Ah canimm zeytinyağı sürüyorum poposuna fayda etmiyo ebe bi Çaykasigiı ver dedi verdim o da fayda etmedi emzik tutmuyor çok uğraştım..doktor da 7 güne kadar normal dio sinir oluyorum tamam normal de napacak bu bebek ozman a kadarCanım poposuna zeytinyağ sür bi de o kadar emerse hazımsızlıktan da yapamaz kakasını gazdan dolayı acısını unutsun diye mi emio acaba doyduğundan eminsen yalancı meme ver bence seni emzik gibi kullanıo ... Sabun olayı doğru benim görümcemin oğlu günlerce yapamıyormuş fitil falan da işe yaramıyormış zeytinyağlı kağıt yada sabun rendeleyip koyuyorlar mış sonra hemen yapıyormuş 1 hafta çocuk tuvalete çıkmazsa naıal huzursuZ olur düşün çaresiz yağışlı diyo .. Bizimkiler daha küçük bence pamuğa zeytinyağa batır poposuna sür hiç bir zararı yok sonuçta masaj yap
Oh canım ne güzel allah devamını getirsin.yavrularimizla düzenimizi kurup mutlu mesut yuvarlanana in sallah
Bu sabah yavrum emdikten sonra ağız dolusu kustu üst baş değişik emiştik bir daha kustu peşinden aynı Rituel.tekrar emdi tekrar kustu.kustuktan sonra gaz da çıkardı. Kızlar gazını iyi alamayınca küsüyor yavrular.bide benimkinin burnu tık anıyor iki gündür acaba usuttum mu diye kafayı yiyeceğim.damla pompa temizliyor kontrol ediyorum şimdilik.allahim hasta olursa ölürüm kahrimdan.
Canım kustuktan sonra emzirmesen hemen mümkünse. Midesi dinlensin biraz. Benimki de kendini kasarken kusuyo. Sonrasında biraz kucakta ya da ninniyle oyalabilirsen rahatlar biraz
Biz de biraz iyiyiz. Uyumaya çalışacağım şimdi. Veletler uyudu
Durmuyor valla sürekli meme istiyor.emzik gibi kullanıyor beni.konuşunca biraz dinliyor sonra sıkılıyor.dile gelse meme diye bagiracak.yani beni görür görmez direk aranmaya başlıyor.Benimki rekora koşuyor sabah 7 den beri sadece 1 saat uyudu göğsümun ucu kopacak sanırım emiyor da emiyorgazı vardı çıkarttık ac desem gogsumden inmiyor tek sebebimiz kaldi kakasini yapamıyor ondan sanırım..ev curcuna ama ben odadan çıkamıyorum. Memleketten esimin ananesi dedesi teyzesi babası geldi..anane poposunu sabun koyun Dior yok artık dedim ben öyle yapardım dio..
Masaj çok rahatlatiyo gazini da cikarttiriyo ama kaka ya çözüm bulamadik
Ben de xlear diye bir damla kullanıyorum peşinden pompayla çekiyorum.ağzını yediğim bir güzel uyuyo ki şimdi😊Canım bebeklerin çok olur dedi doktor bueun tıkanıklığı hastalıklar alakası yok dedi eğer ağzı kapalı nefes alıyorsa bana bruno nun serum fizyolojik den istediğin kadar damlatıp otri bebe ile Çek dedi hiç bir zararı yok dedi burnunu tıkalı bırakma yalnız
Sıcak havlu falan koysan bilemedim ki benim ki kakasını yapıo ama Gazlı bi bebek ben de gazdan yana çözüm arıyorum :) hepimize şifa versin tabim ama şükretmek lazım bunlar ufak dertlerAh canimm zeytinyağı sürüyorum poposuna fayda etmiyo ebe bi Çaykasigiı ver dedi verdim o da fayda etmedi emzik tutmuyor çok uğraştım..doktor da 7 güne kadar normal dio sinir oluyorum tamam normal de napacak bu bebek ozman a kadarkulak çöpune zeytinyağı sürüp poposunu uyar dediler ama onu da yapmak istemedim korktum bi de alışkanlık yapabilirmis falan..
Haftaya kontrolum uz var bakalım ne dicek doktor fitil verir heralde..ozman a kadar yapsa da rahatlasa kuzum..
Maşallahhh:)
dun ezan okunurken rabbim sen sabrını ver bana yalvarıyorum diye dua ettim ve saatlerce ağladım.(bebeğime iyi anne olamıyacakmıyım diye) Sonra internetten araştırmaya başladım ve uygulamaya geçtim, işe de yaradı:) bebeğim düzeni kendi oturtmaya başladı. 3 saatte uyanıp emiyor gazını cıkarıp kakasını yaptırıp tekrar emzirip kolik müziği ile şimdilik uyutuyorum. Hatta yemek yapıp yiyebiliyorum su an ıpodum dan muzik dinliyorum:))) Depresyon dan çıkıcam inşallah:)))
Rezene tavsiye ettiğin gibi sabah aksam içiyorum inanılmaz faydasını gördüm.
Gaz için ilaç kullanmadım doktor ile konusup başıycam.
Canim Nurse Harvey s sürüp var bende aynı şeyden bahsediyoruz dimi ben kac keredir gece uyarınca veriyorum emdikten sonra gaz atip uykuya geçemiyor ilacı verince uyuyor.gündüzleri çok şiddetli gaz sıkıntımız olmuyor yine de vermeli miyim ki surubu.Sabaha kam sallama rezene içiyorum.bi miktar faydası var üstelik sıvı olduğu içi süte de olumlu etki ediyor.
Oh canım ne güzel allah devamını getirsin.yavrularimizla düzenimizi kurup mutlu mesut yuvarlanana in sallah
Bu sabah yavrum emdikten sonra ağız dolusu kustu üst baş değişik emiştik bir daha kustu peşinden aynı Rituel.tekrar emdi tekrar kustu.kustuktan sonra gaz da çıkardı. Kızlar gazını iyi alamayınca küsüyor yavrular.bide benimkinin burnu tık anıyor iki gündür acaba usuttum mu diye kafayı yiyeceğim.damla pompa temizliyor kontrol ediyorum şimdilik.allahim hasta olursa ölürüm kahrimdan.
Benimki rekora koşuyor sabah 7 den beri sadece 1 saat uyudu göğsümun ucu kopacak sanırım emiyor da emiyorgazı vardı çıkarttık ac desem gogsumden inmiyor tek sebebimiz kaldi kakasini yapamıyor ondan sanırım..ev curcuna ama ben odadan çıkamıyorum. Memleketten esimin ananesi dedesi teyzesi babası geldi..anane poposunu sabun koyun Dior yok artık dedim ben öyle yapardım dio..
Masaj çok rahatlatiyo gazini da cikarttiriyo ama kaka ya çözüm bulamadik
Yok canım banyodan sonra güzel uyuyor yani 2-3 saat kadar ama kakasina care olmadı banyo da..Sabun koymak bilmiyorum bi zararı olur die düşünüyorum. .Banyoda mi ise yaramiyor?
Yikiyoruz sadece bezleyip havlusuna bide battaniyeye sarip emziriyorum uyuyor..Sicacik oluyor o zaman cok rahat ve cok yapiyor..
Anneannenin yontemide her duydugumda ise yaramistir.
canım benım, dediklerini yaptım. Ama gaz sancısı olduğunda durmuyor surekli kendini memeden itiyor. Artık masajla kakasını ve pırtlatma gazlarına ben müdahale ediyorum şimdilik bu şekilde iyi gidiyoruz:) uyku içinde dün gece youtube dan kolik müziği (fön makinesi sesi) dinlettim hemen uyudu:)
İ phone kullananlar, sleep sheep diye bir uygulama var, anne kalp sesi fon makinesi elektrik supurgesi ne sesi istiyorsan var, uygulama ucretsiz, bir deneyinBen de dün gece youtube dan kolik müziği olarak bulup dinlettim anında mayıştı ve uyudu:)
Bugün de müziklerin hepsini indirdim::)
Aman maaşallah de canım nazar değmesin. Eger gaz ve kolik durumlarıysa çok güzel damlalar var, denedin mi? Birisinin adı nurse haveys diğerlerini arkadaslar yazmıslardı burada. Duzenlı hergun verılırse nurse harveys etkili diye bılıyorum.
Gunde 3-4 kupa rezene de çok iyi geldi bana.
Bende sezeryan oldum canim,benim ustte dikis yok yapistirma,strip denilen yontem..
Jiletle aldim mecburen dayanamadim..
Kesigin yakinlari duruyor :) Komik ama malum kanamada azda olsa devam ettigi icin duramadim daha fazla oyle..
Ar konusuna her turlu katiliyorum,ameliyat baslamadan onumuzdeki ortu ortuldugunde son hissiyatimla anladim uzerimdeki ortuyu siyirdiklarini ahaa dedim 2 tane adam dolaniyor burda ne aciyonuzz :) icimden tabii :) zaten kesik o kadar asagidaki :)
Dogumdan sonrada kizlara hep meme acmak popo acmak dunyanin en olagan seyiymis dedim yeter ki saglik olsuun :))))
Yok canım banyodan sonra güzel uyuyor yani 2-3 saat kadar ama kakasina care olmadı banyo da..Sabun koymak bilmiyorum bi zararı olur die düşünüyorum. .
benimde estetikmis ama yapistirmada war mis bilmiom naptiklarini acikcasi yaaa.....dikis yok gibi war gibi ...en iisi bende cewresinden baslim....
Aptamil pre kullanıyorum canım. Dogdugunun 3. gununden beri mama veriyorum. Memeden sogumadı henüz. Ama bazen az geliyor diye sinirleniyor haliyle. Ki ben istedigim kadar memeye tutamıyorum. Basımda annem hadi yeter bu dkr, bos meme veriosun, mama verelim diye bekliyor. Biberonu alan bebeklerin bir süre sonra illaki memeyi bırakacagı yazıyor her yerde ama yapacak bir sey yok. Ben ilk 25 gun kadeh ile içirdim ama artık miktarlar artttı cok zor kadehle
canım senin eşin en azından destrekçi benimkinde herşey aynı devam ediyo yanlız olduğumu bildiği halde eve geç geliyo kızım ağlarken duymuyo bile, en sinir olduğum şey koltukta uyuyup kalıyo yanıma bile yatağa gelmiyo kendimi okadar yanlız hissediyorum ki en azından eskiden olsa dışarı çıkar kafamı dağatır eve elirdim şimdi alışkın değilim ben bukada evde kalmaya çok bunalıyorum ve kendimi çook yanlız hissediyorum dikişlrimde ayrı bi sızlıyor sürekli
ikidir kizima kucagima alip yikiyorum tek basima hic aglamiyor kuvete katip yikadigimda hic susmuyor.
Benim kizimda o ise yaramadi malesef bazen cok aglayinca fön makinesini aciyorum ise yaradigi zamanlar oluyor.
Canim usutmekle alakasi yok diyorlar ama bence coook var dedigin gibi bende sicak tuttugum zamanlar normal renginde ama biraz serin havaya ciksak veya ince giydirsem hemen rengi yesili aliyor. Dun 3 kez yesil renkte geldi sicacik kat kat giydirip yatirdim bugun yine normale döndu.
Bu arada baban icin cok uzuldum canim duami eksik etmedim sukurler olsun taburcu etmissiniz Allah baska dert göstermesin.
Ben okudum hatta alintiladimda simdi ne yazim ben bu soruya diye dusundum mantikli bisey aklima gelmeyincede silmek zorunda kaldim... sonucta doktor görucek bence rahat ol birak öylece kendini zorlama derim canm sonucta dikislerin taze.
Bende her magazaya gittigimde kizlarin cicilerine bakiyorum ne zaman buyucekte böyle seyleri alicam ona diyorum :)) sonra yok yok böyle kucucuk cok tatli hemencik buyumesin daha doyamadim bu haline diyorum ama buyuduklerini bile farketmiyoruz ki ancak resimlere bakinca anliyoruz.
Allah razi olsun canm guzel duan icin Rabbim duysun sesini insallah :)
Dun 3 kez yesil renginde gelince korktum usutmekle alakasi yoktur biraz fazla oldu cunki dedim. Ama yinede gece kat kat giydirip uyuttum bu sabah normale dönmustu sukur. Soguklukla alakasi yok diyorlar ama bence cook var.
Bendede artik utanma kalmadi diyordum dogumdan sonra ama zaman gectikce yine utangac ben oldum kimsenin önunde emzirmiyorum....
dikislerimle ilgili de sorun var kesin iltihap veya mantar gibi biseydir gitmeyede cook utaniyorum artik agrisina da dayanamiyorum gidicez mecbur.
Kocami ben kendim öteki odaya yolluyorum kizim agladigi icin uykusunun bölunmesinden rahatsiz oluyormus.....
sanirim 2 haftadir ayri yatiyoruz cok daha rahatim ama kari kocalik diye bisey kalmadi aramizda gurbetlik ulkede yasadigim yetmiyormus gibi kendi evimdede gurbetteyim sanki bir kizimla ben baskada kimsem yok artik. Herkes coook uzak.
Hayirli olsun canim darisi basimiza40 cikinca annede bebekte cok rahatlar dedi annem dogruymus.
10 gun yada 14 gundur emin degilim.....bende esimle ayri yatiyorum öteki odada uyu kizim geceleri cok agliyo uykunu böler diyorum yalanciktan ve gelmesini engelliyorum cok sogumusum ondan ama ne guzel kocaman yatak bana kaliyor.
kirkinizda Hayirli olsun canim nasil cikardiniz? 40 tas 40 bugday vs kullandinizmi yada basinizi yikayip duami ettiniz?
Dümdüz cizgi bnm ki..var gb yok gbyse bence zamanla yok olacak :)
Bence de cevresinden yap kıl cikarken uzarken enfeksiyon riski daha cok olur..Allah korusun..
ah kızlar geceden beri nöbetteyiz benim acayip karnım ağrıyo adet sancısı gibi hiç dinmeden kızım da 2 uyunandı ve daha uyumak ne mümkün emiyo ağlıyo uyumuyo 10 dk uyuyo sonra başa dönüyoruz memede almıyor direniyo arada ay gece çıldıracaktım nerdeyse5 buçukta uyuduk bisaat sonra aynı tempo tekrar başada halada devam ediyoruz babamız bu arada horul horul uyuyo tabi ama bende çok kötü oldum kahvaltı bile yapamadım tost yaptım zorla onu yemeye bile musade yok yani
neden acaba bi bilgisi olan varmı????
ewet cok haklisin madem ki doymuosa mecburen veriom bende... ve o mamayi yyip gazi bile cikmadan uyuya kalio o mutlu surat ifadesi her seye deger....vitaminsiz olur hep hasta olur diolar..napim kahwaltisina cewizler peynirler yumurtalar randolarim falan kapamaya calisirim o arayi napim yani bende ayni senin gibi yapiorum...
ortak sorunumuz bebislerin kabizligi ve uykusuzlugu ben gece uykusuna gece mamayi wererk cozum buldum sanki alisti mama yi yeyip gaz sikintisini halledince uyuyo rahat ama gazi sancisi warsa tabiki ise yaramio hele 2 gun oldu kaka yapmadi en fazla 3. gun yapti bekliom 3. gunu...kaka da zeytinyagli pamuk gibi kulak tem. gibi seler surduk paposundan ....
babam sali gunu anju olucak eger damari tikaniksa stent takilcakmis...bizde saliya aldik durunun kontorlunu asi da wurulcak yanliz napicam esimle hic bi fikrim yok ilk ay asisini wurduran varmi ates felen yapio mu...benim icin 40 in dolmadan gelme 50 de de gelsen olurdedi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?