Utkunun yarin mevludu var kosturup duriyoruz..utku iyi sukurr ilk 1 saat emdiriyorum sonra 75 cc mama veriyorum.sukur olsun 4-5 ssaat yatiyo.bende uyuyorum islerimi yapiyorum.annem hep yanimd yorulmuyorum.oglumun gaz sancisi yok hic
Masallh guzel tuvaletini yapiyo mamadan sonra gazini kendi cikariyo..ama ben yediklerime cokk dikat ediyoum.gaz yalacak hic bisi yemiyotum.o yuzden 25 gunluz ama cok rahati.aglamasi yok yataga birakiyorumkendi uyaniyo kurbam olurum ona
Masallah ne guzel 1 kilo fazlan var sadece benim 10 dogumda gitti 8 i duruyo bu gidisle yine alicam sutum olsun diye habire yiyorum.Ben 52 ile hamile kalmıştım. 61 le doğuma girdim şu anda 53üm. Ama o kadar çok yiyorum tekrar 60 olmam an meselesi 😀. Diyet yapmak için çok erken moralini bozma koşuşturmaktan verrsin eminim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Zeytinyagi ile anusunu biraz uyarinca yapmalari daha kolaylasiyormus arkadasimin kizindada ayni sorun vardi bu sekilde rahat ediyordu kizi.Benim kızımda sürekli ıkınıyor gazını ya da tuvaletini yapsa bile o durumda. Kıpkırmızı oluyor hep. Bizim kontrolümüze daha var. Doktora sorduğunda ne dediğini yazarsan çok sevinirim cnm
Daha ne aylar ne yillar görucez insallah :)Bugün tam bir aylık olduk..... İnanamıyorum, sanki iki aylık hamileyken antibiyotik kullandım diye ağladığım günler dün gibi :))
Şimdi kızım sağlıkla kucağımda, mis gibi kokusuyla iyi ki hayatımda...
Bugun kontrolümüz vardı tabii, çok iyi geçti çok şükür... Maaşallah kızıma 55 cm ve 4.100 gr olmuş. Hepatit b aşımızın ikinci dozunu da olduk.
Doktorumuzdan öğrendiğim faydalı şeyleri yazıyorum;
Birinci aydan sonra gaz için 20-30 cc kadar rezene çayını direkt bebişe verebilirmişiz.
İlk üç ay için alması gereken süt miktarı, kilosu başına 150 cc günlük. Yani dört kiloluk bebiş günlük 600 cc içmeliymiş.
Kilo alımı iyiyse gece 4-5 saatlik uykuya izin verebilirmişiz. Kilo alımı normalse ve uyanmıyorsa sık aralıklarla uyandırmak ileride alışıp sık sık uyanmasına neden olurmuş.
Sütümüz için bol sıvı alıp, olumsuz düşünceler ve stresten tamamen uzak durmalıymışız. Sütüm az, ya yetmezse vb düşünceler ile stres kavga vs direkt olumsuz etkilermiş.
Mama vermek istersek Hipp ve Esema tavsiye etti. Son olaylardan sonra Aptamil'den bir süre uzak durmakta fayda var dedi. Yurtdışında da Smilac çok tercih ediliyor dedi.
Yüzdeki kırmızılıklar sıcaktan olabilirmiş. Yaz bebeklerinde çok görülür vucuduna da yayılabılır dedı, havalar ısındıkça daha ince giydireceksiniz, günde iki kere sadece su ile banyo aldırmak ta iyi gelir dedi.
Tatile izin verdi. Ulaşımı zor ve uzak olmayan yerlere, Haziran veya Eylül gibi gidebilirsiniz dedi. Direkt güneş ışınına maruz kalmaması gerekiyor. Güneş koruyucu kremler kullanılmayacak. Güneşin direkt geldiği saatlerde çıkılmayacak.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım hepimizin kontrolleri hep güzel geçer...
Aynen benim oğlumda gaz sancısı gelince kıpkırmıızı oluo böyle garip sesler çıkarıo eğer çok şiddetliye ağlıyor uykusunda da aynı eğer ki şiddetli değilse kupkırmızı olup karnına ayaklarına çekio gerinio eğer şiddetliyse ağlayarak uyanıo ... Kıyamıyorum Mimnoşuma ne zaman geçer bu gaz sancıları
Bugün tam bir aylık olduk..... İnanamıyorum, sanki iki aylık hamileyken antibiyotik kullandım diye ağladığım günler dün gibi :))
Şimdi kızım sağlıkla kucağımda, mis gibi kokusuyla iyi ki hayatımda...
Bugun kontrolümüz vardı tabii, çok iyi geçti çok şükür... Maaşallah kızıma 55 cm ve 4.100 gr olmuş. Hepatit b aşımızın ikinci dozunu da olduk.
Doktorumuzdan öğrendiğim faydalı şeyleri yazıyorum;
Birinci aydan sonra gaz için 20-30 cc kadar rezene çayını direkt bebişe verebilirmişiz.
İlk üç ay için alması gereken süt miktarı, kilosu başına 150 cc günlük. Yani dört kiloluk bebiş günlük 600 cc içmeliymiş.
Kilo alımı iyiyse gece 4-5 saatlik uykuya izin verebilirmişiz. Kilo alımı normalse ve uyanmıyorsa sık aralıklarla uyandırmak ileride alışıp sık sık uyanmasına neden olurmuş.
Sütümüz için bol sıvı alıp, olumsuz düşünceler ve stresten tamamen uzak durmalıymışız. Sütüm az, ya yetmezse vb düşünceler ile stres kavga vs direkt olumsuz etkilermiş.
Mama vermek istersek Hipp ve Esema tavsiye etti. Son olaylardan sonra Aptamil'den bir süre uzak durmakta fayda var dedi. Yurtdışında da Smilac çok tercih ediliyor dedi.
Yüzdeki kırmızılıklar sıcaktan olabilirmiş. Yaz bebeklerinde çok görülür vucuduna da yayılabılır dedı, havalar ısındıkça daha ince giydireceksiniz, günde iki kere sadece su ile banyo aldırmak ta iyi gelir dedi.
Tatile izin verdi. Ulaşımı zor ve uzak olmayan yerlere, Haziran veya Eylül gibi gidebilirsiniz dedi. Direkt güneş ışınına maruz kalmaması gerekiyor. Güneş koruyucu kremler kullanılmayacak. Güneşin direkt geldiği saatlerde çıkılmayacak.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım hepimizin kontrolleri hep güzel geçer...
Ben yizustu yatitiom cabuk rahatliyo ama birakip gitmeye korkuyorum cok hareketli tak die donduruyo kendini yuustu yatinca araniyo bazen bazen yorulup yuzunu yataga yasliyor daha kendini koruyamadigindan korktum ben gece ya yana yada sirt ustu yapip yastiklarla destekliyorum.
İns. Yazrimda sizin
Gobisler nolduya indimi ben hamisken 12 kilo aldim toplam iki gun once olctum 5 kilo falan vermisim dogumda 8kilo fazlam var nasil vercem yaa diyette ostemiom.59 ile hamile kaldim 71ile doguma gittim simdi 66 kiloyum.
Canm oglan annesi degilim ama cevremden gördugum kadariyla yeni dogdugu gibi yaptiranlar hep cok memnun kurtulduk buyumeden diyorlar dahada cabuk iyilesiyormus.Kızlar bişey danışacağım size bugün bir aylık kontrolümüz vardı doktorumuz sünnet yaptırım altı aya kadar lokal anestezi ile yapıyorlar dedi şimdi araştırıyoruz bir yandanda üzülüyorum çokmu küçük diye erkek anneleri fikirlerinize ihtiyacim var.
Benim kizimdada ayni sorun var biri giderken 2 si geliyo. anne sutu yagli olan bebeklerde cikabiliyor eltimde kilo aldigi icin cikiyor demisti.Günaydın kızlar size birşey soracağım. Kızım 18 günlük yüzünde sürekli küçük küçük sivilceler çıkıyor. Sıcaktan olabileceğini düşündüm ama değil. Bir fikri olan var mı ?
Banada öyle dediler kilo aldığı için olabilir diye ama biri gidiyor diğeri çıkıyor. İnş bir süre sonra geçer.Canm oglan annesi degilim ama cevremden gördugum kadariyla yeni dogdugu gibi yaptiranlar hep cok memnun kurtulduk buyumeden diyorlar dahada cabuk iyilesiyormus.
Benim kizimdada ayni sorun var biri giderken 2 si geliyo. anne sutu yagli olan bebeklerde cikabiliyor eltimde kilo aldigi icin cikiyor demisti.
inş canım tez zamanda iyice kurtulur damladan en azından azalmış bunada şükür.
bende sürakli uyumak istiyorum tonsiyonum yerlerde geziyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun iki çocukluların da katkat yardımcısı olsun zormuş anne olmak gerçekten bende yanımda anneme alıştım arada gidiyo evine çok kötü oluyorum
Hic sakinma yiyeceklerden canim sobra cok zor alisiyormus gaza ben herseyi yiyiyorum bi nohut,fasulye ve bulgur yemiyorum.Onlar cok yapar dediler bebegimde Yavas yavas alisiyor gaza rahat cikariyo.Esimin anneside dedi sakinma ben sakindim sonradan cok zor oldu gazlari die tavsiyem.Ben 55le kalmistim,69 la gittim doguma..Eve geldigimde 6 kilo gitmisti sonrada 3 kilo verdim simdi 60ta takilip kaldim :)
Gobegim cok az kaldi..
Emzirdikce gidecek diyorlar bakalim :)
Diyette imkansiz nasil yapiyorlar ki zaten o gaz yapiyor su gaz yapiyor diye kalmadi yiyecek :))
Gecmis olsun canm keske demirini kontrol ettirseydin azalmistir buyuk ihtimal
Masallah ne guzel 1 kilo fazlan var sadece benim 10 dogumda gitti 8 i duruyo bu gidisle yine alicam sutum olsun diye habire yiyorum.
Zeytinyagi ile anusunu biraz uyarinca yapmalari daha kolaylasiyormus arkadasimin kizindada ayni sorun vardi bu sekilde rahat ediyordu kizi.
Daha ne aylar ne yillar görucez insallah :)
Bizim hepatit b asisi 6. aydan sonra olucak simdi yapmis olsalardi Turkiyeye giderdim ama asi olmadan gidemiyorum doktoru hastalik rahatca bulasir asisini bekleyip gidin dedi malesef.
Masallah bebisinin boyu kilosuda cok iyiBebisin kac kg dogmustu canm boyu kacti?
Benim kizim 1 ayda 3 cm uzamis 66 cm olmus bana az geldi bu zararli damlalari kullandigi icinde korkuyorum doktor fazla kullanilirsa boy kisaligina sebep olabilir demisti.
3-4. Aydan sonra kendiliginden gecermis..Deneyimli anneciklere sormak lazim :)
Hemen gozumun onune geldi antibiyotik icin paylasimin,icim tuhaf oldu..Nasil hu kadar cabuk gecti zaman..Özluyorum ben hamileligimi :) Simdi uykusuzluk vs yuzunden degil ama minigimle olmak cok guzel ama hamileligin degisik bi havasi varmis :) Boyle bi naif hissediyor insan kendisini :)
YINE guzel bilgiler ve sen :) tesekkurler..
Bende 2-3 gundur genellikle yuzustu yatiriyorum ama dedigin gb gozumun onundeyken..Yan yatma yastigi var ama bi deneyemedimHep cikiyor aklimdan..surekli bi yere yetiisir gb oluyor insan bebek uyuyunca :))
Gecen biri aradi acmadim annem diyor ki acsana,sayili dakikalarimi telefonda geciremem dedim guluyor(arayan cok konusan biriydide :) )
Ben 55le kalmistim,69 la gittim doguma..Eve geldigimde 6 kilo gitmisti sonrada 3 kilo verdim simdi 60ta takilip kaldim :)
Gobegim cok az kaldi..
Emzirdikce gidecek diyorlar bakalim :)
Diyette imkansiz nasil yapiyorlar ki zaten o gaz yapiyor su gaz yapiyor diye kalmadi yiyecek :))
Kızlar ya benim kız yine yapmiyo kakasini
Geçen hafta 5 gun yapmadı 6. gün yaptı zeytinyağı verdim.bu hafta da bugün 4. Günü dün zeytinyağı yine verdik bi fayda etmedi napcaksak böyle çok rahatsız oluyo yavrum
Hic sakinma yiyeceklerden canim sobra cok zor alisiyormus gaza ben herseyi yiyiyorum bi nohut,fasulye ve bulgur yemiyorum.Onlar cok yapar dediler bebegimde Yavas yavas alisiyor gaza rahat cikariyo.Esimin anneside dedi sakinma ben sakindim sonradan cok zor oldu gazlari die tavsiyem.
Evet değil mi canım? Bu siteye de ilk endişelerimi paylaşmak ve benzer durum yaşayan var mı diye sormak için girmiştim. İyi ki de girmişim sizleri tanıdım neler neler paylaştık:)
Canım cevabin için Sağol sadce emiyo kızım doktora telefon ettik bir haftaya kadar normal dedi ama çok sıkıntı veriyo kizima bu durum özellikle sabahları kıvranarak uyaniyoarkadasım benim kızımda 6 gün yapmadı mamamız değişmişti sanırım onun etkisydi.dün doktorumuz tekrar mamayı değistirdi ve prebiyotikli mama verdi cok sükür iki saat içinde sonuç aldık.
Canım cevabin için Sağol sadce emiyo kızım doktora telefon ettik bir haftaya kadar normal dedi ama çok sıkıntı veriyo kizima bu durum özellikle sabahları kıvranarak uyaniyo
Canım cevabin için Sağol sadce emiyo kızım doktora telefon ettik bir haftaya kadar normal dedi ama çok sıkıntı veriyo kizima bu durum özellikle sabahları kıvranarak uyaniyo
Bence de cok ama anne sütü alan bebekte normal dedi doktor anlamadımKıyamaam
Sıcak su torbasi ve ya kiraz cekirdegi yastigi denediniz mi?
Masaj vs..
Bide annem benim minnosuda kucagina alir boyle tuvalete tutar gb e e e diye ikiniyormus gb yaptirir,genelde yapiyor o zaman hep..
Baska daha gelmedi aklima bisy
Bide zeytinyagiyla masaj yapiyorum karnina sonra kucuk bez koyuyorum sicak..
Masaji paylasmistim yine bulayim belki duzenli yapildikca ise yarar..
1 hafta cok degil mi ya bize bile 3 gun zor geliyor :99:
Utkunun yarin mevludu var kosturup duriyoruz..utku iyi sukurr ilk 1 saat emdiriyorum sonra 75 cc mama veriyorum.sukur olsun 4-5 ssaat yatiyo.bende uyuyorum islerimi yapiyorum.annem hep yanimd yorulmuyorum.oglumun gaz sancisi yok hic
Masallh guzel tuvaletini yapiyo mamadan sonra gazini kendi cikariyo..ama ben yediklerime cokk dikat ediyoum.gaz yalacak hic bisi yemiyotum.o yuzden 25 gunluz ama cok rahati.aglamasi yok yataga birakiyorumkendi uyaniyo kurbam olurum ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?