Üç damla canım biz öyle başladık
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Handreke çok güldüm ar perdesine.hakketten yaşadıklarımı düşününce utanma falan hak getire
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Imkansiz kesintisiz... bir gunde 6 saat uyumak lazim zaten 2 saat uyuyup uyaninca sut doluyo yani benimki oyle oluyo kisiden kisiye degisir birde stres kesinlikle etki ediyo sute uzak durun stresten strese sokanlarida kovun kimse sizden ve bebeginizden kiymetli degil
Canım çok çok geçmiş olsun, ancak kızının gözünün rahatsız olduğunu anladım, ancak algılarım açılıyor. Allah yavrunun yanında olsun şifasını hemen versin. Yeşil kakaya bizimkilerde üşütmüş derler genelde, hatta doktora kontrole gitmiştik hastanede havalandırmanın altında kalmışım az da olsa süt veriyorum kızıma, o akşam süt verdim yattım 2 saat sonra uyandığımda iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyordu sanki ve kızımın kakası yeşildi. Ondan sonra sırtımdan bezi hiç eksik etmedim ve ayağıma 2 kat çorap giydim...Hayirli aksamlar anneler...
Sonuncu gidisimiz diye buyuk bir umutla Göz doktoruna gittik kizariklik gecmis ama gözbebeklerinin buyuklugu ayni olmuyormus buda demek oluyorki hala iltihap gözunde mevcut
Malesef uzun bir sure yine kullanmamiz gerekecek o damlalari kocamaannn bir 6 hafta kadar daha
En son gunde 4 damla aliyorduk bundan sonra sabah aksam olmak uzere 2 damla alicak...
6 hafta sonraya randevu verdi insallah kurtuluruz bu zararli göz damlaticisindan...
Doktor azalttigimiz icin bir zarari olmaz dedi... Rabbim sifasini gönderir yavrumun ve insallahta bir zarari olmaz ...
Bugun kilo kontrolumuz vardi kizim ilk dogdugunda 3912 gramdi ve 53 cm di
Hastaneden cikicagimiz 3. Gunu kizim 300 grama yakin kg vermisti simdi dogdugu kiloylami hastaneden ciktigi kilo ilemi hesaplamam lazim ?
Sizin bebisler kac kg aldi 1 ayda boylari ne kadar uzadi ?
Birde boyu 1 ayda 56 cm olmus yani 3 cm uzamis sizce az degilmi ?
Son olarak kizimin kakasi s1k s1k yesil renginde gelir oldu soguk aliyor diyemi bu ne yapmam lazim bazen tam rengi sariya dönerken tekrar yesil oluyor neden böyle olabilir?
Benim kız da 90 cc içiyor benim sütün üstüne, benim süt ancak 15-20 cc arası zaten. Seninkinin içmesi yani tamamen bitirmesi kaç dk. sürüyor, hangi mamayı veriyorsun, üstüne su veriyor musun, gazı oluyor mu, kabızlık var mı canım. Çok soru oldu ama sana zahmet cevaplarsan sevinirim :)Var canım...Benim bebeğim memede duruyor, emerken uyumayı seviyor...Ama maalesef sütüm çok az oldugu için mama veriyorum. Sütümün azlıgı derken 3-5 damla, o kdr yani..Şu an 38 günlüğüz... 3 saatte bir 90 cc mama içiyor
Eşim geçen gün bana dedi ki ben 4 çocuk istiyorum, ben de ona dedim ki valla ağzının üstüne fırıncı küreği ile vururum. Ben bir tane ile baş edemiyorum, beyfendi 4 istiyormuş. Istanbuldan bana mesaj atıyor geceleri kesintisiz uyumak çok güzel diye, gelsin ben ona gösteririm kesintisiz uyumayı verecem kucağına sabaha kadar da dönüp bakmayacam( bunu yapamayacağımdan o kadar emin ki adam) o zaman 4 çocuğu görür o :)İki çocukkkk çok zormuşşşşş
Ben doktora götürdüm k vitamini iğnesi tekrarlandı, tekrar kanadı bir daha vitamin iğnesi yapıldı en son da pıhtılaşma testi yapıldı şimdilik bir sorunumuz yok şükür..Allah yardimcin olsun bi de ise baslayacaksin.hem iki çocuk hem iş valla bravo ben evde popomu seri yattığım halde-yani lafın gelişi-zorlanıyorum.umarım eşin işten çıkmaz.bu arada bi iş gorusmen vardı uzun süredir beklediğiniz ne oldu sonucu eski işyerine mu devam edeceksin.
Ben de istiyorum sling evde bebis uyumadan dolasamiyorum maalesef.bi arkadaşımız emzirme yastığı gibi birsey hediye etti sert kabuk gibi birsey onunla kucakta çok güzel duruyor ama eller serbest olmadığı için dolaşırken kullanamıyorum
Bugunu ilkkez kızımı yıkama girişiminde bulundum.çok agladi yavrum acaba suyu mu sıcak geldi diye yedim kendimi. sadece vücudunu söyle bir yikayiverdim.Kuzumu yıkamak için sürekli birilerini beklemek zorunda kalmaktan bıktım.ama böyle de ödüm koptu.göbeğinde pihti kan gibi döküntü vardı.8.gün düştü göbek bigün 11.gün dr a gitmeli miyim.
Hemen açıp dinleteceğim bakalım bizim yavrucak ne tepki verecek :)Arkadaslar cloud -b diye bir uyku arkadasi var kucuk bi kuzucuk, calistirinca 4 farkli anne karnindaki seslerin benzerini yapiyor, calistirinca bebek sakinlesiyor, her zaman degil belki alismasin diye ama cok sıkısınca aciyorum sakinliyor cidden, siddetle tavsiye ederim:)
canim annede kullaniommus sanirim ama vana kimse wermedi....duru icin dr gunde 3 damla dedi..Kizlar ebe devit 3 un damla sayısını söyledi ama ben unuttum 15. Gün başla dedi sayısını hatırlamıyorum. Kaç damla verilecek ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de youtube dan açıp dinletmeyi geçirdim aklımdan da bizim gece sorun oluyor uykumuz o da iyi emmedigi zaman.
Ay yavrum ya gerçekten zor allah yardimcin olsun neyseki annen ve kv var yanında gerçi kv de biraz sıkıntılı senin ama olsun en azından bakacak kimse var...ben öğretmenim ama formasyonum yok henuz onun için tercih yaptım dün pek umudum yok ama olur da çıkarsa nasıl giderim eğitimlere bilmiyorum.devlete atansabilmem için sertifika şart o yüzden çok istiyorum almayi.doğum sırasında bir sürü şeye dua ettim bu gelmedi aklıma valla.hayırlısı diyorum artık 3 senedir uğraşıyorum almak için.
Ben gördüm de fikir yürütemedim.bence alma riske atma ayıbı mi kalmış artık onlar bizim ne hallerimizi gördüler gerçi sen sezeryan oldun ama normal doğum yapmış biri olarak ar perdem iyice yirtilmis durumda😂.hem belki alsan kızar bile drun.
bu soruyu okuyan yok mu ezikmiyim ben))
5. gün düştü göbeği bugün 17. gün ufak ufak pıhtılar dökülüyor dr a götürmedim ama normal olduğunu söylüyorlar. endişelenme
eğer kanama olursa gitmen gerek bağırsakların ürettiği K1 vitamini varmış bazı bebekler üretemiyormuş, iğne ile veriyorlar. bizde oldu iğneden sonra kesildi.
guzeller hic bir seyi eskisi gibi olmadgindan bahsetmissiniz.....
bende zewkle katilmak istedim...gercekten hicbisi almadan yarimsaat awm bile gezmege raziyim yaw...yada kocamin omzunda yatarak kumsalda minik bi bardak acik caya....kocamla yatagimizda saatlerce yatmak.....keyf yapmak offf kafayi yemek uzereim..gelen giden bir yandan annemi duzeni bir yandan ew de egreti gelin gibiyimmm...duru hele ayri bir olay ne zaman ne yapicak ne isticek kestiremez haldeyim........ama neden kocalarimizda ayni duygulara sahip degil....yani hakkini yiyemem cok destekci cok elimden tutuo yemin ederim gozumu icine bakio....ama yinede beni kirmayi basario...ilk yanliz kalmisiz o oyun acio konsolda gittim agladim sinirimden 5 karis suratla geldim oturdum dio ki nen war kirk yilda bi yanliz kaldik ha ha ha ;(( ;;(( ne kadar dusunceli demi.....welhasil eskiden olan herseyi ozluorum hele ki migrenim tuttugunda esimi ozlediimde ewden kacip cikasim gelior ...bu da gecicek biliorum inaniorum o 9 ay nasil bitti bu zor bi kac ay da biticek allahim duy sesimizi
Canım çok çok geçmiş olsun, ancak kızının gözünün rahatsız olduğunu anladım, ancak algılarım açılıyor. Allah yavrunun yanında olsun şifasını hemen versin. Yeşil kakaya bizimkilerde üşütmüş derler genelde, hatta doktora kontrole gitmiştik hastanede havalandırmanın altında kalmışım az da olsa süt veriyorum kızıma, o akşam süt verdim yattım 2 saat sonra uyandığımda iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyordu sanki ve kızımın kakası yeşildi. Ondan sonra sırtımdan bezi hiç eksik etmedim ve ayağıma 2 kat çorap giydim...
Benim kız da 90 cc içiyor benim sütün üstüne, benim süt ancak 15-20 cc arası zaten. Seninkinin içmesi yani tamamen bitirmesi kaç dk. sürüyor, hangi mamayı veriyorsun, üstüne su veriyor musun, gazı oluyor mu, kabızlık var mı canım. Çok soru oldu ama sana zahmet cevaplarsan sevinirim :)
Eşim geçen gün bana dedi ki ben 4 çocuk istiyorum, ben de ona dedim ki valla ağzının üstüne fırıncı küreği ile vururum. Ben bir tane ile baş edemiyorum, beyfendi 4 istiyormuş. Istanbuldan bana mesaj atıyor geceleri kesintisiz uyumak çok güzel diye, gelsin ben ona gösteririm kesintisiz uyumayı verecem kucağına sabaha kadar da dönüp bakmayacam( bunu yapamayacağımdan o kadar emin ki adam) o zaman 4 çocuğu görür o :)
Ben doktora götürdüm k vitamini iğnesi tekrarlandı, tekrar kanadı bir daha vitamin iğnesi yapıldı en son da pıhtılaşma testi yapıldı şimdilik bir sorunumuz yok şükür..
Hemen açıp dinleteceğim bakalım bizim yavrucak ne tepki verecek :)
Uykusuz her gece o ooo) ; ))
hepimizin ayni dertleri oldugunu bilmek cok rahatlatici dimi kizlar....hersey gercekten olabildigince zor hayat bize herseyi zorlastirmak icin elinden geleni yapio...mamanin sicakligini bile ayarlamak bu kadar guc olur mu yaaa ...
canim annem kakasi yesil ciktigi gun duru nun usuttugunu yada benim usutup ona gectigini solemisti...biraz daha dikkat ettim gogsume tulbent taktim usumesin die kendi ayaklarimi durunu ayaklarini sicak tuttum ve sicak su torbasi koydum...ama cok yemyesil ise yada 3.4 gu suruosa bilemicem dr.na danis yada ebene.gecmis olsun gozun aydin papatyam en azindan azalmis bunada sukur rabbim sifadasaglikda gucde werir bu meleklere kalbini bozma ...
canim emziriom buna emzirmek denir ise ama mama da veriorum gunduzleri 3 saatte 60 gece 90 cc weriom cunku gunduz az da olsa emio falan gece de rahat uyuoz ama inanin gece daha zor gecio cunku anne sutunu daha cobuk hazmedio mamayi daha gec nerdese 2 saat aglio ara ara gaz cikartio bi kerede cikartamio falan...
canim hangi mama yi kullaniosun ben aptamil 3 saate bir 60 weriom geceleri bi kez 90 weriom ama artik yetmio gunduzde 90 a gecicem ama hic emmicek die korkuorum...
sende de benim gibi aynı sorun var peki süt gelmesi için özel birseyler yapıyor musun. sağmayı denedin mi
Mrb taze anneler bi sorum olacak devlet hastanelerinde doğum yapanlara hastaneden doğum paketi verildi mi
Sana sütümün gelmesi için neler yaptıgımı kısaca anlatayım...
Evde aldıgım pompaya ilave hastane pompası kiraladım, goguslerım yara haliyle sagdım
Oglumu gunde toplam 8-9 saat memede tuttum
Humana still tea, malt tablet, lactamil aldım kullandım hala da kullanıyorum
Dereotu ve dereotunsuyu, incir suyu, havuc suyu düzenli içtim ( tahin, bulgur gibi seyleri saymıyorum bile)
Gunde 3 ogun düzenli yemek yedim.
Eve yardımcı tuttum, annemi de yanıma aldım, emzirdim, yemek yedim, uyudum
Emzirme kampı yaptım
Yurt dısında sutu olmayanlara verilen ama süt yapımını artıran ilaç kullandım.
Netice mi? Sütümü 5 cc den 10 a dahi cıkaramadım
Ve sonra memelerimde süt yapan dokularımın yetersiz oldugunu ogrendim kısmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?