bırakıyorum 2 saat falan anca uyuyorum sanırım depresyondayımsürekli ağlamak istiyorum
ama bugünlerde geçcek sabır diyorum allaha şükürler olsun ne güzel bi sağlıklı bi kızımız var

anlıyorum gercekten bu zor durum millete laf anlatamıyorum ki her gören her arayan emzir de emzir. sanki süt varda ben yavrumdan esirgiyorum. peki rahatsızlığı nerden ve nasıl öğrendin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…