Cevap veren yok mu
Cevap veren yok mu
Canım bizim kız o zaman oyun oynuyor benimle, bizim önce meme emmemiz ardından mama yememiz tam 1 saat oluyor 10 dk bir meme arada gaz çıkarma 10 dk diğer meme yine gaz çıkarma, ardından mama yemeye başlıyor mamayı da 90lıl hazırlıyorum artık ne kadar isterse üstüne o kadar içiyor onu da yarım saatte felan. Ben ara vermeden yediriyorum yoksa bizim hanımın iştahı kaçıyor en son gaz çıkarmaya çalışıyorum zaten kızım hiç ağızdan gaz çıkaramıyor o da bağırsaklarına inince rahatsız olup ağlama nöbetleri geçiriyor yavrum. Anne sütünü o kadar çok seviyor ki allahım nasip etseydi de keşke kızıma yetebilseydi ama kısmet değilmiş...Ne demek canım hemen cevap veriyim... İlk basta anne memesi gibi olsun diye medelanın calma biberonunu aldım. O diger biberonlardan farklı. Anne memesi gibi cekmesi gerekiyor, cekmeyince gelmiyor. Fakat bizim oglanın emme refleksi cok kuvvetliymiş. Öyle bir cekiyordu ki, bogulup oksuruyordu. Cunku deliği buyuk medelanın. Onu bitirmesi 10 dkkayı bulmuyordu. Belki 5 dk. Bir de bu kdr hızlı ıctıgınden acaşp gazı oluyordu. Sonra tavsiye uzerine dr brown aldım. Deligi kucuk ve kolik bebekler için. Gazı buyuk olcude azaldı. Uykulu degilse 15-20 dkkada içiyor ama arada durup gaz cıkarıyoruz. 30 dkkada bıtıyor işlem.
Mama olarak aptamil pre veriyorum. Gazlı bebekler için conformil önermişti arkadas ama dr nedense onu kullanma dedi.
Mamanın ustune hiç su vermedim, dr gerek yok dedi. Ama bu hafta gazı artınca, dr bana kimyon cayı içmemi onerdi, bir kasık da cocuga veriyorum. İşe yarıyor, rahatlıyor gibi. Tadı igrenc ama :)
Kabızlık yasamadık cok sukur. Belki 1 yada 2 gun oldu öyle birşey. Kabızlık için de zeytinyagı ile popo masajı önerdi dr. Termofor da koyuyoruz arada.
Son iki gundur gaz sancımız cok, farkettim ki en rahatlatan sey gogsumde durmak, o yuzden öyle sakinleştirmeye calısıyorum. Bir de doktor burnunun tıkalı olmadıgına dikkat edin dedi. Hazımsızlıgı varsa yani reflu gibi bir sey yapıosa burun tıkanıomus, tıkanınca da uyuması da yemesi de problemli oluyormus. Otribebe ile temizliyorum arada
benimle aynı şeyleri yaşayan ne kadar çok arkadaşım varmış. bende emziremeyen annelerdenim çok üzülüyorum yavrum kıymetli anne sütünden mahrum kalıyor diye her yolu deniyorum umarım sütüm gelir emmese bile sağıp vereyim.Canım bizim kız o zaman oyun oynuyor benimle, bizim önce meme emmemiz ardından mama yememiz tam 1 saat oluyor 10 dk bir meme arada gaz çıkarma 10 dk diğer meme yine gaz çıkarma, ardından mama yemeye başlıyor mamayı da 90lıl hazırlıyorum artık ne kadar isterse üstüne o kadar içiyor onu da yarım saatte felan. Ben ara vermeden yediriyorum yoksa bizim hanımın iştahı kaçıyor en son gaz çıkarmaya çalışıyorum zaten kızım hiç ağızdan gaz çıkaramıyor o da bağırsaklarına inince rahatsız olup ağlama nöbetleri geçiriyor yavrum. Anne sütünü o kadar çok seviyor ki allahım nasip etseydi de keşke kızıma yetebilseydi ama kısmet değilmiş...
merhaba kızlar. doğumdan sonra pek uğrayamıyorum eski sayfalara da bakma sansım olmadı sanırım herkes doğum yaptı. hepimizin yavrularını rabbim korusun gecen gün kötü bir olay yaşadım ömrümden ömür gitti herseyin boş olduğunu anladım kızıma biberon verdim biraz uykulu idi birden gözlerini kapadı korktum hemen anneme verdim kızıma birsey oldu diye annem ters cevirdi belki boğazına almıştır diye o zman birseyi yoktu gözleride açıktı sonradan gözlerini kapadı hiç kıpırdamadı annem bağırıyor sallıyor tık yok hemen dr gidelim dedim eşime bir bağırışım var o da uyuyordu hemen fırladı kolidora çıktık bebek attı kendini işte o an onu kaybettim dedim çığlıklar attım ağladım saçlarımı yoldum ne yapacağımı bilemedim hayat durdu benim için annem dış kapıya çıkınca gözlerini açmış ben inanmadım beni teselli ettiklerini düşündüm sonra baktım gayet ii hayata döndüm. sonradan anladık ki derin uykuya dalmış bizde panik yapmışız kötü bir tecrübe oldu. çok zormuş onu kaybetme korkusu.
bu arada benim gibi sütü olmayan var mı. sütüm gelmiyor herseyi deniyorum yapıyorum bir kaç damladan başka yok kızım emmeye çok hevesli ama bende tık yok çok üzülüuorum.
birde dikiş ağrım var bir hafta oldu hala zorlanıyorum daha önce açılma ve enfeksiyon olduğu için korkuyorumda bu ikinci dikişim. ne kadar zamanda iyileşir
Ssabah kontrole geleceğimi yazmistim, meğer doğuma gelmisiiimm
Bugün 40+5 olmuştuk ve benim nazli kizim hiç sanci hissettirmiyodu annesine..
Ebe acikligima bakmak icin o sandalyeye bi cikardiii 3 cm var acılman dedi. Benim gözler portledi tabi
Doktor da önce ultrason sonra acikligima bakti ve doğuma aliyoruz dedi..
Saat 9bucuk 10a doğru suni sanciyi almaya basladim..
Ve kizim 15.25te dünyaya geldi şükürler olsun..
40+5 3.640 gr 'la gözlerimizi actik dünyayaaa..
Çok şükür Rabbim sonsuz şükürler olsun..
Kizlar merhaba, sinirdan mayis annesi oldum gunumuzu gecince :):) oldukca zor bir surecti dogum yapmayan kisi kalmamistir sanirim o yuzden korkutmayayim demiyorum valla korkunctu. Gunumuzu bir hafta gecince hastaneye yatip suni sanci verilmeye baslandi. 1,5 gun sanci cektim hatirlamak bile istemiyorum kabus gibi gecmek bilmeyen saatlerden sonra su geldigi halde bebis asagi inmedigi icin mecburi sezeryan dedi dr ve buna cok sevindimm. Neticede 31 mayis ogle saatlerinde epidural sezeryan ile yavrumuza kavustuk cok sukur. Hastanede gecen uc gunden sonra evimize geldik bugun ve dikis yeri acilari gaz sancilari gogus ucu yaralari ile bogusmaktayiz ama bebisimiz icin deger tabi herkese sevgiler
Canım allah yardımcın olsun zor bi durum ama inşallah düşündüğün gibi zor ve sıkıntılı geçmez. Sürekli meme isteği bizimkinde de var. Memede uyuyor yatağına koyuyorum hooop gözler açılıyor. Sen yine iyisin yani benimki daha kısa sürüyor çoğu zaman, hatta çoğu zaman mememi geri koymuyorum nasıl olsa uyanacak diye meme dışarda hızlıca işimi halletmeye çalışıyorumBenim bebeğim niye hala nerdeyse saat başı meme istiyor çok yoruldum çok uykusuzum büyük oğlum sürekli ilgi istiyor ona yetemiyorum diye çok üzülüyorum. Temmuz başı işe başlayacağım oğlumu bu ay ortası kreşten alacağım. Annem kayınvalidem çocukları idare edecek. Neler olacak çok endişeliyim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben gördüm de fikir yürütemedim.bence alma riske atma ayıbı mi kalmış artık onlar bizim ne hallerimizi gördüler gerçi sen sezeryan oldun ama normal doğum yapmış biri olarak ar perdem iyice yirtilmis durumda😂.hem belki alsan kızar bile drun.
Ben demir ilacı kullanıyorum ama kastettigin bu mu beste kız. 8 cm açıldıktan sonra doktorumun 2 parmağı hep içimdeydi. Allah razı olsun ama doğumu çok kolaylastirdi yaptığı ki ne yaptıysa artık:)) 32 yıllık kukumu benden daha yakından tanıyor artık. Nerde kaldı utanma falan :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
hayat benim içinde baya zorr ilk hafta annem vardı sonrasında hep yalnızım eşimde geç geliyo gece nerdeyse hiç uyumuyorz gündüzler bölük pörçük bazen akşam oluyo ben daha bişey yememiş oluyorum komsular da olmasa bir aydır hiç çorba yememiş olcam uzun uzunn akşam yemeği yemeyi özledimmm
akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum emzirip ona bırakıyorum 2 saat falan anca uyuyorum sanırım depresyondayımsürekli ağlamak istiyorum
ama bugünlerde geçcek sabır diyorum allaha şükürler olsun ne güzel bi sağlıklı bi kızımız var
anlıyorum gercekten bu zor durum millete laf anlatamıyorum ki her gören her arayan emzir de emzir. sanki süt varda ben yavrumdan esirgiyorum. peki rahatsızlığı nerden ve nasıl öğrendin
Canım bizim kız o zaman oyun oynuyor benimle, bizim önce meme emmemiz ardından mama yememiz tam 1 saat oluyor 10 dk bir meme arada gaz çıkarma 10 dk diğer meme yine gaz çıkarma, ardından mama yemeye başlıyor mamayı da 90lıl hazırlıyorum artık ne kadar isterse üstüne o kadar içiyor onu da yarım saatte felan. Ben ara vermeden yediriyorum yoksa bizim hanımın iştahı kaçıyor en son gaz çıkarmaya çalışıyorum zaten kızım hiç ağızdan gaz çıkaramıyor o da bağırsaklarına inince rahatsız olup ağlama nöbetleri geçiriyor yavrum. Anne sütünü o kadar çok seviyor ki allahım nasip etseydi de keşke kızıma yetebilseydi ama kısmet değilmiş...
guzeller hic bir seyi eskisi gibi olmadgindan bahsetmissiniz.....
bende zewkle katilmak istedim...gercekten hicbisi almadan yarimsaat awm bile gezmege raziyim yaw...yada kocamin omzunda yatarak kumsalda minik bi bardak acik caya....kocamla yatagimizda saatlerce yatmak.....keyf yapmak offf kafayi yemek uzereim..gelen giden bir yandan annemi duzeni bir yandan ew de egreti gelin gibiyimmm...duru hele ayri bir olay ne zaman ne yapicak ne isticek kestiremez haldeyim........ama neden kocalarimizda ayni duygulara sahip degil....yani hakkini yiyemem cok destekci cok elimden tutuo yemin ederim gozumu icine bakio....ama yinede beni kirmayi basario...ilk yanliz kalmisiz o oyun acio konsolda gittim agladim sinirimden 5 karis suratla geldim oturdum dio ki nen war kirk yilda bi yanliz kaldik ha ha ha ;(( ;;(( ne kadar dusunceli demi.....welhasil eskiden olan herseyi ozluorum hele ki migrenim tuttugunda esimi ozlediimde ewden kacip cikasim gelior ...bu da gecicek biliorum inaniorum o 9 ay nasil bitti bu zor bi kac ay da biticek allahim duy sesimizi
canım hastane çıkışı ateş ölçer şampuan bez falan verilmedi mi doğum sonrasıdoğum paketi derken ne kastettin bilmiyorum ama bana primanın bezini pişik kremi ve broşür verdiler
Bakanlık verilecek demiştibana verilmedi..
hayat benim içinde baya zorr ilk hafta annem vardı sonrasında hep yalnızım eşimde geç geliyo gece nerdeyse hiç uyumuyorz gündüzler bölük pörçük bazen akşam oluyo ben daha bişey yememiş oluyorum komsular da olmasa bir aydır hiç çorba yememiş olcam uzun uzunn akşam yemeği yemeyi özledimmm
akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum emzirip ona bırakıyorum 2 saat falan anca uyuyorum sanırım depresyondayımsürekli ağlamak istiyorum
ama bugünlerde geçcek sabır diyorum allaha şükürler olsun ne güzel bi sağlıklı bi kızımız var
ben alan kimseyi duymadım.Bakanlık verilecek demişti
Benzer şeyler yaşıyoruz.benim eşim işi dolayısıyla çok geç geliyor mesela bu aksam 12 gibi gelecek.en erken 9 buçuk 10 oluyor.benim komsularim hamile olduğumu bile biliyorlardı desem yeridir.annem yani da değil geldi hemen döndü babam Rahatsızdi çünkü.kv deseniz esnaf en son 3 4 gün önce gördüm gelirse de akşamdan uğruyor.gorumcem gündüz uğruyor sma çocukları yaramaz gerçi uğrayın da bebeği yıkıyor sadece başka birşey yok.az önce ekmek arası birseyler hazırladım yiyeyim diye meyve suyu döküldü koltuga o bile zehir oldu.gidip gelip kuru pasta çikolata falan yiyorum.o kadar sağlıksız besleniyorum ki içim sızlıyor kızımın sütü kalitesiz olacak diye.hamilelikten kalan vitamin balikyagi demir falan içmeye çalışıyorum bir nebze kaliteyi arttırır diye.evi gorseniz darmaduman.9. Aylıkken lambiriler silen ben hicbirsey yapamıyorum en son 1 hafta önce annem gitmeden supurmustu onunla kaldı...işte böyle canlar yine sisindim sisindim patladım.
Kizlar selamlar herkese okumaya basliycam.oncesinde kizimin.aglama.ihtilamine karsilik hemen yazayim.
Bugun kirkimiz cikti cok sukur..
Sabah annem kiz kardesim ve kayinvalidem bana kahvaltiya geldiler.
Ardindan annemin okuttugu 40 bugday tesbih,bir altin madeni para nin bulundugu bir kova suya annem yasin okudi.once bebegi sonra benimle.bebegi o su ile yikadi dualarla.sonra eyyup sultana gittik.bide.pierre lotti ye cikardi esim bizi.
Kirkimizi ucurup geldik.kizim yol boyu,namazda,teleferikde hic aglamadi rahatsiz etmedi beni.
Arabada giderken ve gelirken emzirdim.
Cok sukur cikti bitti kirk olayi.psikolojik.olarak sanirim kendimi cok hafiflemis.hissediyorum.
Kizimda bugun sanki jest yapti bize bi uslu sormayin.kirk gundur boyle gormemistim hic :)
Arkadaslarim kirk ucurmak nasip olsun hepinize saglikla.
Simdi okuyayim bakayim nasilmis bebekler ve anneleri
Canım benim tek başına başa çıkmaya çalışmak çok zor gerçekten, benim yanımda da pek kimse yok (özellikle ben istemediğim için) eşim öğretmen pazartesi cumaları 4 te geliyor ozaman kadar beklemek bile yoruyor ki sen 9-10 dan bahsediyorsun. Gerçekten helal olsun böyle idare edebilmekte çok büyük bir iş. İnşallah bi an önce eşinin işleri hafiflerde senin yanında daha çok olabilir..
Maşallah ne güzel bi gün olmuş, darısıda başımıza :)
ben alan kimseyi duymadım.
Canım Allah yardımcn olsun çok zormuş işin. Ne kadar olmuştu doğuralı. Benimki de büyük oğlanı uyuturken yanında uyuyo ben de çoğu zaman yalnızım yatakta.canım senin eşin en azından destrekçi benimkinde herşey aynı devam ediyo yanlız olduğumu bildiği halde eve geç geliyo kızım ağlarken duymuyo bile, en sinir olduğum şey koltukta uyuyup kalıyo yanıma bile yatağa gelmiyo kendimi okadar yanlız hissediyorum ki en azından eskiden olsa dışarı çıkar kafamı dağatır eve elirdim şimdi alışkın değilim ben bukada evde kalmaya çok bunalıyorum ve kendimi çook yanlız hissediyorum dikişlrimde ayrı bi sızlıyor sürekli
Kizlar selamlar herkese okumaya basliycam.oncesinde kizimin.aglama.ihtilamine karsilik hemen yazayim.
Bugun kirkimiz cikti cok sukur..
Sabah annem kiz kardesim ve kayinvalidem bana kahvaltiya geldiler.
Ardindan annemin okuttugu 40 bugday tesbih,bir altin madeni para nin bulundugu bir kova suya annem yasin okudi.once bebegi sonra benimle.bebegi o su ile yikadi dualarla.sonra eyyup sultana gittik.bide.pierre lotti ye cikardi esim bizi.
Kirkimizi ucurup geldik.kizim yol boyu,namazda,teleferikde hic aglamadi rahatsiz etmedi beni.
Arabada giderken ve gelirken emzirdim.
Cok sukur cikti bitti kirk olayi.psikolojik.olarak sanirim kendimi cok hafiflemis.hissediyorum.
Kizimda bugun sanki jest yapti bize bi uslu sormayin.kirk gundur boyle gormemistim hic :)
Arkadaslarim kirk ucurmak nasip olsun hepinize saglikla.
Simdi okuyayim bakayim nasilmis bebekler ve anneleri
benimki ağzında tutuyor uyuyor sonra uyanınca ağzındakini yutmaya başlıyor ilk başlarda anlayamamıştım ağzında da beyaz beyaz kalıyor ben de emdikten sonra su verip yutmasını sağlıyorum.. benmki de günde toplam ort 80 falan içiyor bazen içmediği de oluyor azaltamıyorum mamayı dadr su hakkında ne dedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?